-
για την ποιότητα των made in turkey ο χρόνος θα δείξει (όπως έδειξε και με τα f16 ). Αλλά όπως και να έχει γιατί να αγοράσεις από αυτούς και να ενισχύσεις την οικονομία τους. Κάθε δραχμή που πάει στα ταμεία τους κακό για εμάς είναι (είτε γίνει όπλα είτε μίζες στα λόμπι)
-
Ρε συ sotiris28, από ποιούς, ακριβώς, να αγοράσεις ότι χρειάζεσαι;
Σύμφωνοι, τα Τούρκικα Φ16 είναι κατώτερης ποιότητας, μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά, θέλοντας αγορά Φ16, καθώς οι γείτονες τα έχουν συμφωνήσει με τους ΗΠΑτζήδες;Μήπως 'οι άλλοι' (πες μου εσύ κάποιον) είναι τόσο καλύτεροι των Τούρκων και πάντα υπέρ της Ελλάδας;
Είμαστε τόσο αυτάρκεις στην Ελλάδα όσον αφορά οτιδήποτε που δεν χρειάζεται να δώσουμε δραχμή σε κανέναν;Με την ίδια λογική, κακό στην οικονομία μας κάνουμε που πάμε και ψωνίζουμε από μεγάλες αλυσίδες σούπερμάρκετ και πολυκαταστήματα - πολυχώρους γιατί τους γ@μήσαμε τους μικρούς και μικρομεσαίους και τους εξοντώσαμε σε μεγάλο βαθμό... αλλά ας είναι καλά οι μισθοί των 600 € που μας δίνουν, γενναιόδωρα, οι πολυεθνικές.
Μάλιστα, το παίζουμε και 'μοδάτοι - τρομάρα μας' να βγαίνουμε για καφέ στον τάδε πολυεθνικό - πολυχώρο.Εδώ χαρίσαμε πολεμικό υλικό (επαναλαμβάνω: ΔΩΡΕΑΝ) στα Σκόπια (και οι φίλοι μας οι βουλευτές δεν μίλησαν, από κανένα γ@μ@κόμμα), υλικό ακριβώς για άμυνα εναντίον όπλων σαν... των δικών μας..
Μεγαλύτερη απειλή θεωρώ τα παραπάνω (εσωτερικό ξεπούλημα και εξόντωση των μικρο-μικρομεσαίων) παρά το εμπόριο μεταξύ ημών και της Τουρκίας. Δηλαδή, εμείς ΔΕΝ εξάγουμε απολύτως τίποτα στους Τούρκους;
Στο κάτω - κάτω, αν βγάζαμε και εμείς αντίστοιχα ανταγωνιστικά προϊόντα, ας ψωνίζαμε από εδώ και όχι από Τουρκία, Κίνα, Ζιμπάμπουε ή όπου αλλού.Ας κοιτάξουμε πρώτα τα του οίκου μας.
-
Μπορεί και οι 'άλλοι΄να μην είναι πάντα υπέρ μας αλλά διαφέρει από το να πας να δίνεις τα ζεστά λεφτάκια σου συνάλλαγμα στα ταμεία της Τουρκίας (για να γίνουν σφαίρες και αεροπλάνα που θα τα βρουμε μπροστά μας αύριο)
Και εγώ θα΄θελα να είμαστε αυτάρκεις, να μην υπήρχε η παγκοσμιοποιηση του κεφαλαίου, να είχαμε παγκόσμια ειρήνη, και να γίνονταν οι Τουρκοι κάποτε άνθρωποι για να μπορούσαμε να φιλιώσουμε. Αλλά με ένα γενικό ευχολόγιο δεν πάμε πουθενά. Μικρά, υλοποιήσιμα βήματα χρειάζονται. και ένα από αυτά κατ'εμέ είναι να μποικοτάρω τα τουρκικα προιόντα. -
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Και που ειμαστε ρε παληκαρι για να μετραει η παλιοτητα? Στο στρατο η σε καμια καβα?skye, τωρα τελευταια ρε φιλε το εχεις χασει παντως ουτε ΖΝ ουτε καν πλησιαζεις τα ορια του ξεπλενη....ψαχνεις και για barbie Μεγαλη απογοητευση!
το ξερω..
μου εχουν βαλει χερι οι mods, μου ειπαν οτι αν εμπλακω σε αλλο ξεπλενιστικο επισοδειο θα φαω ban -
Το να μην αγοράζεις Τούρκικα προιόντα είναι μια 'πολιτική' στάση.
Μας τά χετε πρήξει και σας μπουκοτάρουμε. Σεβαστή και δεν επιδέχεται κριτική. Εγώ δεν τα αγοράζω. Αν δείξουν καλές προθέσεις θα τα αγοράζω Δεν λέω 'δεν τους πάω'. Έχω γνωρίσει κι εγώ, κι άλλοι είναι καλοί κι άλλοι κακοί. As usual. Οπως κι οι Ελληνες. Και φυσικά αυτοί που με πηδάνε χωρις έλεος καθημερινά όπου σταθώ κι όπου βρεθώ είναι οι Ελληνες. Αυτοί γυρίζουν την Ελλάδα πίσω καθημερινά με την σάπια ηθική τους, την εκμετάλλευση και την γαιδουριά τους. Κωλοέλληνες. Παλιογιουνάνηδες. -
και δυστυχως είναι αυτοι που επίσης καλλιεργούν συστηματικά την ηττοπάθεια, τον ωχαδερφισμό και τον ραγιαδισμό. Που σε αποπαίρνουν όποτε τολμήσεις να αισθανθείς για κάτι εθνικά περήφανος. Καταργούν αυτό που οδηγεί εσωτερικά τους ανθρώπους να προσφέρουν στις κοινωνίες τους να να αναπτυσονται. οι αναπτυγμένοι ευρωπαιοι το αισθάνονται αυτό και ετσι έγιναν αυτό που είναι.
-
Ο χρήστης ferox έγραψε:
...snip, snip, snip...
Άστο φίλε. Είστε λάθος και πολύ εγωιστές για να παραδέχεστε πράγματα. Είστε παλαιοί γνωστοί και φίλοι εδώ μέσα και άμα ξεμυτίσει κάνα νέο μέλος με μία άλλη άποψη του την πέφτετε πακέτο. Ετσι έχετε μάθει αυτοί είστε!
Αλλά φίλε δε με νοιάζει. Σας καταφέρνω και πακέτο. Σιγά τώρα τα ωά!
Kαι όλα αυτά τα έμαθες σε 2 βδομάδες που είσαι εδώ μέσα;
Τέσπα, ό,τι σου είπε ο skye. Είτε παλιός είτε νέος το ίδιο μου κάνει. Και ο πιο καλός μου φίλος εδώ μέσα αν πει πίπες (όπως και έχει γίνει) θα του πάω κόντρα γιατί έχω μάθει να μιλάω καθαρά και ίσια. Αν θεωρείς ότι ως νέο μέλος δεν αξίζεις τέτοια αντρίκια συμπεριφορά, πες μου να κάνω τουμπεκί ψιλοκομμένο. Αλλά μέχρι τότε αν διαφωνώ με κάτι θα εκφραστώ.
-
Ο χρήστης ferox έγραψε:
Εάν σου σκοτώσουν τον αδερφό η τον ξάδερφο σου θα συνεχίσεις να τους γουστάρεις? Ποιος είσαι ο Τζιζας Κραιστ?
Αν αναπτυξουμε αυτη τη λογικη,οσοι Ελληνες εχουν στην οικογενεια τους θυματα με δραστες Ελληνες πρεπει να μισουν την Ελλαδα.
-
Δηλαδή εγώ, που ο μακαρίτης ο παππούς μου είχε τραυματιστεί σοβαρά στην Αλβανία το '40 από Ιταλούς, πρέπει να πουλήσω την 147;
-
Θυμήθηκα κάτι που είχε πει παλιά ο Λαζόπουλος για το σκοπιανό... Ότι του'ρχεται να πάρει ένα όπλο και να περάσει τα σύνορα...
Τέτοια λόγια να βγαίνουν από έναν άνθρωπο που, όταν ήταν η ώρα να στρατευθεί ώστε, αν χρειαστεί, να έχει τη δυνατότητα να πάρει τα όπλα και να υπερασπισθεί τη χώρα του, πήγε και βγήκε Ι-5 είναι τουλάχιστον αστείο να βγαίνουν.
Και έχω παρατηρήσει ότι πολλοί από τους πλέον φιλοπόλεμους είναι άτομα που δεν στρατεύθηκαν ποτέ ή/και φρόντισαν να λουφάρουν τελείως.
-
Στα σοβαρά το έλεγε ή έκανε χούμορ;
Γιατί αν το έλεγε στα σοβαρά η λούγκρα, τότε.... -
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Και έχω παρατηρήσει ότι πολλοί από τους πλέον φιλοπόλεμους είναι άτομα που δεν στρατεύθηκαν ποτέ ή/και φρόντισαν να λουφάρουν τελείως.
Ναι, πολλά από αυτά ακούγονται από ανθρώπους που δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για τον στρατό, παρά μόνο από έργα και ειδήσεις επιπέδου Σταρ και Άλτερ
Σχετικά με την υποχρεωτική στράτευση στις ΗΠΑ (draft) και την συνέχιση των πολέμων ενάντια στην ... τρομοκρατία, τα ίδια ακούγονται και από εκεί, αλλά αν τους ρωτούσες τους πολεμοκάπηλους αν θα πήγαιναν να πολεμήσουν οι ίδιοι, σου απαντούν όχι... και μάχονται μετά μανίας την υποχρωτική στράτευση. -
Ακριβώς. Για να πάνε φαντάροι όλοι αυτοί οι τουρκοφάγοι, σκοπιανοφάγοι κλπ κλπ κλπ... Θα λένε τα ίδια μετά;
-
Ο χρήστης ferox έγραψε:
Φίλε πήγαινε στην Κωνσταντινούπολη βρες τους φίλους σου που τους θεωρείς τόσο μετριοπαθείς και συνετούς και πες μία απλή λέξη. 'CONSTANTINOPLE'. Τότε θα αναθεωρήσεις για όλα όσα λες. Άμα βρεις τούρκο χωρίς να αντιδράσει έλα να μου το ξαναπείς. Ωραίο το να είμαστε ρομαντικά και προοδευτικά ουτοπιστές αλλά ο ρεαλισμός μετράει.
Καλά θα κάνουν και θα αντιδράσουν. Η πρώην Κωνσταντινούπολη είναι τούρκικη, 550 χρόνια τώρα. Αυτό μας έλειπε, να θέλουμε να την λένε όπως μας αρέσει εμάς
Εσύ θα δεχόσουν ο... πεντάκις εγγονός του Αλή Πασά να θέλει να κυβερνάει τα Γιάννενα;
Σε κάθε περίπτωση και σε όλα τα σχετικά ποστ που έχεις κάνει για το θέμα μιλάς περισσότερο σαν τούρκος παρά σαν έλληνας το έχεις καταλάβει αυτό? Εάν ήσουν τούρκος θα το δεχόμουν πολύ ευχαρίστως και δε θα μου έκανε καμία εντύπωση. Εκφράζεις ένα βαθμό ανθελληνισμού η αλλιώς αντίστοιχο βαθμό φιλοτουρκισμού θα έλεγα. Γιατί?
Το μόνο που έχω να σου πω είναι ότι, αν δεν είσαι διπλογραμμένος και μας κάνεις πλάκα τόσες μέρες, τότε ζεις σε κάποιο παράλληλο σύμπαν φίλε.
Αυτό που έγραψα είναι αλήθεια ή όχι; 550 χρόνια τώρα δική τους είναι η Πόλη, και έχουν κάθε δικαίωμα να την λένε όπως γουστάρουν, και κάθε δικαίωμα να ΘΕΛΟΥΝ να την λέμε όπως εκείνοι γουστάρουν, και κάθε δικαίωμα να την καταντήσουν το μπουρδέλο που είναι σήμερα. Εσύ, φυσικά, πες την όπως θες.
Θες κι άλλα... ανθελληνικά; Έχω κι άλλα. Σε τσούζει η Μικρασιατική Καταστροφή; Κι εμένα. Ποιος φταίει, ΞΕΡΕΙΣ; Ξέρεις ότι είχαμε το φιλέτο της Μικράς Ασίας, μέρη πλούσια και κοινωνία εύπορη και κάποιοι Ελληναράδες ήθελαν να επεκταθούν και να πάρουν και την Άγκυρα; Τι έκαναν οι Τούρκοι; Μας πέταξαν στη θάλασσα (της οικογένειάς μου συμπεριλαμβανομένης), και καλά έκαναν.
Αν το ότι δεν θέλω να φοράω παρωπίδες και προτιμώ να αντιμετωπίζω τα πράγματα ως έχουν, αντί να φωνάζω σαν υστερικός ότι 'Θα κάνουμε Ανάσταση στην Αγιά Σοφιά!', σου φαίνεται ανθελληνικό και φιλοτουρκικό, τότε όπως είπα και πριν, ζεις σε παράλληλο σύμπαν.
Γράφεις: 'Δε γουστάρω τους Τούρκους γιατί σκότωσαν τον ξάδελφό μου'.
Σου είπα και σε άλλο ποστ, ότι λυπάμαι αφάνταστα για τον άνθρωπο. Από κει και πέρα, και για την πληροφόρησή σου, το φταίξιμο για το χαμό του δεν είναι και τόσο των Τούρκων. Οι έξυπνοι Ελληνάρες που μας κυβερνάνε φταίνε πολύ περισσότερο, που δεν βάζουν κωλοδάχτυλο σε αυτούς που πρέπει και όταν πρέπει.
Είμαι ανθέλληνας που θέλω η πατρίδα μου να στέκεται ψηλά με τις δικές της (κατά το δυνατόν) δυνάμεις και να μην έχει ανάγκη να ρίχνει σε καμιά Τουρκία (και οποιαδήποτε 'Τουρκία') το φταίξιμο για τα κακά που την βρίσκουν;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
...snip, snip, snip...
Άστο φίλε. Είστε λάθος και πολύ εγωιστές για να παραδέχεστε πράγματα. Είστε παλαιοί γνωστοί και φίλοι εδώ μέσα και άμα ξεμυτίσει κάνα νέο μέλος με μία άλλη άποψη του την πέφτετε πακέτο. Ετσι έχετε μάθει αυτοί είστε!
Αλλά φίλε δε με νοιάζει. Σας καταφέρνω και πακέτο. Σιγά τώρα τα ωά!
Kαι όλα αυτά τα έμαθες σε 2 βδομάδες που είσαι εδώ μέσα;
Τέσπα, ό,τι σου είπε ο skye. Είτε παλιός είτε νέος το ίδιο μου κάνει. Και ο πιο καλός μου φίλος εδώ μέσα αν πει πίπες (όπως και έχει γίνει) θα του πάω κόντρα γιατί έχω μάθει να μιλάω καθαρά και ίσια. Αν θεωρείς ότι ως νέο μέλος δεν αξίζεις τέτοια αντρίκια συμπεριφορά, πες μου να κάνω τουμπεκί ψιλοκομμένο. Αλλά μέχρι τότε αν διαφωνώ με κάτι θα εκφραστώ.
Φίλε καθαρά και ίσια τα λέω εγώ όχι εσύ όμως και μερικοί άλλοι. Άλλο να μιλάμε για αυτοκίνητα και άλλο για τούρκικα φιστίκια. Η γνώμη μου είναι οτι θεωρώ τα τούρκικα αυτοκίνητα υποδεέστερα των ευρωπαϊκών και αυτό φαίνεται πεντακάθαρα. Τα υλικά κατασκευής και η συναρμολόγηση πχ του LINEA είναι πολύ χειρότερα από το Ιταλικό Grande Punto που ουσιαστικά είναι τα ίδια. Επίσης τα πλαστικά αλλά και η συναρμολόγηση του τούρκικου AURIS δεν συγκρίνεται με του Ιαπωνικού Corolla. Διαβάστε τα άρθρα από τα περισσότερα περιοδικά του χώρου. Πες όμως ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα κατά τη γνώμη σου. Θεμιτό να μου πεις λοιπόν, φίλε κάνεις λάθος, θα σου αποδείξω οτι τα τούρκικα είναι ισάξια και καλύτερα από τα ευρωπαϊκά. Δεν έγινε αυτό όμως. Κατακρίθηκα ως Ελληναράς, ως ρατσιστής, ως άσχετος και χλευάστηκα καταλογίζοντας μου οτι δε θα πρέπει να τρώω τούρκικα φιστίκια με το ποτάκι μου.
Στην περιοχή που μένω υπάρχει ένα τούρκικο ζαχαροπλαστείο που φέρνει κάθε πρωί μπακλαβάδες και άλλα γλυκά από Κωνσταντινούπολη. Αυτά τα τιμώ ιδιαιτέρως και ο τούρκος ζαχαροπλάστης είναι φίλος μου και με έχει φιλοξενήσει και στην Κωνσταντινούπολη. Με τους τούρκους γενικά σαν μεμονωμένους πολίτες δεν έχω κανένα πρόβλημα. Όμως άλλο οι μεμονωμένοι πολίτες και άλλο όταν μιλάμε για την Τουρκία γενικώς. Η πολιτική της Τουρκίας απέναντι σε όλους τους γειτονικούς της λαούς είναι μία πολιτική καθαρά ιμπεριαλιστική και τσαμπουκαλίδικη. Αυτό δε μου αρέσει και είμαι αντίθετος. Άλλο να αποκτήσεις μία προσωπική σχέση με ένα τούρκο ζαχαροπλάστη και άλλο το να αγοράσω ένα τούρκικο αυτοκίνητο απρόσωπα από μία ελληνική αντιπροσωπεία αυτοκινήτων. Αυτό δεν με βοηθά να αποκτήσω προσωπική σχέση με τον τούρκο που το κατασκεύασε η μου το πουλάει. Εάν τον γνώριζα δεν αποκλείεται να γινόμουν και κουμπάρος του η να παντρευόμουν και την κόρη του. Δεν έχω πρόβλημα με τις μονάδες δηλαδή. Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά ώστε να σβήνουμε τη μνήμη, την ιστορία, τα γεγονότα. Δεν είναι εθνικισμός να θυμάσαι, να αναμοχλεύεις την ιστορία, να βλέπεις μπροστά σου τις προκλήσεις. Λόγω δουλειάς οι προκλήσεις είναι καθημερινή πραγματικότητα. Εάν καθόμουν σε κάποιο υπουργείο δημόσιος υπάλληλος φυσικά δε θα ζούσα καμία πρόκληση, θα αγνοούσα τις προκλήσεις θα ήμουν πιο ήρεμος και αδιάφορος, ποιο 'προοδευτικός'...Για να με πείσει δηλαδή ο τούρκος χρειάζομαι προσωπική επαφή.Στη δουλειά μου η «προσωπική επαφή» με τους τούρκους κάθε άλλο παρά φιλική είναι. Απρόσωπα δηλαδή δε γουστάρω τούρκικα προϊόντα ούτε καν φιστίκια. Εάν έλθει ο τούρκος και μου τα πωλήσει ο ίδιος θα τα αγοράσω πιθανόν. Η στάση μου αυτή και έξω από το θάνατο του ξαδερφού μου είναι μία πολιτική στάση όπως σωστά αναφέρθηκε από ένα φίλο παραπάνω. Το ίδιο ισχύει και για τους Σκοπιανούς πχ. Με λίγα λόγια θέλω να σέβονται τη χώρα μου. Εάν δεν κάθονται στα αυγά τους να χαρούν αυτά που έχουν και διεκδικούν πράγματα που δεν τους ανήκουν η εάν συνεχώς φέρονται προκλητικά απέναντι στη χώρα μου δεν έχω λόγο να τους συμπαθώ απρόσωπα και αδιάφορα. Ελπίζω να καταλαβαίνετε τι θέλω να πω.
Όμως το ζήτημα είναι άλλο. όταν μιλάμε για αυτοκίνητα μιλάμε για αυτοκίνητα. Οι Ελληναράδες οι ρατσιστές και τα φιστίκια δεν έχουν καμία θέση σε τέτοιου είδους διάλογο. Αυτά είναι χλευασμός και προσωπική επίθεση όταν στο κάτω κάτω είμαστε όλοι ελεύθεροι να γουστάρουμε η να μη γουστάρουμε τους άλλους. Εγώ δεν έκανα καμία προσωπική επίθεση ούτε χλεύασα τις απόψεις κανενός και ας διαφωνώ κάθετα σε πολλά. Θα κάτσω με επιχειρήματα να πω τη γνώμη μου όπως έκανα με τα κινέζικα αυτοκίνητα. Οι κινητήρες TFSI 1.8 160HP κατασκευάζονται στην Κίνα και φοριούνται σε γερμανικά τσέχικα και ισπανικά αυτοκίνητα. Μη λέμε λοιπόν οτι οι Κινέζοι είναι ανάξιοι να κατασκευάζουν αυτοκίνητα αφού και MERCEDES VW BMW VOLVO ΤΟΥΟΤΑ και πολλές άλλες μεγάλες φίρμες κατασκευάζουν εκεί τα αυτοκίνητα τους. Δεν είναι λιγότερο ρατσιστές λοιπόν αυτοί που δε γουστάρουν τα κινέζικα αυτοκίνητα από μένα που δε γουστάρω τα τούρκικα. Και πολλοί από σας μπορεί να επικροτείτε τον αντιαμερικανισμό στην Ελλάδα, τις πορείες στην Αμερικάνικη Πρεσβεία κάθε 17 Νοέμβρη και το κάψιμο της αμερικάνικης και ισραηλινής σημαίας. Αυτή η συμπεριφορά επίσης είναι ρατσιστική εάν εγώ είμαι ρατσιστής σύμφωνα με το λογικό το δικό σας. Δείτε πρώτα τη δική σας καμπούρα προτού προχωρήσετε σε χαρακτηρισμούς εναντίον των άλλων λοιπόν.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Φίλε πήγαινε στην Κωνσταντινούπολη βρες τους φίλους σου που τους θεωρείς τόσο μετριοπαθείς και συνετούς και πες μία απλή λέξη. 'CONSTANTINOPLE'. Τότε θα αναθεωρήσεις για όλα όσα λες. Άμα βρεις τούρκο χωρίς να αντιδράσει έλα να μου το ξαναπείς. Ωραίο το να είμαστε ρομαντικά και προοδευτικά ουτοπιστές αλλά ο ρεαλισμός μετράει.
Καλά θα κάνουν και θα αντιδράσουν. Η πρώην Κωνσταντινούπολη είναι τούρκικη, 550 χρόνια τώρα. Αυτό μας έλειπε, να θέλουμε να την λένε όπως μας αρέσει εμάς
Εσύ θα δεχόσουν ο... πεντάκις εγγονός του Αλή Πασά να θέλει να κυβερνάει τα Γιάννενα;
Σε κάθε περίπτωση και σε όλα τα σχετικά ποστ που έχεις κάνει για το θέμα μιλάς περισσότερο σαν τούρκος παρά σαν έλληνας το έχεις καταλάβει αυτό? Εάν ήσουν τούρκος θα το δεχόμουν πολύ ευχαρίστως και δε θα μου έκανε καμία εντύπωση. Εκφράζεις ένα βαθμό ανθελληνισμού η αλλιώς αντίστοιχο βαθμό φιλοτουρκισμού θα έλεγα. Γιατί?
Το μόνο που έχω να σου πω είναι ότι, αν δεν είσαι διπλογραμμένος και μας κάνεις πλάκα τόσες μέρες, τότε ζεις σε κάποιο παράλληλο σύμπαν φίλε.
Αυτό που έγραψα είναι αλήθεια ή όχι; 550 χρόνια τώρα δική τους είναι η Πόλη, και έχουν κάθε δικαίωμα να την λένε όπως γουστάρουν, και κάθε δικαίωμα να ΘΕΛΟΥΝ να την λέμε όπως εκείνοι γουστάρουν, και κάθε δικαίωμα να την καταντήσουν το μπουρδέλο που είναι σήμερα. Εσύ, φυσικά, πες την όπως θες.
Θες κι άλλα... ανθελληνικά; Έχω κι άλλα. Σε τσούζει η Μικρασιατική Καταστροφή; Κι εμένα. Ποιος φταίει, ΞΕΡΕΙΣ; Ξέρεις ότι είχαμε το φιλέτο της Μικράς Ασίας, μέρη πλούσια και κοινωνία εύπορη και κάποιοι Ελληναράδες ήθελαν να επεκταθούν και να πάρουν και την Άγκυρα; Τι έκαναν οι Τούρκοι; Μας πέταξαν στη θάλασσα (της οικογένειάς μου συμπεριλαμβανομένης), και καλά έκαναν.
Αν το ότι δεν θέλω να φοράω παρωπίδες και προτιμώ να αντιμετωπίζω τα πράγματα ως έχουν, αντί να φωνάζω σαν υστερικός ότι 'Θα κάνουμε Ανάσταση στην Αγιά Σοφιά!', σου φαίνεται ανθελληνικό και φιλοτουρκικό, τότε όπως είπα και πριν, ζεις σε παράλληλο σύμπαν.
Σου είπα και σε άλλο ποστ, ότι λυπάμαι αφάνταστα για τον άνθρωπο. Από κει και πέρα, και για την πληροφόρησή σου, το φταίξιμο για το χαμό του δεν είναι και τόσο των Τούρκων. Οι έξυπνοι Ελληνάρες που μας κυβερνάνε φταίνε πολύ περισσότερο, που δεν βάζουν κωλοδάχτυλο σε αυτούς που πρέπει και όταν πρέπει.
Είμαι ανθέλληνας που θέλω η πατρίδα μου να στέκεται ψηλά με τις δικές της (κατά το δυνατόν) δυνάμεις και να μην έχει ανάγκη να ρίχνει σε καμιά Τουρκία (και οποιαδήποτε 'Τουρκία') το φταίξιμο για τα κακά που την βρίσκουν;
Φίλε μου τι εννοείς όταν λες οτι είμαι διπλοεγγεγραμμένος και οτι σας κοροϊδεύω? Την γνώμη μου είπα για τα τούρκικα αυτοκίνητα και φτάσαμε σε αυτό το επίπεδο να ξαναθυμηθούμε τον καιρό του εμφυλίου για τα μπιρμπιλωτά μάτια του AURIS και του LINEA ?
Για τα άλλα νομίζω αρκεί να διαβάσεις το προηγούμενο κείμενο μου. Εξάλλου κουράστηκα να ασχολούμαι άλλο. Τι να γράψω άλλο? Εντάξει λοιπόν εγώ είμαι ρατσιστής που δεν γουστάρω τα τούρκικα αυτοκίνητα και εσείς είστε οι δημοκράτες προοδευτικοί επειδή δε γουστάρετε τα κινέζικα αυτοκίνητα. Τώρα τι θα γίνει. Θα πρέπει να φάω Ban;
-
Πολύς ντόρος για το τίποτα. Εσύ δε γουστάρεις τα τούρκικης παραγωγής αμάξια, άλλοι δε γουστάρουν τα κινεζικής, εγώ δε γουστάρω ούτε τα τουρκικής ούτε τα κινεζικής.
-
Ο χρήστης ferox έγραψε:
Φίλε μου τι εννοείς όταν λες οτι είμαι διπλοεγγεγραμμένος και οτι σας κοροϊδεύω? Την γνώμη μου είπα για τα τούρκικα αυτοκίνητα και φτάσαμε σε αυτό το επίπεδο να ξαναθυμηθούμε τον καιρό του εμφυλίου για τα μπιρμπιλωτά μάτια του AURIS και του LINEA ?
Για τα άλλα νομίζω αρκεί να διαβάσεις το προηγούμενο κείμενο μου. Εξάλλου κουράστηκα να ασχολούμαι άλλο. Τι να γράψω άλλο? Εντάξει λοιπόν εγώ είμαι ρατσιστής που δεν γουστάρω τα τούρκικα αυτοκίνητα και εσείς είστε οι δημοκράτες προοδευτικοί επειδή δε γουστάρετε τα κινέζικα αυτοκίνητα. Τώρα τι θα γίνει. Θα πρέπει να φάω Ban;
Ανάγνωση ξέρεις; Έγραψα εγώ πουθενά για ban? Έγραψα κάποια πράγματα πάνω σε αυτά που λες ότι πιστεύεις. Διάβασέ τα και απάντησε αν θες. Τα περί ban και κινέζικων αυτοκινήτων, όχι σε μένα. Δεν αναφέρθηκα καν σε αυτά.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Πολύς ντόρος για το τίποτα. Εσύ δε γουστάρεις τα τούρκικης παραγωγής αμάξια, άλλοι δε γουστάρουν τα κινεζικής, εγώ δε γουστάρω ούτε τα τουρκικής ούτε τα κινεζικής.Μαζί σου είμαι φίλε, απλά τα κινέζικα αντιπερισπασμός ήταν άντε ασύμμετρη απειλή.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Ανάγνωση ξέρεις; Έγραψα εγώ πουθενά για ban? Έγραψα κάποια πράγματα πάνω σε αυτά που λες ότι πιστεύεις. Διάβασέ τα και απάντησε αν θες. Τα περί ban και κινέζικων αυτοκινήτων, όχι σε μένα. Δεν αναφέρθηκα καν σε αυτά.
ΟΚ φίλε απλά τα περί διπλοεγγραφών με έκαναν να γράψω για ban.
Tέλος πάντων επειδή δεν έχω και πολύ χρόνο ακόμα και βαριέμαι να επαναλαμβάνομαι, Χριστούγεννα έρχονται, Ειρήνη ημίν Peace! Εξάλλου δε μου απάντησε και μένα κανείς για τις πορείες στην αμερικανική πρεσβεία ούτε για το κάψιμο αμερικάνικων και ισραηλινών σημαιών και τον Ελληνικό αντιαμερικανισμό. Μη με ακούτε,αγοράστε αβέρτα AURIS, LINEA και τούρκικα φιστίκια. Αγαπάτε αλλήλους, αγαπάτε τους γείτονες είναι καλά παιδιά!
Καληνύχτα
[Διάσπαση] Πατριωτισμός, ελληνοτουρκικά και άλλα...