-
'Μ' οπως Μαλ..αμα
-
Πολλοί νέοι είναι για τα μπάζα και πολλοί μεγαλύτεροι κινούνται αξιοπρεπέστερα στο δρόμο. Αντικειμενικές εξετάσεις αποτελούμενες εκτός των άλλων από τεστ αντανακλαστικών, αντίληψης και φυσικά ψυχιάτρου.
-
Ο χρήστης Alexel έγραψε:
Μήπως θα έπρεπε μετά από κάποια ηλικία να αφαιρείται υποχρεωτικά το δίπλωμα σε όλους;
Όσο υγιείς και να αισθάνεται ένας 70χρονος, σε καμιά περίπτωση δεν βλέπει τόσο καλά όσο ένας 30χρονος ή έχει το ίδιο γρήγορα αντανακλαστικά.
Ειδικά δε ο παράγοντας 'κούραση' στους μεγαλύτερους ανθρώπους έρχεται σαφώς πιο γρήγορα όπως και οι συνέπειές του είναι πιο έντονες σε σωματικό και νοητικό επίπεδο, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό.Πάντως σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία για το 2006 ( http://www.statistics.gr/gr_tables/S801 ... 06_4_Y.pdf ), αν ρίξουμε μια ματιά βλέπουμε πως στις ηλικίες 18 - 30 ο αριθμός των παθόντων είναι μεγαλύτερος από κάθε άλλο ηλικιακό γκρουπ... βράζει το αίμα μας μάλλον ε;
Οταν εσυ(και εγω φυσικα) με το καλο φτασουμε τα 70 και σου πουνε να σταματησεις να οδηγεις ξερεις τι θα απαντησεις?
@αλακιες μια χαρα ειμαι,μια χαρα οδηγω κλπ κλπ -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Πολλοί νέοι είναι για τα μπάζα και πολλοί μεγαλύτεροι κινούνται αξιοπρεπέστερα στο δρόμο. Αντικειμενικές εξετάσεις αποτελούμενες εκτός των άλλων από τεστ αντανακλαστικών, αντίληψης και φυσικά ψυχιάτρου.+1000
-
Ο χρήστης bujinkan έγραψε:
Μήπως θα έπρεπε μετά από κάποια ηλικία να αφαιρείται υποχρεωτικά το δίπλωμα σε όλους;
Όσο υγιείς και να αισθάνεται ένας 70χρονος, σε καμιά περίπτωση δεν βλέπει τόσο καλά όσο ένας 30χρονος ή έχει το ίδιο γρήγορα αντανακλαστικά.
Ειδικά δε ο παράγοντας 'κούραση' στους μεγαλύτερους ανθρώπους έρχεται σαφώς πιο γρήγορα όπως και οι συνέπειές του είναι πιο έντονες σε σωματικό και νοητικό επίπεδο, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό.Πάντως σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία για το 2006 ( http://www.statistics.gr/gr_tables/S801 ... 06_4_Y.pdf ), αν ρίξουμε μια ματιά βλέπουμε πως στις ηλικίες 18 - 30 ο αριθμός των παθόντων είναι μεγαλύτερος από κάθε άλλο ηλικιακό γκρουπ... βράζει το αίμα μας μάλλον ε;
Οταν εσυ(και εγω φυσικα) με το καλο φτασουμε τα 70 και σου πουνε να σταματησεις να οδηγεις ξερεις τι θα απαντησεις?
@αλακιες μια χαρα ειμαι,μια χαρα οδηγω κλπ κλπΕ και; Δεν πρέπει κάποιος να μας βάλει στον ίσιο δρόμο, αν πάρει χαμπάρι ότι δεν είμαστε ικανοί να οδηγούμε;
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Πολλοί νέοι είναι για τα μπάζα και πολλοί μεγαλύτεροι κινούνται αξιοπρεπέστερα στο δρόμο. Αντικειμενικές εξετάσεις αποτελούμενες εκτός των άλλων από τεστ αντανακλαστικών, αντίληψης και φυσικά ψυχιάτρου.
+1000
Φυσικά οι εξετάσεις να μην γίνονται κάθε 40!!! xρόνια αλλά κάθε 5 και άμα καβατζάρουμε τα 50 συχνότερα.
-
Ο χρήστης Alexel έγραψε:
Δεν ξέρω ποιοί είναι οι 2 κύριοι
Επειδή ακριβώς δεν μπορεί να εφαρμοστεί σωστά, εγώ απλά προτείνω να μην οδηγεί κανείς μετά τα 70, να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.http://www.youtube.com/watch?v=1q8ZNkhxT04
Youtube VideoΌσον αφορά τον πληθυσμό, άμα δεις το ίδιο site στα 'Δημογραφικά', o πλυθυσμός των 18-29 με αυτόν των 30-42 που έχουν σημαντικά λιγότερα ατυχήματα δεν διαφέρει.
Όσον αφορά δε τα διανυθέντα χιλιόμετρα, μιας και δεν γνωρίζω να υπάρχει τέτοια στατιστική, απλά σκέψου πόσα χιλιόμετρα ενδέχεται να κάνει ο μέσος 20 άρης - 25 άρης και πόσα ο μέσος 35άρης - 40 άρης σε ένα χρόνο.
Ο μέσος 25αρης είναι πιο πιθανό να μοιράζεται ένα αυτοκίνητο, ο δε μέσος 35αρης είναι πιο πιθανό να έχει την αποκλειστική χρήση αυτοκινήτου. Βάλε ότι ενδεχομένως να έχει μια σταθερή δουλειά με μέση απόσταση από το σπίτι του 15χλμ., βάλε ότι ενδεχομένως να έχει και οικογένεια, άρα επιπρόσθετα χιλιόμετρα + ταξίδια με επιπρόσθετο εκνευρισμό... (τα σκασμένα δεν κάθονται ήσυχα )Τα τελευταία αποτελούν εννοείται συλλογισμό και όχι στατιστική έρευνα που έχω κάνει!
Με όλα τα παραπάνω λοιπόν θεωρώ ότι η αρχική μου υπόθεση ότι οι νέοι είναι πιο επηρρεπείς στα ατυχήματα λόγω 'βραζόμενου αίματος' , είναι σωστή.
Δεν διαφωνώ, ίσα ίσα πιστεύω ότι έχεις δίκιο στη θεωρία του 'κοχλάζοντος αίματος'. Απλά, συνήθως σε κάθε θέμα υπάρχουν πολλοί παράγοντες που δεν φαίνονται με τη πρώτη ματιά.
Όσον αφορά το θέμα των ανθρωποχιλιομέτρων, ορίστε μια ακόμα διάσταση: τα πολλά χιλιόμετρα ο 35-40ρης θα τα κάνει μόνο τον Αύγουστο πηγαίνοντας διακοπές την οικογένεια. Από την άλλη, ο 25άρης/25άρα με πολύ λιγότερες υποχρεώσεις και περισσότερη διάθεση για εξόδους, μπορεί να γράφει χιλιόμετρα για πλάκα. Πχ, κρίνοντας από τον εαυτό μου τους τελευταίους μήνες: 550Κm σε μια μέρα, Σ/Κ στα Γιάννενα υπο βροχή, βόλτες 200+ Km, Καλαμαριά-Π.Φάληρο και πίσω σε μια μέρα κλπ...
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
+1000
Φυσικά οι εξετάσεις να μην γίνονται κάθε 40!!! xρόνια αλλά κάθε 5 και άμα καβατζάρουμε τα 50 συχνότερα.
Σού έχω έτοιμη και την ατάκα που θα σκάσει...'Εδώ δεν πάμε για Check Up τόσο συχνά'
Είναι πολύ σωστά και εύλογα όλα αυτά...απλά στην πράξη δύσκολα θα δούμε κάτι τέτοιο, ειδικά από τη στιγμή που εγώ σαν εξεταζόμενος οδηγός για να πάρω το δίπλωμα δεν με είδε κανένος γιατρού το μάτι! Βασικά ούτε καν μου ζητήθηκε να πάω...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
@αλακιες μια χαρα ειμαι,μια χαρα οδηγω κλπ κλπΕ και; Δεν πρέπει κάποιος να μας βάλει στον ίσιο δρόμο, αν πάρει χαμπάρι ότι δεν είμαστε ικανοί να οδηγούμε;
μαζι σου και εγω απλα λεω πως εχουν τα πραγματα
-
-
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Δεν διαφωνώ, ίσα ίσα πιστεύω ότι έχεις δίκιο στη θεωρία του 'κοχλάζοντος αίματος'. Απλά, συνήθως σε κάθε θέμα υπάρχουν πολλοί παράγοντες που δεν φαίνονται με τη πρώτη ματιά.
Όσον αφορά το θέμα των ανθρωποχιλιομέτρων, ορίστε μια ακόμα διάσταση: τα πολλά χιλιόμετρα ο 35-40ρης θα τα κάνει μόνο τον Αύγουστο πηγαίνοντας διακοπές την οικογένεια. Από την άλλη, ο 25άρης/25άρα με πολύ λιγότερες υποχρεώσεις και περισσότερη διάθεση για εξόδους, μπορεί να γράφει χιλιόμετρα για πλάκα. Πχ, κρίνοντας από τον εαυτό μου τους τελευταίους μήνες: 550Κm σε μια μέρα, Σ/Κ στα Γιάννενα υπο βροχή, βόλτες 200+ Km, Καλαμαριά-Π.Φάληρο και πίσω σε μια μέρα κλπ...
Σαφέστατα και υπάρχουν πολλοί παράγοντες! Πρέπει όμως να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα κάποια στιγμή. Και στην Θερμοδυναμική υπάρχουν πολλοί παράγοντες, αλλά άμα θες να λύσεις ένα πρόβλημα, πρέπει να αρχίσεις να κάνεις κάποιες παραδοχές και απλοποιήσεις (π.χ. ιδανικό αέριο, αδιαβατικό σύστημα...).
Όσον αφορά πάλι τα διανυθέντα χιλιόμετρα, κρίνεις από τον εαυτό σου, από εμένα, από μερικούς φίλους και από άλλα μέλη αυτού του forum τα οποία μάλλον έχουν αυτοκίνητο. Είμαστε εμείς όμως αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού των ηλικιών 18-29 της χώρας, σε ένα forum που ασχολείται με την αυτοκίνηση;
Οι περισσότεροι στην ηλικία μας δεν έχουν ανά πάσα στιγμή διαθέσιμο όχημα να πάνε όπου γουστάρουνε. Και πάλι, αυτό το λέω εμπειρικά, από την δικιά μου αντίληψη των πραγμάτων και όχι ως αποτέλεσμα στατιστικής έρευνας.
Οπότε συνεχίζω να πιστεύω ότι ο μέσος 35άρης - 40άρης θα κάνει ελέω υποχρεώσεων περισσότερα χιλιόμετρα οδηγώντας από τον μέσο 20άρη - 25άρη.Τέσπα, αφού συμφωνούμε τελικά...
-
Ο χρήστης Alexel έγραψε:
Και στην Θερμοδυναμική υπάρχουν πολλοί παράγοντες, αλλά άμα θες να λύσεις ένα πρόβλημα, πρέπει να αρχίσεις να κάνεις κάποιες παραδοχές και απλοποιήσεις (π.χ. ιδανικό αέριο, αδιαβατικό σύστημα...)Ποιός σου είπε ότι θέλω να ακούσω για θερμοδυναμική; Μπαίνω τώρα στο φόρουμ ως διάλλειμα από τον Adkins!
Πίσω στο θέμα μας τώρα. Ώρες ώρες η τύχη είναι πολύ ειρωνική: Πριν κάνα δίωρο, είμαι σε μονόδρομο 1,κάτι λωρίδας με παρκαρισμένα δεξιά-αριστερά (Γαμβέττα). Μπροστά μου βγαίνει με όπισθεν 'σεβάσμιος γέροντας' (μετά τον είδα) από είσοδο μαγαζιού με λευκό Youdie Excel. Αριστερά μου υπάρχει παρκαρισμένο με αλάρμ, υποθέτω ότι ο παππούς θέλει να παρκάρει στην εν λόγω θέση. Σημειωτέον ότι είμαι με τη μηχανή. Σταματάω στη μέση του δρόμου και περιμένω να σταματήσει κι αυτός για να τον περάσω από δεξιά ή αριστερά για να κάνει ύστερα πίσω, να φύγει ο άλλος και να παρκάρει αυτός. Σημειωτέον #2 ότι τη μέρα κυκλοφορώ πάντα με τη μεγάλη σκάλα των φώτων αναμένη και ότι λόγω ύψους η δέσμη του προβολέα μου είναι ακριβώς στον κεντρικό του καθρέφτη --> τεχνικά αδύνατον να μη με δει.
Αμ δε! Συνεχίζει να ρολάρει προς τα πίσω με 3-4Km/h, σκέφτομαι 'το μαλάκα, δεν σταματάει!' και κορνάρω. Ακούγεται ένα 'σκριτς' (γλύστριμα ελαστικού σε πλαστικό) και ο προφυλακτήρας του βουλιάζει πάνω στη ρόδα μου! Τότε μόνο βάζει πρώτη και φεύγει από εκεί που βγήκε. Με λύπη μου βλέπω ότι ο μαύρος προφυλακτήρας του επιστρέφει στο αρχικό του σχήμα χωρίς κανένα σημάδι (είναι γερά αυτά τα γιουντάι τελικά! ). Σταματάω δίπλα του κάνοντας νόημα 'δεν βλέπεις;', απαντάει με νόημα 'παράτα μας τώρα' και φεύγω.
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν πρέπει να αφαιρούνται από μια ηλικία κι έπειτα τα διπλώματα όλων αλλά να γίνεται σοβαρός έλεγχος. Και κάτι χούφταλα σαν κι αυτόν, να τους αποσύρουν από τη κυκλοφορία γενικώς (για να γλιτώσει και το ασφαλιστικό!)....
-
δεν του τράβαγες καμιά κλοτσιά στην πόρτα
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
δεν του τράβαγες καμιά κλοτσιά στην πόρταΚαι να με πατήσει ο Kacey μετά; Δε σφάξανε!
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
δεν του τράβαγες καμιά κλοτσιά στην πόρτα
Και να με πατήσει ο Kacey μετά; Δε σφάξανε!
-
Πριν λίγο διάβασα αυτό στο Seatclub, το οποίο έγινε σήμερα Θεσσαλονίκη:
Ο χρήστης stylance έγραψε:
παιδια τι να πω οτι ειχα αγιο.......
ωρα 8:30 το πρωι σημερα οπως καθε μερα ,χρησιμοποιω τον περιφερειακο για να παω στο γραφειο.
βρισκομαστε στην αριστερη λωριδα ,μπροστα απο μενα ο πατερας μου και απο πισω εγω....
κινουμαστε στα αριστερα περναμε μια επικαθουμενη νταλικα που κουβαλαει ενα κοντεϊνερ και κινειτε στη μεσαια λωριδα...περναει ο πατερας μου και καθως περναω και γω απο πισω,μολις εχω φτασει στο υψος της καμπινας του ακουω εναν δυντο κροτο,και κατευθειαν πηγε το μυαλο οτι εσκασε καποια πετρα και μολις γυρναω να κοιταξω δεξια απο το καθρεπτη βλεπω την νταλικα να περναει συρριζα και να φευγει στο αντιθετο ρευμα,αφου πρωτα ξυλωσε ολες τις μπαριερες και μια κωλονα της δεη που εχει στον περιφερειακο......
το ευτυχημα ηταν οτι πανω σε μια ωρα αιχμης για την θεσ/νικη ,αν και απεναντι πηγαιναν σημειωτων ετυχε και δεν ειχε αμαξι την ωρα που εφυγε η νταλικα απεναντι,καθως εκλεισε τις 2 λωριδες....../..νεκρους δεν ειχαμε ,στη νταλικα απλα σφηνωθηκαν 2 αμαξια,και τραυματιστηκαν ο οδηγος της νταλικας και ενας αλλος οδηγος επερχομενου αυτοκινητου.....τι να πω αλλο ,απλα θα παω να αναψω ενα κερι,ακομα το συζητω εδω περα και ανατριχιαζωhttp://seatclub.gr/forum/index.php?topi ... ;topicseen
-
Την ώρα που πέρασα (έντεκα παρά), είδα γερανό να σηκώνει την νταλίκα. Η κίνηση διοχετευόταν από τον παράδρομο που οδηγεί προς την έξοδο της Τριανδρίας (από εκεί που βγάζει φωτό ο SV2).
Πραγματικά ευτύχημα που δεν σκοτώθηκε κόσμος. Πρωινές ώρες το ρεύμα προς δυτικά είναι πίτα...
-
To παλικαρι με το ασπρο πουντο να παιξει ΑΜΕΣΩΣ joker
-
Ο χρήστης nosferatu_gr έγραψε:
To παλικαρι με το ασπρο πουντο να παιξει ΑΜΕΣΩΣ jokerMπα, μια φορά κληρώνει συνήθως... Άσε που το 'κι αν σου κάτσει;' μπορεί να ερμηνευτεί και ως 'το κοντέινερ στο κεφάλι'!
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #2#