-
Ολα τα φυτα λιγο-πολυ προσελκυουν καποιο ειδος εντομου
Ο πλατυφυλλος βασιλικος ειναι τοσο αντικουνουπικος οσο η ΔΗΜΑΡ αριστερο κομμα -
Κατάλαβα...
-
υποβολη δηλωσης ΟΣΔΕ χθες.
στην μεση της δηλωσης , μου δινουν αναμεσα σε αλλες υπογραφες , μου δινουν ενα χαρτι να υπογραψω , να παω να πληρωσω και να γυρισω για να συνεχιστει η δηλωση.
το χαρτι εγραφε οτι θελω να γινω μελος της gaia , https://www.c-gaia.gr/
επειδη το κρατος τους πληρωνει μεσω πασεγες , εχουν βρει το κολπο οτι προσφερουν αλλες υπηρεσιες , για να τα παιρνουν .
γραμμη στον προεδρο
να μουλεει δεν εχουμε λεφτα δεν μας δινει το κρατος , μας χρωσταει .
και αν δεν γραφτεις υπαρχει περιπτωση να μην παρεις επιδοτησεις μαζι με τους
αλλους αγροτες.
του ειπα οτι ειμαι μελος της ενωσεως και μην διανοειθει να κανει κατι τετοιο
γιατι θα επεμβει εισαγγελεας.
του ζηταω τον περσινο εισολογισμο να δω τι γινεται αν εχει δικιο και ποσα λεφτα πηραν με το ιδιο κολπο περισι.
και μαθαινω οτι δεν εχει βγει εισολογισμος τρια χρονια τωρα.
δεν θα επρεπε να επεμβει εισαγγελεας ?
μαλλον γινεται το μεγαλο φαγοποτι.
παντως λεφτα απο μενα δεν πηρε .και οταν ρωτησα τον υπαλληλο αν εχει διαμαρτυρηθει κανενας και δεν εχει πληρωσει μου ειπε οτι ειμαι ο μονος -
Ο χρήστης otso έγραψε:
υποβολη δηλωσης ΟΣΔΕ χθες.
στην μεση της δηλωσης , μου δινουν αναμεσα σε αλλες υπογραφες , μου δινουν ενα χαρτι να υπογραψω , να παω να πληρωσω και να γυρισω για να συνεχιστει η δηλωση.
το χαρτι εγραφε οτι θελω να γινω μελος της gaia , https://www.c-gaia.gr/
επειδη το κρατος τους πληρωνει μεσω πασεγες , εχουν βρει το κολπο οτι προσφερουν αλλες υπηρεσιες , για να τα παιρνουν .
γραμμη στον προεδρο
να μουλεει δεν εχουμε λεφτα δεν μας δινει το κρατος , μας χρωσταει .
και αν δεν γραφτεις υπαρχει περιπτωση να μην παρεις επιδοτησεις μαζι με τους
αλλους αγροτες.
του ειπα οτι ειμαι μελος της ενωσεως και μην διανοειθει να κανει κατι τετοιο
γιατι θα επεμβει εισαγγελεας.
του ζηταω τον περσινο εισολογισμο να δω τι γινεται αν εχει δικιο και ποσα λεφτα πηραν με το ιδιο κολπο περισι.
και μαθαινω οτι δεν εχει βγει εισολογισμος τρια χρονια τωρα.
δεν θα επρεπε να επεμβει εισαγγελεας ?
μαλλον γινεται το μεγαλο φαγοποτι.
παντως λεφτα απο μενα δεν πηρε .και οταν ρωτησα τον υπαλληλο αν εχει διαμαρτυρηθει κανενας και δεν εχει πληρωσει μου ειπε οτι ειμαι ο μονοςTo μότο του Έλληνα είναι 'έλα μωρέ, σιγά το ποσό..για χ ευρώ κάνεις έτσι; Δώσ' τα εκεί να κάνεις τη δουλειά σ''...
Ραγιάδες 400 χρόνια άμα λάχει να ούμ'... -
@ otso: Κανένας εισαγγελέας δεν υπάρχει περίπτωση να επέμβει γιατί είναι νομότυπα όλα αυτά, ούτε βέβαια να χαθεί η επιδότηση για κανέναν όπως σου είπαν!
Κάθε χρόνο στα μέσα Μαρτίου μπορεί να λάβει ο καθένας κωδικό ενεργοποίησης από τον οπεκεπέ για την on line υποβολή της δήλωσης ΑΕΕ (όσδε).
Καμία επαφή με τις ενώσεις και καμία χρέωση! Και η επιδότηση στην τσέπη σου -
mjr
ηξερα οτι και να υποβαλεις ονλαιν την δηλωση , επρεπε παλι να περασεις απο την ενωση για να υποβαλης τα διαφορα δικαιολογητικα και να σε βρουν στους χαρτες
συν οτι δεν επρεπε να ειχες μεταβολη στα στρεμματα η το ειδος καλλιεργειας
οποτε δεν κερδιζες τιποτα και γιαυτο δεν εκανε κανεις
εχει αλλαξει κατι σαυτο? -
Καταρχήν η δήλωση εμφανίζεται στο σύστημα προσυμπληρωμένη, μαζί και τα αγροτεμάχια ψηφιοποιημένα, αν έχει υποβληθεί και την προηγούμενη χρονιά ηλεκτρονικά. Αν κάποιος δεν έχει μεταβολές αφού κάνει έλεγχο στα στοιχεία, τη στέλνει στην ένωση και από εκεί φθάνει στον οπεκεπέ.
Τα διάφορα δικαιολογητικά, φωτοτυπία ταυτότητας, ενοικιαστήρια, Ε9, κ.λπ., τα σκανάρεις για να φαίνονται στο σύστημα. Το ίδιο κάνει και η ένωση.
Από φέτος δόθηκε η δυνατότητα να μπορεί κάποιος να ψηφιοποιεί τα αγροτεμάχιά του!
Η διαδικασία δεν είναι απλή αλλά με λίγη προσπάθεια γίνεται! -
Ο χρήστης otso έγραψε:
και μαθαινω οτι δεν εχει βγει εισολογισμος τρια χρονια τωρα.Έπρεπε να ζητήσεις τον τελευταίο που 'έχει βγει'. Κ μετά να ρωτούσες 'πότε σας έλεγξε τελευταία φορά η εφορία;' Θα γελούσες πολύ.
-
mjr ευχαριστω δεν το ηξερα.
Ηλια ειναι κριμα , γιατι μια σωστη ενωση θα μπορουσε να προσφερει πολλα.
ακομα και ετσι οπως ειναι , οταν οι μεγαλεμποροι πηραν σε εξευτελιστηκες τιμες το σταρι ,12λ , η ενωση με ξελασπωσε με 18 και 20λ.
και σημερα ακομη , τα καραλαμογια σαν τους μαρκου και σκλαπανη , παιρνουν
στις αποθηκες τους το σταρι ΑΝΟΙΚΤΑ λενε , και τελος του μηνα θα αποφασισουν μεταξυ τους τι τιμη θα δωσουν . Η ενωση δινει 22λ αν ζητησεις αμεση πληρωμη
η μπορεις να περιμενεις να διαμορφωθει η τελικη .
δηλαδη δημιουργησε ενα σκαλοπατι ωστε να μην σου το παρουν πιτ παρα.
απο την αλλη ΛΕΝΕ οτι ο συγκεκριμενος προεδρος ο οποιος ειναι κοματικο στελεχος (δεν θα μπορουσε να ειναι διαφορετικα) μαζι με εναν αλλο κομματικο στελεχος και ισως και στελεχη και αλλων κομματων εμφανιζουν ολη την περιοχη
οπου καποτε λεγοταν οτι θα γινει αυτοκινητοδρομιο σαν καλλιεργησιμη και εχουν παρει δικαιωματα επιδοτησεων απο χιλιαδες στρεμματα.
αυτο ομως εγω δεν μπορω να το αποδειξω γιατι δεν εχω προσβασεις .
τελος παντων αυτοι και με την εφορια δεν εχουν προβλημα καθως ειναι κομματικα καλλημενοι παντου και παντα.
Ηλια ολα καλα εκει?
εδω ξαναρχισα να καλλιεργω βαμβακι μετα 5 χρονια , το ενστικτο μου μου λεει οτι θα εχει καλυτερη τιμη απο τα 40λ περσι που εμπαινες μεσα.
ενας ανιψιος μου με εχει φαει να ασχοληθουμε με την καλλιεργεια ροδιας
εκει κανετε κατι τετοιο?
η ο mjr γνωριζει κατι γυρω απο την καλλιεργεια ροδιας? αν και μου φαινεται πληρως απασχολημενος (μαλλον εποχικος) σε καμμια ενωση να ασχοληται με δηλωσεις , η να εχει πιασει δουλεια σε κανα τοπικο οπεκεπε , για να ξερει τοσα πολλα. -
Ο χρήστης otso έγραψε:
mjr ευχαριστω δεν το ηξερα.Παρακαλώ!
Ηλια ολα καλα εκει?
εδω ξαναρχισα να καλλιεργω βαμβακι μετα 5 χρονια , το ενστικτο μου μου λεει οτι θα εχει καλυτερη τιμη απο τα 40λ περσι που εμπαινες μεσα.
ενας ανιψιος μου με εχει φαει να ασχοληθουμε με την καλλιεργεια ροδιας
εκει κανετε κατι τετοιο?
η ο mjr γνωριζει κατι γυρω απο την καλλιεργεια ροδιας? αν και μου φαινεται πληρως απασχολημενος (μαλλον εποχικος) σε καμμια ενωση να ασχοληται με δηλωσεις , η να εχει πιασει δουλεια σε κανα τοπικο οπεκεπε , για να ξερει τοσα πολλα.Και στον Πύργο ασχολούνται κάποιοι με τη ροδιά, πολύ λίγα πράγματα όμως, ενώ ο κάμπος της Ηλείας κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση, πολλές καλλιέργεις, πολλές αποζημιώσεις, πολλές επιδοτήσεις! Δεν ασχολούνται με αυτά.
Για τη ροδιά: έχουν συνάψει μνημόνιο συνεργασίας με κάποια εταιρεία η οποία θα πάρει το ρόδι με συγκεκριμένη τιμή για έναν αριθμό ετών. Ο παραγωγός πρέπει να φυτέψει τα φυτά της εταιρείας τα οποία πληρώνει.
Σε 4-5 χρόνια θα αρχίσει το δέντρο να παράγει, σε 10 χρόνια θα μπει σε πλήρη καρποφορία. Αλλά ως τότε; Θα υφίσταται η εταιρεία; Θα καλύπτει η τιμή κιλού τα έξοδα παραγωγής;
Προσωπικά, επειδή με έχουν ρωτήσει αρκετοί για τη ροδιά, δεν την προτείνω.
Και έπεσες ''μέσα'' για το απασχολημένος, ετοιμάζω κάτι δικό μου, λίγο διαφορετικό από τα υπόλοιπα γεωπονικά του νομού, βάλε μετά και τις μετακινήσεις οπεκεπέ-ελγά-οπεκεπέ... τρέξιμο!
Πάντως ότι άλλο θες πες μου να το κοιτάξω. -
ευχαριστω mjr
καλη επιτυχια στη προσπαθεια σου και προπαντος καλη τυχη , οσο και να προσπαθεις χρειαζεται και αυτη η ρημαδα η τυχη για να πανε ολα καλα .
εγω ελεγα στον εαυτο μου δεν πηγε αυτο καλα ισως γιατι η τυχη μου επιφυλασει
κατι καλυτερο στο μελλον. κατι ομως που ως τωρα ποτε δεν ηρθε.
τελος παντων το προβλημα ειναι οτι η περιοχη μου βγαζει απ τα αρχαια χρονια καποια πραγματα και δεν μπορεις να βαλεις οτι ναναι .
κυριαρχει λοιπον οπως και προ επιδοτησεων το βαμβακι σιταρι καλαμποκι τριφυλι , ο καπνος μας τελειωσε οπως και το πεπονι και το καρπουζι λογω απουσιας αγοραστικου ενδιαφεροντος και μας τελειωνε και η ντοματα λογω πολυ χαμηλης παραγωγης και του απιστευτου κοστους τα τελευταια 10 χρονια.
αυτα ειναι ολα που ευδοκιμουσαν και ευδοκιμουν εδω.
θερμοκηπια δεν επιδοτηθηκαν εδω λογω κοστους (παγετος απο παρνασσο)
θαθελα να μπορεσω να ξεφυγω απο τις επιδοτησεις μιας και πιστευω θα ερθουν
χωραφια στα χερια μου χωρις δικαιωματα και ψαχνομαι , γι αυτο αν υπαρχει καμμια καλη ιδεα ειναι ευπροσδεκτη.
με τα τριφυλια γινεται ψιλοχαμος τωρα τελευταια αλλα πρεπει να εισαι δυκτιωμενος με εμπορους και μεταφορεις.εμεις δινουμε ως επι το πλειστον ευβοια αττικη και προπαντος κρητη.
(και ναι οτι και να λεει ο Ηλιας τα δικα μας τριφυλια ειναι καλυτερα απο τα δικα σας διπλα στην θαλασσα , τα δικα μας εχουν λεπτο κοτσανι και το τρωνε με ευχαριστηση τα προβατα , δεν υπαρχει φυρα γι αυτο και ακριβοτερο , ολες οι προβατινες της κρητης το πιστοποιουν)
μονος στο σπιτι και το παρατραβηξα να περασει η ωρα μου -
otso απο που εισαι?
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
ευχαριστω mjr
καλη επιτυχια στη προσπαθεια σου και προπαντος καλη τυχη , οσο και να προσπαθεις χρειαζεται και αυτη η ρημαδα η τυχη για να πανε ολα καλα .
εγω ελεγα στον εαυτο μου δεν πηγε αυτο καλα ισως γιατι η τυχη μου επιφυλασει
κατι καλυτερο στο μελλον. κατι ομως που ως τωρα ποτε δεν ηρθε.Σε ευχαριστώ πολύ! Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου πως χωρίς τύχη δεν γίνεται τίποτα. Μακάρι να σου έρθει η τύχη από δω και πέρα και να αλλάξουν όλα προς το καλύτερο.
κυριαρχει λοιπον οπως και προ επιδοτησεων το βαμβακι σιταρι καλαμποκι τριφυλι , ο καπνος μας τελειωσε οπως και το πεπονι και το καρπουζι λογω απουσιας αγοραστικου ενδιαφεροντος και μας τελειωνε και η ντοματα λογω πολυ χαμηλης παραγωγης και του απιστευτου κοστους τα τελευταια 10 χρονια.
αυτα ειναι ολα που ευδοκιμουσαν και ευδοκιμουν εδω.Οι δικοί μας δίνουν το καρπούζι στη Γερμανία κυρίως. Και φέτος μπήκε αρκετό καρπούζι. Όσο για τα κόστη...
θαθελα να μπορεσω να ξεφυγω απο τις επιδοτησεις μιας και πιστευω θα ερθουν
χωραφια στα χερια μου χωρις δικαιωματα και ψαχνομαι , γι αυτο αν υπαρχει καμμια καλη ιδεα ειναι ευπροσδεκτη.
με τα τριφυλια γινεται ψιλοχαμος τωρα τελευταια αλλα πρεπει να εισαι δυκτιωμενος με εμπορους και μεταφορεις.εμεις δινουμε ως επι το πλειστον ευβοια αττικη και προπαντος κρητη.Αν σου έρθουν χωράφια, όπως γράφεις, θα σου έρθει και η επιδότηση (ανάλογα με τα στρέμματα προκύπτει η μοριοδότηση).
Βάλε βαμβάκι, ανεβαίνει τα τελευταία χρόνια, πέρνει και τη συνδεδεμένη... -
Αν σου έρθουν χωράφια, όπως γράφεις, θα σου έρθει και η επιδότηση (ανάλογα με τα στρέμματα προκύπτει η μοριοδότηση).
οποτε εχεις χρονο , δωσε περισσοτερες πληροφοριες η λινκ
καρπουζι ειναι καποιοι μεγαλεμποροι που το εξαγουν? τι τιμη? συννενοουνται και την κρατανε χωμα?
μεταφερονται χυμα με νταλικες? οπως τα παλια χρονια?
θυμαμαι μικρος βαζαμε καποια τεραστια μακρουλα τα λεγαμε βαρελες , η ονομασια τους ηταν κατι σαν μπλουριμ αν θυμαμαι καλα. μολις τα ακουμπαγες εσπαγαν ,εμεις τρωγαμε μονο την καρδια , ειχαν φανταστικη γευση αλλα εφταναν μονο τα μισα στην αγορα και τα σταματησαν.
αυτα χωρις σπορια βαζουν? -
Κατανομή δικαιωμάτων στη διεύθυνση του οπεκεπέ... http://www.opekepe.gr/apothema.asp
Το καρπούζι φορτώνεται και φεύγει συσκευασμένο σε παλέτες του ενός κυβικού, ως επί το πλείστον galaxy γιατί αντέχει στις μεταφορές.
Τις βαρέλες που είπες, πρέπει να εννοείς τα blue ribbon. -
-
Πόσων ετών είναι το δέντρο; Καμιά 70αριά-80αριά;
Αν το κάνεις ένα μέτρο πιστεύω να αρχίσεις να βλέπεις φως!
Στο κάτω μέρος θα συναντήσεις συμπαγές ξύλο, δε σε απασχολεί, πλευρικά τις ίδιες ρίζες όπως τώρα. -
Κάπου τόσων χρονών πρέπει να είναι το δέντρο. Ώστε ένα μέτρο και βλέπουμε....
Ευχαριστώ mjr. -
με λιγη προσπαθεια ακομα πιστευω θα την βγαλεις τη ριζα, η ελια δεν εχει ριζα προς τα κατω αλλα στο πλαι γυρο γυρο+οτι εγραψε ο mjr
-
FORUM Αγροτων