-
RX8 για καθημερινό είναι οξύμωρο σχήμα.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Σαν 1300ρι σου γλυτωνει αρκετα €, ωστε να ισοσταθμισεις την καταναλωσηΘα συμφωνησω, εν μερη ομως, γιατι εξαρταται απο τον τροπο οδηγησης...
Προσωπικα ξερω απο τωρα, οτι αν ειχα κατι τετοιο, -γνωριζοντας και μονο απο τις προδιαγραφες οτι θα το 'φορουσα'- θα το 'λυσσαγα' αρκετα συχνα σε σημειο
μη ισοσταθμισης , μιας και για εμενα τουλαχιστον, ειναι λιγες οι φορες που ενα τετοιο αυτοκινητο οδηγειται χαλαρα...
(εχω φιλο κατοχο και μου εχει αναλυσει τα νουμερα... )
Για καποιους βεβαια αξιζει ακομα και ετσι -και δικαιολογημενα μαλιστα-.
Για εμενα παντως, μαζι και με τα 6 χρονια παραγωγης δεν δειχνει πλεον και τοσο
καλη περιπτωση... -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
RX8 για καθημερινό είναι οξύμωρο σχήμα.Aυτο ακριβως ειναι κατι που οσοι δεν το γνωριζαν πριν την αγορα, στην συνχεια
το μετανιωσαν... -
To Rx-8 είναι το μόνο αμάξι κάτω από 30.000 που μπορεί να σου προσφέρει χαμόγελα σε στροφές και καφριλίκια , που μόνο αμάξια >45.000 μπορούν αυτή τη στιγμή (S2000, 350-370Z, Z4 2.5). Αν μπορεί κανείς να αποδεχτεί ότι θα καίει βενζίνη 2.5λιτρου για να πηγαίνει σαν ένα καλό ψηλόστροφο 2λιτρο αλλά να πληρώνει τέλη 1.300αριού, το αμάξι είναι ευκαιρία από τις λίγες. Δεν είναι γρήγορο στην ευθεία αλλά εξ αρχής δεν ήταν αυτός ο σκοπός του! Αν ήθελαν να το κάνουν σφαίρα εκεί, θα μπορούσαν να βάλουν τον 2.3Τ και θα σκότωνε τα πάντα (καίγοντας λίγο περισσότερο ακόμα ), αλλά το απίστευτο ζύγισμα που έχει θα πήγαινε περίπατο.
Πάντως τα περί παρανοϊκής κατανάλωσης 22 λίτρα/100χλμ είναι ψιλομπαρούφα τελικά. Το μικρό σε νορμάλ χρήση καίει 13 (εκεί που ένα 2.0Τ θα έκαιγε 11-12) και σε σκίσιμο φτάνει τιμές κοντά στο 18-20, όπως όμως θα έκανε κάθε τουρμπάτη βολίδα που τρώει σκίσιμο.
Αν συνυπολογίσουμε το ελάχιστο για αυτά που προσφέρει κόστος απόκτησης, είναι αμαξάρα Και το facelift τα σπάει
Το τέλειο υποκατάστατο για όποιον δεν μπορεί να φτάσει το 370Ζ -
Συμφωνοι, αλλα με μεση καταναλωση 16-17λιτρα που εχει συμφωνα με τους 4τροχους
δεν περναει και απαρατηρητο το γεγονος...Αν ηταν γκαζι 'φωτοβολιδα' θα το προσπερνουσα.
Δεν ειναι ομως, και αλλα υπερτροφοδοτουμενα, με χαμηλοτερες καταναλωσεις
εχουν πολυ καλυτερες επιδοσεις απο σταση-ρεπριζ.
Βεβαια και αυτα ειναι γουστα...P.S ειναι δυνατον σε τετοιο αυτοκινητο να λεμε για 'νορμαλ' χρηση?
Με το που μπαινεις μεσα, το 'φορας' και στροφαρει σαν ηλεκτρικο,
μονο αυτη την λεξη δεν σκεφτεσαι.
Μην κοροιδευομαστε, νορμαλ θα πας μονο με ωραια παρεα στο διπλανο καθισμα,
ή σε ταξιδι, σε αλλη περιπτωση, δεν υπαρχει λογος κατα την γνωμη μου
να αγορασει κανεις κατι τετοιο και να πηγαινει 'νορμαλ' για να ριξει την μεση καταναλωση. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Συμφωνοι, αλλα με μεση καταναλωση 16-17λιτρα που εχει συμφωνα με τους 4τροχους
δεν περναει και απαρατηρητο το γεγονος...Αν ηταν γκαζι 'φωτοβολιδα' θα το προσπερνουσα.
Δεν ειναι ομως, και αλλα υπερτροφοδοτουμενα, με χαμηλοτερες καταναλωσεις
εχουν πολυ καλυτερες επιδοσεις απο σταση-ρεπριζ.
Βεβαια και αυτα ειναι γουστα...Σαφώς Γρηγόρη, αλλά τα υπερτροφοδοτούμενα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την χαρά που προσφέρουν στον οδηγό σε μια μέτρια στροφή που μπορείς να την πάρεις υπό γωνία με το πισωκίνητο
Το Rx-8 πρέπει να εξετάζεται σαν σύνολο. Δες πχ ένα κοντινό αμάξι: Opel GT. Σαφώς καλύτερο σε ευθεία και ρεπρίζ καθώς και τιμολογιακά δεν απέχει ιδιαίτερα, αλλά αν πας να τα στρίψεις είναι η ντάλα μεσημέρι με τις 3 τα χαράματα (κατά το μέρα με τη νύχτα)
Για να έχει από το εργοστάσιο και γκάζι και την ίδια οδική συμπεριφορά (βελτιωμένη ώστε να την παλεύει με τα νέα δεδομένα γκαζιού) θα κόστιζε τα διπλά.
Και η κατανάλωση που βγάζουν οι 4 τροχοί είναι υπό μεγάλη πίεση προφανώς, οπότε δεν είναι και τόσο άσχημα όσο λένε οι φήμες. Στην αρχή βγάζανε φίδια για 200 ευρώ σε βενζίνη το Αθήνα-Θεσσαλονίκη -
Σιγουρα το balance με το γκαζι που εχεις σε στροφη, δεν υπαρχει σε αυτα τα λεφτα,
ειδικα για πισωκινητο, αυτο ειναι ξεκαθαρο, υπαρχουν ομως αυτοκινητα, πιο γρηγορα και πιο αποτελεσματικα προσθιοκινητα ομως, που ειναι στα ιδια χρηματα.
Η καταναλωση που εγραψα ειναι κυριολεκτικα μεση, και οχι υπο πιεση.
Υπο πιεση μετρησαν 18 και κατι και ελαχιστη δεν επεσε κατω απο 13...
Αλλα οπως ειπα και πριν ειναι θεμα προτεραιοτητων και γουστου. -
Σιγουρα το balance με το γκαζι που εχεις σε στροφη, δεν υπαρχει σε αυτα τα λεφτα,
ειδικα για πισωκινητο, αυτο ειναι ξεκαθαρο, υπαρχουν ομως αυτοκινητα, πιο γρηγορα και πιο αποτελεσματικα προσθιοκινητα ομως, που ειναι στα ιδια χρηματα.
Αλλα οπως ειπα και πριν ειναι θεμα προτεραιοτητων και γουστου.Έτσι είναι. Αν θες να πάρεις πισωκίνητο που να έχει καλό handling, είναι η μόνη σοβαρή επιλογή (μαζί με το Mx-5) στα χρήματα αυτά.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Αλλα οπως ειπα και πριν ειναι θεμα προτεραιοτητων και γουστου.Έτσι είναι. Αν θες να πάρεις πισωκίνητο που να έχει καλό handling, είναι η μόνη σοβαρή επιλογή (μαζί με το Mx-5) στα χρήματα αυτά.
Για τον συνειδητοποιημενο, δυστυχως -προς το παρον- ειναι η ΜΟΝΗ επιλογη,
λογω του 25% μπλοκε, μακρυτερου μεταξονιου, και πιο ακαμπτου πλαισιου απο το
MX-5... -
και πιο ακαμπτου πλαισιου απο το
MX-5...Γι αυτό έχεις κάποια πληροφορία/λινκ?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
και πιο ακαμπτου πλαισιου απο το
MX-5...Γι αυτό έχεις κάποια πληροφορία/λινκ?
Δυστυχως δεν εχω ευκαιρο κατι τωρα, θυμαμαι ομως σε συγκριση με αριθμους στρεπτικης ακαμψιας, οτι το RX-8 εχει εξωφρενικα υψηλο νουμερο ακαμψιας ακομα και σε σχεση με πολυ ακριβοτερα και ισχυροτερα κουπε, -λογω και της ιδιαιτεροτητας του ανοιγματος των πισω θυρων, υπαρχει περαιτερω ενισχυση, σε σχεση με τα κοινα κουπε αμαξωματα-. Αν συνυπολογισεις και το γεγονος οτι ενα roadster oσο και στιβαρο να ειναι, υπολειπεται σε σχεση με ενα καλομελετημενο κλειστο, καταλαβαινεις ευκολα την διαφορα που προκυπτει αναμεσα τους...
-
Δεν ξέρω τι μετρήσεις έκαναν οι 4Τ ή τι χρήση του έκαναν αλλά φίλος μου που είχε πάρει Cosmo έφτασε στο σημείο να κλαίει από την κατανάλωση. Μόνος του είχε μετρήσει την κατανάλωση στα 17λ/100 χλμ. Και ο συγκεκριμένος ΔΕΝ το έσκιζε. Ούτε καν το πίεζε μπορώ να πω.
Για το facelift διάβασα στο Evo ότι μέτρησαν 0-100 σε 8' και παραξενεύτηκαν... Οι 4Τ στο 200άρι πόσο μέτρησαν; -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Δεν ξέρω τι μετρήσεις έκαναν οι 4Τ ή τι χρήση του έκαναν αλλά φίλος μου που είχε πάρει Cosmo έφτασε στο σημείο να κλαίει από την κατανάλωση. Μόνος του είχε μετρήσει την κατανάλωση στα 17λ/100 χλμ. Και ο συγκεκριμένος ΔΕΝ το έσκιζε. Ούτε καν το πίεζε μπορώ να πω.
Για το facelift διάβασα στο Evo ότι μέτρησαν 0-100 σε 8' και παραξενεύτηκαν... Οι 4Τ στο 200άρι πόσο μέτρησαν;Το cosmo231 σε καταναλωση ειναι τραγικο...Να ειναι καλα(?) οι τρεις θυριδες εισαγωγης αντι των δυο της μικροτερης εκδοσης. Εκει οι μετρησεις των 4τροχων εδειξαν σε συνθηκες πιεσης μαζι με συγκριτικο με το EVO VII , το 2003, τιμες 22-23λιτρα!, υψηλοτερη ακομα και απο του Mitsu, με την μεση γυρω στα 17 οπως λες...
Το Ελληνικο Auto-bild (ξαδελφακι των 4τροχων) νομιζω εκανε ενα 8-8,2 στο 0-100km/h αντι του 7,7sec του challenge, και στο CAM (ενθετο της City-Press), εγραψαν για 7,2sec, αλλα πιθανοτατα να ηταν εργοστασιακη η μετρηση αυτη... -
Σε κάποιες περιπτώσεις που έχω πετύχει RX8, εννοείται όχι άνοιγμα αλλά προσπάθεια του RX8 να με περάσει, έχω παρατηρήσει ότι έχει ένα θεματάκι με τη ροπή του...
-
Σε κάποιες περιπτώσεις που έχω πετύχει RX8, εννοείται όχι άνοιγμα αλλά προσπάθεια του RX8 να με περάσει, έχω παρατηρήσει ότι έχει ένα θεματάκι με τη ροπή του...Iσχυει...Λογος για τον οποιο, φιλος πηρε το ρισκο -του γαμου στην προκειμενη περιπτωση - να κανει ολοκληρωμενη βελτιωση με τουρμπινα και τα απαραιτητα περιφερειακα με την συμβολη της Amemiya και της Τein στο στησιμο με συνολικο κοστος γυρω στα 7.5κ (καποια περιφερειακα μηχανικα μερη ηταν μτχ).
Το αποτελεσμα βεβαια ειναι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ και απολυτως διεγερτικο , αλλα
ο δεικτης καταναλωσης πεφτει με ρυθμους τρομαχτικους... -
Σε κάποιες περιπτώσεις που έχω πετύχει RX8, εννοείται όχι άνοιγμα αλλά προσπάθεια του RX8 να με περάσει, έχω παρατηρήσει ότι έχει ένα θεματάκι με τη ροπή του...Ναι έχει...σοβαρό κιόλας!
Είναι ειδικό αυτοκίνητο, για ειδική χρήση και οδήγηση ΜΟΝΟ στο κόφτη.
Fun...αλλά δεν είναι ολοκληρωμένο αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Για τα γούστα σου.
-
Παιδια το μεγαλητερο προβλημα του ειναι τα κιλα του. και αν μιλαμε για το μικρο ρχ εχει και ενα θεματρακι κα ιμε την κλιμακωση, αλλαγη κοφτη απο 3η σε 4ρτη πεφτει εκτος ωφελημης περιοχης ας πουμε.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Για τα γούστα σου.
Πέρα απ'άυτό...δεν είναι ολοκληρωμένο αυτοκίνητο. Δε μπορείς να το φορτώσεις και να κάνεις άνετο ταξίδι με κλιματισμό γιατί δεν έχει ροπή και θέλει κατεβάσματα...και θα κάψει και όλο το Βόσπορο.
Η κατανάλωση λαδιού δεν είναι τόσο μεγάλο θέμα...αλλά η ροπή που τη θες για ταξίδια για να μην είσαι συνέχεια με τις ταχύτητες είναι.
Δε μιλάω για χώρους. Έχει χώρους μέσα και έξω.
-
Αργό δεν είναι με ροπή στα 22 κάτι (πάντα μπερδευόμουν με τις μονάδες μέτρησης ροπή) έχει παραπάνω ροπή από ένα καλό δίλιτρο. Σίγουρα δεν έχει το 30άρι που έχει το αντίστοιχο τουρμπάτο στα 200 άλογα ωστόσο και πάλι πιστεύω ότι θα το ευχαριστηθείς...
Γνωστός που το είχε πάντως έλεγε ότι ήταν ένα εξαιρετικά χρηστικό όχημα αλλά έκαιγε 18άρια στην πόλη Για μένα η κατανάλωση είναι ο μόνος αποτρεπτικός παράγοντας για κάποιον που θέλει ένα φτηνο, χρηστικό και πάνω από όλα διασκεδαστικό στην οδήγηση αμάξι.
Δυστυχως δεν εχω ευκαιρο κατι τωρα, θυμαμαι ομως σε συγκριση με αριθμους στρεπτικης ακαμψιας, οτι το RX-8 εχει εξωφρενικα υψηλο νουμερο ακαμψιας ακομα και σε σχεση με πολυ ακριβοτερα και ισχυροτερα κουπεΔείτε πόσο ψηλά φτάνει το κεντρικό τούνελ της μετάδοσης και θα καταλάβετε που οφείλεται η ακαμψία αυτή...
Mazda RX-8 facelift