-
Ο χρήστης MANGO έγραψε:
Ρε παιδια πως γινεται να πιασεις 200 στην καθοδο της κηφισιας ?Πρεπει να εχεις τελειως αδειο δρομο και να οδηγεις με πεντακαθαρες γραμμες...
Ειδικα στο σημειο που ειναι το media markt, απλα δεν εχεις τη δυνατοτητα να το κανεις αυτο γιατι δεν φτανει η αποσταση του δρομου.
Και μονο ενα cayenne που ειναι turbo εχει τη δυνατοτητα να το κανει αυτο !!Δηλαδη τα μονα οχηματα που κυκλοφορουσαν εκεινη την ωρα ηταν το πορσικο και το βυτιοφορο ?
Και τοσο μαλακας ειναι ο ντεμης που εχει προσλαβει οδηγο για την οικογενεια του που 200ριζει στην πολη ? Και ο αλλος τοσο πολυ δεν χρειαζεται το εξτρα εισοδημα του,λογω των παχυλων μισθων της αστυνομιας, που κανει το παν για να απολυθει?
Νομιζω οτι η αληθεια ειναι καπου στη μεση... ουτε 200,ουτε λαδια... ουτως η αλλως, καλοκαιρι ειναι και συμαβαινουν διαφορα.
Νομίζω ότι τα 200 με ένα Cayenne σε μια άδεια Κηφισίας στις 8:40 το πρωί Δευτέρας τον Αύγουστο, τη στιγμή που τον πέρασε σαν σταματημένο όταν ο άλλος πήγαινε με 140...επειδή έκανε άκρη όπως ερχόταν από πίσω του...δεν είναι δύσκολο!! Συγκεκριμένα είπε ότι τον είδε να έρχεται πλακωμένος και έκανε άκρη να περάσει και τον πέρασε σαν σταματημένο ενώ αυτός πήγαινε με 140!
Ο δρόμος ήταν άδειος...και η ζημιά νομίζω μιλάει από μόνη της (κοίτα λίγο το προηγούμενό μου ποστ). ...άλλωστε, προσωπικά, περισσότερο πιστεύω τον συνάδελφό μου, παρά τα περιοδικά και τους δημοσιογράφους.
-
Τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός καραμπόλας τριών αυτοκινήτων στο 198 χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος των Θερμοπυλών.
Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις 10 το πρωί το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας Βούλγαρος με κατεύθυνση από Λαμία προς Αθήνα επιχείρησε να προσπεράσει προπορευόμενο αυτοκίνητο και συγκρούστηκε μετωπικά με άλλο Ι.Χ. που κινείτο στο άλλο ρεύμα και στη συνέχεια τα δύο αυτοκίνητα έπεσαν πάνω και σε τρίτο Ι.Χ..
Νεκροί είναι δύο από τους επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Βούλγαρος και ένας Έλληνας από την Αθήνα που οδηγούσε το δεύτερο Ι.Χ.. Για περισσότερο από μία ώρα αστυνομικοί και πυροσβέστες προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν μέσα από τα συντρίμμια των αυτοκινήτων πέντε από τους επιβάτες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας. Δύο εξ αυτών είναι σε σοβαρή κατάσταση.
Τετραμελής οικογένεια ξεκληρίστηκε σε τροχαίο στη Σέριφο, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 42χρονος πατέρας έπεσε σε χαράδρα βάθους πολλών μέτρων.
Νεκροί είναι ο οδηγός, η 36χρονη σύζυγός του και τα δύο παιδιά τους -ένα κοριτσάκι τριών ετών και ένα βρέφος σαράντα ημερών.
Τετραμελής οικογένεια ξεκληρίστηκε χθες το πρωί, όταν το Ι.Χ. στο οποίο επέβαινε συγκρούστηκε μετωπικά με άλλο αυτοκίνητο στην εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων, έξω από το Αγρίνιο. Το τροχαίο δυστύχημα έγινε όταν το αυτοκίνητο της οικογένειας μπήκε στο αντίθετο ρεύμα για να προσπεράσει και συγκρούστηκε μετωπικά με ένα Ι.Χ. που ερχόταν από απέναντι. Το ζευγάρι που επέβαινε στο άλλο αυτοκίνητο τραυματίστηκε ελαφρά.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Τετραμελής οικογένεια ξεκληρίστηκε χθες το πρωί, όταν το Ι.Χ. στο οποίο επέβαινε συγκρούστηκε μετωπικά με άλλο αυτοκίνητο στην εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων, έξω από το Αγρίνιο. Το τροχαίο δυστύχημα έγινε όταν το αυτοκίνητο της οικογένειας μπήκε στο αντίθετο ρεύμα για να προσπεράσει και συγκρούστηκε μετωπικά με ένα Ι.Χ. που ερχόταν από απέναντι. Το ζευγάρι που επέβαινε στο άλλο αυτοκίνητο τραυματίστηκε ελαφρά.Να υποθέσουμε ότι το αυτοκίνητο με τους τραυματίες ήταν κάποιο 5άστερο και φυσικά οι επιβαίνοντες φορούσαν ζώνη ενώ το άλλο ήταν 10ετίας+ ή/και οι επιβαίνοντες δε φορούσαν ζώνη; Οι πίσω κατά 99,9% δε θα φορούσαν ζώνη (όπως συνηθίζεται), αλλά και οι μπροστινοί;
Κρίμα για τις ζωές που χάθηκαν, κρίμα που ποτέ δε βάζουμε μυαλό! -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Τετραμελής οικογένεια ξεκληρίστηκε χθες το πρωί, όταν το Ι.Χ. στο οποίο επέβαινε συγκρούστηκε μετωπικά με άλλο αυτοκίνητο στην εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων, έξω από το Αγρίνιο. Το τροχαίο δυστύχημα έγινε όταν το αυτοκίνητο της οικογένειας μπήκε στο αντίθετο ρεύμα για να προσπεράσει και συγκρούστηκε μετωπικά με ένα Ι.Χ. που ερχόταν από απέναντι. Το ζευγάρι που επέβαινε στο άλλο αυτοκίνητο τραυματίστηκε ελαφρά.
Να υποθέσουμε ότι το αυτοκίνητο με τους τραυματίες ήταν κάποιο 5άστερο και φυσικά οι επιβαίνοντες φορούσαν ζώνη ενώ το άλλο ήταν 10ετίας+ ή/και οι επιβαίνοντες δε φορούσαν ζώνη; Οι πίσω κατά 99,9% δε θα φορούσαν ζώνη (όπως συνηθίζεται), αλλά και οι μπροστινοί;
Κρίμα για τις ζωές που χάθηκαν, κρίμα που ποτέ δε βάζουμε μυαλό!Από ότι είδα στο ρεπορταζ ήταν Astra 2005 vs ML 350 2007
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Ευτυχώς που δεν έπαθαν τίποτα οι (αθώοι) απέναντι παρα ελαφρά τραύματα (που και αυτά γιατί να τα πάθουν ρε πστ μου?)
Μα καλα, δεν βλέπει ο άλλος ο τρισμέγιστος κρετίνος οτι έρχεται αλλος απο απέναντι και βγαίνει να προσπεράσει? Τι διάολο, τυφλα στο μεθύσι οδηγούνε πρωινιάτικα??
Τελικά στην Ελλάδα, μερα μεσημέρι, δεν ξέρεις απο που θα σου έρθει.... -
Ο χρήστης odyssey έγραψε:
Ευτυχώς που δεν έπαθαν τίποτα οι (αθώοι) απέναντι παρα ελαφρά τραύματα (που και αυτά γιατί να τα πάθουν ρε πστ μου?)
Μα καλα, δεν βλέπει ο άλλος ο τρισμέγιστος κρετίνος οτι έρχεται αλλος απο απέναντι και βγαίνει να προσπεράσει? Τι διάολο, τυφλα στο μεθύσι οδηγούνε πρωινιάτικα??
Τελικά στην Ελλάδα, μερα μεσημέρι, δεν ξέρεις απο που θα σου έρθει....Δε ξέρω αν αυτό λέει κάτι...αλλά ο οδηγός ήταν 27χρονος.
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Niko genikotera den kseroyme posa htan h taxythta......
Ektws kai an ta matia toy synadelfoy soy einai RADAR gia taxythta.....
Moy 8ymizeis kati giagiades poy pataga prwth me to agwnistiko, (posa klm na exei h prwth) kai akoygfane thn fasaria kai moy legane poy trexeis tsoglane klp....Δεν είναι δύσκολο να εκτιμήσει κανείς με το μάτι αν κάποιος τον προσπέρασε με 80 ή 180...
Και τοσο μαλακας ειναι ο ντεμης που εχει προσλαβει οδηγο για την οικογενεια του που 200ριζει στην πολη ? Και ο αλλος τοσο πολυ δεν χρειαζεται το εξτρα εισοδημα του,λογω των παχυλων μισθων της αστυνομιας, που κανει το παν για να απολυθει?
Μαλάκας είσαι εσύ κι εγώ που πληρώνουμε τους παρατρεχάμενους του κάθε κ. Νικολαΐδη...
-
Re niko wpa... Ti shmainei dhladh oti o odhgos htan 27xronos.... Mhn to ksanagyrisoyme pali sthn hlhkia.... Kai enas 35arhs -40arhs klp klp mporei na kanei thn malakia.... Ayto to 'a8lhma' distyxws den exei orio hlhkias.....
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Να υποθέσουμε ότι το αυτοκίνητο με τους τραυματίες ήταν κάποιο 5άστερο και φυσικά οι επιβαίνοντες φορούσαν ζώνη ενώ το άλλο ήταν 10ετίας+ ή/και οι επιβαίνοντες δε φορούσαν ζώνη; Οι πίσω κατά 99,9% δε θα φορούσαν ζώνη (όπως συνηθίζεται), αλλά και οι μπροστινοί;
Κρίμα για τις ζωές που χάθηκαν, κρίμα που ποτέ δε βάζουμε μυαλό!Mercedes ML και το άλλο ήταν ένα μικρομεσαίο (ίσως Astra G), το είδα στις ειδήσεις. Το περίεργο είναι ότι το σημείο του ατυχήματος είναι μια μεγάλη ευθεία με άπλετη ορατότητα...
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Re niko wpa... Ti shmainei dhladh oti o odhgos htan 27xronos.... Mhn to ksanagyrisoyme pali sthn hlhkia.... Kai enas 35arhs -40arhs klp klp mporei na kanei thn malakia.... Ayto to 'a8lhma' distyxws den exei orio hlhkias.....Σχετικό είναι. Σίγουρα τη μακακία μπορεί να τη κάνει τόσο ένας 27χρονος όσο ένας 40άρης. Δεν έχει κάποιο ουσιαστική σημασία, συμφωνούμε...γιαυτό έγραψα 'δε ξέρω αν σημαίνει κάτι'.
Πάντως θεωρώ ότι η διαφορά εμπειρίας στους δρόμους (και ειδικά σε προσπεράσματα με διαχωριστική) 5+ χρόνων, είναι αρκετά σημαντική.
-
Την στιγμή που το επαρχιακό δίκτυο σε μεγάλο βαθμό έχει παραμείνει αμετάβλητο και ο χώρος για προσπεράσεις στο αντίθετο ρεύμα (εκεί που επιτρέπεται) έχει παραμείνει ο ίδιος αυτό που αλλάζει με την πάροδο του χρόνου είναι ο χρόνος που παραμένει κενό το αντίθετο ρεύμα. Ο χρονος αυτός γίνεται ολοένα και μικρότερος δεδομένου ότι
α) ο στόλος των αυτοκινήτων και οι διαστάσεις τους συνεχώς αυξάνεται
β) οι προπορεύομενοι κινούνται πιο γρήγορα σε σχέση με άλλοτε και θέλεις περισσότερο χρόνο και γκάζια για να τους προσπεράσεις ενώ
γ) και οι αντίθετα κινούμενοι κινούνται και αυτοί πιο γρήγοραόλο αυτό το κοκτείλ είναι στο σεικερ.
Πρέπει νομίζω στις μετακινήσεις να προσπαθούμε να επιλέγουμε το δύσκολο κομμάτι του δρόμου την ώρα με τον λιγότερο δυνατό φόρτο
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Mercedes ML και το άλλο ήταν ένα μικρομεσαίο (ίσως Astra G), το είδα στις ειδήσεις. Το περίεργο είναι ότι το σημείο του ατυχήματος είναι μια μεγάλη ευθεία με άπλετη ορατότητα...
Καλά κάνω και δεν κατεβαίνω από το μεγάλο SUV....
Εισαι μαγκας εσυ....
Παρατηρηστε οτι στα τελευταια θανατηφορα, εμπλεκονται συνεχεια Βουλγαρο-Ρουμανοι και σια...Κατι λεει αυτο! Αυτοι οι Νεαντερταλ εχουν πλεον το ελευθερο να κινουνται παντου και βεβαια πρωτοι και καλυτεροι στην Ελλαδα. Εχει γεμισει ολη η περιοχη μου απο τετοιους με χρεπια οι περισσοτεροι... ξυπνησαν ξαφνικα και πηραν και απο ενα τιμονι. Δειτε τη συνεχεια....
-
Δεν κατάλαβα τον λόγο αυτής της επίθεσης. Και εγώ όταν διαβάζω για τέτοια ατυχήματα θα ήθελα να είμαι στο ασφαλέστερο όχημα που αντέχει η τσέπη μου όταν κινούμαι σε επικίνδυνα κομμάτια του οδικού μας δικτύου.
-
Μ'αρέσει που έχουμε μούτρα και λέμε για τους άλλους, Βούλγαρους, Ρουμάνους, Αλβανούς...
Δεν κοιτάμε τα χάλια μας, που σκοτωνόμαστε χωρίς σταματημό, κοιτάμε την ...καμπούρα των άλλων!
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Τελικά στην Ελλάδα, μερα μεσημέρι, δεν ξέρεις απο που θα σου έρθει....Δε ξέρω αν αυτό λέει κάτι...αλλά ο οδηγός ήταν 27χρονος.
Προσωπικά δε μου λέει απολύτως τίποτα. Εσένα?
Ποιός ήταν στο αντίθετο ρευμα?edit: Τώρα είδα την απάντησή σου. Ξέρω 'έμπειρους' οδηγούς 25 και 30 χρόνια τιμόνι, που είναι χειρότεροι απο νέους στον πρώτο τους χρόνο.
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Mercedes ML και το άλλο ήταν ένα μικρομεσαίο (ίσως Astra G), το είδα στις ειδήσεις. Το περίεργο είναι ότι το σημείο του ατυχήματος είναι μια μεγάλη ευθεία με άπλετη ορατότητα...
Καλά κάνω και δεν κατεβαίνω από το μεγάλο SUV....
Εισαι μαγκας εσυ....
Παρατηρηστε οτι στα τελευταια θανατηφορα, εμπλεκονται συνεχεια Βουλγαρο-Ρουμανοι και σια...Κατι λεει αυτο! Αυτοι οι Νεαντερταλ εχουν πλεον το ελευθερο να κινουνται παντου και βεβαια πρωτοι και καλυτεροι στην Ελλαδα. Εχει γεμισει ολη η περιοχη μου απο τετοιους με χρεπια οι περισσοτεροι... ξυπνησαν ξαφνικα και πηραν και απο ενα τιμονι. Δειτε τη συνεχεια....
Παντως στην Βουλγαρια μετα απο τα πολλα ατυχηματα που εγιναν εσφιξαν παρα πολυ τα πραγματα οσον αφορα την ευκολια χορηγησης διπλωματος καθως και στον ελενχο για αλκοολ.
Βεβαια ατυχηματα στην Ελλαδα γινονται μονο τα δυο τελευταια χροναι που οι Βουλγαροι και Ρουμανοι μπηκαν στην ΕΕ.Πιο πριν μονο απο κανενα ποδηλατο πεφταμε!!!
-
Ή κανένα γάιδαρο.
-
Τα οποία ποδήλατα και γάιδαροι ήταν εισαγόμενα από Ρουμανία και Βουλγαρία.
Εμείς οι Έλληνες είμεθα αλάνθαστοι σε όλα και για ότι παθαίνουμε φταίνε οι οχτροί και οι κακοί γείτονες που μας ζηλεύουν και μας μισούν γιατί περνάμε καλλίτερα από αυτούς. -
χτες βραδυ στην συγγρου στο υψος του αγιου σωστη χτυπησε μηχανη τραβεστι οπου διεσχιζε την συγγρου...και δεν σταματησε....η τραβεστι απο οτι ειδα μεχερι να ερθει το ασθενοφορο ειχε χασει το ποδι της....δεν εχω ιδεα αν και εφοσον κατα τα αλλα ειναι καλα...
-
Από τις ειδήσεις και μόνο δε μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα ποιος φταίει σε κάποιο δυστύχημα. Είναι τέτοια η παραπληροφόρηση (βλ. για παράδειγμα το ατύχημα με τη Βανδή) που πια δεν πιστεύω ούτε αυτό που στις ειδήσεις θεωρούν 'προφανές'.
Ειδικά το να έχουν οι Βούλγαροι ή οι Ρουμάνοι κατώτερη οδηγική παιδεία από τους Έλληνες μου φαίνεται απίθανο. Στη Χαλκιδική, η οποία κατακλύζεται το καλοκαίρι από Σλάβους, άποψή μου είναι ότι οι χειρότεροι οδηγοί (και με διαφορά) είμαστε εμείς οι Έλληνες. Είμαστε πάντα πιο έξυπνοι από τους άλλους, προσπερνάμε παντού, ιδιαίτερα εκεί που δεν έχουμε ορατότητα (για να το κάνουμε πιο adventurous) και γενικά έχουμε το σύνδρομο του Έλληνα 'να βγούμε μπροστά' (λες και οι άλλοι όλοι θέλουν να μείνουν πίσω) με όλα τα επακόλουθα. Αντιθέτως, Βούλγαροι, Ρουμάνοι, κλπ, σέβονταν τα όρια, δεν προσπερνούσαν αντικανονικά και σου έδιναν μία 'Ευρωπαϊκή αίσθηση' στην οδήγησή τους.
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #2#