-
Α ενταξει θα μενει δλδ Στην Λ.Αλεξανδρας θα δηλωσει Κερατεα....αλλα θα πηγαινει καθε μερα σπιτι του...στην Λ Αλεξανδρας....καλη τυχη!
-
CX-7 από εμένα... Με λιγότερο εξοπλισμό από τα υπόλοιπα που αν θέλεις τον προσθέτεις μετά όμως... Τα 'ρούχα' τα αλλάζεις, το 'σώμα' όμως;;
38 κιλά ροπής...
Καλό το diesel, αν τρακάρεις όμως (μακρυά από εμάς) θα πληρώνεις και δε θα τελειώνεις...
Σίγουρα μην πάρεις mitsu. Μακρυά από τον Σαρακάκη. Είμαι καμμένος -
CX: έχεις δίκιο για τα 500. Ωστόσο δεν είναι μόνο η κατανάλωση... Από μέσα μου φάνηκε λίγο σαν σπορ-οικογενειακό. Δε σου δίνει ιδιαίτερα την αίσθηση του SUV. Π.χ. συνήθως στα SUV τα πίσω καθίσματα είναι λίγο υπερηψωμένα και αυτό είναι πολύ ξεκούραστο για τους επιβάτες στο ταξίδι. Στο CX-7 δεν είναι έτσι. Επίσης έχει πορτμπαγκάζ μόνο 455 λίτρα...
asteris: αν μπορούσα θα έπαιρνα diesel με κλειστά τα μάτια. Έχω οδηγήσει και ξέρω... Η ροπή είναι απίστευτη στα turbo diesel... Απλά δε θέλω να μπλέξω με ψεύτικες δηλώσεις κλπ.
kyr80: τα υπόλοιπα τα προσθέτεις, αλλά τα πληρώνεις 3-πλάσια από ό,τι αν τα είχες βάλει απ' την αρχή... Γιατί αν τρακάρω θα πληρώνω και δε θα τελειώνω...?
-
Προβολάκια και γενικά οποιοδήποτε προαιρετικό εξοπλισμό τον πληρώνεις πανάκριβα και δυσανάλογα της αξίας του. Αν όμως πάρεις π.χ. το RAV πλήρες και μετά δεις ότι δεν τραβάει όπως θέλεις, τί κάνεις; Και η mazda σε αξεσουάρ είναι φαρμακείο...Είχα δει π.χ. μια τάπα για ρεζερβουάρ και είχε 480€!!
Για το diesel:
Αν εμπλακείς σε ατύχημα και όχι σε απλό έλεγχο κλάφτα...
Η άδεια που σου δίνει το υπουργείο συγκοινωνιών γράφει επάνω:'Απαγορεύεται η κυκλοφορία στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης πλην περιφεριακής οδού και άνω'. Άρα δεν θα έχεις άδεια κυκλοφορίας, άρα θα κυκλοφορείς παράνομα κατά τον ΚΟΚ, άρα δε σε καλύπτει η ασφάλεια.
Έχω γνωστό με αγροτικό από Χαλκιδική που μπήκε μέσα στην πόλη 'παράνομα'. Τράκαρε με ένα Clio, που έπεσε πάνω του. Δυστηχώς για αυτόν, δε τα βρήκαν μεταξύ τους. Ήρθε η τροχαία και του έκοψε ένα πολύ τσουχτερο πρόστιμο. Η ασφαλιστική του δεν αναγνώριζε τίποτα και η ασφαλιστική του Clio κάλυψε τον πελάτη της για 'ζημιά από ανασφάλιστο όχημα' και τον τρέχει ακόμα στα δικαστήρια!!!
Ηλίθια η νομοθεσία και άδικη(όχι μόνο σε αυτό). Αλλά να μη φταις(αν υποθέσουμε ότι δεν παρανόμησες αρχικά), και να σε τρέχουν;; -
Hyundai Santa Fe δαγκωυο για εμενα και με τιμη που ξεκινα απο 31 900Ε εχεις 190 ιππους vvti κινητηρα οικονομικοτατο και με χειροκινητο και αυτοματο κιβωτιο και με τεραστιο εξοπλισμο..αξιοπιστια και πολυτελεια σε νορμαλ τιμη..επισης εχει κ μπλοκε διαφορικο πισω και κλειδωμα 50-50..το εχω και εχω γραψει 70 000χλμ μεχρι τωρα χωρις να εχει κανει κιχ..
-
Ο χρήστης Random έγραψε:
Hyundai Santa Fe δαγκωυο για εμενα και με τιμη που ξεκινα απο 31 900Ε εχεις 190 ιππους vvti κινητηρα οικονομικοτατο και με χειροκινητο και αυτοματο κιβωτιο και με τεραστιο εξοπλισμο..αξιοπιστια και πολυτελεια σε νορμαλ τιμη..επισης εχει κ μπλοκε διαφορικο πισω και κλειδωμα 50-50..το εχω και εχω γραψει 70 000χλμ μεχρι τωρα χωρις να εχει κανει κιχ..Εσύ έχεις το παλιό το οποίο είχε μία αρκετά έξυπνη υλοποίηση 4κίνησης η οποία πλησίαζε αρκετά αυτές που έχουν κεντρικό διαφορικό και η οποία δεν υπάρχει ούτε στο καινούριο μοντέλο, ούτε στην πετρελαιοκίνητη έκδοση του δικού σου.
Πέρα από αυτά όμως και το καινούριο SantaFe είναι πολύ καλό αυτοκίνητο που τα περιοδικά το θάβουν χωρίς να γράφουν κάτι κακό για αυτό, απλά δεν του δίνουν σημασία. Θα έλεγα ότι κάνουν σα να μην υπάρχει.
Παραμένει γεγονός όμως ότι είναι 2700cc και αυτό κάνει δύσκολο τις πωλήσεις του. -
Ο χρήστης Random έγραψε:
Hyundai Santa Fe δαγκωυο για εμενα και με τιμη που ξεκινα απο 31 900Ε εχεις 190 ιππους vvti κινητηρα οικονομικοτατο και με χειροκινητο και αυτοματο κιβωτιο και με τεραστιο εξοπλισμο..αξιοπιστια και πολυτελεια σε νορμαλ τιμη..επισης εχει κ μπλοκε διαφορικο πισω και κλειδωμα 50-50..το εχω και εχω γραψει 70 000χλμ μεχρι τωρα χωρις να εχει κανει κιχ..Πολύ καλό και συμφέρον το Santa Fe, απλά όταν δίνεις τόσα λεφτά, εδώ που τα λέμε, θέλεις να σου αρέσει και εξωτερικά... Και εμένα, προσωπικά, με χαλάει πολύ από τη μέση και πίσω... Αλλιώς θα ήταν στα υπόψη σίγουρα...
-
Ο χρήστης Random έγραψε:
Hyundai Santa Fe δαγκωυο για εμενα και με τιμη που ξεκινα απο 31 900Ε εχεις 190 ιππους vvti κινητηρα οικονομικοτατο και με χειροκινητο και αυτοματο κιβωτιο και με τεραστιο εξοπλισμο..αξιοπιστια και πολυτελεια σε νορμαλ τιμη..επισης εχει κ μπλοκε διαφορικο πισω και κλειδωμα 50-50..το εχω και εχω γραψει 70 000χλμ μεχρι τωρα χωρις να εχει κανει κιχ..Οικονομικότατο ??!!! Σε test drive το δικό του trip computer μου έδειξε 17/100... σε μεικτή διαδρομή ! Είτε έλεγε την αλήθεια είτε όχι, ο καθένας βγαζει τα συμπεράσματά του... για να μην πούμε για την τιμολογιακή πολιτική της Hyundai που απαξιώνει τα αυτοκίνητά της εν ριπή οφθαλμού !
-
Ο χρήστης CX έγραψε:
Mazda CX-7 βέβαια. Οσο για τους προβολείς ομίχλης, μείον πράγματι, αλλά ίσως το κατάλαβαν και τους δίνουν με +450.Πέρασα απο την MAZDA και απο την NISSAN για άσχετα θέματα και σε ερώτηση μου για τα προβολάκια στις φτηνές εκδόσεις (!!! 38.000 ευρώ το CX-7 και 30.000 για το X-Trail, τα προβολάκια τα κάνουν δώρο!!!). Αλίμονο δεν είναι και φτηνά ... αμαξάκια.
-
ψηφισα το Outlander. πιστευω τα εχει ολα. ενταξει τα του αντιπροσωπου ειναι γνωστα αλλα δεν μπορει να ειναι λογος μη αγορας ενος αυτοκινητου, δινοντας τα λευτα σου σε καποιο αλλο προιον που ο ιδιος θεωρεις υποδεεστερο.
αλλωστε η αξιοπιστια του ιαπωνα ειναι περαν οποιας αμφισβητισης και αν εισαι τυπικος εχεις και 7 χρονια εγγυηση.
-
kozo: συμφωνώ
cosneo: αρχίζω να μπαίνω στη μπρίζα με το CX-7... Αλλά χάθηκε να βάζανε το γυαλιστερό πλαστικό στην κονσόλα και στη φθηνή έκδοση?...
-
Ο χρήστης vanorton έγραψε:
cosneo: αρχίζω να μπαίνω στη μπρίζα με το CX-7... Αλλά χάθηκε να βάζανε το γυαλιστερό πλαστικό στην κονσόλα και στη φθηνή έκδοση?...Να σου πω την αλήθεια εσωτερικά δεν το έχω δει, αλλά σίγουρα στα 38.000 ευρώ, τιμή βασικής έκδοσης με το κλειδί στο χέρι σίγουρα απαιτείς και ποιότητα και αισθητική.
Η αλήθεια είναι οτι αισθητικά το θεωρώ απο τα ωραιότερα τετρακίνητα σπορ premium αυτοκίνητα. Ιαπωνική ποιότητα και λογικές τιμές service κλπ. Πήγα στην MAZDA για το νέο 6 και τα μάτια μου ήταν στο cx-7, σε ένα έντονο μπλε που είχε στην έκθεση ... -
Εγώ έχω θέσει το όριο των 30.000 ευρώ. Είμαι μεταξύ 4-5 μοντέλων εντελώς διαφορετικών μεταξύ τους και προσπαθώ να διαλέξω αυτό που μου αρέσει και καλύπτει τις περισσότερες ανάγκες μου. Το μπάχαλο έχει ως εξής:
νέο NISSAN X-TRAIL, νέο MAZDA 6, SUZUKI GRAND VITARA 1.6 3D, νέο VW EOS 1.4 TSi ... 4 διαφορετικά ΕΝΤΕΛΩΣ μοντέλα και μάλλον καταλήγω στο X-trail, (άγρια όψη, μηνών μοντέλο, πλήρες απο το βασικό, μεγάλους χώρους, επιλεκτική τετρακίνηση, ποιότητα και αξιοπιστία κλπ). -
Εντελώς off topic βέβαια αλλά προτάσεις όπως
Α4 Avant 1.8 ΤQ (το παλιό) ή
Scoda Octavia Combi 1.8TFSI 4x4 ή οτιδήποτε άλλο με χώρους και τετρακίνηση θεωρούνται εντελώς εκτός;;;;Ρωτάω επειδή με όσα βλέπω φοβάμε μήπως ξυπνήσουμε κάποια μέρα και δούμε τα μεγάλου (πολύ μεγάλου) κυβισμού οχήματα να κοστίζουν έναν μισθό τον χρόνο σε τέλη κυκλοφορίας κλπ.
-
Αγαπητέ vanorton το CX-7 στη βασική έκδοση τα έχει όλα (μόνη εξαιρεση οι προβολείς ομίχλης εμπρός) ! Ο,τι προσφέρεται παραπάνω με τα +4000 έχει να κάνει μόνο με πολυτέλεια. Δεν αλλάζει τίποτα ούτε σε κινητήρα ούτε σε εξοπλισμό ασφαλείας. Τώρα, αν για σένα έχει σημασία το δερμάτινο και θερμαινόμενο κάθισμα, το 6-δισκο αντι για το μονό-δισκο cd ή τα χρωμιωμένα χερούλια... suit yourself. Το έχω ήδη παραγγείλει με μόνο εξτρα τους προβολείς ομίχλης (το δερμάτινο σαλόνι και δώρο να μου το έκαναν δεν το θέλω - ευτυχώς δεν ζούμε στη Φινλαδία).
Φίλε cosmeo πολύ ενδιαφέρον αυτό που είπες για δώρο τους προβολείς. Εμένα μου τους χρέωσαν 450 στην Κρήτη και μου έδωσαν δώρο τους αισθητήρες παρκαρίσματος. Θα το ξαναδώ λοιπόν.
-
Ο χρήστης CX έγραψε:
Αγαπητέ vanorton το CX-7 στη βασική έκδοση τα έχει όλα (μόνη εξαιρεση οι προβολείς ομίχλης εμπρός) ! Ο,τι προσφέρεται παραπάνω με τα +4000 έχει να κάνει μόνο με πολυτέλεια. Δεν αλλάζει τίποτα ούτε σε κινητήρα ούτε σε εξοπλισμό ασφαλείας. Τώρα, αν για σένα έχει σημασία το δερμάτινο και θερμαινόμενο κάθισμα, το 6-δισκο αντι για το μονό-δισκο cd ή τα χρωμιωμένα χερούλια... suit yourself. Το έχω ήδη παραγγείλει με μόνο εξτρα τους προβολείς ομίχλης (το δερμάτινο σαλόνι και δώρο να μου το έκαναν δεν το θέλω - ευτυχώς δεν ζούμε στη Φινλαδία).Φίλε cosmeo πολύ ενδιαφέρον αυτό που είπες για δώρο τους προβολείς. Εμένα μου τους χρέωσαν 450 στην Κρήτη και μου έδωσαν δώρο τους αισθητήρες παρκαρίσματος. Θα το ξαναδώ λοιπόν.
Εγω πιστευω οτι αξιζει τα +4000ευρω για τον εξοπλισμο που υαστερα δεν θα μπορεις να βαλεις...
-
Πάρε όποιο σου αρέσει. Εγώ θα έπαιρνα το Mazda CX-7
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Εγώ έχω θέσει το όριο των 30.000 ευρώ. Είμαι μεταξύ 4-5 μοντέλων εντελώς διαφορετικών μεταξύ τους και προσπαθώ να διαλέξω αυτό που μου αρέσει και καλύπτει τις περισσότερες ανάγκες μου. Το μπάχαλο έχει ως εξής:
νέο NISSAN X-TRAIL, νέο MAZDA 6, SUZUKI GRAND VITARA 1.6 3D, νέο VW EOS 1.4 TSi ... 4 διαφορετικά ΕΝΤΕΛΩΣ μοντέλα και μάλλον καταλήγω στο X-trail, (άγρια όψη, μηνών μοντέλο, πλήρες απο το βασικό, μεγάλους χώρους, επιλεκτική τετρακίνηση, ποιότητα και αξιοπιστία κλπ).Καλή και τίμια επιλογή είναι το xtrail αν βέβαια σου αρέσει οπως λες. Αν κρίνω όμως από τα αυτοκίνητα που σκέφτεσαι καταλαβαίνω ότι μάλλον δεν χρειάζεσαι κάτι τόσο μεγάλο. Αυστηρά μεταξί αυτών εγώ θα διάλεγα το vitara αν και έχει μείον τον αργό κινητήρα.
-
dpolal: Όχι, δε νομίζω ότι το Octavia είναι τελείως εκτός... Αλλά από ό,τι είδα δεν υπάρχει Octavia5 Combi 4x4 με TFSI κινητήρα (υπερτροφοδοτούμενο).
CX: OK... αρχίζω και πείθομαι!... Μήπως ξέρεις πόσο κοστίζουν τα φώτα Xenon?...
-
Ο χρήστης vanorton έγραψε:
... Μήπως ξέρεις πόσο κοστίζουν τα φώτα Xenon?...Δεν μπήκα καν στον κόπο να ρωτήσω για Xenon, έξυπνα κλειδιά κ.λ.π. θα έδινα τα +4000 μόνο αν είχαν να κάνουν με τον κινητήρα ή την ασφάλεια.
Μεσαίο SUV με γύρω στα 35.000 ευρώ. Ψηφίστε!