-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Mercedes ML και το άλλο ήταν ένα μικρομεσαίο (ίσως Astra G), το είδα στις ειδήσεις. Το περίεργο είναι ότι το σημείο του ατυχήματος είναι μια μεγάλη ευθεία με άπλετη ορατότητα...
Καλά κάνω και δεν κατεβαίνω από το μεγάλο SUV....
Εισαι μαγκας εσυ....
Αν θεωρείς ότι είμαι μάγκας και οδηγώντας ένα μεγάλο SUV για προφανείς λόγους ναι ΕΙΜΑΙ και θα συνεχίσω να ΕΙΜΑΙ..
Ηeras μακαρι κ εγω να γινω καποτε τετοιος κ μαγκας
Γιατι δλδ να μην παραδεχομαστε τον αλλον .. αλλα απο κομπλεξ παντα να ειρωνευομαστε? -
Δεν ειναι θεμα κομπλεξ φιλε μου...και ουτε αποκαλεσα κανενα μ@λ@κα!!
Ειναι θεμα προκλητικης στασης, ειδικοτερα οσων εχουν τετοια suv, να μη λογαριαζουν τους υπολοιπους χρηστες του δρομου και να νομιζουν οτι επειδη πηραν ενα τετοιο οχημα ειναι ατρωτοι, βαζοντας σε κινδυνο τους υπολοιπους με το ''τανκς'' τους
Και το χειροτερο: πιστευουν οτι δεν θα παθουν τιποτα μεσα στους 2+τονους και τα +2 μετρα που βρισκονται αν τρακαρουν, φορανε τη λαμαρινενια τους ''καποτα'' που δε σπαει με τιποτα -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Από τις ειδήσεις και μόνο δε μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα ποιος φταίει σε κάποιο δυστύχημα. Είναι τέτοια η παραπληροφόρηση (βλ. για παράδειγμα το ατύχημα με τη Βανδή) που πια δεν πιστεύω ούτε αυτό που στις ειδήσεις θεωρούν 'προφανές'.
Ειδικά το να έχουν οι Βούλγαροι ή οι Ρουμάνοι κατώτερη οδηγική παιδεία από τους Έλληνες μου φαίνεται απίθανο. Στη Χαλκιδική, η οποία κατακλύζεται το καλοκαίρι από Σλάβους, άποψή μου είναι ότι οι χειρότεροι οδηγοί (και με διαφορά) είμαστε εμείς οι Έλληνες. Είμαστε πάντα πιο έξυπνοι από τους άλλους, προσπερνάμε παντού, ιδιαίτερα εκεί που δεν έχουμε ορατότητα (για να το κάνουμε πιο adventurous) και γενικά έχουμε το σύνδρομο του Έλληνα 'να βγούμε μπροστά' (λες και οι άλλοι όλοι θέλουν να μείνουν πίσω) με όλα τα επακόλουθα. Αντιθέτως, Βούλγαροι, Ρουμάνοι, κλπ, σέβονταν τα όρια, δεν προσπερνούσαν αντικανονικά και σου έδιναν μία 'Ευρωπαϊκή αίσθηση' στην οδήγησή τους.Εγώ αυτό που κατάλαβα απο μια εξόρμηση που είχα στο εξωτερικό-Ρουμανία είναι ότι όλοι συμπεριλαβανομένου και εμάς των ελληνων κάνουν μαγκιές μόνο στο τόπο τους σε γενικές γραμμές. Εξω επειδή δεν ξέρουμε τι παίζει είμαστε ψιλοπαναγίτσες.
Ακριβώς αυτό παρατήρησα να γίνεται π.χ στην Βουλγαρία.Πάνε @@@@ντας δίχως αύριο και όταν μπούν στα δικά μας σύνορα ώωωπ ως δια μαγίας στην δεξιά λωρίδα και σιγά.
Οπότε η σύγκριση που κάνεις παραπάνω την θεωρώ άκυρη. -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Καλά κάνω και δεν κατεβαίνω από το μεγάλο SUV....Πάντα θα υπάρχει κάποιος βαρύτερος στο δρόμο. Τι θα οδηγείς στο τέλος, Canyonero;
χτες βραδυ στην συγγρου στο υψος του αγιου σωστη χτυπησε μηχανη τραβεστι οπου διεσχιζε την συγγρου...και δεν σταματησε....η τραβεστι απο οτι ειδα μεχερι να ερθει το ασθενοφορο ειχε χασει το ποδι της....δεν εχω ιδεα αν και εφοσον κατα τα αλλα ειναι καλα...
Το βρίσκω εξαιρετικά απίθανο να γίνει ατύχημα τέτοια σοβαρότητας και να μπορέσει να φύγει η μηχανή.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Καλά κάνω και δεν κατεβαίνω από το μεγάλο SUV....
Πάντα θα υπάρχει κάποιος βαρύτερος στο δρόμο. Τι θα οδηγείς στο τέλος, Canyonero;
Το θέμα δεν είναι αν υπάρχει κάποιος μεγαλύτερος και βαρύτερος από εσένα, αλλά το ότι αναμφισβήτητα αποτελεί παράγοντα αυξημένης ασφάλειας να είσαι μεγαλύτερος και βαρύτερος από τα περισσότερα οχήματα με τα οποία μοιράζεσαι τον δρόμο. Από εκεί και πέρα αναλαμβάνει ο νόμος των πιθανοτήτων σε ενδεχόμενο ατύχημα.
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Εγώ αυτό που κατάλαβα απο μια εξόρμηση που είχα στο εξωτερικό-Ρουμανία είναι ότι όλοι συμπεριλαβανομένου και εμάς των ελληνων κάνουν μαγκιές μόνο στο τόπο τους σε γενικές γραμμές. Εξω επειδή δεν ξέρουμε τι παίζει είμαστε ψιλοπαναγίτσες.
Ακριβώς αυτό παρατήρησα να γίνεται π.χ στην Βουλγαρία.Πάνε @@@@ντας δίχως αύριο και όταν μπούν στα δικά μας σύνορα ώωωπ ως δια μαγίας στην δεξιά λωρίδα και σιγά.
Οπότε η σύγκριση που κάνεις παραπάνω την θεωρώ άκυρη.Δεν είναι άκυρη η σύγκριση αν τη δεις σε σχέση με το post που αναφέρει ότι στην Ελλάδα γίνονται πολλά ατυχήματα από Βούλγαρους και Ρουμάνους. Πως γίνεται να προκαλούν ατυχήματα στην Ελλάδα όταν είναι ψαρωμένοι που οδηγούν σε ξένη χώρα; Εκτός κι αν μας έχουν πάρει είδηση ότι είμαστε ξέφραγο αμπέλι.
Εν κατακλείδι, το ίδιο πράγμα λέμε. -
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Τωρα ακουσα στο STAR για το ατυχημα.Ο οδηγος του τζιπ ειπε πως πηγε να προσπερασει το βυτιοφορο και πατησε λαδια ενω δεν ανεφεραν τιποτα για υπερβολικη ταχυτητα.
Σιγά μη το έλεγε
Πήγε να περάσει το βυτιοφόρο και γλύστρησε και πήγαν και σκοτωθούν και οι 4! Σε ποιόν τα πουλάνε αυτά?!
για την αποζημίωση έχουν θολώσει τα νερά.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Στο συγκεκριμένο LC δεν άνοιξε ούτε μύτη.....στο άλλο αυτοκίνητο όμως....(καλύτερα να μην πω).
Αν ΔΕΝ ήταν LC αλλά στη θέση του ένα 'καθημερινό' sedan ποιά θα ήταν η κατάληξη;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Στο συγκεκριμένο LC δεν άνοιξε ούτε μύτη.....στο άλλο αυτοκίνητο όμως....(καλύτερα να μην πω).
Αν ΔΕΝ ήταν LC αλλά στη θέση του ένα 'καθημερινό' sedan ποιά θα ήταν η κατάληξη;
+1 , αν έγινε έτσι το Cruiser,ειλικρινά πρέπει να μην έμεινε κολυμπηθρόξυλο απο το άλλο
-
Ο χρήστης JHON_STARLET έγραψε:
χτες βραδυ στην συγγρου στο υψος του αγιου σωστη χτυπησε μηχανη τραβεστι οπου διεσχιζε την συγγρου...και δεν σταματησε....η τραβεστι απο οτι ειδα μεχερι να ερθει το ασθενοφορο ειχε χασει το ποδι της....δεν εχω ιδεα αν και εφοσον κατα τα αλλα ειναι καλα...Το βρίσκω εξαιρετικά απίθανο να γίνει ατύχημα τέτοια σοβαρότητας και να μπορέσει να φύγει η μηχανή.[/quote]
ημουν εκει...
-
Ο χρήστης JHON_STARLET έγραψε:
χτες βραδυ στην συγγρου στο υψος του αγιου σωστη χτυπησε μηχανη τραβεστι οπου διεσχιζε την συγγρου...και δεν σταματησε....η τραβεστι απο οτι ειδα μεχερι να ερθει το ασθενοφορο ειχε χασει το ποδι της....δεν εχω ιδεα αν και εφοσον κατα τα αλλα ειναι καλα...
Το βρίσκω εξαιρετικά απίθανο να γίνει ατύχημα τέτοια σοβαρότητας και να μπορέσει να φύγει η μηχανή.
ημουν εκει...
Syggroy.....? Brady....? Travelia..... ?
Are atimh koinwnia.... Koita poy esprwkses to filaraki mas....
Giannh prepei na omologhsw oti 8a hsoyn asxhmh gkomena an hsoyn ths doyleias...... -
Το θέμα με τα σουβ δεν είναι αν προσφέρουν ασφαλεια ή όχι σε σύγκριση με τα κανονικά αυτοκίνητα. Είναι οτι προσφέρουν ασφάλεια ΣΕ ΒΑΡΟΣ των κανονικών αυτοκινήτων σε μια σύγκρουση λόγω ασυμβατότητας.
Αν θεωρείτε ότι το παραπάνω ισχύει τότε είναι και παραείναι κοινωνική πρόκληση δεδομένου ότι λίγοι και εκλεκτοί μπορούν να τα αγοράσουν.
Και ποιός σας λέει, αγαπητοί, ότι σε μια αντίστοιχης σφοδρότητας σύγκρουση με δύο κανονικά και ασφαλή σύγχρονα αυτοκίνητα δε θα την έβγαζαν καθαρή όλοι; Το άτυχο ΙΧ που βρέθηκε στο δρόμο του θηρίου (έφταιγε δεν έφταιγε) είχε να αντιμετωπίσει το διαφορετικό κέντρο μάζας, το διαφορετικό επίπεδο πρόσκρουσης και την τεράστια μάζα και όγκο του μοσχαριού. 3-0 από τα αποδυτήρια, και λιμουζίνα S-Klasse να ήταν πάλι 3-1 θα έπαιζε! -
Me thn logikh ayth na banaroyme kai mesaia klashs aytokinhta klp afoy ama trakaroyn me ena cinque gia paradeigma, 8a exei to astra asfaleia se baros toy alloy aytokinhtoy logw ths diaforetikoy kentroy mazas, diaforetiko epipedo proskroyshs kai ogkoy.....
Wres wres moy fainetai den kserete ti lete h oti sas exei baresei h zesth.....8a afhsw egw thn asfaleia moy ston ka8e mlk poy thn exei, piei, afaire8ei, prospernaei ekei poy den prepei, den me eide kai bgainei apo stop klp mono kai mono epeidh to aytokinhto poy 8a odhgw lete oti prosferei asfaleia se BAROS twn allwn aytokinhton.....
ELEOS -
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Me thn logikh ayth na banaroyme kai mesaia klashs aytokinhta klp afoy ama trakaroyn me ena cinque gia paradeigma, 8a exei to astra asfaleia se baros toy alloy aytokinhtoy logw ths diaforetikoy kentroy mazas, diaforetiko epipedo proskroyshs kai ogkoy.....
Wres wres moy fainetai den kserete ti lete h oti sas exei baresei h zesth.....8a afhsw egw thn asfaleia moy ston ka8e mlk poy thn exei, piei, afaire8ei, prospernaei ekei poy den prepei, den me eide kai bgainei apo stop klp mono kai mono epeidh to aytokinhto poy 8a odhgw lete oti prosferei asfaleia se BAROS twn allwn aytokinhton.....
ELEOSΟΚ, βάλε και δυό 'πουλ-παρ' ( ) μπροστά να μαζεύεις και όποιον τη γλιτώσει και πάει να ξεφύγει.
Και για περισσότερη ασφάλεια πάρε ένα ημιφορτηγό και τσιμέντωσέ του τη μούρη... εκεί να δείς τι έχει να γίνει!
Υπερβολές; Σου φαίνεται λογικό και άμεμπτο δλδ, με ερασιτεχνική άδεια οδήγησης να σου κολλάει στο ύψος του προσώπου σου ο άλλος ένα 5λιτρο V8;
(αν έβγαζαν με πλήρη αυστηρότητα επαγγελματική άδεια οδήγησης για δαύτα, τότε κανένα πρόβλημα από μέρους μου)ΟΧΙ, το άστρα είναι σαφέστατα πιο ασφαλές αλλά είναι συμβατό με το cinque.
http://www.kidsandcars.org/news/Critica ... 030106.pdf' target='_blank
Σε ρωτάω, λοιπόν, αν έχει πιεί ο suvλατζής;BTW έχουμε αιρκοντίσιον εδώ...
-
Ok. Pare allo paradeigma tote.....
To amaksi soy vs mhxanhs.....
Mhpws kai ekei 8a eprepe o odhgos toy amaksioy na exei epaggelmatiko diplwma.?Oso gia ta pull bar kai ta forthga me to tsimentoma apla den ta sxoliazw......
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Το θέμα με τα σουβ δεν είναι αν προσφέρουν ασφαλεια ή όχι σε σύγκριση με τα κανονικά αυτοκίνητα. Είναι οτι προσφέρουν ασφάλεια ΣΕ ΒΑΡΟΣ των κανονικών αυτοκινήτων σε μια σύγκρουση λόγω ασυμβατότητας.
Αν θεωρείτε ότι το παραπάνω ισχύει τότε είναι και παραείναι κοινωνική πρόκληση δεδομένου ότι λίγοι και εκλεκτοί μπορούν να τα αγοράσουν.
Και ποιός σας λέει, αγαπητοί, ότι σε μια αντίστοιχης σφοδρότητας σύγκρουση με δύο κανονικά και ασφαλή σύγχρονα αυτοκίνητα δε θα την έβγαζαν καθαρή όλοι; Το άτυχο ΙΧ που βρέθηκε στο δρόμο του θηρίου (έφταιγε δεν έφταιγε) είχε να αντιμετωπίσει το διαφορετικό κέντρο μάζας, το διαφορετικό επίπεδο πρόσκρουσης και την τεράστια μάζα και όγκο του μοσχαριού. 3-0 από τα αποδυτήρια, και λιμουζίνα S-Klasse να ήταν πάλι 3-1 θα έπαιζε!Δε νομίζω ότι λίγοι και εκλεκτοί μπορούνε να το αγοράσουν. Δε μιλάμε για καμιά Ferrari, για SUV μιλάμε που με 25Κ αγοράζεις (Tiguan π.χ.). Εντάξει, δεν αγοράζεις ούτε Hummer ούτε Range Rover (αυτό για μένα είναι το καλύτερο SUV), αλλά SUV με όγκο αγοράζεις.
Τώρα για όλα τ'άλλα είναι στα πλαίσια 'survival of the fittest' της κοινωνίας μας. ...είναι να μη σου κάτσει...αλλά δε νομίζω ότι οι άλλοι είναι μ@λ@κες ας πούμε που τα έχουν. Καλά κάνουν και τα έχουν.
-
Ok. Pare allo paradeigma tote.....
To amaksi soy vs mhxanhs.....
Mhpws kai ekei 8a eprepe o odhgos toy amaksioy na exei epaggelmatiko diplwma.?Oso gia ta pull bar kai ta forthga me to tsimentoma apla den ta sxoliazw......
Κοίτα, βγάζεις άλλο δίπλωμα για μηχανή και άλλο για αυτοκίνητο... ε;
Εν προκειμένω δεν πιστεύεις ότι θα έπρεπε να υπάρχει διαφορετική εκπαίδευση και δυσκολία στην απόκτηση διπλώματος οδήγησης για ένα πιο δύσκολο και βαρύ όχημα; Μην κοιτάς τον εσβι2 που οδηγά από νταλίκα μέχρι φερράρι (δε θα είχε πρόβλημα όσο δύσκολο και να ήταν το δίπλωμα)... σκέψου τη θεία στη γλυφάδα που το βγάζει για τα ψώνια της στο κέντρο και δεν το έχει σε πολύ να ανεβεί απάνω σου γιατί ούτε που κατάλαβε πως της έφυγε το τρίτονο μοσχάρι (και δεν τη νοιάζει γιατί έχει μεικτή).
Τα περί bull-bar ήταν με χιουμοριστική διάθεση, όπως και τα περί ζέστης από πλευράς σου (ελπίζω).
Τι σου ακούγεται περίεργο; Διαφωνείς στα ως προς ασυμβατότητας μεταξύ των SUV και των υπολοίπων οχηματων που (θεωρητικά) ανήκουν στην ίδια κατηγορία; (Δες το και αλλιώς, γιατί είναι πιο ασφαλή; έχουν περισσότερη τεχνολογία πάνω τους δλδ; Δε νομίζω...)
-
Anyway... Des to diplwma soy, opws kai ta diplwmata stis ypoloipes xwres poy soy lene mexri posoys tonoys soy epitrepei na odhghseis.....
Gia na yparxei pagkosmios ayto den nomizw na einai oloi ma oloi to mlkes......
Kata ta alla koita kai to pio panw post toy Nikoy. -
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Δε νομίζω ότι λίγοι και εκλεκτοί μπορούνε να το αγοράσουν. Δε μιλάμε για καμιά Ferrari, για SUV μιλάμε που με 25Κ αγοράζεις (Tiguan π.χ.). Εντάξει, δεν αγοράζεις ούτε Hummer ούτε Range Rover (αυτό για μένα είναι το καλύτερο SUV), αλλά SUV με όγκο αγοράζεις.
Τώρα για όλα τ'άλλα είναι στα πλαίσια 'survival of the fittest' της κοινωνίας μας. ...είναι να μη σου κάτσει...αλλά δε νομίζω ότι οι άλλοι είναι μ@λ@κες ας πούμε που τα έχουν. Καλά κάνουν και τα έχουν.
Δεν είναι έτσι, ρε Νίκο... υποτίθεται ότι έχουμε κάνει πολλά βήματα μπροστά από τότε που ο κανόνας αυτός είχε πρακτική παντου και πάντα...Και μη μου συγκρίνεις τώρα τα σουβλάκια με τις σουβάρες... τι σχέση έχουν τώρα τα 3τονα με το 1400ρι; Τα φορτηγά στα διπλώματα και με τη μάζα δεν τα χωρίζουνε σε κατηγορίες; Τα περι Vehicle compatibility δεν τα βγάζω απο την κοιλιά μου πάντως...
Τέσπα... ίσως να με πείραξε η ζέστη... τι να πω...καλή συνέχεια.
-
Anyway... Des to diplwma soy, opws kai ta diplwmata stis ypoloipes xwres poy soy lene mexri posoys tonoys soy epitrepei na odhghseis.....Gia na yparxei pagkosmios ayto den nomizw na einai oloi ma oloi to mlkes......
Kata ta alla koita kai to pio panw post toy Nikoy.Δε θυμάμαι πριν μια 15ετία (τα διπλώματα στα αυτοκίνητα βγαίνουν με τον ίδιο τρόπο εδώ και 50 χρόνια) να κυκλοφορούσαν και πολλά τέτοια, όμως, ε;
Τέλοσπάντων... ό,τι πιστεύει ο καθένας...
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #2#