-
Τριπολη ΤΡΖ341*
-
ΙΜΒ-395* C1
-
ΡΜΤ-181*,ΝΙΙ-195*(χ),ΜΗΟ-613*,ΚΧΥ-567* σε παλιότερο Α4 μάλλον άλλος κλάδος απο αυτόν των ΚΧΥ-560* και 564*,ΡΑΙ-612* σε πλάισιο Λυκόβρυσης,παλιό ΚΧΟ-267* σε πλαίσιο Πέλλας και ένα ΜΟΥ-244* άνευ πλαισίου.
-
XXZ 546 σε δίκυκλο.
Ψάχνοντας παλιότερες παρατηρήσεις είδα πως πέρσι στις 2/7 επιστρέφοντας από Ναύπλιο είχα αναφέρει
ΜΟΥ-981* (βλ. εδώ) αλλά τότε δε μπορούσα να φανταστώ πως ήταν από Αργολίδα. Πίστευα πως, όπως
φαινόταν από τις κατανομές, ήταν πρόσφατη από Αθήνα (κέντρο) όπου νόμιζα πως έφτασαν ως το ΜΟΥ-9900
και μετά άρχισαν τα ΜΗΟ-1***. Όμως η Αθήνα φαίνεται πια να έδωσε μόνο ως το 9000, από 9001 και μετά
δόθηκαν σε διάφορες περιοχές: από τη διεύθυνση της δυτικής Αττικής μου έχουν πει πως έχουν πάρει από
9000 ως 9300 ενώ στη Θεσσαλονίκη μου είπαν πως έχουν πάρει από 9151 μέχρι 9600. Όμως έχουν αναφερθεί
960* και 964* από Θεσσαλονίκη και διάφορα 92 και 93 (935* έχω δει κι εγώ) από Πιερία. Μύλος! Από 9751
ως 9850 φαίνεται να τα έχει πάρει η Αργολίδα ενώ η τύχη των 9651 ως και 9750 και από 9851 ως και
9900 αγνοείται. Η δε Αθήνα μετά το ΜΟΥ-9900 πρέπει να έχει δώσει και κάποια ΚΧΥ πριν τα ΜΗΟ,
άγνωστο όμως ποια...Ο χρήστης ss500 έγραψε:
...ΚΧΥ-567* σε παλιότερο Α4 μάλλον άλλος κλάδος απο αυτόν των ΚΧΥ-560* και 564*,ΡΑΙ-612* σε πλάισιο Λυκόβρυσης,παλιό ΚΧΟ-267* σε πλαίσιο Πέλλας και ένα ΜΟΥ-244* άνευ πλαισίου.Για τα ΚΧΥ ίσως έχεις δίκιο αν και πολλές φορές ταξινομούνται και μεταχειρισμένα με κόκκινες, πάντως
πιθανολογώ ότι όλα αυτά είναι από Πέλλα. Αντίθετα το ΚΧΟ σου ταιριάζει πιο πολύ να είναι από Κιλκίς
(βλ. πρώτο ποστ), για το ΡΑΙ-612* δες εξελάκι, το ΜΟΥ από Σάμο....ΜΟΥ 458* σε 200αρα Mercedes με πλαίσιο ''AUTO MICHOS'' (στο Περιστέρι δεν είναι αυτός,αν θυμάμαι καλά;)...
Τώρα το πρόσεξα αυτό... Προφανώς ο ίδιος νέος κλάδος με το 456* που είδα χθες το βράδυ. Κάπου στην
Αττική;......@thaliarque θα μπορούσαμε να προτείνουμε να παιρνουν χιλιάδες από τα τρέχοντα νούμερα στα αυτοκίνητα κάθε πόλης ώστε να τελειώσουν όλα μαζί (αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες) και να πάμε σε ένα τελειώς νέο σύστημα.
Απορία: γιατί στην Ελλάδα τα μονοψήφια, διψήφια, τριψήφια δε δίνονται και στα αυτοκίνητα, όπως συμβαίνει π.χ. στη Γερμανία?Θα γίνει μεγάλο μπέρδεμα, άσε που αν προστεθεί κι άλλο ψηφίο (χωρίς να αλλάξει το μέγεθος των
χαρακτήρων) στις μικρές πινακίδες των δικύκλων θα 'γεμίσουν' υπερβολικά. Στην απορία σου η απάντηση
είναι νομίζω προφανής: γιατί αυτά τα νούμερα τα παίρνουν τα δίκυκλα! Περισσότερα θα γράψω αργά το
βράδυ ή αύριο....ΥΓ μπήκαμε στην 100στη σελίδα και έχουν περάσει 7μήνες από την αρχή της χρονιάς. Αν δεν κάνω λάθος πέρσι χρειαστήκαμε ένα έτος για 100 σελίδες. Αυξανόμαστε
Όντως!
ΡΑΙ 268* σε Renault μάλλον Scenic...
Με τίποτα!!! Σόρυ που είμαι τόσο απόλυτος αλλά έχω τους λόγους μου.
-
@ thaliarque:Το ΡΑΙ 268* στην πινακίδα το είδα σίγουρα,δεν θυμόμουν το όχημα,νόμιζα ότι ήταν Renault,πάντως ήταν πολυμορφικό.
Για το ΗΑΙ μάλλον κλάδος Αμαλιάδας είναι,αν και δεν έχω καταφέρει ακόμα να μάθω.ΡΑΟ 836* σε Mercedes CLK 200 kompressor,ΙΚΜ 321* σε VW Golf νοικιάρικο (BUDGET),
ΜΟΟ 897* σε Opel Zafira με πλαίσιο από Χανιά, ΜΗΟ 951* σε Chevrolet Captiva με πλαίσιο από Αθήνα (συγκεκριμένα έγραφε:ΔΑΚΤΥΛΑΣ),ΚΧΥ 805* σε BMW X5. -
TKI σε μηχανη νοικιάρικο!!!
-
Ο χρήστης thaliarque έγραψε:
...@thaliarque θα μπορούσαμε να προτείνουμε να παιρνουν χιλιάδες από τα τρέχοντα νούμερα στα αυτοκίνητα κάθε πόλης ώστε να τελειώσουν όλα μαζί (αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες) και να πάμε σε ένα τελειώς νέο σύστημα.
Απορία: γιατί στην Ελλάδα τα μονοψήφια, διψήφια, τριψήφια δε δίνονται και στα αυτοκίνητα, όπως συμβαίνει π.χ. στη Γερμανία?Θα γίνει μεγάλο μπέρδεμα, άσε που αν προστεθεί κι άλλο ψηφίο (χωρίς να αλλάξει το μέγεθος των
χαρακτήρων) στις μικρές πινακίδες των δικύκλων θα 'γεμίσουν' υπερβολικά. Στην απορία σου η απάντηση
είναι νομίζω προφανής: γιατί αυτά τα νούμερα τα παίρνουν τα δίκυκλα! Περισσότερα θα γράψω αργά το
βράδυ ή αύριο.Ναι τα παίρνουν δίκυκλα αλλά η απορία μου ήταν γιατί εξαρχής δόθηκαν μόνο στα δίκυκλα; Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος?
Όσον αφορά τα 4ψήφια. Στο εξωτερικό τι κάνουν με τα δίκυκλα και τα 4ψήφια? Ακολουθούν ότι και εδώ?
Και εγώ πιστεύω ότι θα γέμιζαν υπερβολικά αλλά ίσως αν μίκρυναν ελάχιστα να χωρούσε (το 1 επιπλέον νούμερο) εκεί που είναι η σφραγίδα τώρα. Σε κάθε περίπτωση αν κάποιος έχει μια φωτογραφία από νέου τύπου μικρή φωτογραφία ας μου τη στείλει να πειραματιστώ με το φωτοσοπ, γιατί όσο και αν έψαξα δεν βρήκα. Παρεμπιπτόντως:● Πώς καταργήθηκαν τα ταψιά και καθιερώθηκαν οι μικρές πινακίδες για τις μοτοσυκλέτες:
Συγνώμη λάθος πινακίδες!Το λινκ δε λειτουργεί πλέον!
-
ΖΧΗ-462*
ΡΑΟ-7466 από έναν κλάδο της Βοιωτίας που τελειώνει στο 7500.Ο χρήστης www2000 έγραψε:
Ναι τα παίρνουν δίκυκλα αλλά η απορία μου ήταν γιατί εξαρχής δόθηκαν μόνο στα δίκυκλα; Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος?
Όσον αφορά τα 4ψήφια. Στο εξωτερικό τι κάνουν με τα δίκυκλα και τα 4ψήφια? Ακολουθούν ότι και εδώ?
Και εγώ πιστεύω ότι θα γέμιζαν υπερβολικά αλλά ίσως αν μίκρυναν ελάχιστα να χωρούσε (το 1 επιπλέον νούμερο) εκεί που είναι η σφραγίδα τώρα. Σε κάθε περίπτωση αν κάποιος έχει μια φωτογραφία από νέου τύπου μικρή φωτογραφία ας μου τη στείλει να πειραματιστώ με το φωτοσοπ, γιατί όσο και αν έψαξα δεν βρήκα. Παρεμπιπτόντως:● Πώς καταργήθηκαν τα ταψιά και καθιερώθηκαν οι μικρές πινακίδες για τις μοτοσυκλέτες:
Συγνώμη λάθος πινακίδες!Το λινκ δε λειτουργεί πλέον!
Φαντάζομαι πως η Ομάδα Εργασίας που υπέβαλε στα τέλη του 1971 τη μελέτη σχετικά με την αλλαγή του
συστήματος από τις εξαψήφιες στις διγράμματες σκέφτηκε πως είναι λογικό οι ένας έως τρεις αριθμοί να
αφορούν τις μικρότερες και λιγότερες (πολύ, τότε) πινακίδες των δικύκλων. Το σύστημα με τις
τριγράμματες του 1982 πολύ φυσικά συνέχισε τη λογική αυτή, δεν είχε κάτι αλλάξει ως τότε: οι μηχανές
ήταν αρκετά λιγότερες από τα αυτοκίνητα και εξακολουθούσαν να απαιτούν πιο μικρές πινακίδες.
Δεν έχω ψάξει τι γίνεται στο εξωτερικό. Ίσως ο guru ξέρει περισσότερα. Το λινκ ήταν επίσης του guru,
θα το αφαιρέσω σε πρώτη ευκαιρία. Κρίμα, ήταν ενδιαφέρον γιατί είχε την ιστορία σχετικά με τη
διαμαρτυρία των μοτοσικλετιστών προς το υπουργείο σχετικά με τα ταψιά και το πως κατάφεραν να
αλλάξει ο τύπος ως προς το μέγεθος και να βγουν οι μικρές. Διαβάζοντάς την είχα αναθαρρήσει πως
κάποιοι στο υπουργείο δείχνουν ευαισθησία απέναντι στις επισημάνσεις των πολιτών, δυστυχώς όμως αυτό
δεν ξαναέγινε στη δική μου περίπτωση. Φωτογραφία δεν έχω, δες εδώ ή εδώ ή εδώ (από διάφορα ποστ του guru). -
ΟΡΖ 113, ΚΖΤ 308*, ΕΕΝ 427* στη Χαλκιδικη
-
EHO 15* σε πάπια χθες το βράδυ. Από αυτοκίνητα είμαι άτυχος τον τελευταίο καιρό.
-
ΙΚΒ-5440, ΙΚΜ-4948, ΙΜΒ-4219, ΖΧΗ-4872 όλα έτοιμα για παράδοση στην πινακιδοκουνέλα Dynamotors της
Κηφισίας.ΙΜΚ-9953 επαγγελματικό (είχα δει 9949 επιβατικό) και ΙΜΒ-242* επιβατικό, αρχίζω να αμφιβάλλω για την
παρατήρηση ΙΜΒ-246* σε επαγγελματικό. -
ένας κατάλογος με το τί έχουμε δει μέχρι στιγμής στο 2008 στην Αττική, η Ανατολική Αθήνα έχει περάσει αρκετά θα έλεγα στο ρυθμό των πινακίδων την Κεντρική!! τα έχω βάλει ανά ρυθμό πινακίδων
2008 (Γενάρης μέχρι Ιούλιος)
Ανατολική Αθήνα: ΙΚΡ-3/9, ΙΜΚ, ΙΜΑ, IMB 10/42
Αθήνα: ΙΗΗ-6/9, ΙΗΙ, ΙΗΚ, ΙΚΒ 10/54
Νότια Αθήνα: ΙΗΟ-7/9, ΙΗΡ, ΙΚΚ, IKM 10/49
Ανατολική Αττική: ΖΧΖ-17/9, ΖΧΗ 1/48
Πειραιάς: ΥΝΚ-7/9, ΥΝΜ-1/84
Δυτική Αθήνα: ΙΖΧ-4/9, ΙΗΧ-1/46
Δυτική Αττική: ΥΡΥ-3/69 -
ΕΕΝ-529* σημερινή ταξινόμιση στην Έδεσσα σε Colt
-
ΗΑΜ 334* σε Citroen C4 σημερινή.
-
Ποιος θέλει πινακιδοσυνάντηση στην Αθήνα μέσα στο επόμενο διήμερο;
-
IKB 566* σε Toyota Corolla. Γινόταν σήμερα η παράδοσή του στο Φλαμιάτο!
-
Ποιος θέλει πινακιδοσυνάντηση στην Αθήνα μέσα στο επόμενο διήμερο;παρών
-
ΤΡΖ 348* χθες.
-
ΕΕΝ-531* σημερινή ταξινόμιση στην Έδεσσα σε Lancer
-
Σε ευχαριστώ, μόλις βρω χρόνο θα δω αν μπορώ να κάνω κάτι εμφανίσιμο στο φώτοσοπ.
ΙΚΒ-5440, ΙΚΜ-4948, ΙΜΒ-4219, ΖΧΗ-4872 όλα έτοιμα για παράδοση στην πινακιδοκουνέλα Dynamotors της
Κηφισίας.Χθες στη Ρόδο.
ΙΚΜ 446*
ΙΚΒ 529*
ΡΥΑ 24*
Πινακίδες κυκλοφορίας 2008