-
Ειχαμε φορουμ 'Αγροτων', τωρα εχουμε και ... φορουμ Αγροτων.
Λοιπον δεν ξερω τί γινεται με τις επιδοτησεις στη Βορεια Ελλαδα (ας πει καποιος που ξερει), στη Κρητη παντος οι επιδοτησεις μαλλον σταματανε το 2012 νομιζω. Τί θα γινει μετα; Θα πιανουμε καλυτερες τιμες ή θα παμε για 'φούντο'
-
Λοιπον δεν ξερω τί γινεται με τις επιδοτησεις στη Βορεια Ελλαδα (ας πει καποιος που ξερει), στη Κρητη παντος οι επιδοτησεις μαλλον σταματανε το 2012 νομιζω. Τί θα γινει μετα; Θα πιανουμε καλυτερες τιμες ή θα παμε για 'φούντο'
-
-
Βασικά με τόσα που έχεις τραβήξει λόγω της τιμημένης αγροτιάς, δε θα έπρεπε καν να ανοίξεις αυτό το θέμα!
Δε σε θέλει ρε γμτ...
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Θα φροντίσετε να βάλετε καλλιέργειες που πουλάνε και να φτιάχνετε ολοκληρωμένα προϊόντα (επεξεργασία, τυποποίηση κλπ). Αλλιώς να συνεχίσετε να τα δίνετε στους χονδρέμπορες και να κλαίτε ότι δεν βγάζετε τα έξοδά σας.
(καλά, δε νομίζω να ισχύει στην Κρήτη κάτι τέτοιο, αλλά σε άλλες περιοχές/προιόντα) -
Όταν λες « Θα φροντίσετε να βάλετε καλλιέργειες που πουλάνε και να φτιάχνετε ολοκληρωμένα προϊόντα (επεξεργασία, τυποποίηση κλπ). Αλλιώς να συνεχίσετε να τα δίνετε στους χονδρέμπορες και να κλαίτε ότι δεν βγάζετε τα έξοδά σας.» εννοείς να τα κάνουν όλα αυτά οι παραγωγοί;
Νομίζω ότι δεν έχεις ιδιαίτερη επαφή με το χώρο για να λες ότι λες.!!!Μανώλη τι να πω, αν σταματίσουν οι επιδοτήσεις θα αλλάξει άρδην το σκηνικό. Λες να έρχονται πλέον όλοι αυτοί οι Αστοί με τις λίγες ελίτσες να τις μαζεύουν; Δεν νομίζω. Κάτι στο «μάζεψε τις και στείλε μου κανένα τενεκέ και εμένα να μην το αγοράζω όλο από το μπακάλη» θα φτάσουμε. Για τους καθαρόαιμους αγρότες μόνο η απομάκρυνση από τη μονοκαλλιέργεια της ελιάς και τα βιολογικά προϊόντα μπορούν να δώσουν κάποια διέξοδο. Δύσκολα πάντως τα πράγματα πλέον.
-
Να κάνω μια μαντεψιά;
Για κάποιο διάστημα ακόμη, οι αγρότες θα πιεσθούν κι άλλο, κάποια στιγμή θα εγκαταλείψουν πουλώντας όσο όσο, και θα σκάσει μύτη ο αγροτοεπενδυτής με μαζική μελετημένη αυτοματοποιημένη παραγωγή, με μεγάλες εκτάσεις γης κλπ.
Οπως το σούπερ μάρκετ που ισοπέδωσε τον μπακάλη. Βλέπω τέλος εποχής και για τον παραδοσιακό αγρότη. -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Ειχαμε φορουμ 'Αγροτων', τωρα εχουμε και ... φορουμ Αγροτων.Λοιπον δεν ξερω τί γινεται με τις επιδοτησεις στη Βορεια Ελλαδα (ας πει καποιος που ξερει), στη Κρητη παντος οι επιδοτησεις μαλλον σταματανε το 2012 νομιζω. Τί θα γινει μετα; Θα πιανουμε καλυτερες τιμες ή θα παμε για 'φούντο'
Αν πράγματι ενδιαφέρεσαι, ψάξε τους Κοινοτικούς Κανονισμούς.
Με λίγα λόγια, οι επιδοτήσεις στους αγρότες δεν θα σταματήσουν ποτέ. Και μάλιστα οι μικροί παραγωγοί θα παίρνουν αναλογικά μεγαλύτερες από τους μεγάλους.
Το πρόβλημα είναι εκεί που το εστιάζεις: Στην έλλειψη της πληροφόρησης. Οι ΕΑΣ σήμερα αρκούνται στις φήμες (Θα πιανουμε καλυτερες τιμες ή θα παμε για 'φούντο' κ άλλα τέτοια ωραία) και στα τεράστια έσοδά τους από τη διαχείρηση των επιδοτήσεων κ πιέζουν όσο μπορούν για να συνεχίσουν να αρμέγουν και μετά.
Δεν φαίνεται να τους γίνεται η χάρη, όμως, οι επιδοτήσεις πλέον θα περνάνε κατ' ευθείαν μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ στους παραγωγούς.
Κι έχει μείνει το θέμα της 'ενεργοποίησης των δικαιωμάτων' και των υπερβολικών κι αδικαιολόγητων χρεώσεων.
Γενικά, όσοι παράγουν σ' αυτή τη χώρα αρμέγονται εντατικότερα κι από τις αγελάδες. Ειδικότερα οι αγρότες, μια και είναι οι πιό ανενημέρωτοι. Αλλά που θα πάει; Θα γίνουν πολλοί οι Αγρότες από επιλογή (κι όχι επειδή 'έτυχε ή δεν ξέρουμε τπτ άλλο να κάνουμε') και τότε ... -
επιτρέπεται κάποιος που παράγει κάποια ποσότητα λαδιού να την διάθεση μοναχος στην αγορά χωρίς μεσάζοντες;
-
Αν εννοείς στην λιανική, όχι. Μόνο αν είναι τυποποιημένο. Χοντρική μπορείς κανονικά. Βρίσκεις έναν έμπορο λαδιού και του το δίνεις.
-
πες ότι αγοράζω λάδια τυριά και αλλα από eparxia.pes το κιλό το λάδι το πουλάνε οι αγρότες 4 ευρώ.εγώ τους dino 4,5 και το πουλάω στην αθηνα σε μαγαζί δικό μου πιο φτηνά από σούπερ market γιατί kobo τον μεσάζοντα.μπορώ να το κάνω αυτό η απαγορεύεται
-
Α, δεν είσαι παραγωγός!! Ε, τότε είσαι ο μεσάζοντας, δηλαδή κάνεις εμπόριο, δηλαδή κόβεις τιμολόγια, δηλαδή έχεις κάνεις έναρξη στο ΤΕΒΕ. Αυτά.
-
Ο χρήστης AFONOS έγραψε:
πες ότι αγοράζω λάδια τυριά και αλλα από eparxia.pes το κιλό το λάδι το πουλάνε οι αγρότες 4 ευρώ.εγώ τους dino 4,5 και το πουλάω στην αθηνα σε μαγαζί δικό μου πιο φτηνά από σούπερ market γιατί kobo τον μεσάζοντα.μπορώ να το κάνω αυτό η απαγορεύεταιΑ, δεν είσαι παραγωγός!! Ε, τότε είσαι ο μεσάζοντας, δηλαδή κάνεις εμπόριο, δηλαδή κόβεις τιμολόγια, δηλαδή έχεις κάνεις έναρξη στο ΤΕΒΕ. Αυτά.
Όπως τα λέει ο Κώστας, δλδ θεωρητικά μπορείς, αλλά σε τι συσκευασία το αγοράζεις κ σε τι το πουλάς;
-
Ο χρήστης AFONOS έγραψε:
πες ότι αγοράζω λάδια τυριά και αλλα από eparxia.pes το κιλό το λάδι το πουλάνε οι αγρότες 4 ευρώ.εγώ τους dino 4,5 και το πουλάω στην αθηνα σε μαγαζί δικό μου πιο φτηνά από σούπερ market γιατί kobo τον μεσάζοντα.μπορώ να το κάνω αυτό η απαγορεύεταιAποφασισε πρωτα τι ακριβως θελεις να κανεις κ τα αλλα θα τα βρουμε .
Δεν καταλαβα γιατι να δινεις 4,5 ευρω , αφου καλιστα μπορεις να το αγορασεις με 3,5 .
Αγοραζεις κιλο κ πουλας λιτρο .Αυτο δεν εχεις κατα νου -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Αν πράγματι ενδιαφέρεσαι, ψάξε τους Κοινοτικούς Κανονισμούς.
Με λίγα λόγια, οι επιδοτήσεις στους αγρότες δεν θα σταματήσουν ποτέ. Και μάλιστα οι μικροί παραγωγοί θα παίρνουν αναλογικά μεγαλύτερες από τους μεγάλους.
Το πρόβλημα είναι εκεί που το εστιάζεις: Στην έλλειψη της πληροφόρησης. Οι ΕΑΣ σήμερα αρκούνται στις φήμες (Θα πιανουμε καλυτερες τιμες ή θα παμε για 'φούντο' κ άλλα τέτοια ωραία) και στα τεράστια έσοδά τους από τη διαχείρηση των επιδοτήσεων κ πιέζουν όσο μπορούν για να συνεχίσουν να αρμέγουν και μετά.
Δεν φαίνεται να τους γίνεται η χάρη, όμως, οι επιδοτήσεις πλέον θα περνάνε κατ' ευθείαν μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ στους παραγωγούς.
Κι έχει μείνει το θέμα της 'ενεργοποίησης των δικαιωμάτων' και των υπερβολικών κι αδικαιολόγητων χρεώσεων.
Γενικά, όσοι παράγουν σ' αυτή τη χώρα αρμέγονται εντατικότερα κι από τις αγελάδες. Ειδικότερα οι αγρότες, μια και είναι οι πιό ανενημέρωτοι. Αλλά που θα πάει; Θα γίνουν πολλοί οι Αγρότες από επιλογή (κι όχι επειδή 'έτυχε ή δεν ξέρουμε τπτ άλλο να κάνουμε') και τότε ...METΡΑ ΦΑΡΜΑΚΙ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΠ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ
Με τα σχεδια της η επιτροπη φαινεται να αναιρει τις αποφασεις που υποτιθεται οτι θα ισχυαν μεχρι το 2013, προχωρωντας σε μια καθ΄ υπερβαση νεα αναθεωρηση.
Θετει οριο για να δικαιουται καποιος ενισχυσεις τα 10 στρεμματα (σημερα ειναι 3). Το μετρο αυτο θα ξεκληρισει την μικρομεσαια αγροτια της χωρας μας , αφου πανω απο 220.000δικαιουχοι κατεχουν λιγοτερα απο 10 στρεμματα . -
Χωρίς να είμαι αγρότης, από ότι καταλαβαίνω, αυτή είναι η πολιτική της Ε.Ε. για τον αγροτικό τομέα...... Οι μικροι δε συμφέρουν, οπότε ας τους εξαφανίσουμε σιγά-σιγά..... Οπότε, ξαναγυρνάμε στους τσιφλικάδες και τους κολλίγους........
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Χωρίς να είμαι αγρότης, από ότι καταλαβαίνω, αυτή είναι η πολιτική της Ε.Ε. για τον αγροτικό τομέα...... Οι μικροι δε συμφέρουν, οπότε ας τους εξαφανίσουμε σιγά-σιγά..... Οπότε, ξαναγυρνάμε στους τσιφλικάδες και τους κολλίγους........Ακριβώς.
Και γίνετε σταδιακά σε όλα τα επαγγέλματα.
Σε μια δεκαετία δε θα μείνει κανείς.
Κατά τα άλλα οι βιομηχανίες θα μας ταίζουν χημείο αλλά θα είναι περασμένα κατά iso!! -
Χωρίς να είμαι αγρότης, από ότι καταλαβαίνω, αυτή είναι η πολιτική της Ε.Ε. για τον αγροτικό τομέα...... Οι μικροι δε συμφέρουν, οπότε ας τους εξαφανίσουμε σιγά-σιγά..... Οπότε, ξαναγυρνάμε στους τσιφλικάδες και τους κολλίγους........
Ούτε ένας των δικαιούχων επιδοτήσεων που καλλιεργούν κάτω από 10 στρέμματα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΓΡΟΤΗΣ.
Αγρότη με κάτω από 10 στρέμματα περιουσία εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω, αλλά εσείς είμαι βέβαιος πως γνωρίζετε καλύτερα. Άλλωστε εγώ έχω μόνον 1.645 αγρότες προμηθευτές. -
Και, για να σας πω την τελευταία πρώτη μπας κ βουτήξετε τη γλώσσα σας στο μυαλό σας, τι ζητάτε δλδ;
Να επιδοτεί το Κράτος (ποιό 'Κράτος', άραγε;) εμένα να καλλιεργώ ... 3 στρέμματα το χρόνο; Ξέρετε πόσα είναι 3 στρέμματα; Ο μόνος τρόπος να καλλιεργεί κανείς 3 στρέμματα κ να βγάζει ένα (έστω μικρό) μεροκάματο, είναι να καλλιεργεί χασίς.ΥΓ + edit. Άκου 3 στρέμματα... Κι ο κήπος του Κόυκ μεγαλύτερος είναι...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Και, για να σας πω την τελευταία πρώτη μπας κ βουτήξετε τη γλώσσα σας στο μυαλό σας, τι ζητάτε δλδ;
Να επιδοτεί το Κράτος (ποιό 'Κράτος', άραγε;) εμένα να καλλιεργώ ... 3 στρέμματα το χρόνο; Ξέρετε πόσα είναι 3 στρέμματα; Ο μόνος τρόπος να καλλιεργεί κανείς 3 στρέμματα κ να βγάζει ένα (έστω μικρό) μεροκάματο, είναι να καλλιεργεί χασίς.+1.000.000.
Μη με κοιτάς περίεργα εμείς έχουμε 1.200 στρέμματα.(καλαμπόκια,τριφύλια,βρώμες κ.λ.π.).
FORUM Αγροτων