-
Την ιδια ακριβως που έχουν και στο Αφγανιστάν φαντάζομαι....
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Την ιδια ακριβως που έχουν και στο Αφγανιστάν φαντάζομαι....εκεί κάνουν ανθρωπιστικό έργο είπαμε
-
Μηχανικο ειπαμε. Γεφυρες, δρομοι, σπιτια...
-
-
πφφφ ηλιθιοι ελληνες... τι νομιζουν οι ελληνες οτι κανει το νατο στο αφγανισταν:
τι κανει στην πραγματικοτητα το νατο στο αφγανισταν:
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Μηχανικο ειπαμε. Γεφυρες, δρομοι, σπιτια...Nα πάει καμιά κατασκευαστική εταιρία και όχι άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων.
Αν είναι να είναι αυτό το μέλλον μετά τους βομβαρδισμούς.....ρίξτε τόνους βομβών και στην Αθήνα!!!
'Ελεος.....όχι άλλο 'χόρτο'. -
**Αναστέλλονται για το 2010 όλες οι κύριες εκπαιδευτικές δραστηριότητες των Ελληνικών **Ενόπλων Δυνάμεων. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Realnews, τη προηγούμενη εβδομάδα το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) εξέτασε τις εισηγήσεις των επιτελών και αποφάσισε:
• την ακύρωση των Τακτικών Ασκήσεων Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) του Ελληνικού Στρατού ΣΑΡΙΣΑ, ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ, ΠΟΛΥΦΗΜΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ καθώς και τη μείωση της συμμετοχής με προσωπικό και μέσα σε έξι πολυεθνικές συμμαχικές ασκήσεις.
• την ακύρωση των ΤΑΜΣ του Πολεμικού Ναυτικού ΚΑΤΑΙΓΙΣ, ΝΗΡΗΙΣ, ΟΡΜΗ, ΒΡΟΝΤΗ, ασκήσεις που επηρεάζουν το σύνολο των Διοικήσεων του ΠΝ, καθώς και τη μείωση της συμμετοχής με προσωπικό και μέσα σε πέντε πολυεθνικές συμμαχικές ασκήσεις.
• την ακύρωση της συμμετοχής της Πολεμικής Αεροπορίας στις πολυεθνικές συμμαχικές ασκήσεις του εξωτερικού ΒΟLD AVENGER 2010, BRILLIANT ARDENT 2010, FRISIAN FLAG, RED FLAG, STEADFUST NOΟN 2010.
Πηγή: Εν Κρυπτώ.Aegean Spike
Χαρακτηριστικό είναι δε ένα περιστατικό που έλαβε χώρα τον Μάρτιο του 1999 (18/3). Κατά την διάρκεια νυχτερινής παραβίασης του Εθνικού Εναέριου Χώρου στην Λήμνο από τουρκικό F-16 (που λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε υπερπτηση) το κοκπιτ του τουρκικού μαχητικού ξαφνικά έγινε 'χριστουγεννιάτικο δέντρο' από τα προειδοποιητικά λαμπάκια του RWR, όταν α/α σύστημα OSA (SA-8) προχώρησε στον εγκλωβισμό του αεροσκάφους. Το γεγονός θορύβησε έντονα την Άγκυρα η οποία την επομένη κάλεσε τον Έλληνα επιτετραμμένο Μιχάλη Χριστίδη στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για να του επιδώσει διάβημα διαμαρτυρίας! Στο διάβημα η Άγκυρα απειλούσε πως αν επαναληφθεί παρόμοιο γεγονός κατά την διάρκεια των 'τουρκικών πτήσεων ρουτίνας' (νύχτα επάνω από την Λήμνο)! θα καταστρέψει τους πυραύλους.
http://www.enkripto.com/2010/03/egean-spike_21.html -
Χάρη, ακούουους;
Μην τους ενοχλούμε λένε! -
Aυτοί είναι Τουρκοι λέμε...!!! Αμόρφωτοι σκλάβοι...!!
Εμείς είμαστε προχώ.... Σπουδαγμένοι διανοούμενοι....!!
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Aυτοί είναι Τουρκοι λέμε...!!! Αμόρφωτοι σκλάβοι...!!Εμείς είμαστε προχώ.... Σπουδαγμένοι διανοούμενοι....!!
Νταξ υπήρξαν και μερικοί κόπανοι που κουτσοσπουδάσαν και μάθαν (ίσως) 5 κολυβογράμματα, ε μην τους λοιδωρούμε και τόσο, ένα λάθος έκαναν οι άνθρωποι. Τώρα πια έμαθαν και τα παιδιά τους θα τα αφήσουν αγράμματα για να 'βλέπουν' καθαρότερα.
Για τις σπουδές το 'χεις πει μία, το'χεις πει δύο, το 'χεις πει τρεις , το'χεις πει καμιά δεκαριά φορές, νισάφι πια.
Το ΄χεις το κομπλεξάκι σου (ξέρω, ξέρω : δεν έχεις κανένα θέμα με τις σπουδές και είσαι περίφημος τύπος που περνάει πολύ ωραία όπως ακριβώς είσαι) -
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Χάρη, ακούουους;
Μην τους ενοχλούμε λένε!είναι αλήθεια πως αν ρίξει στους πυραυλους θα επιτρέψω να το καταρρίψουμε
μόνο να χω ανοιχτό το κινητό μου εκείνη την ώρα για να δώσω το οκ -
Πάντως έχεις ένα λόγο να αντιπαθείς τους Τούρκοι:
σου κάνουν πλάκα με αισχρό τρόπο. Δεν πρόλαβες καλά-καλά να ψιλοτρολάρεις και απείλησαν με πολεμική επιχείρηση επειδή θέσαμε σε λειτουργία ραντάρ πάνω από ελληνικό νησί. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πάντως έχεις ένα λόγο να αντιπαθείς τους Τούρκοι:
σου κάνουν πλάκα με αισχρό τρόπο. Δεν πρόλαβες καλά-καλά να ψιλοτρολάρεις και απείλησαν με πολεμική επιχείρηση επειδή θέσαμε σε λειτουργία ραντάρ πάνω από ελληνικό νησί.τους πάω γιατί είναι trollz
ε ας απειλήσουμε και μεις, καθρεφτάκι -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Aυτοί είναι Τουρκοι λέμε...!!! Αμόρφωτοι σκλάβοι...!!
Εμείς είμαστε προχώ.... Σπουδαγμένοι διανοούμενοι....!!
Νταξ υπήρξαν και μερικοί κόπανοι που κουτσοσπουδάσαν και μάθαν (ίσως) 5 κολυβογράμματα, ε μην τους λοιδωρούμε και τόσο, ένα λάθος έκαναν οι άνθρωποι. Τώρα πια έμαθαν και τα παιδιά τους θα τα αφήσουν αγράμματα για να 'βλέπουν' καθαρότερα.
Για τις σπουδές το 'χεις πει μία, το'χεις πει δύο, το 'χεις πει τρεις , το'χεις πει καμιά δεκαριά φορές, νισάφι πια.
Με παρακολουθείς βλέπω...! Η αλήθεια είναι οτι το ΄χω πει κανα 2-3 φορές.... τα τελευταία 6 χρόνια που είμαι μέλος του φόρουμ. Προβλέπω να το λέω αλλες τόσες τα επόμενα 6, αναλόγως των συνθηκών βέβαια. Επανάληψη μητηρ μαθήσεως βλέπεις....
Οταν όμως βλέπω τους Τούρκους να κάνουν τα κόλπα τους και κάποιους ελάχιστους ευτυχώς απο μας να λένε, 'δε βάριεσαι και τί εγινε, ας πάνε οπου θέλουν' ε, με ενοχλεί κάπως...Δίνω μεγάλη σημασία βλέπεις, στους νεκρούς 'αδελφούς' που έχω στο Αιγαίο εξαιτίας των βρωμότουρκων και θλίβομαι. Δίνω δευτερευόντως, μεγάλη σημασία στα δις ευρώ που ξοδέυουμε για να είμαστε 'αστακοί' και να τους ψιλοκρατάμε μακριά...Η πολιτική των Τουρκων και τα ζόρια που τραβάμε με τους αγρίους τόσα χρόνια, με ενοχλούν, γιατί εχουν άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητά μου. Εσεις πάλι, προφανώς όχι....! Τί να γίνει δηλαδή....;; Να πορωθούμε όλοι με το σκάκι πχ....;; Δεν τραβάμε ολοι το ίδιο 'κανάλι', ούτε εχουμε λύσει το οικονομικό μας! Συμβαίνουν αυτά....Το ΄χεις το κομπλεξάκι σου (ξέρω, ξέρω : δεν έχεις κανένα θέμα με τις σπουδές και είσαι περίφημος τύπος που περνάει πολύ ωραία όπως ακριβώς είσαι)
Αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια...! Αλλα δεν είμαι ετσι! Εχω ΜΕΓΑΛΟ θέμα με τις σπουδές και είμαι ενας ελεεινός τύπος που περνάει σκατά όπως ακριβώς είμαι...!! Ξέρεις τί είναι να σου λείπει σήμερα, εστω ένας πάπυρος βρε αδερφέ, οχι πολλά πράγματα....;; Μιλάμε για τον απόπατο!
-
Να θλίβεσαι όσο θες και με τους Τούρκους και με τη Μακεδονία και με τους Αλβανούς και με ό,τι άλλο σου κάνει κέφι. Τώρα τί σχέση έχει αυτό με το αν ο Χάρης (ή κάνας άλλος 'σπουδαγμένος') έχει πτυχίο γιατρού ή απολυτήριο Δημοτικού θα περιμένω λίγο ακόμα να μας το εξηγήσεις.
-
Αυτό που με ενοχλεί, είναι οταν απο ανθρώπους που έχουν λάβει την ανώτατη παιδεία, διατυπώνονται αποψεις τετοιου είδους! Απόψεις που είναι ενάντια στο ίδιο μας το συμφέρον ως λαού και ως κοινωνία! Προσωπικά, βλέπω τους Τουρκους που είναι σαφώς πίσω σε σχεση με μας σε παρα πολλά επίπεδα, να διεκδικούν κι εμείς να ειμαστε ενδοτικοί....! Οταν Ελληνες, μορφωμένοι, στηρίζουν την ενδοτικότητα, σε τί μπορούμε να ελπίζουμε οι υπόλοιποι....;; Για μενα, αυτό είναι τουλάχιστο δυσάρεστο....!
Koutsan, θα πρέπει να δεχτείς οτι η μόρφωση και οι περγαμηνές, επιφέρουν και μεγαλύτερη ευθυνη στους φέροντες αυτές και ο λόγος τους έχει κάποια βαρύτητα παραπάνω. Οταν ακούς όμως 'τσιμεντόλιθα', απογοητεύεσαι. Αυτό δεν αφορά τον Χαρη ειδικά, ή εσένα, αλλα όλους τους 'σπουδαγμένους'. Εννοείται πως για θέματα που άπτονται της υποκειμενικής κρίσης του καθενός, δεν γίνεται λόγος. Ομως το θέμα των παραβιάσεων είναι κάτι παραπάνω απο υποκειμενικό.
Τελος επειδή προκειται για μια σχετικά δημόσια συζήτηση και όχι ιδιωτική, γι΄αυτό δίνω λίγο παραπάνω σημασία...Δεν θα 'επιβαλλω' βεβαια σιωπή, αλλα δεν θα μου επιβληθεί και η μη αγανάκτηση....
-
Καλα κανεις και αγανακτεις. Ειναι ελαχιστοι εκεινοι οι οποιοι ειναι παντελως ασυγκινητοι απο την τουρκικη επιθετικοτητα. Το θεμα ειναι οτι ο χαβαλεδισμος της ηγεσιας μας μάς εχει φερει σε αυτο το γελοιοδεστατο σημειο. Η Ελλαδα του '87 (μην εξεταζουμε ποιος κυβερνουσε), διχως τα τωρινα μεσα δεν αφησε να γινουν αυτα τα αισχη που τωρα εχουν γινει ντροπιαστικη καθημερινοτητα και πουθενα αλλου δεν σθμβαινουν. Η Ελλαδα του '96 (παλι ας μην δουμε ποιος κυβερνουσε) ειπε να 'κανει την κοτα' προκειμενου να μην μπλεξουμε σε πολεμο και 'διαταραχθει' η πορεια μας προς την ΕΕ. Τωρα, τοσα χρονια μετα, που υποτιθεται οτι 'λυσαμε τα προβληματα', αφου ενταχθηκαμε στο ευρω και δεν θα μας πειραζε κανεις, ενω ταυτοχρονα αποκτησαμε και οπλικα συστηματα πολυ καλυτερα απο τοτε, αλλα και εχουμε επαγγελματιες να τα στελεχωνουν, ποιο ειναι το αποτελσμα; Ειμαστε πιο στριμωγμενοι στη γωνια, αν το καλοσκεφτεις.
Οσο και να μην εισαι (γραφικος ή μη) εθνιστης, δεν μπορεις να κλεισεις τα ματια στο γεγονος οτι ενω εσυ 'τα κανεις σωστα', γεωστρατηγικα βλεπεις 2 μετρα και 2 σταθμα απο τους ιδιους σου τους συμμαχους. Συμμαχοι που σου εδειξαν οτι σε κατι απλο (μια κακιστη διαχειρηση που κορυφωθηκε τα τελευταια 5 χρονια και οδηγησε στο οικονομικο προβλημα) και 'δυσκολευονται' να σε βοηθησουν. Φαντασου οταν εμπλακεις σε πολεμο. Κατα πασα πιθανοτητα οι ιδιοι που μολις το Αμερικα δωσει το συνθημα τρεχουν ξωπισω της να κανουν τους καλους υπερασπιστες της ειρηνης, μαλλον τωρα θα κλασουν πουλοβερ και λοιπα ολομαλα και θα επικαλεστουν την κριση για να μην κανουν το καθηκον τους. Το θεμα με την Τουρκια δεν θα επρεπε να υπαρχει. Η ιδια ΕΕ που θελει να μας διωξει με τον τροπο της επρεπε να εχει βαλει δεκαετιες στη θεση της την Τουρκια. Αρα, ειμαστε μονοι μας στην ουσια. Κανονικα, μετα την διευθετηση του οικονομικου μας θεματος, ισως να ειναι καιρος να δειξουμε στην ΕΕ και ενα αλλο προβλημα, πολυ σοβαροτερο... -
@ Spartan
Με 2 λόγια μας λες ότι εσύ ξέρεις καλύτερα τί είναι καλό για την Ελλάδα κι εμείς είμαστε βλάκες και κόπανοι και δεν τα ξέρουμε τόσο καλά όσο εσύ...
Μας λες δηλ. ότι εσύ τα έχεις εκτιμήσει και μελετήσει όλα άψογα και έχεις καταλήξει πώς πρέπει να διαμορφωθεί η εξωτερική μας πολιτική, πώς οι εξοπλισμοί μας, πώς η στρατηγική στο Αιγαίο, πώς η πολιτική με τις μειονότητες, πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί η τουρκική επιθετικότητα, πώς μια ενδεχόμενη προσφυγή στη Χάγη κι εμείς δεν έχουμε παρει πρέφα τί μας γίνεται...
Όλα τα παραπάνω εσύ λοιπόν τα ξέρεις και επειδή εμείς διαφωνούμε μαζί σου όχι μόνο είσαι βέβαιος ότι η δική σου άποψη είναι σωστή, αλλά θες να μας την πεις κι ένα extra μπερτάκι επειδή παρόλο που σπουδάσαμε δεν έχουμε τη δική σου γνώμη, η οποία βεβαίως βεβαίως είναι η βέλτιστη για τον τόπο ενώ η δική μας θα μας οδηγήσει στον όλεθρο και στην καταστροφή.
Η δική σου στάση λοιπόν είναι υπεύθυνη και η δική μας ανεύθυνη. Γιατί αλήθεια ; Το στυλ 'δε σας τα έμαθαν καλά στα πανεπιστήμιά σας, εγώ ξέρω πώς έχουν τα πράγματα' δεν το βρίσκω πολύ πειστικό.
Από που αλήθεια εσύ έμαθες τί είναι καλό για την Ελλάδα κι εμείς το αγνοούμε ; Είναι κάτι έμφυτο ή επίκτητο ; Εξυπνάδα, ευστροφία, πολύ μελέτη και κόπος ή απλώς η φιλοαπτρία είναι στο DNA σου ενώ στο δικό μας εδρεύει το γονίδο του Αρτέμη Μάτσα ;
Οκ τα πτυχία μας είναι για τον π@τσο, καμία αντίρρηση, εσύ τί ακριβώς μας επιδεικνύεις αντ'αυτών για να ενισχύσεις το 'σοβαρό' της γνώμης σου ;
Σε ρωτάω ευθέως πιστεύεις ειλικρινά ότι ξέρεις τα πράγματα καλύτερα από μένα ή μήπως ότι εσύ είσαι ένας τίμιος, αγνός και άδολος πατριώτης ενώ εγώ θέλω να εκχωρήσω στην Τουρκία το συντομότερο δυνατό 2-3 νησιά ;Για σκέψου τα λίγο τα παραπάνω, αντί να κράζεις τα πτυχία και σκέψου μήπως και ΔΕΝ είναι τα πράγματα τόσο απλά όσο νομίζεις...
-
θα πρέπει να δεχτείς οτι η μόρφωση και οι περγαμηνές, επιφέρουν και μεγαλύτερη ευθυνη στους φέροντες αυτές και ο λόγος τους έχει κάποια βαρύτητα παραπάνω
Πλανάσαι πλάνην οικτράν. Μορφωμένος ή πιο σωστά σπουδαγμένος δεν σημαίνει απαραίτητα και καλλιεργημένος. Χρειάζονται γενικά οι σπουδές αλλά δεν είναι και το παν.
Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί)