-
Μην πάρεις το δερμάτινο αν δεν είναι εργοστασιακό.
Εϊναι ένα αξεσουάρ που είναι άχρηστο κατ εμέ, αν δεν είναι πολύ προσεγμένη δουλειά (εργοστασιακή). Ειδικά στην Ελλάδα.Διαπραγματευτείτε κάποιο πραγματικά χρήσιμο αξεσουάρ (navi-parktronic)
-
To 140...
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
To 140...Για ποιο λόγο.........??
-
Το 122 έχει 140 πραγματικά άλογα και το 140 έχει 157!!!!
Πάντως εγώ θα αγόραζα το 122άρι γιατί απλά οι διαφορές τους είναι ανεπαίσθητες στην πράξη και είναι και κάπως πιο οικονομικό και ανέχεται καλύτερα την 95άρα βενζίνη και για λόγους αξιοπιστίας...
Από την άλλη δε θα αγόραζα καθόλου golf γιατί απλά σε λιγότερο από χρόνο αλλάζει. Το CIVIC είναι εντυπωσιακότερο και σίγουρα θα σου βγει και πολύ πιο αξιόπιστο...
-
Ο χρήστης panagiotis87 έγραψε:
To 140...
Για ποιο λόγο.........??
Νομίζω το καλύτερο είναι να κάνεις ένα test και στα δύο για να δεις από μόνος σου τις όποιες διαφορές..
Η γνώμη μου πάντως είναι ότι ο κομπρέσορας προσφέρει δύναμη χαμηλά (μέχρι τις 3.000) που σου επιτρέπει να πηγαίνεις με μία ταχύτητα πάνω. Ασχέτως των επιδόσεων σε αριθμούς που έχουν τα δύο αυτοκίνητα, αυτή τη ροπή τόσο χαμηλά αποκλείεται να την έχεις στο 122άρι. Εγώ έχω το GT170 και μπορώ να πω ότι αισθάνομαι το σπρώξιμο της ροπής πιο έντονο στις χαμηλές στροφές (μέχρι 3-3500) παρά ψηλά όπου ο κομπρέσορας είναι off. -
Πρωτα απ'ολα ευχαριστω για τις μεχρι τωρα απαντησεις σας!
Φιλε Κωστα στο 140 εχουμε κανει test drive αλλα το 122αρι οπου εχουμε ρωτησει δεν το εχουνε για test drive. Και γενικα σε μια μονο αντιπροσωπεια το εχουμε βρει ετοιμοπαραδοτο στο χρωμα που θελουμε κλπ. Γενικοτερα βλεπω οτι στις αντιπροσωπειες πλασαρουν το 140 ενω περιμενα το αντιθετο..
Το 122 εχει 20,4kg ροπή και το 140 22,4 (και το gt 24,5). Τωρα στην πραξη ποσο εντονα φαινεται αυτη η διαφορα δεν ξερω! -
Ο χρήστης panagiotis87 έγραψε:
Για ποιο λόγο.........??Γιατί - προσωπικά - όταν για τόσο μικρή χρηματική διαφορά μπορώ να αγοράσω πιο ικανό αυτοκίνητο τότε δεν τίθεται θέμα.
Το 'ικανό' δε σημαίνει ότι θα το λιώνω...
Αντίθετα...Αξεσουάρ όπως navi / δερμάτινα / ηλιοροφές / αυτόματος κλιματισμός κλπ δεν με ενθουσιάζουν όσο το να έχω έναν συνολικά καλύτερο κινητήρα και ένα πιο ζωντανό αυτοκίνητο... (για την ιστορία οδηγώ μεταξύ άλλων και ένα GT170 που έχει bi-xenon / ηλιοροφή / αυτόματο κλιματισμό εκ των οποίων μόνο τα bi-xenon θα έβαζα είχα πάλι την επιλογή)...
Αυτό που πραγματικά αξίζει είναι τα bi-xenon και πιθανότατα το dsg αν και, σαν φανάρια τα bi-xenon είναι πανάκριβα (σε περίπτωση θραύσης), ενώ έχω την επιφύλαξή μου για το dsg όσον αφορά την επισκευασιμότητά του αλλά δεν μπορώ να πω παραπάνω γιατί δεν το έχω οδηγήσει...
Navi μπορείς πολύ άνετα να έχεις με ένα PDa (και όχι -ΙΜΗΟ- PNa), και να βάλεις / δοκιμάσεις όσα προγράμματα θέλεις με χάρτες που θα τους ανανεώνεις είτε τσάμπα είτε χωρίς να δίνεις ένα σκασμό χρήματα που φαντάζομαι ότι θα ζητάει ο κάθε κατασκευαστής κάθε φορά...
Χenon μπορείς να έχεις after market αρκεί να τα ρυθμίσεις ώστε να μην τυφλώνεις τους άλλους...
Για χίλια ευρώ διαφορά παίρνεις ένα πιο ζωντανό αυτοκίνητο...
Προσωπικά θα τα οδηγούσα και τα δύο αλλά έχω την αίσθηση ότι ούτε που θα το σκεφτόμουν στο που θα καταλήξω...
Έχε υπόψη σου ότι τα νούμερα δεν λένε όλη την αλήθεια για τις διαφορές μεταξύ δύο αυτοκινήτων... (γιατί μπορείς να βρεις διαφορές σε φρένα / εξοπλισμό / λειτουργία κινητήρα σε όλο το εύρος στροφών κλπ)
_
-
Να συμπληρώσω όμως ότι αν περιμένεις να το σκίζεις μέσα στον ενθουσιασμό σου, να περιμένεις και αρκετές ευθύνες για το αν 'χαλάσει'...
Τα turbo θέλουν ειδική μεταχείριση και τα 'χαλάς' πιο εύκολα από τα ατμοσφαιρικά...
_
-
Οσον αφορα τα φρενα ειναι τα ιδια μεταξυ 122 κ 140 κ ο εξοπλισμος αφου μιλαμε για την ιδια εκδοση(gt sport). Aπλα επειδη εχω ακουσει διαφορα για την αξιοπιστια του κομπρεσσορα φοβαμαι λιγο το 140 γι'αυτο δεν ξερω αν αξιζει και ειδικα αν οι επιδοσεις δεν ειναι αισθητες. Για το gt δε θα το συζητουσα αφου οι διαφορες σε επιδοσεις ειναι μεγαλες.
Αληθεια αφου εισαι ο ιδιος κατοχος, ειχες καποιο προβλημα μεχρι στιγμης? Επισης μια τιμη απο service που χεις κανει ο ιδιος μπορεις να μου πεις γιατι να πω την αληθεια δεν εχω ακουσει τα καλυτερα!
Επισης το σκισιμο θα γινεται εννοειται σε λογικα πλαισια αν κ δε χρειαζεται κ ιδιαιτερα μιας κ η μεγιστη δυναμη βγαινει στις 5.000 στροφες περιπου... -
αποσο θυμαμαι τα νουμερα του 122 με το 140 ειναι σχεδον τα ιδια...
-
Έχοντας οδηγήσει Leon 122 (125 ) και Golf 140, παρατήρησα βασική διαφορά πως o 140άρης κινητήρας αποδίδει σε πιο μεγάλο φάσμα στροφών. Οδηγώντας τον 122άρη κινητήρα μετά τον 140άρη ένιωθα σαν να είχε 'ψαλιδιστεί' η απόδοση 500στροφές κάτω και 500 πάνω από το εύρος του διπλότουρμπου. Ο 122άρης αποδίδει πρακτικά από 2000 μέχρι 4500 ενώ ο 140άρης ανεβάζει αβίαστα από 1.500 μέχρι 5.000 και κάτι ψηλά.
-
Κρουσενχάιντεν, λαμβάνεις;
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Έχοντας οδηγήσει Leon 122 (125 ) και Golf 140, παρατήρησα βασική διαφορά πως o 140άρης κινητήρας αποδίδει σε πιο μεγάλο φάσμα στροφών. Οδηγώντας τον 122άρη κινητήρα μετά τον 140άρη ένιωθα σαν να είχε 'ψαλιδιστεί' η απόδοση 500στροφές κάτω και 500 πάνω από το εύρος του διπλότουρμπου. Ο 122άρης αποδίδει πρακτικά από 2000 μέχρι 4500 ενώ ο 140άρης ανεβάζει αβίαστα από 1.500 μέχρι 5.000 και κάτι ψηλά.+2
-
Eγώ προς το παρόν δεν έχω κανένα πρόβλημα εκτός από κάτι μικροτριγμούς κάποιες φορές στον κεντρικό αεραγωγό του ταμπλό πάνω από το ηχοσύστημα. Το έχω 14 μήνες με 22.000 km. To μόνο που έχω κάνει είναι μια αλλαγή λαδιών και φίλτρου στην αντιπροσωπεία με κόστος ~110
-
122 με το 7αρι το dsg από μένα...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
122 με το 7αρι το dsg από μένα...+DSG for president
-
Τελικα τα πλάνα ξανάλλαξαν(ευχάριστα).. Επιτέλους καταλήξαμε και κλεισαμε το 5θυρο Civic. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!
-
Αλλος ενας Hondakias
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Αλλος ενας Hondakias -
πολθ απλα καλθτετη επιλογη το χοντα. καλοριζικο
Golf TSI 122ps VS Honda Civic 1.8 5θ