-
Ναι Μάνο μου.... and you're a real live boy!
patpat* σώπα τώρα...patpat*
-
Ό,τι πει ο ιεραπόστολος του φόρουμ που θέλει να ανοίξει τα μάτια του κόσμου (ή να τον κάψει αν δεν δει την αλήθεια ).
Για να τελειώνουμε, ό,τι είχα να πω, γράφτηκε στην προ-προηγούμενη σελίδα. Όσοι θεωρούν ότι θίγονται από αυτό, εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους (αν και οι περισσότεροι άρχισαν τους χαρακτηρισμούς, πράγμα σύνηθες όταν δεν έχουν επιχειρήματα).
Σκοπός δεν ήταν να πειστούν οι θιγόμενοι, αλλά να εκτεθούν κάποιες αλήθειες που επιμελώς αποσιωπούνται από όσους δεν εξυπηρετούνται από αυτές.
Επιγραμματικά: χρωστάτε σε αυτόν τον λαό και σε τούτη τη χώρα και είναι εξαιρετικά αμφίβολο το αν θα κατορθώσετε να επιστρέψετε τα χρωστούμενα στην παρούσα ζωή. Το ότι δεν έχετε καμία διάθεση να επιστρέψετε ο,τιδήποτε αν ταυτόχρονα δεν κερδίζετε παραπάνω πράγματα, δεν διαγράφει τις οφειλές σας. Αλλά πάλι, ποιος πληρώνει για να πληρώσετε εσείς, σωστά; -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ερώτηση: δηλαδή όποιος διαφωνεί με την κοσμοθεωρία του αριστερού μαχόμενου μετώπου μπαίνει στην ίδια συνομωταξία με ένα ξεμωραμένο γέρο όπως ο Πρέκας; Κάτι τέτοια έλεγε και ο Μπους μάγκες...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ό,τι πει ο ιεραπόστολος του φόρουμ που θέλει να ανοίξει τα μάτια του κόσμου (ή να τον κάψει αν δεν δει την αλήθεια ).Για να τελειώνουμε, ό,τι είχα να πω, γράφτηκε στην προ-προηγούμενη σελίδα. Όσοι θεωρούν ότι θίγονται από αυτό, εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους (αν και οι περισσότεροι άρχισαν τους χαρακτηρισμούς, πράγμα σύνηθες όταν δεν έχουν επιχειρήματα).
Σκοπός δεν ήταν να πειστούν οι θιγόμενοι, αλλά να εκτεθούν κάποιες αλήθειες που επιμελώς αποσιωπούνται από όσους δεν εξυπηρετούνται από αυτές.
Επιγραμματικά: χρωστάτε σε αυτόν τον λαό και σε τούτη τη χώρα και είναι εξαιρετικά αμφίβολο το αν θα κατορθώσετε να επιστρέψετε τα χρωστούμενα στην παρούσα ζωή. Το ότι δεν έχετε καμία διάθεση να επιστρέψετε ο,τιδήποτε αν ταυτόχρονα δεν κερδίζετε παραπάνω πράγματα, δεν διαγράφει τις οφειλές σας. Αλλά πάλι, ποιος πληρώνει για να πληρώσετε εσείς, σωστά;Πως, πληρώνεις εσύ Μάνο μου κι εγώ περνώ ζωή και κότα εις βάρος σου, τι καλύτερο θα μπορούσα να ζητήσω σε αυτή τη ζωή ; Να'σαι καλά παλικάρι μου
-
Τελικά αποφασίσαμε από ποιον δρόμο θα πρέπει να περάσουν τα τούρκικα τανκς όταν θα διασχίζουν την Έδεσσα, ή έχω μπερδέψει τα θέματα;;;;
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Πως, πληρώνεις εσύ Μάνο μου κι εγώ περνώ ζωή και κότα εις βάρος σου, τι καλύτερο θα μπορούσα να ζητήσω σε αυτή τη ζωή ; Να'σαι καλά παλικάρι μουΘα περίμενα, λάθος, θα απαιτούσα από κάποιον που ισχυρίζεται ότι ανήκει στο 5% των ευφυέστερων Ελλήνων να μην κάνει ηλίθιες παρατηρήσεις. Ντροπή δηλαδή.
Χρωστάς μαγκάκο στη χώρα που σου έδωσε, με τον Χ ή Ψ τρόπο, τα μέσα για να σπουδάσεις, να ζεις μια χαρά, να τα ξύνεις και να πουλάς μούρη.
Σ' εμένα δεν χρωστάς τίποτα, ίσως εγώ σου χρωστάω που μου έχεις χαρίσει τόσες ώρες διασκέδασης όταν διαβάζω τις κομπορρημοσύνες σου και την τραγελαφική ισορρόπηση μεταξύ ιδεολογιών και φαταουλισμού. -
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Τελικά αποφασίσαμε από ποιον δρόμο θα πρέπει να περάσουν τα τούρκικα τανκς όταν θα διασχίζουν την Έδεσσα, ή έχω μπερδέψει τα θέματα;;;;Από τον πέεεεερα δρόμο.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πως, πληρώνεις εσύ Μάνο μου κι εγώ περνώ ζωή και κότα εις βάρος σου, τι καλύτερο θα μπορούσα να ζητήσω σε αυτή τη ζωή ; Να'σαι καλά παλικάρι μου
Θα περίμενα, λάθος, θα απαιτούσα από κάποιον που ισχυρίζεται ότι ανήκει στο 5% των ευφυέστερων Ελλήνων να μην κάνει ηλίθιες παρατηρήσεις. Ντροπή δηλαδή.
Χρωστάς μαγκάκο στη χώρα που σου έδωσε, με τον Χ ή Ψ τρόπο, τα μέσα για να σπουδάσεις, να ζεις μια χαρά, να τα ξύνεις και να πουλάς μούρη.
Σ' εμένα δεν χρωστάς τίποτα, ίσως εγώ σου χρωστάω που μου έχεις χαρίσει τόσες ώρες διασκέδασης όταν διαβάζω τις κομπορρημοσύνες σου και την τραγελαφική ισορρόπηση μεταξύ ιδεολογιών και φαταουλισμού.Δηλ. εσύ δεν είσαι μέρος της χώρας στην οποία εγώ χρωστάω ; Δεν εκπληρώνεις τις υποχρεώσεις σου, ενώ εγώ τις έχω χεσμένες ;
Γιατί αν εγώ χρωστάω στη χώρα και δεν της δίνω μία αλλά μόνο απομυζώ τους καρπούς της, εν τέλει εις βάρος σου ζω που είσαι τύπος και υπογραμμός
Μάνο σ'εχουν πιάσει κότσο, δουλεύεις παιδί μου για να κάθομαι εγώ και να πουλάω μούρη, κάνε την επανάστασή σου -
Άρα θα κάτσεις να πολεμήσεις υπέρ της πατρίδας αν γίνει το τσαφ, σωστά; Ή μήπως θα πεις ότι ως γιωτάς δεν πρέπει να ασχοληθείς με ένοπλη υπηρεσία, όπως ευθαρσώς δήλωσες ότι είχες κάνει (χώνοντας άλλους φυσικά);
Τι το κουράζεις βρε παιδάκι μου, καλά δεν περνάμε κι έτσι; Λες την παπαριά σου, λέω τη δική μου, γιατί να τα γυρνάς τώρα;
-
εμ, koutsan, δεν πήγες κι εσύ μηχανικό ! Εκεί τουλάχιστον είμαστε απαλλαγμένοι, θα κάνουμε φιλανθρωπικό έργο
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
:sorry:Άρα θα κάτσεις να πολεμήσεις υπέρ της πατρίδας αν γίνει το τσαφ, σωστά; Ή μήπως θα πεις ότι ως γιωτάς δεν πρέπει να ασχοληθείς με ένοπλη υπηρεσία, όπως ευθαρσώς δήλωσες ότι είχες κάνει (χώνοντας άλλους φυσικά);
Τι το κουράζεις βρε παιδάκι μου, καλά δεν περνάμε κι έτσι; Λες την παπαριά σου, λέω τη δική μου, γιατί να τα γυρνάς τώρα;
Τρελός είσαι που θα πολεμήσω ; Αφού θα το κάνεις εσύ ΚΑΙ αυτό για μένα...Θα σε καμαρώνω από την τηλεόραση εγώ
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ερώτηση: δηλαδή όποιος διαφωνεί με την κοσμοθεωρία του αριστερού μαχόμενου μετώπου μπαίνει στην ίδια συνομωταξία με ένα ξεμωραμένο γέρο όπως ο Πρέκας;
Eξυπακουεταιαυταποδεικνυεταιεννοείται....!!!!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
ΥΓ: για να μην αρχίσει κανείς να γράφει περί αντίστασης κλπ, η αναφορά μου ήταν στο τι έγινε κατά την εισβολή Ιταλών και Γερμανών. Το κατά πόσο μετά οι αντιστασιακοί έκαναν όσα έκαναν υπέρ της πατρίδας και όχι υπέρ των εντολοδόχων τους, φάνηκε από το ότι αφού έφυγαν οι κατακτητές, εξακολούθησαν να πολεμούν για δικούς τους (λέμε τώρα) λόγους, κάνοντας εμφύλιο σε μια διαλυμένη χώρα.
- πολλοί στρατιώτες του παραδομένου ΕΣ τάχθηκαν στις δυνάμεις του ΕΛΑΣ
- μεγάλος αριθμός στρατιωτών του ΕΛΑΣ δεν ήταν καν κομμουνιστές ή έστω αριστεροί
εκτός και αν νομίζεις ότι οι κομμουνιστές όταν έγινε η επιστράτευση ξύναν τα παπάρια τους στον καναπέ τους και ξαφνικά, επί κατοχής, μεταμορφώθηκαν σε στρατό.
Μετά την απελευθέρωση οι μεν ακολουθούσαν τις εντολές του Κόμματος (και ό,τι αυτό συνεπάγεται) και δε τις εντολές ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ. Εκτός και αν ξεχνάμε ότι μέχρι και η στρατιωτική διοίκηση παραδόθηκε σε ξένα χέρι (ω τι φιλοπατρία!!! ). Δεν μπορώ να καταλάβω πως το να γίνεσαι γιουσουφάκι των Άγγλων θεωρείται αγάπη για την πατρίδα. Να μην επεκταθούμε και στα παραδείγματα των ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΩΝ που το παίζαν φωνσκούντες παρθένες μόλις έφυγαν αυτοί που τους τάιζαν. (πατριώτες κι αυτοί, τι σύμπτωσις)
Η μόνη διαφορά Μάνο μου είναι, όπως αποδείχτηκε πολύ αργότερα από την ιστορία, ότι ο ένας δρόμος απ τους δύο ήταν πολύ πιο συμφέρων απ' τον άλλον. Ναι, μιλάμε για ΣΥΜΦΕΡΟΝ και όχι για αγάπη για τον τόπο. Όσο τον αγαπούσαν οι μεν τον αγαπούσαν και οι δε (οκ, νυν υπερπάντων η μάσα φυσικά). Πάλεψαν για ένα καλύτερο αύριο, ο καθένας με σύμφωνα με την φιλοσοφία του.
για να μη λέμε τελείως ό,τι να ναι δλδ (ναι ξέρω, απαντούσες στον greo, δεν μετράει )
(επί προσωπικού, δεν θα μ' αρεσε ο δρόμος της υπακοής στην εσσδ, αλλά ο ΕΛΑΣ πιθανώς να είχε κάνει θαύματα αν συνέχιζε με βάση την φιλοσοφία της αυτοδιοίκησης που εφάρμοζε στην κατοχή - για να μη νομίζεις ότι όλοι νοσταλγούμε τον ολοκληρωτισμό του πατερούλη
-
Όπως και να έχει πάντως το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ σίγουρα δεν αποτελούνταν αποκλειστικά από ακραιφνείς κομμουνιστές και ίσως αν το ΚΚΕ δεν ήταν δογματικό και προσκολλημένο στη Σ. Ένωση να ήταν τα πράγματα αλλιώς σήμερα.
Υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε πολλές, το σίγουρο όμως είναι πως στη διελκυστίνδα 'Φασίστες - Δημ. Στρατός' δε σημαίνει πως ντε και καλά έσφαξε μόνο ο ένας και ο άλλος είναι άγιος.
-
charmak επανάληψη τώρα γιατί είσαι αδιάβαστος και γράφεις ανακριβειούλες...
Στο στρατό του ΕΛΑΣ πολέμησαν και μη Έλληνες. Από Γερμανούς και Ιταλούς αριστερούς που κατά τη διάρκεια της κατοχής (οι δεύτεροι) και με την απελευθέρωση (οι πρώτοι) μπήκαν στις τάξεις του αντάρτικου. Δεν μιλάω φυσικά για τους γιουγκοσλαβοβούλγαρους που ήρθαν ως ενισχύσεις του αγώνα.
Το να παραδοθεί η στρατιωτική διοίκηση στους Άγγλους δεν είναι κάτι τραγικό αφού δεν υπήρχε επίσημος ελληνικός στρατός και έτσι άλλωστε έγινε σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, ακόμα και στη δημοκρατική Ολλανδία, μπορεί και ο drifter να σας το πιστοποιήσει...
Οι κομμουνιστές βλέποντας ότι ο πατερούλης τους άφησε ξεκρέμαστους και δεν διεκδίκησε την Ελλάδα αποφάσισαν να κάνουν μια προσπάθεια να βρεθούν στην εξουσία με τις καταστρεπτικές συνέπειες που γνωρίζουμε όλοι.
Όπως έχω ξαναγράψει, έπρεπε να έχουν κερδίσει οι κομμουνιστές σε εκείνο τον πόλεμο και να την είχαμε περάσει τόσες δεκαετίες φίνα όπως οι Αλβανοί, οι Ρουμάνοι, οι Τσέχοι, οι Πολωνοί κλπ. Τότε με πλήρη στέρηση κάθε ελευθερίας και δικαιώματος και με ψωμί κι ελιές νομίζω ότι οι φίλοι κομμουνιστές θα εκτιμούσαν τα καλά του σοσιαλισμού και θα έφταναν σε πνευματική ολοκλήρωση. Είπαμε, άμα δεν στηθείς για σκατόχαρτο στη σειρά δεν νιώθεις άνθρωπος...
Και τον εκάστοτε Τσαουσέσκου που θα ανελάμβανε κουμάντο (και θα ζούσε μες στη χλίδα) θα τον προσκυνούσαν για Θεό.
Στα του πολέμου νομίζω ότι δυο επιλογές υπάρχουν. Είτε πολεμάς τους Τούρκους, είτε 'πολεμάς' τους από πάνω σου, δηλαδή βγαίνεις ευθέως και λες εγώ δεν το κάνω και είσαι αντιμέτωπος με τις συνέπειες.
Το να είσαι φιλειρηνιστής από το Κολωνάκι ή το Παρίσι δεν είναι κάτι ιδιαίτερα τιμητικό ή αντρίκιο. -
Bασικά και οι δύο πλευρές ακολουθούσαν τις εντολές των κομμάτων τους. Το μεν ένα κόμμα έπαιρνε τις εντολές του από τους Άγγλους και εν συνεχεία από τους αμερικανοί, ενώ το άλλο από την 3η Διεθνή έως το 1943 που ο Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Τζουγκασβίλλι την διέλυσε, και εν συνεχεία κατευθείαν από το ΚΚΣΕ, στην αρχή μέσω του Βούλγαρου συνδέσμου Γκεόργκι Δημητρώφ (του επονομαζόμενου και 'παππού') εν συνεχεία μέσω επιτροπών, διεθνών σε ορισμένες περιπτώσεις.
Όλη η χώρα, και όχι μόνο ο στρατός ή η χωροφυλακή, παραδόθηκε εν είδη προτεκτοράτου στην ξένη δύναμη. Η οποία ξένη δύναμη ήταν το ντουέτο Αγγλία/ΗΠΑ. Γιατί ?
Η μοιρασιά του συγκεκριμένου οικοπέδου, αλλά και άλλων, έγινε σε σύσκεψη στη Μόσχα αρχές Οκτώβρη του '44, πριν καν δηλαδή η χώρα αδειάσει από τους γερμανοί. Συμμετέχοντες ήταν οι Τσώτσιλ και Τζουγκασβίλλι και πάνω σε ένα κομμάτι χαρτί, σύμφωνα με τις μαρτυρίες όλων των εμπλεκομένων (βασικά του Τσώρτσιλ αλλά και του σοβιετικού διερμηνέα, ο σύντροφος Ιωσήφ δεν κράτησε αντίγραφο παρόλο που του πρόσφεραν), το ντιλ έκλεισε τσάκα τσάκα : 90% επιρροή οι μεν, 10% οι δε.
'Καταλαβαίνω πόση σημασία έχει η Ελλάδα για εσάς' είχε πει αργότερα συγκαταβατικά ο σύντροφος στον βρεταννό.Θα μπορούσε να ήταν και το αντίθετο, το προτεκτοράτο να ήταν παλλακίδα στην αυλή του πατερούλη χορεύοντας σαν αρκούδα των Ουραλίων στη σάλα του και το χαρτί να άλλαζε για πολλούς, αλλά έτσι ήρθαν τα πράματα και βρεθήκαμε από δώθε.
Ήταν θέμα διαπραγματεύσεων με τους μεγάλοι (απόντων των παλλακίδων εννοείται). -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
...
οι πιο φανατικοί πολέμιοι της χώρας, αυτοί που αποκρούουν κάθε σκέψη για υπεράσπισή της υπέρ της διατήρησης της απαλότητας των οπισθίων τους είναι ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΩΦΕΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ.
......
Επιγραμματικά: χρωστάτε σε αυτόν τον λαό και σε τούτη τη χώρα και είναι εξαιρετικά αμφίβολο το αν θα κατορθώσετε να επιστρέψετε τα χρωστούμενα στην παρούσα ζωή. Το ότι δεν έχετε καμία διάθεση να επιστρέψετε ο,τιδήποτε αν ταυτόχρονα δεν κερδίζετε παραπάνω πράγματα, δεν διαγράφει τις οφειλές σας.
...Είχαν ενδιαφέρον και η παραπάνω και η προηγούμενη δημοσίευσή σου, όμως απέτυχαν (κατά την ταπεινή μου γνώμη) να επιληφθούν του ερωτήματος του koutsan (για μένα το σημαντικότερο που έχει παρατεθεί σε αυτό το θέμα) στις προηγούμενες σελίδες:
πώς εξυπηρετείται καλύτερα μακροπρόθεσμα το συμφέρον της χώρας σε ένα περιβάλλον προκλήσεων;Πριν φτάσουμε όμως εκεί πρέπει πρώτα να αποσαφηνίσουμε τί είδους προκλήσεις αντιμετωπίζει η χώρα, ποιες είναι απλά παραπετάσματα καπνού και ποιες πραγματικές, τί δείχνει η ιστορική εμπειρία από τρίτες χώρες και αν θα πρέπει να δοκιμαστούν ανάλογες τακτικές.
Πολύ σύντομα (θα προσπαθήσω να το αναλύσω εκτενώς σε επόμενο μήνυμα) θεωρώ ότι η ένταση είναι τεχνητή και συντηρείται για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης και ιδιοτελείς σκοπούς από τους άμεσα εμπλεκομένους (βλ. στρατιωτικοί, πωλητές όπλων κλπ.) και στις 2 πλευρές. Στην ένταση συνιστά και η ρομαντική αντιμετώπιση της ιστορικής πορείας.
Κατά τη γνώμη μου πέρα από ανόητους εθνικισμούς (να πάρουμε την Πόλη οι μεν, το Αιγαίο είναι δικό μας οι δε και άλλα τέτοια φαιδρά) καμία πλευρά δεν έχει να κερδίσει κάτι αξιοσημείωτο σε μια ενδεχόμενη αλλαγή συνόρων.Με βάση τα παραπάνω υποστηρίζω ότι η χώρα κακώς υπονομεύει την ευημερία της με το να ξοδεύει υπέρογκα ποσά σε εξοπλισμούς και να έχει μόνιμα αποκλεισμένο ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού από την παραγωγή (βλ. στρατιωτική θητεία), κακώς δεν αντιμετωπίζει το παρελθόν ψύχραιμα αλλά φανατισμένα ενώ φυσικά οι πολιτικοστρατιωτικές της κινήσεις χαρακτηρίζονται από απύθμενη ηλιθιότητα ή ερασιτεχνισμό στην καλύτερη περίπτωση (βλ. πολιτική εναέριου χώρου π.χ.) με σκοπό την προαναφερθείσα εσωτερική καταναλώση.
Από τα αρκετά γραπτά (τα δικά σου που παρέθεσα ήταν απλά η αφορμή) συμπεραίνω πως πολλοί θεωρούν πως η χώρα διατρέχει μέγα κίνδυνο ο οποίος όμως δεν συγκεκριμενοποιείται. Δηλαδή διαβάζω για 'κακές γειτονιές', για 'πετρέλαιο' και λοιπά, αλλά πέρα από υποννούμενα και ήξεις - αφήξεις δηλώσεις δεν έχω δει ακόμα μια ακριβή καταγραφή και ανάλυση της 'απειλής'. Δηλαδή τί απειλείται, από ποιους, για ποιό λόγο και με ποιό τρόπο.
Υστερίες, κραυγές του τύπου τα Ιωάννινα θα καταληφθούν από αλβανούς, η Θεσσαλονίκη από σλάβους και η Έδεσσα θα γίνει χώρος στάθμευσης τεθωρακισμένων φυσικά δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν σοβαρά.
Η εικόνα που συντηρείται είναι ανάλογη με αυτή που ξεκίνησε ο Bush Jr. όπου οι πανταχού παρόντες terrorists μας απειλούν και επιβάλλεται δράση - βλ. υποχώρηση ατομικών ελευθεριών, εισαγωγή βασανιστηρίων μέχρι και εκτελέσεις ανυποψίαστων πολιτών που κουβαλούσαν απλά ένα σακίδιο είδαμε.Εν τέλει, θεωρώ πως η χώρα σπαταλά παραγωγικές δυνάμεις και κεφάλαιο και πως οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει δεν είναι στρατιωτικού τύπου.
Φυσικά μπορεί να κάνω λάθος, πολλοί εδώ το πιστεύουν αυτό μόνο που έχουν αποτύχει μέχρι τώρα να περιγράψουν τους κινδύνους που θεωρούν ότι υπάρχουν και φυσικά δεν δίνουν σαφή απάντηση για το τι συνιστά ορθή αντιμετώπιση των απειλών αυτών.Ένα ακόμη θέμα που μου δημιουργεί απορίες είναι πώς ακριβώς επιστρέφονται τα χρωστούμενα που αναφέρεις;
-
Θεέ μου τι διαβάζω...
Ρε παιδιά έχετε υπόψη σας ότι γινόταν ένας πόλεμος και δη παγκόσμιος; Έχετε υπόψη σας ότι υπήρχαν 2 αντιμαχόμενες πλευρές (που στο τέλος έγιναν 3 και μετά ξανά 2);
Τι προτεκτοράτα και βλακείες; Η χώρα βρισκόταν επίσημα στο πλευρό των συμμάχων (Αγγλία, Αμερική, ΕΣΣΔ). Το ότι πέρασε στη σφαίρα επιρροής των πρώτων οφείλεται σε αυτά που συμφώνησε ο πατερούλης στη Γιάλτα.
Σε όλες τις χώρες που απελευθερώθηκαν από τους Γερμανούς αυτό έγινε. Ανέλαβαν τον έλεγχο οι Σύμμαχοι και τον επέστρεψαν όταν επανερχόταν επίσημη κυβέρνηση. Και μια που το αναφέρω να θυμήσω ότι μόνο ο πατερούλης καθυστέρησε να αποσύρει τα στρατευματά του από τις χώρες που απελευθέρωσε ...καμμιά 10ριά χρόνια...
Παιδιά καλός ο ριζοσπάστης και τα βιβλία που δίνει δώρο στις εκπομπές του ο 902 αλλά ανοίχτε τα στραβά σας και διαβάστε κανά ιστορικό βιβλίο (συστήνω τον Β'ΠΠ του Καρτιέ από τον Πάπυρο) για να μάθετε τι πραγματικά έγινε. Πέφτετε στο επίπεδο των χάπατων που διαβάζουν έργα και ημέρες του Λιακόπουλου και φτιάχνονται όταν βλέπουν τον Μπουμπούκο να αλαλάζει... -
To 'εν είδη προτεκτοράτου' σε μάρανε? τότε γράψε σύμμαχος. Η ουσία είναι ότι δεν μπορούσαμε/μπορούμε να κάνουμε κουμάντο στην αυλή μας διαχρονικώς διότι εξαρτώμεθα.
Απέχει πολύ αυτό από το κάτωθι?A protectorate, in international law, is an autonomous territory that is protected diplomatically or militarily against third parties by a stronger state or entity. In exchange for this, the protectorate usually accepts specified obligations, which may vary greatly, depending on the real nature of their relationship. However, it retains sufficient measure of sovereignty and remains a state under international law.
http://en.wikipedia.org/wiki/Protectorate
εδιτ
Η Βουλγαρία ήταν με τον άξονα και μάλιστα κατέλαβε και κατείχε και τμήμα της Ελλάδας. Εν μία νυκτί, αρχές Σεπτεμβρίου του 1944, όταν κατελήφθη από τις στρατιές του Σοβιετικού στρατάρχη Τολμπούκιν, η κυβέρνησή της κατελύθη και η χώρα άλλαξε στρατόπεδο. Πήγε με τους Συμμάχους κηρρύτοντας τον πόλεμο στους Γερμανούς για μία και μόνο ημέρα και κατέληξε πάραυτα στο Σοβιετικό μπλοκ εν τη απουσία της από οποιαδήποτε διαπραγμάτευση (η διαπραγμάτευση ουσιαστικά είχε αρχίσει νωρίτερα χωρίς να το γνωρίζει στο συμμαχικό στρατηγείο Μέσης Ανατολής).
Οι σοβιετικές στρατιές τώρα σταμάτησαν την προέλασή τους και τράβηξαν χειρόφρενο, ω τι θαύμα, στην προπολεμική ελληνοβουλγαρική μεθόριο. Τι συνέβη?
α. Δεν είχαν βενζίνη να προχωρήσουν
β. Φοβήθηκαν τους αναχωρούντες γερμανοί αλλά κυρίως σεβάστηκαν την κυριαρχία των ελλήνων στο χώρο τους
γ. Από εκεί και κάτω ήταν αλλουνού το οικόπεδο (των Άγγλων)
Διαλέξατε τη σωστή απάντηση. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Το να είσαι φιλειρηνιστής από το Κολωνάκι ή το Παρίσι δεν είναι κάτι ιδιαίτερα τιμητικό ή αντρίκιο.Είτε φιλειρηνιστής, είτε φιλοπόλεμος, όσο οι μόνες σου [EDIT δεν εννοώ εσένα eddie με το β' πρόσωπο] ενέργειες περιστέφονται ΜΟΝΟ στο τι ΘΑ κάνεις ΑΝ γίνει πόλεμος* [και μέχρι τότε το απόλυτο 0], δεν νομίζω να έχει και μεγάλη διαφορά. Ούτε αυτό που λες αντρίκιο είναι, αλλλά ούτε με το ΘΑ από το σπίτι και το σκυμμένο καθημερινά κεφάλι γίνεσαι άντρας. Έτσι δεν είναι;
*Και μάλιστα τι πόλεμος; Τέτοιος ώστε να καταλήξει στην υποταγή της μίας χώρας στην άλλη [γιατί μόνο τέτοιος πρέπει να έιναι για να τεθεί το ερώτημα στον κάθε ένα αν θα πάρει τα όπλα ή όχι], την ίδια στιγμή που ακόμα και οι ίδιες οι ένοπλες δυνάμεις άλλα σενάρια βλέπουν για μια τέτοια -δλδ καθαρά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και όχι αυτών ως μέρος μεγαλύτερων συμμαχιών- σύρραξη. Γιατί απ' ό,τι θυμάμαι από συζητήσεις εδώ μέσα [δικές σας γιατί εγώ δεν ξέρω και πάρα πολλά], αλλά και προσωπικές, η σύρραξη Ελλάδας-Τουρκίας είναι ένας 'πόλεμος' ορισμένων ωρών, κάποια πρώτα χτυπήματα και μετά επέμβαση μεγλαύτερης δύναμης.
Σίγουρα έχει σημασία και ενδιαφέρον, αλλά δεν νομίζω ότι σε αυτή την περίπτωση θα τεθεί το ζήτημα στους 'εφέδρους' [sic] αν θα πάρουν όπλα και σε ποιον θα τα στρέψουν.
Κάνω λάθος σε αυτό;
Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί)