-
Επειδή τα καινούργια λεωφορεία πάνε πρώτα απ' το αμαξοστάσιο που είναι πίσω απ' το Village στον Πειραιά και τους δίνουν από κει πινακίδες
-
IHX 7071 σε Renault Clio
-
Ο χρήστης ikarus260 έγραψε:
Επειδή τα καινούργια λεωφορεία πάνε πρώτα απ' το αμαξοστάσιο που είναι πίσω απ' το Village στον Πειραιά και τους δίνουν από κει πινακίδεςΕυχαριστώ
ΡΟΤ 2912
http://photos-e.ak.fbcdn.net/photos-ak- ... 6_9740.jpg
ΙΚΕ 5535 και 5763
ΙΜΕ 5300 -
ΙΜΕ-53** σε Α159 στην Dynamotors στην Κηφισίας, το είδα μέσα από το λεωφορείο που πήγαινε σαν τρελό
(Χ14 Σύνταγμα-Κηφισιά, επέστρεφα από Αθήνα ).Ο χρήστης www2000 έγραψε:
Καιρός ήταν να έρθουν καινούρια λεωφορεία στην Αθήνα. Αυτά είναι που αρχικά τα περιμέναμε αρχές του 2009? Μήπως ξέρεις κάπου που μπορώ να βρω πληροφορίες όπως που θα κυκλοφορήσουν κλπΜα φυσικά από το αδελφό σάιτ http://www.leoforeia.gr και το φόρουμ του! Είμαστε πολλοί εδώ που μπαίνουμε
και εκεί λόγω κοινού ενδιαφέροντος (Kollias, garvanitis/oasth, ss500, ikarus260/kostas260, guru ίσως κι
άλλοι που δεν το ξέρω), μάλιστα με τον Kollia εκεί γνωριστήκαμε. Τα λεωφορεία τα περιμέναμε εδώ και
καιρό, θα βρεις στο προαναφερθέν φόρουμ τους λόγους που άργησαν να φανούν.Απορία: Γιατί τα λεωφορεία παίρνουν πάντα από Πειραιά νούμερα? Έχω δει ΥΚΡ, ΥΜΙ, ΥΝΖ κλπ, όλα από Πειραιά.
...όπως και τα ΖΖΡ,ΖΚΖ,ΥΝΖ που ξέχασες. Ο λόγος απλός: μέχρι την ίδρυση της ΕΘΕΛ, δηλαδή επί ΕΑΣ που
είχε έδρα στην Αθήνα, τα λεωφορεία έπαιρναν πινακίδες από κέντρο (Χολαργό), βλ. όλες τις διγράμματες
και κυρίως ΟΖ, ΥΖ, ΥΝ, ΥΥ, αλλά και τα ΥΑΕ, ΥΒΡ (μίνιμπας), ενώ το ίδιο ισχύει για τη γενιά του 92/94,
δηλαδή τα παλιότερα από τα λεωφορεία που κυκλοφορούν τώρα (ΥΕΗ, ΥΕΚ, ΥΕΜ). Οι επόμενες όμως
γενιές ταξινομούνται από Πειραιά γιατί η ΕΘΕΛ, που ιδρύθηκε στο μεταξύ, εδρεύει στου Ρέντη, όπως σου
έγραψε και ο Κώστας.2η απορία: Γιατί τα ΚΤΕΛ αλλάζουν νούμερα?
Εννοείς αρ. παρμπρίζ ή πινακίδες; Αρ. παρμπρίζ αλλάζουν γιατί αλλάζουν ιδιοκτήτη, πχ στην Ξάνθη αυτός
που είχε το παλιό '6' αγόρασε το προηγούμενο '1' και του έβαλε φυσικά τον αριθμό '6'. Πινακίδες δεν
αλλάζουν πάντα και ομολογώ πως ξαφνιάστηκα με την αλλαγή στο νέο '6', ιδίως τη στιγμή που ως '1'
είχε ήδη αλλάξει μια φορά νούμερα (αγνοώ το λόγο) και μάλιστα με νέου τύπου πινακίδες. Αυτό είναι πιο
εντυπωσιακό αν σκεφτείς πως πολλά λεωφορεία σε ΚΤΕΛ, ιδίως στην Καβάλα αλλά και αλλού,
κυκλοφορούν με τα νούμερα που είχαν δοθεί σε παλιότερες γενιές λεωφορείων και βλέπεις σχετικά φρέσκα
λεωφορεία δεκαετίας 90 να έχουν νούμερα πχ ΚΝ ή ΚΒΑ από αρχές/μέσα δεκαετίας 80! Επίσης λεωφορεία
που αλλάζουν ΚΤΕΛ και νομό, κάποιες φορές μένουν με τα παλιά τους νούμερα, πχ το τωρινό '71' της
Μεσσηνίας με ΑΧΜ-5680 (πρώην Αχαΐας) ή το λατρεμένο και αδικοχαμένο αβατάρ μου που κράτησε τα
νούμερά του όταν πήγε από Μεσσηνία στο Ηράκλειο.Παρεμπιπτόντως είδα στο ΚΤΕΛ στη Θεσσαλονίκη, απ'όπου περάσαμε χθες με το λεωφορείο κατεβαίνοντας
για Αθήνα, το νέο '1' της Ξάνθης που πήρε ΑΗΜ-2555, το αμέσως προηγούμενο νούμερο από τον
προκάτοχό του!ΚΡΝ 200 ακριβώς σε 3άρα κουπέ, ασημί...
ΚΡΝ-2000 προφανώς εκτός σειράς σε 3άρα κουπέ...
Πολύ ταξιδεύει αυτή η κούκλα, την είχα δει 28/9 έξω από εξοχικό κέντρο σε Πομακοχώρι!
...και σε κόκκινες ΜΟΟ 3311 σε 3άρα κουπέ, τελευταίας γενιάς, αγνώστων λοιπών στοιχείων.
ΜΟΟ-3300/3899 δόθηκαν στη Θεσσαλονίκη τέλη 2007/αρχές 2008.
...κοκκινες απο νομαρχια καβαλας σε vw tuareg MOO 430*
...ΚΚΚ απο νομαρχια καβαλας 52* σε μηχανη
(τι γινεται ρε!!!!!) τα ΑΒΖ σταματησανε στο 2*
thaliarque τι παιζει ρε φιλε;;
απο γνωστο στη νομαρχια εμαθα οτι υπαρχει καποιο προβλημα!!!το ΜΟΟ-430* είναι σίγουρα εκτός σειράς... για τα ΚΚΚ και τα ΑΒΖ δεν έχω (ακόμα) ιδέα, θα ρωτήσω και
θα σας πω....Σήμερα είδα ΜΗΟ-171* σε παλιό Νισσάν 100ΝΧ κίτρινου χρώματος,υποψιάζομαι κάπoιον γειτονικό νομό,Πιερία,πρίν τα ΜΟΥ-9200/9450,Ημαθία μετά τα ΚΧΥ-3201/3400 και Κιλκίς μετά τα ΚΧΟ-8800/8999.Είχα δει και πέρυσι ΜΗΟ-170* σε Όπελ Άστρα δεύτερης γενιάς.Τί λες Thaliarque?...Επίσης ένα ΚΧΟ-696* σε Γκόλφ τρίτης γενιάς χωρίς πλαίσιο.
Δε μου φαίνονται πολύ πιθανοί οι νομοί που αναφέρεις, θα δούμε όμως... Το τελευταίο ΚΧΟ είναι από
ανατολική Αθήνα. -
ΚΡΝ-21 εξω από την Κόρινθο
-
ΗΚΡ-807* σε Toyota Hilux
-
Ο χρήστης thaliarque έγραψε:
Καιρός ήταν να έρθουν καινούρια λεωφορεία στην Αθήνα. Αυτά είναι που αρχικά τα περιμέναμε αρχές του 2009? Μήπως ξέρεις κάπου που μπορώ να βρω πληροφορίες όπως που θα κυκλοφορήσουν κλπ
Μα φυσικά από το αδελφό σάιτ http://www.leoforeia.gr' target='_blank' target='_blank και το φόρουμ του! Είμαστε πολλοί εδώ που μπαίνουμε
και εκεί λόγω κοινού ενδιαφέροντος (Kollias, garvanitis/oasth, ss500, ikarus260/kostas260, guru ίσως κι
άλλοι που δεν το ξέρω), μάλιστα με τον Kollia εκεί γνωριστήκαμε. Τα λεωφορεία τα περιμέναμε εδώ και
καιρό, θα βρεις στο προαναφερθέν φόρουμ τους λόγους που άργησαν να φανούν.Νομίζω κάπου το είχα ξαναβρει πριν κανα 2 χρόνια το σαιτ. Ευχαριστώ που μου το θύμισες. Βρήκα αρκετές ενδιαφέρουσες πληροφορίες, που ακόμα και για εμένα που δεν έχω χόμπι με τα λεωφορεία ήταν χρήσιμες! Από ότι είδα τελικά από 15/01/09 θα αρχίζουν να κυκλοφορούν τα νέα λεωφορεία.
Απορία: Γιατί τα λεωφορεία παίρνουν πάντα από Πειραιά νούμερα? Έχω δει ΥΚΡ, ΥΜΙ, ΥΝΖ κλπ, όλα από Πειραιά.
...όπως και τα ΖΖΡ,ΖΚΖ,ΥΝΖ που ξέχασες. Ο λόγος απλός: μέχρι την ίδρυση της ΕΘΕΛ, δηλαδή επί ΕΑΣ που
είχε έδρα στην Αθήνα, τα λεωφορεία έπαιρναν πινακίδες από κέντρο (Χολαργό), βλ. όλες τις διγράμματες
και κυρίως ΟΖ, ΥΖ, ΥΝ, ΥΥ, αλλά και τα ΥΑΕ, ΥΒΡ (μίνιμπας), ενώ το ίδιο ισχύει για τη γενιά του 92/94,
δηλαδή τα παλιότερα από τα λεωφορεία που κυκλοφορούν τώρα (ΥΕΗ, ΥΕΚ, ΥΕΜ). Οι επόμενες όμως
γενιές ταξινομούνται από Πειραιά γιατί η ΕΘΕΛ, που ιδρύθηκε στο μεταξύ, εδρεύει στου Ρέντη, όπως σου
έγραψε και ο Κώστας.Ευχαριστώ! Υπάρχει πιθανότητα να δούμε ΥΝΟ στα καινούρια λεωφορεία μιας και πρόκειται για μεγάλη παραλαβή? πχ μετά το ΥΝΟ 9500. Το γράφω με το σκεπτικό ότι (αν θυμάμαι καλά) τα λεωφορεία είναι 320, άρα αν ο Πειραιάς δίνει στα βαριά του επαγγελματικά τα τελευταία νούμερα του ΥΝΟ, αυτά θα τελειώσουν μαζί με τα επιβατικά και τα επαγγελματικά, το ΥΝΟ.
2η απορία: Γιατί τα ΚΤΕΛ αλλάζουν νούμερα?
Εννοείς αρ. παρμπρίζ ή πινακίδες; Αρ. παρμπρίζ αλλάζουν γιατί αλλάζουν ιδιοκτήτη, πχ στην Ξάνθη αυτός
που είχε το παλιό '6' αγόρασε το προηγούμενο '1' και του έβαλε φυσικά τον αριθμό '6'. Πινακίδες δεν
αλλάζουν πάντα και ομολογώ πως ξαφνιάστηκα με την αλλαγή στο νέο '6', ιδίως τη στιγμή που ως '1'
είχε ήδη αλλάξει μια φορά νούμερα (αγνοώ το λόγο) και μάλιστα με νέου τύπου πινακίδες. Αυτό είναι πιο
εντυπωσιακό αν σκεφτείς πως πολλά λεωφορεία σε ΚΤΕΛ, ιδίως στην Καβάλα αλλά και αλλού,
κυκλοφορούν με τα νούμερα που είχαν δοθεί σε παλιότερες γενιές λεωφορείων και βλέπεις σχετικά φρέσκα
λεωφορεία δεκαετίας 90 να έχουν νούμερα πχ ΚΝ ή ΚΒΑ από αρχές/μέσα δεκαετίας 80! Επίσης λεωφορεία
που αλλάζουν ΚΤΕΛ και νομό, κάποιες φορές μένουν με τα παλιά τους νούμερα, πχ το τωρινό '71' της
Μεσσηνίας με ΑΧΜ-5680 (πρώην Αχαΐας) ή το λατρεμένο και αδικοχαμένο αβατάρ μου που κράτησε τα
νούμερά του όταν πήγε από Μεσσηνία στο Ηράκλειο.Παρεμπιπτόντως είδα στο ΚΤΕΛ στη Θεσσαλονίκη, απ'όπου περάσαμε χθες με το λεωφορείο κατεβαίνοντας
για Αθήνα, το νέο '1' της Ξάνθης που πήρε ΑΗΜ-2555, το αμέσως προηγούμενο νούμερο από τον
προκάτοχό του!Εννοούσα αριθμό κυκλοφορίας. Πάντως χρήσιμες όλες οι πληροφορίες. Αν αλλάξουν νομό συνήθως αλλάζουν δηλαδή πινακίδες; για ποιο λόγο?
σχετικό: πριν καμιά εβδομάδα είδα στο σταθμό ΚΤΕΛ της Αθήνας λεωφορεία με πινακίδες ΧΑ* να εκτελούν δρομολόγια στο ΚΤΕΛ Λακωνίας.ΟΑΟ 75*
ΚΖΤ 415*
και ΚΧΧ 150* σε καινούριο S3. -
IME 546* σε Land Rover Range Rover
-
ΥΝΟ όχι γιατί ακόμα δεν έχουνε βγει σε επαγγελματικά ΥΝΝ, τα ΥΝΜ είναι λίγοι οι αριθμοί που μένουν για να μπούνε στα καινούργια, άρα ΥΝΝ
-
-
HKP 811* i10
-
XNX-7100 rav4
ΡΝΕ-2100 προχτες στην Αθήνα αλλά μπορεί εκτός σειράς γιατι ηταν σε μτχ bmw3 coupe -
Είναι γεγονός ότι τις κόκκινες δεν τις πολυπαρακολουθώ αλλά το ΡΑΙ 819* (MERC B170 )είναι φυσιολογικό?
-
XAA 860* Corsa
-
ΡΙΥ-760*,ΜΗΟ-472*.
-
ΥΝΝ 376*
ΙΚΝ 551* 574* -
-
XAA 862* Mercedes Eπαγγελματικό
-
ΚΜΝ 829*
-