-
Με διπλη επικολλητικη καλης ποιοτητας οταν βαλαμε τα μαυρα αντι νικελ διακοσμιτικα σε cx μετατροπη δεν ειχαν θεμα εκτος των πισω φτερων που συντομα λογω της καμπυλοτητας των πισω φτερων ξεκολλησαν.
-
απλά ίσως είχαν επιφάνεια να κολλήσουν...
εδώ χωρίς τη σιλικόνη μέσα δε γίνεται ... -
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
απλά ίσως είχαν επιφάνεια να κολλήσουν...
εδώ χωρίς τη σιλικόνη μέσα δε γίνεται ...Δυστυχώς και με την ταινία διπλής οψεως έχω το ίδιο κακή εμπειρία.
Δοκίμασα με μη ελαστική (λεπτή σα χαρτοταινία) και κρέμασε πάνω στη βδομαδα (δεν μπορεί να εφαρμόσει πλήρως στην καμπυλότητα και τις ατέλειες της λαμαρίνας) και με αυτή που έχει ελαστικό αφρώδες υλικό, η οποία ναι μεν κόλλησε αλλά μετά μου την έκανε τη ζημία...Αν δεν είναι απαραίτητα μην τα βάζεις καθόλου θα έλεγα.
Αν έτσι έβγαινε, τότε από κολλητικές ουσίες καλύτερα δάγκωσε τη σφαίρα και πάρε το μπλακεντέκερ. -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
μπορείς να βάλεις κλιπσάκια σκαθαρίσια που ανοιγοκλείνουν στο φάρδος για διαφορετικούς σιδηρόδρομους (μπορώ να σου δώσω να δοκιμάσεις ή πήγαινε απευθείας στην Πόπη στη Καλλιρόης που ξανάνοιξε και ζήτα να τις δεις) με τις αντίστοιχες πιπίλες, τις οποίες επίσης θα χρειαστεί, αφού τρυπήσεις και περάσεις κάποια αντισκωριακή, να στερεώσεις με σιλικόνηΓια δώσε λεπτομέρειες. Υπάρχει ένα νικελένιο φιλέτο στο AC για το οποίο δεν έχω καταφέρει να βρω κλιπς. Λες να ...;
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
οκ με έπεισες... δεν ανοίγω τρύπες...Θα ρισκάρω με μπόλικη σιλικόνη να γεμίσει το κενό ... και μετά ταινία 2πλης όψης ...
το κενό δε φαίνεται καλά σίγουρα έχει βάθος 1 cm
Η σιλικόνη είναι αντικολλητικό υλικό, άπαξ και στεγνώσει δεν κολλάει τίποτα επάνω της. Βάλε 3 πόντες σιλικόνης σαν το νύχι του μεγάλου δάχτυλου σε κάθε κομμάτι και στερέωσε το με χαρτοταινία μέχρι να στερεωθεί ( overnight ) η σιλικόνη πολυμερίζεται με την υγρασία που απορροφά από το περιβάλλον και όχι με την ζέστη όπως άλλα υλικά.
Τα αντικολλητικά χαρτιά προστασίας που βρίσκουμε πχ επάνω στα αυτοκόλλητα όπως είναι η ταινία διπλής όψης, είναι επιστρωμένα με σιλικόνη, καταλαβαίνεις ότι επάνω στη σιλικόνη δεν μπορείς να κολλήσεις την ταινία διπλής όψης. ή οποιαδήποτε άλλη κόλλα, άσε τη σιλικόνη να κάνει την δουλειά της επάνω στη λαμαρίνα.
Είναι ο απλούστερος, χωρίς κόπο και φθηνότερος τρόπος.
Υπάρχουν και άλλοι τρόποι αλλά έχουν πολύ εργασία και δεν αξίζει. -
πολύ χρήσιμη πληροφορία που πραγματικά δεν ήξερα για τη σιλικόνη !!
Ευχαριστώ πολύ!Τότε αντί για σιλικόνη μήπως να έβαζα κάποια γερή κόλλα ;
όταν έχεις χρόνο πες και για τους άλλους τρόπους, έτσι να μαθαίνουμε !
-
Γιατί δεν βάζεις τρεις-τέσσερις κολλητικές ταινίες διπλής όψης την μία πάνω στην άλλη μέχρι να φτάσεις το πάχος που θέλεις;
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
πολύ χρήσιμη πληροφορία που πραγματικά δεν ήξερα για τη σιλικόνη !!
Ευχαριστώ πολύ!Τότε αντί για σιλικόνη μήπως να έβαζα κάποια γερή κόλλα ;
όταν έχεις χρόνο πες και για τους άλλους τρόπους, έτσι να μαθαίνουμε !
Έχεις πολύ κενό, με τι κόλλα θα το γεμίσεις ? Οι κόλλες σε τόση ποσότητα συρρικνώνονται όταν στεγνώνουν.
Άλλος δύσκολος τρόπος είναι να βάλεις λίγο λάδι στα 2-3 σημεία εσωτερικά από το κομμάτι με απλή επάλειψη και να γεμίσεις το κενό με σιδηρόστοκο τον οποίο θα τρίψεις μετά και θα τον φέρεις στα ίσια, θα κάνεις δηλαδή 2-3 καλούπια 2-4 εκ, όταν είναι σε λίγη ώρα στεγνός καθαρίζεις τον σιδερόστοκο και το νικελάκι με διαλυτικό και βάζεις διπλής όψης ανάμεσα στο νικελάκι και στο στόκο, και ανάμεσα στον στόκο και στη λαμαρίνα.
Αν καθαρίσεις καλά το νικελάκι εσωτερικά και το τρίψεις με ντουκόχαρτο ή σμυριδόπανο για να αγριέψει η επιφάνεια την οποία θα καθαρίσεις μετά με διαλυτικό, ο σιδερόστοκος θα πιάσει καλά χωρίς να κάνεις το κόλπο με το λάδι και το καλουπάκι, όταν στεγνώσει τον τρίβεις φέρνοντας στον στα ίσια και κολλάς το κομμάτι στην καρότσα με διπλής όψης. Όλα αυτά για να γεμίσεις το κενό.
Αυτό όμως είναι για πολύ δύσκολες περιπτώσεις, βάλε λίγο σιλικόνη να γεμίση το κενό και κόλλα το απευθείας, μην ταλαιπωρείσαι άδικα.
-
Ωραία, θα παλέψω τη σιλικόνη όταν γυρίσω από διακοπές ...
θα ενημερώσω !
Merci ! -
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Γιατί δεν βάζεις τρεις-τέσσερις κολλητικές ταινίες διπλής όψης την μία πάνω στην άλλη μέχρι να φτάσεις το πάχος που θέλεις;Περίπου 1 εκ δεν καλύπτεται εύκολα με πολλές ταινίες, αλλά έστω ότι το κάνεις, είναι πολύ μαλακό όλο αυτό το πάχος από ταινίες και θα φύγει αμέσως, θα κρεμάσει.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Γιατί δεν βάζεις τρεις-τέσσερις κολλητικές ταινίες διπλής όψης την μία πάνω στην άλλη μέχρι να φτάσεις το πάχος που θέλεις;
Περίπου 1 εκ δεν καλύπτεται εύκολα με πολλές ταινίες, αλλά έστω ότι το κάνεις, είναι πολύ μαλακό όλο αυτό το πάχος από ταινίες και θα φύγει αμέσως, θα κρεμάσει.
Ναι και εγώ αυτό σκέφτηκα
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Περίπου 1 εκ δεν καλύπτεται εύκολα με πολλές ταινίες, αλλά έστω ότι το κάνεις, είναι πολύ μαλακό όλο αυτό το πάχος από ταινίες και θα φύγει αμέσως, θα κρεμάσει.
Δεν χάνει κάτι να το δοκιμάσει πάντως. Εγώ το έχω κάνει με δύο ταινίες σε σήμα Μίνι και μια χαρά κρατάει
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Δεν χάνει κάτι να το δοκιμάσει πάντως. Εγώ το έχω κάνει με δύο ταινίες σε σήμα Μίνι και μια χαρά κρατάει
Επειδή εχω και εγω παρομοιο πρόβλημα .
Στο σημειο που θελω να κουμπωσω τα νικελ είναι χαμηλα στα μαρσπιε . Εκει η βαφη δεν είναι λεια αλλα εχουν κανει σαγρε την επιφανεια όπου εχει γινει επιστρωση με πισσα και μετα βαφη .
Τι γινεται σε τετοια επιφανεια που δεν εχει μεν καμπύλες αλλα δεν είναι λεια ... η κολλα που στερεωνουν τα παρμπρίζ δεν βολευει σε τέτοιες περιπτώσεις ? -
Ωραια δουλεια...
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... 7FA1hLC6wI
-
Θα ήθελα προτάσεις για ανακατασκευή εσωτερικού (κοινώς, ταπετσέρη...).
ΑΝ γνωρίζετε μάστορα που μπορεί να φτιάξει καθίσματα κλπ ακριβώς όπως τα μαμά (ραφές γαζιά κλπ), παρακαλώ στείλτε μήνυμα, ή γράψτε εδώ σχετικά.
-
προτείνω οι προτάσεις να γράφονται εδώ για να μαθαίνουμε όλοι
-
Για την αε σκεφτεσαι ευριπιδη; Αν ναι ο λεωνιδας στο παγκρατι θα σε ικανοποιησει απολυτα !
Ρωταμε βεβαια τιμη και παραλληλα εξεταζεις κι αλλες προτασεις -
Ο χρήστης KP61 έγραψε:
Για την αε σκεφτεσαι ευριπιδη; Αν ναι ο λεωνιδας στο παγκρατι θα σε ικανοποιησει απολυτα !
Ρωταμε βεβαια τιμη και παραλληλα εξεταζεις κι αλλες προτασειςΝαι Βαγγέλη, για την ΑΕ.
Λέω να ξεκινήσω σιγά - σιγά να συμμαζεύω πραματάκια. Το κάθισμά μου π.χ. έχει φθαρεί αρκετά και έχει πάρει και λίγο ο σκελετός στην πλάτη (είναι πολλά τα κιλά Άρη...).
Από την άλλη σκέφτομαι και το γενικό φρεσκάρισμα (μέσα - έξω), αλλά αυτό είναι πιο ζόρικο.Αρχίζω το ψάξιμο και βλέπουμε. Θένκς!
-
http://www.nkarkoulias.gr/products.php? ... t=1&sub=99
είχα ακούσει καλά λόγια για αυτόν.
Μερακλής και με όρεξη για παλιά αυτοκίνητα.Πρόσφατα έφτιαξα τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων μόνο με άριστο αποτέλεσμα και καλή τιμή.
δε χάνεις κάτι να ρωτήσεις
Αναπαλαίωση - Συντήρηση - Επισκευή παλαιών αυτοκινήτων