-
Ωραιο , αντε κι καλες θαλασσες .............
-
έλα μαστορα, ειμαστε παραθάλασσια περιοχή και αμα φύγει σε κανα βουνό δεν ξέρεις που θα καταλήξει...εχουνε καεί και τα πουρνάρια και αντε να φρενάρεις στα βράχια...
λοιπόν για πές, χρωμα σκέτο? -
Σαφως , τα ρακινκ δεν τα βαραινουμε ...με τιποταααα
-
ενα χερακι ασταρακι κι ενα χερακι μπογια γιαννη, ασε τις τσιχλοφουσκες κατα μερος, για να βλεπουμε και που θα ανοιξει (αν ποτε...)
μπογια φθηνη σχετικα (για να μην την κλαιμε) αλλα οχι κι απ αυτες για τα καγκελα -
καταλαβα, σασσικότ με το πινέλο και έξω από την πόρτα...
-
Ο χρήστης yiannis2002 έγραψε:
καταλαβα, σασσικότ με το πινέλο και έξω από την πόρτα...Ωπα , γιατι μπερδευτικα τωρα προσεξα οτι το εποξικο ασταρι (κι ειναι και ακριβο το ατιμο ) το ειχε γραψει ο Τακης μπετα , κι οχι εσυ , που νομιζα οτι το εχεις ηδη περασει σαν πρωτο επανω στην .........
Κι αστα πινελα γιατι θα σε κραξει ο Καπα Πης για καγκελοβαφεα
-
Να ρωτήσω και γω ο αδαής...
Πως φτιάχνουν ένα χρώμα το οποίο δεν είναι... RAL και έχει καταργηθεί από δεκαετίες; Το ότι έχεις τον κωδικό της εργοστασιακής απόχρωσης πχ AR343 που καταργήθηκε το 1980 δε λέει και πολλά. Με το μάτι γίνεται όλη η δουλειά; Έχω δει πως υπάρχουν εταιρίες που βγάζουν αντίστοιχο χρωματικό κατάλογο με καταργημένους καταλόγους εταιριών. Αυτή είναι η λύση; -
τρεις λυσεις, οι δυο σωστες η μια λαθος
στην λαθος ταιριαζει με το ματι ο χρωματοπωλης στο αυτοκινητο την νεα αποχρωση
στις σωστες ο ''εξελιγμενος'' χρωματοπωλης βγαινει με φορητο σκανερ και αφου σκουπισει-γυαλισει το αυτοκινητο σου, σκαναρει και αποθηκευει τον κωδικο η ο ''ψαγμενος'' χρωματοπωλης εχει κρατησει απο παλια χρωματολογια εταιρειων και βρισκει την αντιστοιχια μεσα απο αυταελπιζω να καταλαβα καλα την ερωτηση....
-
Καλά κατάλαβες και απάντησες περίπου αυτά που φανταζόμουνα...αλλά τι γίνεται αν θέλεις να το κάνεις όλο από την αρχή σε διαφορετικό (ας πούμε στον αρχικό κωδικό) άρα *δεν * υπάρχει δέιγμα για να το διαβάσει ο σκάνερ! Τόμπολα; Οι αντιστοιχίες στους καταλόγους είναι αξιόπιστες; Aν ναι αυτή είναι η λύση τελικά όπως είχα πει...
-
οταν ηρθε η στιγμη της βαφης της β, μπορω να πω οτι υπηρξαμε τυχεροι, αφου βρηκαμε σε αρκετα σημεια το αρχικο της χρωμα. παρολα αυτα, σε παλιους καταλογους δεν το βρηκαμε. ετσι βρηκαν το χρωμα με το σκανερ, το οποιο τελικα μας παρεπεμψε στο rosso nearco. η μονη διαφορα..οτι το εκανα διπλης να μην κοβει
-
χμμμ.. σωστά..λογικά θα υπάρχει το παλιό καθώς πολύ αμφιβάλω αν είχε έγινε ολική μέσα-έξω.
-
Εγώ αυτό έκανα όταν άλλαξα χρώμα στο Triumph.
Βέβαια εγώ χρησιμοποίησα και τον οδηγό της Glasurit:
http://www.classiccarcolors.com/united_ ... d_my_shade
Εμένα είναι το Royal Blue.
Κάνε και εσύ τη διαδικασία:
http://www.classiccarcolors.com/united_states/en/home
Υ.Γ.: Κατά πόσο βέβαια η απόχρωση αντιστοιχεί στην αυθεντική δε μπορώ να το γνωρίζω. Το χρώμα που επέλεξα δεν εισήχθει ποτέ στην Ελλάδα, οπότε δεν έχω μέτρο σύγκρισης.
Α και εγώ διπλής το έκανα. -
στο innocenti που αγορασα (και ηταν βαμμενο στο κλασσικο αλαιν-ντελον brg-πρασινο σκουρο) μου βρηκε τον κωδικο η φιλεναδα μου η αλμπα του bianco avorio, και πηγα στο χρωματοπωλη. απο παλια σκονισμενα βιβλια βρηκαμε τον κωδικο και την αντιστοιχια του σε max-mayer (ελεγχεται γιατι δεν θυμαμαι σιγουρα την εταιρεια) ακριβως το ιδιο εκανα και σε μια λαμπρεττα. φανταζομαι το ιδιο θα κανουν κι αλλα μαγαζια
υπαρχει κι αλλη μια λυση που σκεφτηκα τωρα μολις, τσιμπαμε το τζουνιορ του γιον και το παμε στο χρωματοπωλη η ακομα καλυτερα τον στελνουμε μονο του και μας φερνει με το σκανερ τον κωδικο....πως με βλεπεις ? τους εχωσα ολους?
-
Ευχαριστώ για της πληροφορίες κατ' αρχήν
Το είδα το λινκ και είχε το χρώμα στη βάση δεδομένων..δεν έβγαλε άλλον κωδικό όμως παρά τον παλιό γνωστό της Alfa κάτι έχασα εδώ
Όσον για την ...ασφελέστερη των δειγματοληψιών (!) ναι το σκέφτηκα κι εγώ αλλά οκ μη τρελλαθούμε -
Νομίζω οτι αν έχουμε τον εργοστασσιακό κωδικό του χρώματος τα πράγματα είναι απλόυστατα.
Σε Sikkens έχω βρεί κωδικούς χρώματος και συνταγή για Datsun του 1970, για το Σκαθάρι, ακόμα και για παπί Yamaha που η ίδια η yamaha επέμενε πως δεν υπάρχουν κωδικοί και εκείνοι ακόμα τα ταιριάζουν.
Και όλα αυτά όχι σε σκονισμένα βιβλία αλλά στην ηλεκτρονική database της Sikkens.
Αν θες στείλε μου κωδικό να δοκιμάσω να σου βρω συνταγή...
Διόρθωση: Έβαλα δοκιμαστικά το χρώμα που ανεφερες AR343 εδώ : http://www.cdautopaint.com/index.php?op ... Itemid=102
και έβγαλε συνταγή (υδατοδιαλυτό χρώμα μάλιστα!) για απόχρωση blu olandese....
Επειδή τυχαίνει να γνωρίζω αρκετα απο τέτοια θέματα με μεγάλη μου χαρά να βοηθήσω...
Ο φασματογράφος - σκάνερ δεν είναι απόλυτα σωστός, θέλει προσοχή!
-
..καλύτερα τώρα έτσι;
(βέβαια το πλαίσιο του παραθύρου πέφτει ακριβώς πάνω στην ευθεία όρασης του δεξιού αλλά λεπτομέρειες )
-
πολυ καλυτερο!!! μπραβο.
αλλη αλλαγη ειχαμε? -
Ελπίζω σύντομα να έχω νέο ξύλο στο ταμπλώ ώστε να δέσει με το σχεδόν καινούργιο περιμετρικό χρώμιο που έχω προίκα... ο παλιός καπλαμάς είναι από άλλη έκδοση και έτσι κι αλλιώς φθαρμένος πέρα από κάθε επισκευή
υγ. ρε παιδιά ποιο φίλτρο λαδιού υπάρχει για τον 1600;.. μόνο ένα ουκρανικό βρήκα (από ειδικευμένο ιστορικο-alfo-μάγαζο...) και το Mann που ταιριάζει δεν το χει κανείς ..μήπως είμαι πολύ ψείρας
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Ελπίζω σύντομα να έχω νέο ξύλο στο ταμπλώ ώστε να δέσει με το σχεδόν καινούργιο περιμετρικό χρώμιο που έχω προίκα... ο παλιός καπλαμάς είναι από άλλη έκδοση και έτσι κι αλλιώς φθαρμένος πέρα από κάθε επισκευήυγ. ρε παιδιά ποιο φίλτρο λαδιού υπάρχει για τον 1600;.. μόνο ένα ουκρανικό βρήκα (από ειδικευμένο ιστορικο-alfo-μάγαζο...) και το Mann που ταιριάζει δεν το χει κανείς ..μήπως είμαι πολύ ψείρας
τον παλιο καπλαμα μην τον πεταξεις
-
Καλησπέρα κι από εμένα.
Όσον αφορά στο φίλτρο λαδιού δοκίμασε clean filters στον Λαμπριανίδη. Έχει 3 καταστήματα:
Αλιπεδου 21-23, Πειραιάς, 210 4111569 & 210 4221442
Καλλιρόης 37, Νέος Κόσμος 210 9243081
Αμβροσίου Φραντζή 17 , Νέος Κόσμος 210 9239323.
Εϊναι made in Italy, φθηνά και στο κατάστημα της Φρατζή, που μου σύστησε φίλος Alfista, έχω βρει ψάχντας στον κατάλογο που έχει ό,τι ζήτησα, τόσο για την Alfetta μου, όσο και για τη gtv6 μου. Και κάτι που δεν βρίσκεις εύκολα: ευγένεια και επαγγελματισμό.
Παρατήρησα στη φωτογραφία που έχεις πιο πάνω ότι σου λείπει μια γκρι τάπα υαλοκαθαριστήρα. Μου περισσεύει μια, οπότε την κρατάω τιμής ένεκεν, όποτε γνωριστούμε.
Καλή συνέχεια.
Μάριος
Αναπαλαίωση - Συντήρηση - Επισκευή παλαιών αυτοκινήτων