-
trav αν και βαριεμαι να ψαξω προσφατο περιοδικο στρ.ιστοριας που ειχε θεμα πολυσελιδο για τις ερευνες...
το κατυν οσο γνωριζω ειναι σοβιετικο θεμα...στις ερευνες οι γερμανοι καλεσαν τον ερυθρο σταυρο ακριβως γιατι τη στιγμη που ανακαλυφθηκαν οι μαζικοι ταφοι τους συνεφερε παρα πολυ να διαπιστωθει η ευθυνη των σοβιετικων...
εαν αληθευουν αυτα που λες τοτε μεσες ακρες δεν υπηρχε λογος να εξοντωθει ο στρατηγος σικορσκυ!http://en.wikipedia.org/wiki/Władysław_Sikorski τον οποιο ξερουμε πως καθαρισαν οι βρετανοι...
ολα αυτα φυσικα δεν αναιρουν καποιες μαζικες εκτελεσεις που κανανε οι γερμανοι επι πολωνικου εδαφους αλλα οι σοβιετικοι πραγματικα ξεπερασαν τον εαυτο τους...το τραγικο ειναι οτι τη στιγμη που ηρθε στην επιφανεια οι ρωσοι το παιζανε φιλοι...
απο αυτα που διαβασα προφανως η ταινια εχει καποιο σκοπο... αλλα παραμυθι δεν νομιζω οτι ειναι!
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
trav αν και βαριεμαι να ψαξω προσφατο περιοδικο στρ.ιστοριας που ειχε θεμα πολυσελιδο για τις ερευνες...το κατυν οσο γνωριζω ειναι σοβιετικο θεμα...στις ερευνες οι γερμανοι καλεσαν τον ερυθρο σταυρο ακριβως γιατι τη στιγμη που ανακαλυφθηκαν οι μαζικοι ταφοι τους συνεφερε παρα πολυ να διαπιστωθει η ευθυνη των σοβιετικων...
εαν αληθευουν αυτα που λες τοτε μεσες ακρες δεν υπηρχε λογος να εξοντωθει ο στρατηγος σικορσκυ!http://en.wikipedia.org/wiki/Władysław_Sikorski τον οποιο ξερουμε πως καθαρισαν οι βρετανοι...
ολα αυτα φυσικα δεν αναιρουν καποιες μαζικες εκτελεσεις που κανανε οι γερμανοι επι πολωνικου εδαφους αλλα οι σοβιετικοι πραγματικα ξεπερασαν τον εαυτο τους...το τραγικο ειναι οτι τη στιγμη που ηρθε στην επιφανεια οι ρωσοι το παιζανε φιλοι...
απο αυτα που διαβασα προφανως η ταινια εχει καποιο σκοπο... αλλα παραμυθι δεν νομιζω οτι ειναι!
απολογητής του Μπέρια (ουτε καν του..Μπέριου ) δεν είμαι βεβαίως. Αλλά εδώ θα βρεις μια σειρά από ντοκουμέντα (από αρχεία του Foreign Office μέχρι και παραπομπές στη Δίκη της Νυρεμβέργης) που μάλλον δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. 'Μάλλον' λέω και το εννοώ. Προσωπικά έχει πεισθεί σε μεγάλο βαθμό. Ρίξε μια ματιά αν θες , είναι τεράστιο βέβαια.
http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/st ... =16/3/2008
-
Πάει και το 'The Wrestler'.
Χολλυγουντιανό δράμα, με λίγες καλές πινελιές. Ο Ρουρκ, καμμιά σχέση με τον γιάπη-δανδή με το μόνιμα ειρωνικό χαμόγελο, να παίζει -καλά, είναι η αλήθεια- τον κατεστραμμένο 'κατσέρ'. Μπόλικος αμερικάνικος ρεαλισμός, αλλά δοσμένος σε ένα τυποποιημένο, λίγο-πολύ, και προβλέψιμο έργο: ο decadent μεσήλικας, που έχει να δει την κόρη του χρόνια, η πουτάνα (stripper, εδώ) με την χρυσή καρδιά, γενικά τα κλασικά συστατικά μιας τέτοιας συνταγής. Πάει να γίνει μελό, κάπου το γλιτώνει, κάπου όχι.
Δεν είναι το έργο που θα με κάνει να κάτσω να το σχολιάσω, αλλά δυο σημεία μου τράβηξαν την προσοχή.
Πρώτο, το ότι οι αμερικάνοι σκηνοθέτες παίρνουν κάποια μαθήματα από τας Ευρώπας. Δε'ν'κακο!
Δεύτερο: πέρα από το έργο αυτό καθ' αυτό, είναι ενδιαφέρον για μένα, που δεν έχω παει αμέρικα, να βλέπω σκηνές, έστω, από τη ζωή εκεί. Τη ζωή στη suburbia, εννοώ, αυτή που πρέπει, νομίζω, να ζούν πολλές δεκάδες εκατομμύρια ΗΠΑμερικανοί και η οποία δε μου είναι καθόλου, μα καθόλου ελκυστική. Χωρίς να έχω εμπειρία από πρώτο χέρι, πιστεύω ότι σε καμμιά ευρωπαϊκή χώρα δεν υπάρχει αυτή η -δεν ξέρω πως να τη χαρακτηρίσω- κατάσταση.Τέλος, δε λέω, το έργο δεν είναι και για τα μπάζα, αλλά αν έφτασε να παίρνει το βενετσιάνικο λιοντάρι, ε, θα πρέπει να 'πεσε πολύ φτώχεια πέρυσι στη μπιενάλε.
Υ.Γ. Αν μη τι άλλο, Η Marisa Tomei αξίζει -αρκεί να προσέξει κανείς την ηλικία της.
-
Ιδού και σκηνές από το φιλμ της Βέρμαχτ από το Κατύν, που ενσωμάτωσε 'προβοκατόρικα' ο Ντούσαν Μακαβέγεφ στην ταινία του 'Sweet Movie' τη δεκαετία του '70. Συγκλονιστική μουσική υπόκρουση Μάνου Χατζηδάκι.
http://www.youtube.com/watch?v=0O02bsYf ... re=relatedΤο ότι το εκμεταλλεύθηκε ο Γκαίμπελς, δεν σημαίνει ότι δεν συνέβη, ούτε και ότι έχουν κάποια αξιοπιστία οι επίγονοι του Στάλιν και του Μπέρια, προς τους οποίους παραθέτει λινκ ο Τραβελλερ.
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Ιδού και σκηνές από το φιλμ της Βέρμαχτ από το Κατύν, που ενσωμάτωσε 'προβοκατόρικα' ο Ντούσαν Μακαβέγεφ στην ταινία του 'Sweet Movie' τη δεκαετία του '70. Συγκλονιστική μουσική υπόκρουση Μάνου Χατζηδάκι.
http://www.youtube.com/watch?v=0O02bsYf ... re=relatedΤο ότι το εκμεταλλεύθηκε ο Γκαίμπελς, δεν σημαίνει ότι δεν συνέβη, ούτε και ότι έχουν κάποια αξιοπιστία οι επίγονοι του Στάλιν και του Μπέρια, προς τους οποίους παραθέτει λινκ ο Τραβελλερ.
Το λινκ του 'Ρ' είναι γεμάτο παραπομπές σε περίπτωση που δεν το πρόσεξες. Και βέβαια υπάρχει και διαφορετική άποψη από τη δική σου , επαρκέστατα τεκμηριωμένη. Τι να κάνουμε τώρα...
http://chss.montclair.edu/english/furr/ ... 1806r.html
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Το ότι το εκμεταλλεύθηκε ο Γκαίμπελς, δεν σημαίνει ότι δεν συνέβη, ούτε και ότι έχουν κάποια αξιοπιστία οι επίγονοι του Στάλιν και του Μπέρια, προς τους οποίους παραθέτει λινκ ο Τραβελλερ.Ενώ οι άλλοι είναι τέρατα ιστορικής αξιοπιστίας ε;
-
Τέρας ιστορικής αξιοπιστίας μπορεί να μην είναι κανείς - τέρατα ιστορικής αναξιοπιστίας είναι σίγουρα και ο 'Λαϊκός Παρατηρητής' του Γκαίμπελς και ο 'Ριζοσπάστης' των εδώ σταλινίσκων (όπως εξ άλλου, και τηρουμένων αναλογιών, και η 'Ιστορία' του Β΄ΠΠ του Τσαίρτσιλλ) . Καλόν είναι να αναγιγνώσκονται μόνον ως έμμεσες πηγές Ιστορίας.
Το νεότερο λινκ του Τράβελλερ μπορεί να είναι πιθανόν πιο αξιόπιστο - δεν γνωρίζω την προέλευσή του. -
Όλα όσα αναφέρονται στην ταινία του ψεύτη Βάιντα αποτελούν προπαγάνδα των:
- Ναζί
- οπαδών της 'γκλάσνοστ' υπό τον προδότη Γκορμπατσόφ
- εχθρών της λαϊκής επανάστασης υπό τον πατερούλη
Άλλωστε οι Κομμουνισταί της ΕΣΣΔ ήταν λάτρεις της αληθείας. Ανέκαθεν. Και αγαπητοί στους λαούς. Γι' αυτό σήμερα παίρνουν αστεία ποσοστά στις εκλογές, γι' αυτό τους έχουν στη μπούκα σε όλη την Αν. Ευρώπη, γι' αυτό μόνο σε όσα κράτη ΔΕΝ τους γνώρισαν από κοντά υπάρχουν θερμοί υποστηρικτές τους.
-
Tί ωραία που τα λές μάνο
Γι αυτό τώρα που ανοίξαν τα πόδια με τις πορτοκαλί και τζιπ κλανί επαναστάσεις έχουν δεί άσπρο φώς.
Δεν κατάλαβα έπίσης γιατί όλοι οι κομμουνιστές πρέπει να βρίσκουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ την έκφρασή τους στο πρόσωπο της ΕΣΣΔ.
Απ την άλλη βέβαια, εδώ οι Times έχουν βρεί τον Μαρξ εσχάτως, αυτό μας πείραξε -
Για την ΕΣΣΔ μιλάμε τώρα. Όχι για τους άλλους κομμουνιστάς και αριστερούς, που δεν έχουν σαφή προσανατολισμό από τότε που τους έσβησαν το φάρο.
Ο Γκορμπατσόφ έστειλε στον Βαλέσα πειστήρια του εγκλήματος των προκατόχων του, ως κίνηση καλής θέλησης. Αλλά μάλλον το έκανε για να στιγματίσει τους αθώους ανθρωπιστές του σταλινισμού. Περίπου αυτό άλλωστε διαβάζουμε από τότε που κυκλοφόρησε η είδηση για το περιεχόμενο της ταινίας. -
Δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα, χωρίς φως. Άλλωστε το καλύτερο σεξ στο σκοτάδι το κάνεις
Αυτό που σου λέει ο ΤRAVELLER είναι ότι πολύ πιθανόν πολλά απ αυτά που έστειλε ο Γκορμπατσώφ να ήταν τραβηγμένα απ ότι κατάλαβα. Άλλωστε κι αυτός ήθελε να παίξει τον καλό.
Την ιστορία δεν την ξέρω καθόλου, ό,τι διαβάζω απο εδώ γνωρίζω, αλλά κι αυτά που λέει η άλλη πλευρά, δεν είναι και τόσο απίστευτα -
Στη θεατρική ομάδα που συμμετέχω ψάχνουμε για θεατρικό (και μη) έργο να ανεβάσουμε.
Νομίζω οτι και βιβλία μπορούμε να προσαρμόσουμε σε παράσταση, όπως και ταινίες.
Μεταξύ των προτεινόμενων είναι τα Southpark και το 'Το κλάμα βγήκε απο το παράδεισο', οπότε εκτός και αν έχουμε πρόβλημα με πνευματικά δικαιώματα, μάλλον μπορούμε να ανεβάσουμε οτιδήποτε.
Θα προτιμούσα κωμωδίεα η μαύρο χιούμορ, αλλά δεν αποκλείεται κάτι άλλο, άλλωστε δεν αποφασίζω εγώ αλλά το σύνολο της ομάδας.
Εγώ σα noobας που είμαι δεν έχω τη παραμικρή ιδέα απ'αυτά, οπότε αν έχει κανείς να προτείνει κάποιο έργο, θα του κρατήσω τη καλύτερη θέση στη πρεμιέρα. Δωρεάν είναι βέβαια, αλλά δε πειράζει. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Δεν κατάλαβα έπίσης γιατί όλοι οι κομμουνιστές πρέπει να βρίσκουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ την έκφρασή τους στο πρόσωπο της ΕΣΣΔ.
'Δεν κατάλαβα επίσης γιατί όλοι οι φασίστες πρέπει να βρίσκουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ την έκφρασή τους στο πρόσωπο του Τρίτου Ράιχ και της Ιταλίας υπό τον Ντούτσε'.
-
Τουναντιών, αν με ρωτήσεις, ο Χίτλερ κι ο μουσολίνι ήταν απ αυτούς που εφάρμοσαν πολύ στενά τις επιταγές του φασισμού. Άλλωστε ήταν κι ο ιδρυτής του (Μουσολίνι).
Αν θεωρείς ότι υπάρχει καλύτερη εφαρμογή ή ότι κάτι πήγε στραβά, και ξέφυγαν απ την ιδεολογία του,μπορείς να μας το πείς στο αντίστοιχο τόπικ μιας και το χουμε σκίσει λίγο εδώ.
Ήθελα πάντως να δώ έναν φασίστα να μας λέει ότι ο Χίτλερ δεν ήταν φασίστας, κι ότι καπηλεύτηκε την ιδεολογία μας. Η μόνη κριτική που έχω ακούσει γι αυτόν είναι ότι δεν καταφερε να εξολοθρεύσει πλήρως τους εβραίους
-
Τουναντιών, αν με ρωτήσεις, ο Χίτλερ κι ο μουσολίνι ήταν απ αυτούς που εφάρμοσαν πολύ στενά τις επιταγές του φασισμού. Άλλωστε ήταν κι ο ιδρυτής του (Μουσολίνι).Αν θεωρείς ότι υπάρχει καλύτερη εφαρμογή ή ότι κάτι πήγε στραβά, και ξέφυγαν απ την ιδεολογία του,μπορείς να μας το πείς στο αντίστοιχο τόπικ μιας και το χουμε σκίσει λίγο εδώ.
Ήθελα πάντως να δώ έναν φασίστα να μας λέει ότι ο Χίτλερ δεν ήταν φασίστας, κι ότι καπηλεύτηκε την ιδεολογία μας. Η μόνη κριτική που έχω ακούσει γι αυτόν είναι ότι δεν καταφερε να εξολοθρεύσει πλήρως τους εβραίους
Πράγματι το έχουμε σκίσει, και το point μου είναι ότι δεν είναι σοβαρό να λέει κάποιος ότι είναι κομμουνιστής, αλλά δεν τον εκφράζει η ΕΣΣΔ. Άπαξ και πιστεύει στη 'δικτατορία του προλεταριάτου' όπως την όρισε ο Μαρξ, λογική συνέπεια είναι να πιστεύει στο είδος κράτους που έφτιαξε ο Λένιν, το οποίο είδος κράτους δεν μπορεί παρά να επωάσει τον όποιο Στάλιν του.
Το υποθετικό παράδειγμα με το φασισμό (θα ήτο του στυλ 'ο φασισμός είναι γλυκύτατος αλλά αυτό το γουρούνι ο Χίτλερ ήτο παληάθρωπος ) το έδωσα κατ' αναλογία, προς επισήμανση του παραλόγου του να εθελοτυφλεί κανείς προς την παραπάνω αλληλουχία. -
Αυτό πάντως που δεν καταλαβαίνω εγώ είναι το πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα οπαδοί της ΕΣΣΔ (τουλάχιστον μέχρι την πτώση της έβρισκες πολλούς - τώρα μάλλον ψιλοκρύβονται ή έχουν πιάσει άλλον αμανέ με διαφορετική ονομασία), όπως υπάρχουν και οπαδοί του ναζισμού. Εξωφρενικό, αν σκεφτεί κανείς τι έκαναν αυτές οι ιδεολογίες ΚΑΙ εις βάρος των Ελλήνων.
-
Απόψε στις 23:15 έχει στον Alpha τις '3 ταφές του Μελκιάδες Εστράντα'. Είναι εργάρα. Ελπίζω να μην το τσακίσουν στις διαφημίσεις
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Απόψε στις 23:15 έχει στον Alpha τις '3 ταφές του Μελκιάδες Εστράντα'. Είναι εργάρα. Ελπίζω να μην το τσακίσουν στις διαφημίσειςΌντως!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Απόψε στις 23:15 έχει στον Alpha τις '3 ταφές του Μελκιάδες Εστράντα'. Είναι εργάρα. Ελπίζω να μην το τσακίσουν στις διαφημίσεις+oo
Επίσης στις 2 ( ) στο Star έχει το 'The Majestic'. Προτείνεται!
-
Δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα, χωρίς φως. Άλλωστε το καλύτερο σεξ στο σκοτάδι το κάνειςΑυτό που σου λέει ο ΤRAVELLER είναι ότι πολύ πιθανόν πολλά απ αυτά που έστειλε ο Γκορμπατσώφ να ήταν τραβηγμένα απ ότι κατάλαβα. Άλλωστε κι αυτός ήθελε να παίξει τον καλό.
Την ιστορία δεν την ξέρω καθόλου, ό,τι διαβάζω απο εδώ γνωρίζω, αλλά κι αυτά που λέει η άλλη πλευρά, δεν είναι και τόσο απίστευταΕίναι ανάξιο σχολιασμού το ποστ του 'μαύρου του σκύλου του αράπη του ταμ ταμ ταμ', πάμε στην ουσία να πούμε δύο κουβέντες μόνο γιατί είμαστε εκτός θέματος.
Το γεγονός ούτε κι εγώ το γνώριζα , το έψαξα λίγο όταν έμαθα για την ταινία.
Εδώ θα είναι καλό να αναφέρουμε ότι το έργο του Βάιντα το χρηματοδοτούσε η κυβέρνηση της Πολωνίας , επί 'υπαρκτού'.
Μετά ο σκηνοθέτης επιβεβαίωσε το 'δρυός πεσούσης...', καμια έκπληξη.
Επίσης στο Κατίν ο Βάιντα έχασε τους γονείς του ή μόνον τον πατέρα του. Δε θυμάμαι καλά.
Μέσα στην αντικομμουνιστική υστερία των αρχών του 90 , το ανώτατο δικαστήριο της Ρώσικης Ομοσπονδίας δεν ασχολήθηκε καθόλου με τα 'στοιχεία' που προσκόμισε ο Γιέλτσιν .
Σε άλλους αυτό μπορεί να λέει κάτι σε άλλους τίποτα. Το ότι όμως τα γεγονότα 'επεξεργάστηκαν' την περίοδο του ψυχρού πολέμου και έφτασαν έτσι σε μας σήμερα δε μπορεί κανένας να το αρνηθεί. Και όλοι γνωρίζουμε πόση 'άρρωστη' ήταν εκείνη η περίοδος.**
@ Coyot** To 2o link είναι από μια συζήτηση που είχε γίνει εδώ : http://chss.montclair.edu/Τέλος εδώ.
Κινηματογράφος - Ταινίες [#4]