-
Aυτο ειναι φορουμ σε ευχαριστουμε Βασιλιε ... , ελα Alba μην βαριεσαι ....
-
-
Βλέπεις το ασημί κάτω ακριβώς; Ε, το πατάς με το πόδι ελαφρά και ανοίγει όλο σαν καπάκι... βάζεις την τυρόπιττά σου, ρυθμίζεις το χρόνο με το κουρδιστήρι (κάτω δεξιά) και χρονομετρά πόσο έχεις ακόμα για να στη ζεστάνει... ιδιοφυές!
APR μου, σ'αρέσει η τζαγκατοφλάβια με το θερμοκήπιο για τα ραπανάκια πίσω, ε;
-
Αγαπητέ μου Νίκο, είμαι σχεδόν βεβαιος ότι πρόκειται για ένα κλασσικό ψηφιακό ταχύμετρο και ακριβώς απο κάτω βρίσκεται και ο χιλιομετρητής!!!
-
Φίλτατε APR, η δημοσίευση είναι ελλιππής καθώς απουσιάζουν δυο-τρεις φωτογραφίες και παραμένουν κάποια ερωτηματικά στις χρονολογίες! Επίσης λείπουν κάποια μοντέλα (πρωτότυπα?) όπως η OSCA MV 1700 και το Bikini motorized Fiat 500 (!).
-
Ο χρήστης vasilis 1200101 έγραψε:
Αγαπητέ μου Νίκο, είμαι σχεδόν βεβαιος ότι πρόκειται για ένα κλασσικό ψηφιακό ταχύμετρο και ακριβώς απο κάτω βρίσκεται και ο χιλιομετρητής!!!Καμιά λογική εξήγηση για το σημείο τοποθέτησης του ταχυμέτρου; φαντάζομαι εκτός από τον οδηγό που οπωσδήποτε δεν το βλέπει, ο χαρακτήρας του αυτοκινήτου μάλλον δείχνει ότι δεν θα προλαβαίνει να το δει και κανείς άλλος....
-
Δεν έχω να σου δώσω καρντιά μου!
Το μόνο σίγουρο είναι ότι με 600 άλογα, 330 χ.α.ω τελική ταχύτητα και 245.000 ευρώ κόστος αγοράς δεν πρόκειται να απασχολήσει ιδιαίτερα τους ελληνικούς δρόμους. -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
APR μου, σ'αρέσει η τζαγκατοφλάβια με το θερμοκήπιο για τα ραπανάκια πίσω, ε;
Aυτη ? την ειχαμε σχολιασει και παλαιοτερα με την Alba ... θα ελεγα οτι ειναι επιρεασμενη απ'τα πουλμαν (setra ) της εποχης , δεν μ'αρεσε η ιδεα ... και τωρα ανακαλυπτω οτι την ειχαν βαλει και σε αγωνες !!!
-
Αυτό που βλέπω πάντως στο τελευταίο σχέδιο είναι μία δυσκολία των 'παραδοσιακών' σχεδιαστών να προσαρμοστούν σε ψηφιακά μέσα. Δύο παραδείγματα που μου έρχονται στο μυαλό είναι ο Paolo Martin και ίσως ο Peter Stevens.
-
Φίλτατε APR, η δημοσίευση είναι ελλιππής καθώς απουσιάζουν δυο-τρεις φωτογραφίες και παραμένουν κάποια ερωτηματικά στις χρονολογίες! Επίσης λείπουν κάποια μοντέλα (πρωτότυπα?) όπως η OSCA MV 1700 και το Bikini motorized Fiat 500 (!).ASSO DI SPADA (The ace of....Spada)
Tη Flaminia Tubolare που είναι δύσκολη να τη βρεις στη βάζω εγώ
Για τις ημερομηνίες δες εδώ:
http://www.lanciaflavia.it/archivio_car ... zagato.php' target='_blankΕπίσης ο Spada είναι υπεύθυνος για όλες τις Appia του Zagato (Gtz,GTE,Sport),όπως και για όλες του τις Flaminia (Sport MY 58,Sport MY 59,SuperSport)
-
αυτο ειναι σωληνωτο πλαισιο ? και φυσικα αλουμινιο αμαξωμα ......
Σπούδασε Industrial Engineering στο Instituto Tecnico Feltrinelli
Που να ειναι αυτο ?
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
αυτο ειναι σωληνωτο πλαισιο ? και φυσικα αλουμινιο αμαξωμα ......Nαι.....σου φαίνεται πολύ διαφορετική σαν εκτέλεση από την Giulia TZ;
Λοιπόν APR για πάρτη σου...επειδή σου αρέσουν τα παραμύθια
Άλλο ένα σωληνωτό
Giulia 1600 TZ berlinetta 'Vico'
Όταν στα μέσα της δεκαετίας του 60,η Alfa Romeo αποφάσισε να εξαγοράσει την μικρή εταιρεία Autodelta,προκειμένου να την μετατρέψει στο επίσημο αγωνιστικό της τμήμα,ζήτησε από τους ιδιοκτήτες της Carlo Chiti και Vittorio Ludovico Chizzola,να αγοράσει όλο το μερίδιό τους στην εταιρεία.O Chiti δέχτηκε και πήρε τη θέση του γενικού διευθυντή της Autodelta (που πλέον είχε έδρα το Settimo Milanese και όχι το Udine).O Chizzola όμως αρνήθηκε.Και χρειάστηκε η παρέμβαση και τα καλοπιάσματα του φίλου του Chiti για να μεταπειστεί.
Όταν ξεκίνησε η εξέλιση της Tubolare Zagato 2, ο Chizzola,προφανώς χολωμένος ακόμα,δεν ασχολήθηκε καθόλου μαζί της.Θέλοντας να αποδείξει κάποια πράγματα,κατασκεύασε το πιο πάνω πρωτότυπο μόνος του.Η μηχανή τοποθετήθηκε όσο το δυνατόν πιο μακριά από τον οδηγό.Το αμάξωμα ήταν κατασκευασμένο από fiberglass, ενώ χρησιμοποιήθηκε η λύση των πορτών που άνοιγαν προς τα επάνω.Το πρωτότυπο ονομάστηκε Vico προς τιμήν του κατασκευαστή του.Δοκιμάστηκε από τον ίδιο τον Chizzola,που ισχυρίστηκε ότι μολονότι λίγο αργότερο σε τελική ταχύτητα από την TZ (λόγω φαρδύτερου μπροστινού μέρους και χειρότερου συντελεστή αεροδυναμικής αντίστασης),εντούτοις ήταν ανώτερο της ΤΖ σε κράτημα και οδική συμπεριφορά.Όταν το πρωτότυπο εξετάστηκε από τεχνικούς της Alfa Romeo,απεδείχθη ότι χρησιμοποιούσε ως βάση του,ένα τροποποιημένο σασσί από ΤΖ.Το εμπρός μέρος του ήταν ίδιο με της ΤΖ,αλλά χαμηλότερο,με περισσότερους σωλήνες και διαφορετικά σημεία στήριξής τους.Η εμπρός ανάρτηση ήταν πανομοιότυπη με της ΤΖ,όπως και το σύστημα διεύθυνσης, το ψυγείο και το παρμπρίζ.Η μηχανή προερχόταν και αυτή από ΤΖ (με ένα μπουζί ανά κύλινδρο),αλλά στηριζόταν χαμηλότερα στο σασσί,πάνω σε αυθεντικές βάσεις στήριξης,που είχαν τοποθετηθεί ανάποδα.Μέσα στην καμπίνα,το σασσί είχε δεχτεί μια σειρά τροποποιήσεων (σε σχέση πάντα με αυτό της ΤΖ),αλλά χρησιμοποιείτο η πενταλιέρα,το τιμόνι και κάποια από τα όργανα της ΤΖ.Ο μηχανισμός του κιβωτίου ταχυτήτων όπως και η δεξαμενή καυσίμων είναι τροποποιημένα σε σχέση με αυτά της ΤΖ.Το διαφορικό όμως όπως και η πίσω ανάρτηση ήταν πανομοιότυπες.Ο Chizzola εξακολουθούσε να διατηρεί το πρωτότυπο στην κατοχή του στο Udine,ως το 2000.Οι εμφανίσεις του ήταν κάτι παραπάνω από σπάνιες.Εμφανίστηκε μόνο μια φορά το 1996 στο Autodelta Reunion.Έκτοτε το αυτοκίνητο αγοράστηκε από κάποιον συλλέκτη,ενώ πρόσφατα ήταν ξανά προς πώληση στο αγγλικό ebay. -
Ο χρήστης APR έγραψε:
:Σπούδασε Industrial Engineering στο Instituto Tecnico FeltrinelliΠου να ειναι αυτο ?
Milano
http://www.abita.polimi.it/feltrinelli/index.html' target='_blank
-
-
Να συμπληρώσω μόνο ότι η τιμή του (175.000 χιλιάδες λίρες Αγγλίας) την δεδομένη χρονική στιγμή είναι πολύ καλή αν λάβουμε υπόψην ότι πρόκειται για one-off κομμάτι!
-
Δωσε μου σωληνωτα και παρε μου την ψυχη ...
Παροτι κακασκημο το vito , εχει κατι μου λεει οτι ο Σκαβας το ειχε δει ....
Φοβερες αυτες οι ιστοριες με τους τρελο Ιταλουςμερσι
-
@Αpr, To Aguzzoli το έχεις δει?
-
@Αpr, To Aguzzoli το έχεις δει?? τι ειναι AGUZZOLI ?
-
σε κανα 20λέπτο θα ξέρεις, ετοιμάζω δημοσίευση!
-
1964 Aguzzoli Condor
To 1964 ο Sergio Αguzzoli παρουσίασε αυτό το πρωτότυπο στο Geneva Motor Show και η ιστορία λέει ότι τρόμαξε για τα καλά τον Carlo Chiti γιατί βασιζόταν στο πλαίσιο των ΤΖ και θα τις ανταγωνιζόταν στους αγώνες!
Το πρώτο πρωτότυπο χρησιμοποιούσε τον κινητήρα της Giulietta SZ (1.3 / 118 ίπποι) τοποθετημένο στον πίσω άξονα (!), ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων προερχόταν από την DS 19.
Πολύ λίγα στοιχεία είναι γνωστά για το πρωτότυπο αυτό (Αlba ???), επίσης δεν γνωρίζω αν υπάρχει ακόμα!Το δεύτερο πρωτότυπο χρησιμοποιούσε τον κλασσικό 1.6 (πιθανότατα από ΤΖ με απόδοση 170 ίππους) της Αlfa Romeo, με αγωνιστικό κιβώτιο Hewland 5 ταχυτήτων. Βοήθεια για τα ανασχεδιασμένα σωληνωτά πλαίσια προσέφερε η Carozzeria Neri e Bonacini και το μοναδικό του αμάξωμα από fibreglass σχεδιάστηκε από τον Franco Regiani. Ζύγιζε 520 κιλά και η τελική του άγγιζε τα 260 χ.α.ω!
Εν τέλει όμως οι επιτυχίες του στις πίστες ήταν μηδαμινές (εγκαταλείψεις), ενώ διακρίθηκε σε κάποιες μεμονομένες αναβάσεις. Το μοντέλο αυτό ήταν προς πώληση πρόσφατα.Υ.Γ. Όπως για κάθε μοναδική ιταλική κατασκευή, έτσι και για το Αguzzolli οι πληροφορίες είναι πάντα συγκεχυμένες!
[Διάσπαση] Περί "Σχολών Σχεδιασμού"