-
3αρα sedan με το αυτόματο από μένα...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
3αρα sedan με το αυτόματο από μένα...+1 και από μένα
-
και γιατί να πάρει sedan και όχι coupe?
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
και γιατί να πάρει sedan και όχι coupe?Παιδι και κουπε (ειδικα αν ειναι μικρο και θελει δεσιμο στο καρεκλακι απο τον γονιο) δεν ειναι καλη ιδεα. Αλλωστε ο ανθρωπος ηδη προτιμαει την touring αποτο σενταν, δεν νομιζω να του λεει κατι το κουπε.
Τουρινγκ απο εμενα.
Το Βολβο βλεπω παει για αυτοδυναμια στην ψηφοφορια...
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
και γιατί να πάρει sedan και όχι coupe?Είναι η πολιτική των περισσότερων εταιρειών να απαγορεύουν τα δίπορτα αμαξώματα για τα εταιρικά του οχήματα.
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Φίλος αλλάζει το αυτοκίνητο.Οι επιλογές είναι συγκεκριμένες. Οι ανάγκες είναι α) χώροι (έχει και παιδί!) και β) ποιότητα εσωτερικού και κύλισης.
Προσπερνάω τις ανάγκες του φίλου σου και ψηφίζω αυτό που θα έπαιρνα εγώ: την touring φυσικά.
Βεβαίως, το S60 μάλλον υπερτερεί σε χώρους πίσω επβατών και μάλλον είναι πιο ήσυχο σε κύλιση, η δε ποιότητα του εσωτερικού σε BMW 1 & 3 series δεν είναι και τίποτα σπουδαίο (βλέπε 5άρα ας πούμε). Αλλά πρέπει να έχω πάρει πολύ κακά ναρκωτικά για να ρίξω ψήφο σε Volvo
-
Ως κάτοχος S60 θα πρέπει να πω οτι ο χώρος για τους πίσω επιβάτες είναι ιδιαίτερα μικρός. Το κεφάλι είναι ΟΚ αλλα ο χώρος για τα γόνατα είναι σχεδόν ανύπαρκτος αν τα μπροστινά καθίσματα είναι τραβηγμένα πίσω.
Η ποιότητα κύλισης είναι εξαιρετική, οι επιδόσεις και κυρίως οι ρεμπριζ (Turbo) είναι πολυ καλές.
Αλλά για οικογενειάρχη, μάλλον για 320 Touring το βλέπω κυρίως για τους χώρους που προσφέρει.
Από την άλλη, γιατί δεν κοιτάει και το καινούργιο V70 που είναι μεγαλύτερο από το S60 και station?
-
ρε παιδιά με ποια κριτηρια το volvo είναι χειρότερο?
Εντάξει ωραία η Μπέμπα, αλλά ειλικρινά έχετε παει ταξίδι με s60. Εμείς έχουμε ένα από το 2001 και είναι πολύ καλό και πολύ γρήγορο.
Τωρα το οτι εχει μικρότερο πορπαγκάζ.... Ναί όντως εχει μικρό (420) και με μικρό άνοιγμα
-
Και εγώ ώς κάτοχος S60 θα συμφωνήσω με τον DimitriS60
Οντως όμως όπως λέει και ο coyote σε ανοιχτό δρόμο και ταξίδι είναι πολύ καλύτερο απο πολλά και σίγουρα απο την 320.
Κατανάλωση 11,5 μέσα στην πόλη . Εξαιρετική για το moter που έχει . Βελούδινος ήχος σχεδόν σαν να μην υπάρχει.
Σε σχήμα η 320 δεν παίζεται .
Touring για μένα μόνο αν έχεις 3 παιδιά Το μόνο που μου αρέσει στα Touring είναι το Gajet στο V70 . Πίσω καθίσματα και πόρτα πορτμπαγκαζ με κουμπί.
Ασε που έχει και τα καλύτερα καθίσματα ... με διαφορά απο ότι έχω κάτσει μέχρι τώρα . Σαν μπάκετ πολυθρόνες είναι .Αν δώσει και extra 900 euro πάει στα 225hp και κάνει και την πλάκα του στα φανάρια όταν είναι μόνος .
-
Ο κύβος ερίφθη (μάλλον): BMW Touring.
-
Ε όχι και Volvo.... Συμπαθούσα πολύ τα παλιά, σε στέισον βάγκον μόνο. Από τότε όμως που έγιναν προσθιοκίνητα και απέκτησαν αυτό τον αδιάφορο και μονότονο σχεδιαστικά χαρακτήρα δεν μπορώ να τα προτιμήσω.
Σαφώς είμαι υπέρ του στέισον βάγκον. Τα περισσότερα για μένα δείχνουν πιο όμορφα από τα σεντάν (BMW, Volvo, AlfaRomeo, Ford Focus), έχουν αυτό το νεανικό, εκδρομικό περιπετειώδες και όχι το στημένο ψευτοοικογενειακό ψευτοπετυχημένο στυλ. Επιπλέον έχουν την τεράστια ευκολία φόρτωσης αποφόρτσωσης και ευκολίας εύρεσης των φορτωμένων καθώς και δυνατότητας μεταφοράς ογκωδών αντικειμένων. Το άνοιγμα κλέισιμο με κουμπί ή τηλεχειρισμό πρέπει να το έχουν αρκετά premium στέισον.
Από το πακέτο θα έβγαζα το 60 και θα έβαζα το 70. Επίσης θα έβαζα και κανένα Audi Avant με το πλεονέκτημα της τετρακίνησης που μάλλον πλεονεκτεί και σε χώρους. Από τιμές όμως δεν ξέρω και σίγουρα παίζουν ρόλο.
Αν οι συνήθειες κάποιων φίλων με παιδιά αποτελούν κριτήριο τότε σε 3άρα τα 3 παιδιά με παρελκόμενα ίσως να μην χωράνε......
Αν είναι εταιρικό και το πληρώνει άλλος δεν σε νοιάζει αλλά αν εσύ είσαι η εταιρεία ή αν θα έχεις δικαίωμα εξαγοράς τότε η BMW ή το Audi συμφέρουν γιατί θα έχουν πολύ καλύτερη αξία μεταπώλησης.
Σχετικά με το αυτόματο σαν πρόσφατος κάτοχος τέτοιου θεωρώ ότι πλέον (με τα σύγχρονα έξυπνα αυτόματα) αξίζει να γίνει μια μικρή οικονομική θυσία. Η ευκολία τόσο στην πόλη όσο και εκτός είναι απίστευτη ενώ τα σημεία όπου χρειάζεται η χειροκίνητη λειτουργία (που νομίζω ότι όλα έχουν) είναι πραγματικά ελάχιστα.
Από τα υπάρχοντα θα ψήφιζα 3άρα touring (αλλά η ψηφοφορία είναι κλειστή/ληγμένη). -
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Παιδι και κουπε (ειδικα αν ειναι μικρο και θελει δεσιμο στο καρεκλακι απο τον γονιο) δεν ειναι καλη ιδεα.
Mια χαρά ιδέα είναι.
Η' μάλλον όχι 'μια χαρά'. Είναι ιδιοφυής ιδέα! -
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Παιδι και κουπε (ειδικα αν ειναι μικρο και θελει δεσιμο στο καρεκλακι απο τον γονιο) δεν ειναι καλη ιδεα.
Mια χαρά ιδέα είναι.
Η' μάλλον όχι 'μια χαρά'. Είναι ιδιοφυής ιδέα!Κάτι ξέρεις...κάτι ξέρεις...
Απ'ότι διαπίστωσα το weekend που εγκατέστησα το Isofix πίσω δεξιά, η αγγαρεία είναι να σπρώξεις το κάθισμα του συνοδηγού όλο μπροστά ώστε να μπορέσεις να πατήσεις στο πίσω κάθισμα, βάζοντας τον μικρό πίσω. Αλλιώς, κινδυνέυεις να πάθεις ζημιά στη μέση (σκύβοντας δηλαδή έξω απο το αυτοκίνητο). Στην δική μου κουπέ, το κάθισμα ρίχνει την πλάτη μπροστά με μοχλό χειροκίνητα αλλά ολοκληρώνει την μετακίνησή του μπροστά ηλεκτροκίνητα σε χρόνο που...ψήνεις καφέ LOL.
Επίσης, πιστεύω, οτι κουπέ+κάθισμα για νεογέννητο΄(δηλ. που βλέπει πίσω) πραγματικά είναι δύσκολος συνδιασμός.
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Επίσης, πιστεύω, οτι κουπέ+κάθισμα για νεογέννητο΄(δηλ. που βλέπει πίσω) πραγματικά είναι δύσκολος συνδιασμός.Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Προσωπικά πιστεύω πως το μόνο που χρειάζεται είναι να βεβαιώσεις πως το κάθισμα του συνοδηγού αφήνει αρκετό χώρο στο καρεκλάκι να περάσει πίσω. Από κει και πέρα, η τοποθέτηση του καθίσματος στη βάση του και η ασφάλισή του με τη ζώνη, είναι θέμα 10-15'. Η μικρή την καταβρίσκει πάντως!
-
Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Προσωπικά πιστεύω πως το μόνο που χρειάζεται είναι να βεβαιώσεις πως το κάθισμα του συνοδηγού αφήνει αρκετό χώρο στο καρεκλάκι να περάσει πίσω. Από κει και πέρα, η τοποθέτηση του καθίσματος στη βάση του και η ασφάλισή του με τη ζώνη, είναι θέμα 10-15'. Η μικρή την καταβρίσκει πάντως!Ακριβώς ... εγώ στο Megane Coupe δεν είχα κανένα πρόβλημα. Το καθισματάκι ήταν πίσω απο την θέση του οδηγού και είχε άνετες μετακινήσεις ...
Στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο μάθαμε και εμείς σαν γονείς να μην κουβαλάμε όλη την προίκα του παιδιού αλλά μόνο τα αναγκαία και χρήσιμα λόγω μικρού χώρου αποσκευών αλλά αισθανόμαστε και ασφάλεια που δεν έχει πόρτες και παράθυρα να ανοίγει ... -
Η μικρή την καταβρίσκει πάντως, ειδικά όταν κοιτάει τον κόσμο από το πλαινό παράθυρο της Μ! -
Επίσης, πιστεύω, οτι κουπέ+κάθισμα για νεογέννητο΄(δηλ. που βλέπει πίσω) πραγματικά είναι δύσκολος συνδιασμός.
Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Προσωπικά πιστεύω πως το μόνο που χρειάζεται είναι να βεβαιώσεις πως το κάθισμα του συνοδηγού αφήνει αρκετό χώρο στο καρεκλάκι να περάσει πίσω. Από κει και πέρα, η τοποθέτηση του καθίσματος στη βάση του και η ασφάλισή του με τη ζώνη, είναι θέμα 10-15'. Η μικρή την καταβρίσκει πάντως!
αλλά το πρόβλημα δεν είναι να βάλεις μωρό+καρεκλάκι πίσω (οπότε το θέμα είναι απλώς να 'κουμπώσει') αλλά να βάλεις μωρό-γίγα 13 κιλών πίσω χωρίς να μπορείς να τον πιάσεις απο κάποια λαβή αλλά με τα δύο χέρια.
ΥΓ Ο δικός μου πάντως **στην αρχή **την BMW την απέριψε μετα βδελυγμίας . Μήπως φταίει το αυτόματο?
Εταιρικό αυτοκίνητο: BMW ή Volvo