-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Απλά παρακαλάς να μην μπλεχτείς ποτέ σε καραμπόλα με αυτό ή να πέσει πάνω σου κάποιος με αυξημένη ταχύτητα. Το κόβω να γίνεται χαλκομανία...
Έχω δηλώσει αρκετές φορές πως δεν συμπαθώ τα δίτροχα στο θέμα της ασφάλειας. Το παπί όμως είναι μια σταλιά και ελίσσεται. Το αυτοκίνητο έχει άλλο όγκο και να τον δεις τον άλλον να έρχεται κατά πάνω σου, αμα είσαι μπλοκαρισμένος στην κίνηση δεν μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτα.
Παρε ενα τανκ τοτε
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Απλά παρακαλάς να μην μπλεχτείς ποτέ σε καραμπόλα με αυτό ή να πέσει πάνω σου κάποιος με αυξημένη ταχύτητα. Το κόβω να γίνεται χαλκομανία...
Δηλαδή με ένα παπί είσαι ασφαλέστερος και άμα πέσει κανείς πάνω σου θα γίνει αυτός χαλκομανία και όχι εσύ με το παπί...
Έχω δηλώσει αρκετές φορές πως δεν συμπαθώ τα δίτροχα στο θέμα της ασφάλειας. Το παπί όμως είναι μια σταλιά και ελίσσεται. Το αυτοκίνητο έχει άλλο όγκο και να τον δεις τον άλλον να έρχεται κατά πάνω σου, αμα είσαι μπλοκαρισμένος στην κίνηση δεν μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτα.
Ναι μια σταλιά είναι το παπί ΄και ελίσσεται αλλά άμα βρέξει λίγο πεφτεις με μηδέν χιλιόμετρα και σκοτώνεσαι. Εάν πάλι είσαι τόσο μοιρολάτρης κάτσε σπίτι η πήγαινε με τα πόδια στις δουλειές σου αν και πεζός πάλι κινδυνεύεις μη σου πέσει κάνας Ζαχόπουλος 150 κιλών στο κεφάλι και σε κάνει χαλκομανία επίσης...
-
Για σφαγή δεν θα έλεγα, αλλά τουλάχιστον μπορεί να μας απαλλάξει από αρκετά κινούμενα χρέπια 20ετίας και πάνω που βρίσκονται σε κυκλοφορία μόνο και μόνο επειδή οι κάτοχοι (ή αγοραστές) τους δεν αντέχουν κάτι περισσότερο.
-
madox έχω κινηθεί πολλές φορές με Smart. Τουλάχιστον αυτό έχει περάσει και κάποια crash tests και παρέχει μια σχετική ασφάλεια.
Όμως όταν είχα δει να έρχεται κατά πάνω μου αφηρημένη κυράτσα με SUV που δεν κοιτούσε τον δρόμο μπροστά της και γλιτώσαμε την μετωπική στο παρά πέντε, πίστεψέ με δεν ένιωσα ΚΑΘΟΛΟΥ άνετα και ΚΑΘΟΛΟΥ ασφαλής εκεί μέσα.
Επίσης ξάδερφος μου, αφήνει πριν λίγο καιρό έξω από μια αντιπροσωπεία το Smart του, και ελάχιστα λεπτά μετά σκάει από πίσω του παππούς που μιλούσε στο κινητό και έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του. Το Smart εκσφενδονίστηκε και χτύπησε άλλο αυτοκίνητο της αντιπροσωπείας. Ο ξάδερφός μου (πέραν του ότι το Smart πήγε για ολική) το μόνο που έλεγε μετά ήταν ευτυχώς που δεν ήταν ο ίδιος μέσα.
-
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Δηλαδή με ένα παπί είσαι ασφαλέστερος και άμα πέσει κανείς πάνω σου θα γίνει αυτός χαλκομανία και όχι εσύ με το παπί...
Ναι μια σταλιά είναι το παπί ΄και ελίσσεται αλλά άμα βρέξει λίγο πεφτεις με μηδέν χιλιόμετρα και σκοτώνεσαι. Εάν πάλι είσαι τόσο μοιρολάτρης κάτσε σπίτι η πήγαινε με τα πόδια στις δουλειές σου αν και πεζός πάλι κινδυνεύεις μη σου πέσει κάνας Ζαχόπουλος 150 κιλών στο κεφάλι και σε κάνει χαλκομανία επίσης...
cctop αν το θεωρείς ασφαλές εσύ, αγόρασέ το και βάλε και όλους τους φίλους και την οικογένειά σου μέσα, είναι δικαίωμά σου. Εγώ δεν το εμπιστεύομαι για να βάλω τον εαυτό μου και άλλους μέσα σε αυτό. Τα υπόλοιπα που γράφεις είναι απλά για να γράφεις...
-
http://microcarmuseum.com/info.html
Δειτε τι 'οδηγουσαμε' στην Ευρωπη πριν 50 χρονια.
Διαβαστε ποιοι ηταν οι λογοι υπαρξης των καταπληκτικων αυτων κατασκευων.
Φανταστειτε τι θα εγραφαν τοτε οι περαν του Ατλαντικου χορτασμενοι με τους τριτονους δεινοσαυρους του Harley Earl, αν ειχε εφευρεθει το Ιντερνετ.
Τελικα οι ανθρωποι η συμπεριφορα και οι αναγκες τους δεν αλλαζουν.... -
888888
3 αυτοκίνητα + 1 μηχανή εξυπηρέτησαν τον λαό όσο κανένα άλλο ιδιωτικό μεταφορικό μέσο.
Citroen 2CV
VW Beetle
Fiat 500
και η θρυλική Vespa!!!
κάποια στιγμή για τους εκεί λαούς θα είναι και αυτό το Τata.
-
Τι κουκλάκια είναι αυτά ρε παιδιά!! Εν έτη 1958!!
1958 Goggomobil DART
1959 F. M. R. Tg-500
[/url] -
Τι μανιερα και αυτο με την ασφαλεια.Δηλαδη εγω που μετακινουμαι και με μηχανη ειμαι ...ετοιμοθανατος Πουθενα και με κανενα οχημα δεν μπορεις να εισαι 100% ασφαλης
-
Αυτο με την παθητικη ασφαλεια ειναι κατα 80% μυθος.Σιγουρα τα αυτοκινητα γινανε πιο ανθεκτικα σε συγκρουσεις με λιγα χιλιομετρα αλλα πειτε μου ποτε ηταν η τελευταια φορα που ειδατε στις ειδησεις ατυχημα στην εθνικη οδο και αναγνωρισατε την μαρκα του οχηματος μετα απο μια μετωπικη συγκρουση.
Γιατι γινονται crash tests με την ταχυτητα των 60χλμ?Τι συμβαινει σε μεγαλυτερες ταχυτητες?Το εχει δοκιμασει κανεις απο αυτους που κανανε την παθητικη ασφαλεια σημαια?(βλεπε ADAC AMS ENCAP κτλ)
Και οσο για αυτους που αγοραζουν διτονα SUV με αυτο το γνωμονα μπορει στις συγκρουσεις με μικροτερα οχηματα να την βγαζουν καθαρη ....για να τρακαρουν ομως σε κανενα τοιχο με 150..........
-
madox
μην είσαι τόσο απαισιόδοξος...
Οι συγκρούσεις στα test γίνονται μεν με ~60 αλλά καλύπτουν πάντα μέρος μόνο της μετωπικής επιφάνειας, χωρίς επιπλέον να γίνονται υπό γωνία, πρόκειται δηλαδή για το χειρότερο σενάριο. Επιπλέον συνήθως όταν κάτι συμβεί προλαβαίνεις να έχεις κάποια αντίδραση και να μειώσεις κάπως την ταχύτητά σου.
Αυτό το αυτοκινητάκι θα γράψει ιστορία. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο.
Όσο για όσους θέλουν να οδηγούν SUV εγώ θα ήθελα έξτρα φόρο για όσους θέλουν να μετακινούνται με αυτά εντός πόλεων. -
Ο χρήστης madox έγραψε:
Αυτο με την παθητικη ασφαλεια ειναι κατα 80% μυθος.Σιγουρα τα αυτοκινητα γινανε πιο ανθεκτικα σε συγκρουσεις με λιγα χιλιομετρα αλλα πειτε μου ποτε ηταν η τελευταια φορα που ειδατε στις ειδησεις ατυχημα στην εθνικη οδο και αναγνωρισατε την μαρκα του οχηματος μετα απο μια μετωπικη συγκρουση.Γιατι γινονται crash tests με την ταχυτητα των 60χλμ?Τι συμβαινει σε μεγαλυτερες ταχυτητες?Το εχει δοκιμασει κανεις απο αυτους που κανανε την παθητικη ασφαλεια σημαια?(βλεπε ADAC AMS ENCAP κτλ)
Και οσο για αυτους που αγοραζουν διτονα SUV με αυτο το γνωμονα μπορει στις συγκρουσεις με μικροτερα οχηματα να την βγαζουν καθαρη ....για να τρακαρουν ομως σε κανενα τοιχο με 150..........
συμφωνω και επ'αυξανω στα πιο πανω, εγω ποτε δεν αγορασα αυτοκινητο με γνωμωνα τι θα γινει οταν καποιος πεσει επανω μου... προσπαθω να οδηγω παρακολουθοντας τι κανουν οι γυρω μου και να προλαβω το γεγονος οσο πιο μακρυα μου.... ωστε να το αποφυγω... Μεχρι τωρα δεν ετυχε σε κανενα μελος της οικογενειας κατι τετοιο αν και ολοι οδηγουν ολα τα αυτοκινητα που εχουμε... απο το πισωκουνητο 240 αλογα 1300 κιλα μεχρι το AYGO, την Καππα 1600 κιλα 150 αλογα το Barchetta 130,αλογα 1000 περιπου κιλα. Τη Μια φορα που επεσαν στην κορη μου στην Εθνικης αντιστασεως στο Χαλανδρι Η Πορσε 911 πεταχτηκε να προλαβει να περασει αναμεσα σε δυο αυτοκινητα που την αφησαν να το κανει(ειχε διπλη κατω) και επειδη ηταν και τα δυο χαμηλα δεν ειδε ο ενας τον αλλο και η πορσε εμβολησε το δικο μας Barchetta στον μπροστινο τροχο του οδηγου... 18000 ευρω ζημια η πορσε!!!! δεν ανοιγαν και οι μπροστινες πορτες... Ειναι που λεμε πεταχτηκε στα δυο μετρα ξαφνικα.... αλλα ετσι που εγινε οι ταχυτητες και των δυο ηταν κατω απο το οριο των 30χλμ.
-
Δεν ειναι το ΤΑΤΑ ΝΑΝΟ
αλλα ενα αλλο μικρο αμαξακι που καιει ΑΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
http://www.skai.gr/master_avod.php?id=70176 δειτε λιγο το videakiκαι μονο το οτι καει αερα στην κυριολεξια και ειναι ακυνδινο για το περιβαλλον θα ειμαι απο τους πρωτους που θα το παρω για αντικαταστατη του αυτοκινητου για μεσα στην πολη που εχουμε στην οικογενεια!
ελπιζω να ειναι ομορφοτερο
-
Ο χρήστης x-origin έγραψε:
http://www.skai.gr/master_avod.php?id=70176 δειτε λιγο το videakiκαι μονο το οτι καει αερα στην κυριολεξια και ειναι ακυνδινο για το περιβαλλον θα ειμαι απο τους πρωτους που θα το παρω για αντικαταστατη του αυτοκινητου για μεσα στην πολη που εχουμε στην οικογενεια!
Με 1,5 ευρώ θα φουλάρει ... αέρα.
Δυστυχώς οι Ελληναράδες βενζινάδες βγάλανε ήδη τιμή μονάδος αέρα φαίνεται!! -
πιστεύω είναι μια σημαντική προσπάθεια για το περιβάλλον άλλωστε για μέσα στην πόλη είναι ότι πρέπει
-
Ο χρήστης x-origin έγραψε:
πιστεύω είναι μια σημαντική προσπάθεια για το περιβάλλον άλλωστε για μέσα στην πόλη είναι ότι πρέπειΣίγουρα, αυτονομία 200 χιλιόμετρα και 0 καυσαέρια είναι ιδανικά. Συμπαθητικό αν και παράξενο σαν σχήμα και βολικό μέγεθος σαν φορτηγάκι.
Κάπου είχε και φωτογραφίες και σαν επιβατικό με προοπτική μάλιστα για ταξί.
Εκεί που επιφυλάσσομαι είναι στην τιμή που αν και λέει ότι θα είναι φτηνό συνήθως τα γαλλικά μικροαυτοκίνητα (ηλεκτρικά ή ντίζελ) είναι ακριβά ... -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
http://www.skai.gr/master_avod.php?id=70176 δειτε λιγο το videaki
και μονο το οτι καει αερα στην κυριολεξια και ειναι ακυνδινο για το περιβαλλον θα ειμαι απο τους πρωτους που θα το παρω για αντικαταστατη του αυτοκινητου για μεσα στην πολη που εχουμε στην οικογενεια!
Δυστυχώς οι Ελληναράδες βενζινάδες βγάλανε ήδη τιμή μονάδος αέρα φαίνεται!!αγοραζεις μια αντλια αερα στο σπιτι σου και κανεις τη δουλεια σου πολυ φθηνοτερα...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
http://www.skai.gr/master_avod.php?id=70176 δειτε λιγο το videaki
και μονο το οτι καει αερα στην κυριολεξια και ειναι ακυνδινο για το περιβαλλον θα ειμαι απο τους πρωτους που θα το παρω για αντικαταστατη του αυτοκινητου για μεσα στην πολη που εχουμε στην οικογενεια!
Δυστυχώς οι Ελληναράδες βενζινάδες βγάλανε ήδη τιμή μονάδος αέρα φαίνεται!!αγοραζεις μια αντλια αερα στο σπιτι σου και κανεις τη δουλεια σου πολυ φθηνοτερα...
Noμίζω πως θα άξιζε το δικό του thread...
Με 1,5 ευρώ κάνεις 200χλμ. λένε... ή για να το πω πιο παραστατικά, με τις τιμές που έχει περίπου η Γαλλία, με 1λίτρο βενζίνης κάνεις 200χλμ.
Για όσους (ορθά) σκεφτούν ότι τελικά η ενέργεια για την κίνησή του ίσως έρθει από ορυκτά καύσιμα, να επισημάνω ότι 1,5 ευρώ αντιστοιχεί σε πολύ λίγα καύσιμα άρα και ρύπανση.
Το οικονομικό είναι ΚΑΙ οικολογικό!
-
Σήμερα το πρωί οι πρωινατζίδες της ΝΕΤ παρουσίαζαν το Noble.
Ο τυπάς (China Hellas λέγεται η εταιρία) που τα φέρνει στην Ελλάδα έδωσε τα εξής στοιχεία:
4θέσιο, 1100 κυβικά, 71 άλογα, 170 τελική(!), 8.000 ευρώ η βασική με a/c και 3 χρόνια εγγύηση.
Οι παρουσιαστές ήταν ξετρελαμένοι, ήθελαν δερμάτινο σαλόνι και GPS και ο πωλητής έλεγε ότι θα διατεθούν και λίγο ακριβότερες εκδόσεις μαι με γυάλινες οροφές κλπ.
Θα έρθει πρώτα στην Ελλάδα και μετά σε όλη την Ευρώπη απο τον Μάρτιο και μετά.
Το εν λόγω αμαξάκι είχε αυτοκόλλητα που έγραφε 'SMARTer ...' και το όνομα του είναι ... Noble.
-
Πολύ ωραία αλλά crash test του έχουν κάνει?
Επίσης 8Κ ΔΕΝ είναι λίγα για τέτοιου τύπου όχημα.
To φθηνοτερο αυτοκινητο στον κοσμο??