-
Ωραία προχωράει το project... Τις σκουριές στο πίσω μέρος να μην είχε...
Μονοφάναρος είναι?? -
Ο χρήστης typeA έγραψε:
Ωραία προχωράει το project... Τις σκουριές στο πίσω μέρος να μην είχε...
Μονοφάναρος είναι??H σκουριες στα παλια ειναι λιγο δυσκολο να μην υπαρχουν και ποσο μαλιστα σε μια ds του 1966 που εβαζε νερα απο παντου
Μονοφαναρος ειναι ναι -
Μερικές φωτογραφίες από την ανακατασκευή του Volvo:
Όταν το πήρα: Χρώμα κομμένο, κάποιες τρύπες από σκουριά στα εμπρόσθια φτερά, την πόρτα του οδηγού και το πάτωμα του πορτμπαγκαζ, το εσωτερικό μέσα στη βρώμα, το τεπόζιτο γεμάτο λάσπη.... Πήγε στον Άγγελο με γερανό όπου αφού μπήκε μπαταρία και καθαρή βενζίνη η μηχανή ζωντάνεψε. Σέρβις, επισκευή καρμπυρατέρ, ξεκολλημα φρένων, αλλαγή τεπόζιτου, ευθυγράμμιση, αλλαγή τα silent blocks είναι τα πιο βασικά.
Τρυπα στο πάτωμα του πορτ μπαγκάζ:
Βρύα και λειχήνες
Μετά άρχισε το εσωτερικό ξεβρώμισμα. Εδώ μπαίνει στο παιχνίδι ο Βαγγέλης. Βγήκε το σαλόνι και καθαρίστηκε σχολαστικά κι έγινε επισκευή με ίδια δερματίνη στο πίσω κάθισμα που αφού αφαιρέθηκε το κάλυμμα αποκαλύφθηκε κατεστραμμενο από τον ήλιο, αλλά και στα χαρτόνια των επενδύσεων των θυρών.
Βγήκε ο σάπιος κετσες από το δάπεδο, το οποίο καθαρίστηκε από ένα δύο σημεία επιφανειακής σκουριάς και περάστηκε με ζινκ.
Τελικά βάφτηκε κανονικά από τον βαφέα.
-
Μετά το Πάσχα πήγε στον φανοποιό. Σε τέσσερα-πέντε σημεία (εμπρός φτερά, πόρτα οδηγού, πάτωμα πορτ μπαγκαζ) χρειάστηκε να μπουν κομμάτια λαμαρίνα.
-
Τον Μάιο πήρε το δρόμο για τον βαφέα:
Εκεί έμεινε τεσσεράμισυ μήνες! Τουλάχιστον το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό!
Με τον στόκο πιστολιού:
Μετά το σουλφασέρ το έβαψε ένα χέρι αλλά βρήκε κάποιες ατέλειες και το ξανάτριψε:
Στο φούρνο:
-
Το φθινόπωρο γύρισε στη γιάφκα και αφήνεται στα χέρια του Βαγγέλη για συναρμολόγηση.
Σαλόνι, ταπετσαρίες, καινούριο κάλυμμα ταμπλώ, τσιμούχες παρμπριζ, τζάμια, παρμπιζ, νικελ και λοιπά ψιλολόγια, φανάρια κλπ. Καινούρια λάστιχα, βάψιμο ζαντών. Κάπου εδώ εμφανίστηκε κι ο Στούμπος και τον βάλαμε να τρίψει τα στηρίγματα των προφυλακτήρων, αλλά επειδή είναι πολύ χειροδύναμος έλιωσε εντελώς δύο στηρίγματα και χάθηκαν....
Ταπετσέρης για τοποθέτηση ουρανού, πίσω για τοποθέτηση παρμπριζ και μια βόλτα στον Άγγελο για προφυλακτήρες, ηλεκτρικά κλπ.
-
Σκέτη κούκλα!!
Αν σου είναι εύκολο θα μπορούσες να γράψεις συνοπτικά το κόστος της ανακατασκευής, ώστε να παίρνουμε ιδέα και εμείς οι νεότεροι; -
θα την δείξω στον πατέρα μου να βάλει τα κλάματα .... (ακόμα μετανιώνει που είχα δώσει την δικιά μας στην πρώτη απόσυρση )
-
Ο χρήστης vasilis 1200101 έγραψε:
Σκέτη κούκλα!!
Αν σου είναι εύκολο θα μπορούσες να γράψεις συνοπτικά το κόστος της ανακατασκευής, ώστε να παίρνουμε ιδέα και εμείς οι νεότεροι;Xμμμ, κι αν το διαβάσει η γυναίκα μου;
-
Ο χρήστης P6B έγραψε:
Μετά από την πρέσα φανοποϊας για τις στούκες μας......
και οχι μονο για στουκες, αλλα και για χιλιες αλλες δουλειες παναγιωτη!
η πρεσσα ποσο κοστισε? σε ποιες τιμες παιζουν?H πρέσσα αν θυμάμαι καλά κάπου 180-200 €, η TIG 4.200€ η MIG γύρω στα 1.000€, το γερανάκι 320€
Από που αν επιτρέπεται το γερανάκι; Όταν έψαχνα πριν από 2 χρόνια δεν έβρισκα τίποτε φθηνότερο από 600 - 700 ευρώ!
Ιντερκόμβος, Γρηγόρης, 210 2795848, είναι καλή κατασκευή, όσα έχω δεί είναι της πλάκας.
-
μπραβο ρε Νικο να την χαρεις πραγματικα και με πολλα χιλιομετρα..!!!
πραγματικα δεν το περιμενα οτι η αμαζονες θα εχουν τετοια οδικη συμπεριφορα...
Υ.Γ πολλη ευκολη φανηκε απο τις φωτο η ανακατασκευη...
-
Όταν την κάνουν άλλοι εύκολη είναι! Εμένα μόνο η τσέπη μου πόνεσε...
Αλλά που να δεις του Audi. Πήγα το άφησα και το πήρα πίσω έτοιμο σε ένα μήνα...
-
Μια χαρά έγινε το θηρίο. Εμείς είχαμε στην οικογένεια το station και ένας γείτονας το κανονικό.
Φυσικά και φαίνεται ευκολο γιατί έγιναν σε ειδικευμένα συνεργεία αλλά ρώτα και την τσέπη......
Από ότι είδα κάπου στο βάθος σε κάποια φωτό υπάρχει και Sud ε? Ποιος άλλος κολλημένος την έχει?
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Από ότι είδα κάπου στο βάθος σε κάποια φωτό υπάρχει και Sud ε? Ποιος άλλος κολλημένος την έχει?Μουλτικάτοχος Ιταλικών που εσχάτως αγάπησε τα στάρλετ!
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Από ότι είδα κάπου στο βάθος σε κάποια φωτό υπάρχει και Sud ε? Ποιος άλλος κολλημένος την έχει?
Μουλτικάτοχος Ιταλικών που εσχάτως αγάπησε τα στάρλετ!
Εμφανίζεται σπανίως και ακόμα δεν μας έχει κεράσει μερικές φωτογραφίες με τις κούκλες του!!!
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Εμφανίζεται σπανίως και ακόμα δεν μας έχει κεράσει μερικές φωτογραφίες με τις κούκλες του!!!
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
το συγκεκριμενο που ειμαι και αντικειμενικος (ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΙΤΑΛΟΦΙΛΟΣ)ειναι ερωτας
-
Ποιό το sud ή το starlet?
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Ποιό το sud ή το starlet?το starle
-
Εχει κατεβει πλεον ο κινητηρας και περναω την καροτσα σταθεροποιητη σκουριας ,παραλληλα οι ζαντες και διαφορα αλλα εγιναν αμμοβολη τα περασα με zinc και ειναι ετοιμα για βαψιμο
http://img51.imageshack.us/img51/7480/dsc02225c.jpg
http://img6.imageshack.us/img6/7872/dsc02223l.jpg
http://img193.imageshack.us/img193/7747/dsc02218nd.jpg
http://img9.imageshack.us/img9/2135/dsc02217k.jpg
Αναπαλαίωση - Συντήρηση - Επισκευή παλαιών αυτοκινήτων