-
Eστω οτι θελω να ασταρωσω ενα αυτοκινητο(ολοκληρο),αλλα δεν εχω τον απαιτουμενο εξοπλισμο(συμπιεστη,πιστολι και κυριως αρκετο χωρο,ωστε να μην ασταρωσω και τα αυτοκινητα των περιοικων )
Υπαρχει καποιος τροπος να το ασταρωσω με πινελο,χωρις αυτο να επηρεασει την ποιοτητα της βαφης μετα;Πχ τριβοντας το με ντουκοχαρτο και μετα με αλοιφη για χρωματα(αυτο καπου το ειχα ακουσει )
Παρακαλω τα φωτα σας -
Ο χρήστης fiat127 έγραψε:
Eστω οτι θελω να ασταρωσω ενα αυτοκινητο(ολοκληρο),αλλα δεν εχω τον απαιτουμενο εξοπλισμο(συμπιεστη,πιστολι και κυριως αρκετο χωρο,ωστε να μην ασταρωσω και τα αυτοκινητα των περιοικων )
Υπαρχει καποιος τροπος να το ασταρωσω με πινελο,χωρις αυτο να επηρεασει την ποιοτητα της βαφης μετα;Πχ τριβοντας το με ντουκοχαρτο και μετα με αλοιφη για χρωματα(αυτο καπου το ειχα ακουσει )
Παρακαλω τα φωτα σαςΜπορείς να το ασταρώσεις όλο με το πινέλο, όμως, μετα θέλει όλο απαλό τρίψιμο με ντουκόχαρτο Νο 240, νερό και σφουγγάρι για να φύγουν οι πινελιές.
Το αστάρι είναι σκληρό υλικό γιατί περιέχει σε μεγάλο ποσοστό οξείδια του αλουμινίου ή τιτανίου, αστάρια βέβαια υπάρχουν πολλών ειδών, αλλά εσύ θα χρησιμοποιήσεις αυτό που χρησιμοποιούν οι μπογιατζήδες για τα αυτοκίνητα, για τα αυτοκίνητα υπάρχουν τα απλά γκρίζα αστάρια, υπάρχουν κόκκινα για το κάτω μέρος , υπάρχουν αστάρια για το σασσί ( chassis coat ) υπάρχουν και ακρυλικά 2 συστατικών με καταλύτη, αυτό αραιώνεται είτε με διαλυτικό νίτρου, ή ότι προτείνει ο κατασκευαστής τους, το αστάρι στεγνώνει γρήγορα στο ανοιχτό δοχείο και θέλει συνέχεια ανακάτεμα γιατί τα οξείδια του αλουμινίου ή τιτανίου που εμπεριέχονται κατακάθονται γρήγορα.Δεν θα βάλεις αλοιφή για χρώματα στο αστάρι, ξέχνα το, μόνο τρίψιμο με ντουκόχαρτο και νερό. 240 ή ψιλότερο πχ 400, ανάλογα την επιφάνεια, στις καμπύλες πιο ελαφρύ τρίψιμο και ντουκόχαρτο 400άρι, να βάλεις και γάντια μιας χρήσης γιατί θα παπουδιάσουν τα δάχτυλά σου, και ίσως ματώσουν οι ρόγες των δαχτύλων σου.
Θα κουραστείς πάντως πολύ, αλλά γίνεται αν είσαι πεισματάρης.
-
Υποχρεος για την απαντηση..απ οτι καταλαβα,θα προσπαθησω να το εφαρμοσω μονο σε περιπτωση απολυτης αναγκης.
-
Υποχρεος για την απαντηση..απ οτι καταλαβα,θα προσπαθησω να το εφαρμοσω μονο σε περιπτωση απολυτης αναγκης.Σίγουρα, γιατί θα σου πάρει πάνω από 1 μήνα στο τρίψιμο και το νερό που θα τρέχει θα λερώνει γιατί θα έχει το χρώμα του ασταριού.
-
-
Παρακαλω τα φωτα σαςΑσταροσα εγω ενα α112 πριν 3-4 χρονια χρησιμοποιωντας σπραυ (οκ ανακαλυψα οτι δεν κανω για φανοποιος )
εχε υποψην σου οτι σκουριαζει πιο γρηγορα αν το αφησεις ετσι .
Στο δικο μου το ειχα ξυσει καλα πρωτα -
το αυτοκινητο μου δεν ειναι κλασσικο ουτε αντικα ουτε ιστορικο, αλλα εχει προβλημα εξευρεσης ανταλλακτικων κυριως στη ελλαδα και ειναι και πανακριβα.
σκεφτομαι να παρω ενα 2ο για ανταλλακτικα (donor), εδω αθηνα, στα 900 ευρω αρχικη τιμη, με προβλημα μπιελας στο μοτερ.
Επειδη εχω σχετικο προβλημα χωρου σκεφτομαι να το 'σπασω' ωστε να αποθηκευω τα κομματια-antallaktika πιο ευκολα.
Ενας αλλος λογος ειναι οτι αν χρειαστω κατι, δεν ειναι πρακτικο να φωναζω μηχανικο να ξεμονταρει το χρειαζουμενο εξαρτημα, καθοτι ειμαι γνωστος και ως 'ο κουλος με το κατσαβιδι' και μονος μου δεν μπορω να κανω τιποτα.Το ερωτημα μου ειναι το εξης...ειναι ακριβη δουλεια το λυσιμο ενος αυτοκινητου σε μηχανικα-ηλεκτρονικα-ηλεκτρικα-πανελς κομματια?
νομιζω εσεις με τα ιστορικα το εχετε βιωσει το θεμα και ειστε οι πιο καταλληλοι να με διαφωτισετε.
Το αμαξι μου δεν ειναι ιστορικο ακομη, FIAT BARCHETTA '99 ειναι, alla το ψιλο-γουσταρω και δεν θελω να μου μεινει αχρηστο λογω ακριβων η δυσευρετων ανταλλακτικων. Προς το παρον δεν χρειαζετα τιποτα, αλλα ποτε δεν ξερεις....
Βοηθηστε με να παρω αποφαση, διοτι δεν εχω σχετικη εμπειρια
-
Δεν νομιζω οτι ειναι καλη ιδεα.
Ενα αυτοκινητο σε κομματια πιανει τον 5πλασιο χωρο απο οταν ειναι μονταρισμενο. Ασε που θα χασεις την μπαλα, τι παει που.
-
Δύσκολη ερώτηση μιας και δεν έχεις άπλετο χώρο. Ειδάλλως, όποτε κι αν ποστάρεις 'Ζητούνται εθελοντές για λύσιμο Barchetta', θα δεχθείς πλειάδα θετικών απαντήσεων από ερασιτέχνες μαστροχαλαστές που θα έρθουν στο χώρο σου με τα δικά τους κατσαβίδια!
That's what forums are for!
-
Η διάλυση ειναι παντα πολυ ευκολη. Η τακτοποιηση, οργανωση και προσεκτικη αρχειοθετηση καθε κομματιου ειναι παρα πολυ σημαντικη.
Η συναρμολογηση παντως να εισαι σιγουρος οτι θα ειναι 268 φορες πιο δυσκολη απο την διαλυση.
Επιμενω οτι ειναι κακη ιδεα.
-
Ο χρήστης kavy έγραψε:
Δύσκολη ερώτηση μιας και δεν έχεις άπλετο χώρο. Ειδάλλως, όποτε κι αν ποστάρεις 'Ζητούνται εθελοντές για λύσιμο Barchetta', θα δεχθείς πλειάδα θετικών απαντήσεων από ερασιτέχνες μαστροχαλαστές που θα έρθουν στο χώρο σου με τα δικά τους κατσαβίδια!That's what forums are for!
!!!!!!
-
Προσφατα ελυσα ενα tempra δεν μπορεις να φανταστεις τι πραγματα εχω βγαλει απο πανω , οταν ειδα το βουνο με τα ανταλλακτικα σκεφτηκα πως χωρουσαν μεσα στο tempra.
Αν παντως θελεις να το παρκαρεις σε ενα οικοπεδο που εχω και τα αλλα πολυ ευχαριστως , σου χρωσταω κιολας
-
Ενα θεμα που με απασχολει(και ισως οχι μονο εμενα)ειναι η φωτεινοτητα των προβολεων.
Το αυτοκινητο μου φοραει,οπως οριζει ο κατασκευαστης,λαμπες 45/40 w σαν αυτες
http://photo.moobilo.de/Product-gr/Foto ... %2040W.jpg
Η φωτεινοτητα τους ειναι σχετικα χαμηλη και ειναι η μονιμη παρατηρηση που μου γραφουν στο κτεο.
Δοκιμασα ενα διαστημα να βαλω δυνατοτερες,δηλαδη 60/55w σαν τις παρακατω
http://www.lampa.it/public/importate/th ... 3-S-01.jpg
Το αποτελεσμα ηταν το ιδιο(ισως λιγο χειροτερο) στη μεσαια σκαλα,αλλα στη μεγαλη σκαλα τα πραγματα ηταν πολυ χειροτερα,αφου φωτιζαν λιγο χειροτερα απο τα μεσαια.
Προφανως αυτο εχει να κανει με το διαφορετκο σχημα της νεας λαμπας(οπως φαινεται και στις φωτογραφιες),το οποιο δεν συνεργαζεται καταλληλα με το συγκεκριμενο κατοπτρο,και δυστυχως μαλλον δεν ειναι θεμα απλης ρυθμισης.
Οποτε τι μπορω να κανω σε αυτην την περιπτωση;Υπαρχουν δυνατοτερες λαμπες στο ιδιο σχημα με αυτο που φοραει το αυτοκινητο;Εχω βρει 55/50 και 60/55 στο σωστο σχημα,αλλα απ οτι βλεπω ειναι 24 βολτες..
Αναμενω συμβουλες απο οσους εχουν αντιμετωπισει το ιδιο προβλημα.. -
πρόσεξε με τις 55/60 μην χαλάσει από υπερθέρμανση ο διακόπτης !
-
Ενα θεμα που με απασχολει(και ισως οχι μονο εμενα)ειναι η φωτεινοτητα των προβολεων.
Το αυτοκινητο μου φοραει,οπως οριζει ο κατασκευαστης,λαμπες 45/40 w σαν αυτες
http://photo.moobilo.de/Product-gr/Foto ... %2040W.jpg
Η φωτεινοτητα τους ειναι σχετικα χαμηλη και ειναι η μονιμη παρατηρηση που μου γραφουν στο κτεο.
Δοκιμασα ενα διαστημα να βαλω δυνατοτερες,δηλαδη 60/55w σαν τις παρακατω
http://www.lampa.it/public/importate/th ... 3-S-01.jpg
Το αποτελεσμα ηταν το ιδιο(ισως λιγο χειροτερο) στη μεσαια σκαλα,αλλα στη μεγαλη σκαλα τα πραγματα ηταν πολυ χειροτερα,αφου φωτιζαν λιγο χειροτερα απο τα μεσαια.
Προφανως αυτο εχει να κανει με το διαφορετκο σχημα της νεας λαμπας(οπως φαινεται και στις φωτογραφιες),το οποιο δεν συνεργαζεται καταλληλα με το συγκεκριμενο κατοπτρο,και δυστυχως μαλλον δεν ειναι θεμα απλης ρυθμισης.
Οποτε τι μπορω να κανω σε αυτην την περιπτωση;Υπαρχουν δυνατοτερες λαμπες στο ιδιο σχημα με αυτο που φοραει το αυτοκινητο;Εχω βρει 55/50 και 60/55 στο σωστο σχημα,αλλα απ οτι βλεπω ειναι 24 βολτες..
Αναμενω συμβουλες απο οσους εχουν αντιμετωπισει το ιδιο προβλημα..Φτιάξε ενα απλό κύκλωμα με ρελέ.
Σώζεις και το διακόπτη σου, έχεις και απείρως καλύτερα φώτα (μην κοιτάς μόνο την ισχύ των λαμπτήρων). -
Δηλαδη να κρατησω τις ιδιες λαμπες και απλα να βαλω ρελε;
Εχω στο στοκ μου τετοιο 'ενισχυτη φωτων' και μαλιστα ειναι και εποχης..να ειναι απλα θεμα γερασμενης καλωδιωσης;
Παντως η υπαρχουσα εγκατασταση,εξακριβωμενα,σηκωνει μεγαλυτερες λαμπες..και εχω και μεγαλο στοκ απο διακοπτες,αν κατι παει στραβα. -
Δηλαδη να κρατησω τις ιδιες λαμπες και απλα να βαλω ρελε;
Εχω στο στοκ μου τετοιο 'ενισχυτη φωτων' και μαλιστα ειναι και εποχης..να ειναι απλα θεμα γερασμενης καλωδιωσης;
Παντως η υπαρχουσα εγκατασταση,εξακριβωμενα,σηκωνει μεγαλυτερες λαμπες..και εχω και μεγαλο στοκ απο διακοπτες,αν κατι παει στραβα.http://www.rowand.net/Shop/Tech/images/ ... iagram.jpg
Δεν είναι 'ενισχυτής', απλά βρίσκεις μια απευθείας γραμμή στο θετικό και το ρεύμα σου το παίρνεις κατευθείαν και δεν το πας βόλτα με τις αντίστοιχες πτώσεις τάσης κάθε δύο και λίγο...
To έχω δει να δουλεύει και το έχω έτοιμο για εγκατάσταση στο σκαθάρι μου (το οποίο επίσης έχει γκωλοφωτιές αν και seal-beam) την άλλη φορά που θα το δώ (σε 5-10 μήνες).
Εγώ το έφτιαξα με 40Α hella:
http://www.hella.com/ePaper/Elektrik/Re ... cument.pdfTo ίδιο κύκλωμα μπορείς να κάνεις και για τη μίζα σου (και τότε να δεις πως παίρνει πιο γρήγορα κι από καινούργιο )
Εμένα είναι 6v και στα 12 κάνει και σπινιές ο σκαραβαίος με το ρεύμα! -
Όπως τα λέει ο D-jet είναι. Δεν έχω εμπειρία με πολλές άλλες μάρκες, αλλά κάθε Fiat 124,125,126,127,128,131,132 χρειαζόταν τον αυτόματο στα φώτα. Ουσιαστικά έμπαιναν λάμπες ιωδίου και ρελέ σαν πακέτο. Οι ηλεκτρολόγοι της εποχής το έλεγαν ενισχυτή, αλλά δεν ήταν παρά ένα ρελέ που έπαιρνε εντολή απο τον διακόπτη και έδινε καθαρό ρεύμα απο την μπαταρία στα φανάρια. Επίσης (το σημαντικότερο) ήταν να καθαρίζεις τις γειώσεις...Εγώ έπαιρνα γραμμή απο το (-) της μπαταρίας και το πήγαινα όμορφα όμορφα στα φανάρια. Το αποτέλεσμα ήταν θεαματικό...
@ fiat127 Αυτός που λες ότι έχεις και είναι εποχής αν είναι μαύρος με ασφάλειeς στο κάτω μέρος και ογκώδης, τότε είναι απο αυτούς που μετά απο λίγο καιρό έβγαζαν κάποιες δυσλειτουργίες:
α) Θα μπορούσε να κολλήσει το ένα ρελεδάκι απο τα δύο (ή μεγάλα ή μεσαία) και να μην σβησουν τα φώτα ενώ κλείνεις τον διακόπτη. Αυτό συνέβαινε γιατί κάποια επαφή είχε μπιμπικάκι απο υπερθέρμανση (ατς?) και ενώ αφόπλιζε το ρελέ συνέχιζε η επαφή...Το ίδιο είχε τύχει και σε μεγάλες λακκούβες...
Η λύση ήταν να πάρεις την λίμα των νυχιών της κοπελιάς και να λειάνεις τις πλατίνες, κατόπιν με ένα μυτοτσίμπιδο με πολλή προσοχή να ρυθμίσεις τις αποστάσεις των επαφών και το έσωνες για λίγο καιρό...
β) Αν ο γάτος ηλεκτρολόγος προσπαθούσε να το εφαρμόσει στην καμπύλη του θόλου και το έσφιγγε πολύ, τότε μετά απο λίγο καιρό έβρισκαν οι ασφάλειες στην λαμαρίνα του θόλου και βραχυκύκλωνε...Η λύση ήταν να το ξεβιδώσεις και να βάλεις αποστάτες παξιμάδια ή ροδέλες και κανένα κομμάτι σαμπρέλας...Μετά βγήκαν κάτι Ιαπωνικά ρελέ (νομίζω) με ασφάλειες καρφωτές, τα οποία δούλευαν άψογα...Αύριο θα βγάλω φωτογραφία ένα που έχω (εποχής είναι και αυτόν αλλά πιο βελτιωμένο)
-
Exω δυο τετοιους ρελεδες,ο ενας ειναι δεκαετιας 70 με γυαλινες ασφαλειες,ο αλλος ειναι μεταγενεστερος με καρφωτες ασφαλειες.Λαμπες ιωδιου δεν μπορω να βαλω γιατι οπως προανεφερα,δεν κανουν την επιθυμητη δεσμη,οποτε μαλλον θα εξακολουθησω να πορευομαι με τις ανατολικογερμανικες narva 45/40..
-
Exω δυο τετοιους ρελεδες,ο ενας ειναι δεκαετιας 70 με γυαλινες ασφαλειες,ο αλλος ειναι μεταγενεστερος με καρφωτες ασφαλειες.Λαμπες ιωδιου δεν μπορω να βαλω γιατι οπως προανεφερα,δεν κανουν την επιθυμητη δεσμη,οποτε μαλλον θα εξακολουθησω να πορευομαι με τις ανατολικογερμανικες narva 45/40..Αυτόν με τις καρφωτές θα βάλεις...
Οι Ιωδίου που σου λέω (Halogen είναι και τις έλεγαν ιωδίου τότε) είναι με φουρό (δηλαδή με την ίδια βάση που έχουν και οι Narva) και θα προσέξεις ότι στο πάνω μέρος του τζαμιού έχει βαμμένο ένα καπελάκι. Εμείς τότε κόβαμε το καπελάκι του φαναριού, αφού είχε βαμμένο κομμάτι η λάμπα σε εκείνο το σημείο... Αν θυμάμαι καλά ήταν 50-55w
Αναπαλαίωση - Συντήρηση - Επισκευή παλαιών αυτοκινήτων