-
Θα το κλειδώσω λέμεεεεεεεεε
-
Ένα αστειάκι στο πνεύμα των 4ΤF ήταν τώρα που άρχισα κι εγώ να μπαίνω στο κλίμα ντε (τα κατάφερα φαίνεται! ) Τέσπα ας το κρατήσουμε ζωντανό το θεματάκι χωρίς αντιπαραθέσεις
-
Αυτό το κόλλημα να κλειδώνουν τα θέματα δεν το καταλαβαίνω.
Δεν υπάρχει απολύτως καμία συζήτηση που να μην ξεφύγει λίγο από το θέμα, να μην ανέβουν και λίγο οι τόνοι και ειναι και θεμιτό να γίνεται.
Αρκεί να γίνεται και ουσιαστικός διάλογος, να ακούγονται και χρήσιμες και εμπεριστατωμένες απόψεις αλλά και να μην πέσουν μπινελίκια (αν και προσωπικά ούτε αυτό το θεωρώ κακό...)
Αν δεν πέσουν μπινελίκια γιατί να κλειδωθεί?
Προσωπικά, έχω διαβάσει σωστά πράγματα σε αυτό το τόπικ αλλά και σε άλλα, που κλειδώνονται χωρίς σοβαρό λόγο, και είναι κρίμα. -
αυτα τα 2 αυτοκινητα δεν ειναι αμεσα συγκρισιμα.θα επρεπε να γινει συγκριση μεταξυ του golf gti kai type r.anyway,αναμεσα στα δυο το s3 θα επερνα(ειμαι κατοχος a3 sportback tfsi quattro).ομως η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ειναι ενα αδιαμφισβητητο προτερημα
-
Θα είχε ενδιαφέρον, θεωρώ, κάποιος που τα έχει οδηγήσει και τα δύο το ένα μετά το άλλο σε διαδρομή της αρεσκείας του να μας μεταφέρει την άποψή του όσον αφορά την οδηγική απόλαυση που εισέπραξε στην κάθε περίπτωση.
Άσχετο: Ένα 'Civic Type-R ή Clio 197?' πιστεύω ότι θα αποτελούσε πολύ πιο ενδιαφέρον θέμα προς συζήτηση.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Θα είχε ενδιαφέρον, θεωρώ, κάποιος που τα έχει οδηγήσει και τα δύο το ένα μετά το άλλο σε διαδρομή της αρεσκείας του να μας μεταφέρει την άποψή του όσον αφορά την οδηγική απόλαυση που εισέπραξε στην κάθε περίπτωση.Άσχετο: Ένα 'Civic Type-R ή Clio 197?' πιστεύω ότι θα αποτελούσε πολύ πιο ενδιαφέρον θέμα προς συζήτηση.
Μεταφέρω τις εντυπώσεις μου, δημοσιευμένες σε άλλο φόρουμ, πριν από έναν χρόνο περίπου, ξεχωριστά για το S3, που δεν θεωρώ ευθέως συγκρίσιμο με τα προσθιοκίνητα, και για τα TypeR-Clio RS.
Η διαδρομής αναφοράς είναι η Βαρυμπόμπη-Ιπποκράτειος-Αγ.Μερκούριος.'Ένα βήμα εμπρός σε σχέση με το προηγούμενο S3 το νέο.
Ο haldex έχει πλέον σαφώς πιο άμεση εμπλοκή σε σχέση με τα προηγούμενα χαλντεξοειδή, αλλά υστερεί ακόμα ως προς τη δυνατότητα ρύθμισης των γωνιών στριψίματος, έναντι του torsen. Δεν υπάρχει όμως αυτή η απεριόριστη εκνευριστική υποστροφή, την οποία το πίσω διαφορικό θα διορθώσει μετά από ώρες.
Σε ρυθμούς γρήγορου στριψίματος, η υποστροφή είναι μετριασμένη, και η κλασική συμπεριφορά του συστήματος, είναι να διορθώνει μετά το apex με ένα ελαφρύ γλίστρημα της ουράς, εφόσον δώσεις γκάζι έχοντας κρατήσει τα μούτρα μέσα.
Το τιμόνι είναι καλύτερο από τα προηγούμενα, αποκλειστικά ως προς την ανάδραση όμως.
Δυστυχώς, όμως, έχει τόσο τζόγο, που σε εκπλήσσει δυσάρεστα, καθώς πλήττεται η αμεσότητα. Είναι ένα φαινόμενο, που εντείνεται από το σχετικά αυξημένο roll του πλαισίου, με αποτέλεσμα στις απότομες αλλαγές πορείας π.χ., αλλού να 'ναι το τιμόνι κι αλλού το πλαίσιο.Στις απότομες αλλαγές πορείας και στο σλάλομ, υπάρχει αυτός ο εκνευριστικός τζόγος, μία αίσθηση αδράνειας του μπροστινού συστήματος. Κάτι που οφείλεται στο εξής: ας πούμε ότι έχεις το τιμόνι στριμμένο αριστερά στις 60 μοίρες. Για να αρχίσει να στρίβει δεξιά θα χρειαστεί να το στρίψεις πάνω από ένα ορισμένο αριθμό μοιρών, που αποτελεί τη νεκρή διαδρομή. Οπότε σε αλλεπάλληλες αλλαγές πορείας, αυτή η νεκρή διαδρομή σε κάνει να νιώθεις ότι όλο το μπροστινό σύστημα είναι αδρανές και νωθρό. Ακόμα και το Focus ST, που έχει σχετικά ενδοτικό set up, (αλλά πιο γρήγορο και καλύτερο τιμόνι σε όλους τομείς) σου δίνει σαφέστατα μεγαλύτερη ακρίβεια στο στρίψιμο. Παρότι, η αχίλλειος πτέρνα του S3, το τιμόνι, είναι και εξοργιστικά ελαφρύ στα λίγα km/h, δηλαδή σε κλειστές διαδρομές 2ας-3ης, όταν ο δρόμος ανοίγει και τα χιλιόμετρα ανεβαίνουν, βαραίνει αποκτώντας φυσιολογική αίσθηση. Στις πατημένες δηλαδή 4ης δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με την υποβοήθησή του.
Μοτέρ ωραίο, με άφθονη δύναμη σε ένα ευρύ φάσμα rpm, αν και θα ήθελα καλύτερη απόκριση κάτω από τις 2Κ.
Ο επιλογέας είναι πολύ καλός, τα φρένα το ίδιο, σε ακινητοποιήσεις-απόκριση, αν και με μία τάση να στρεβλώνουν οι δισκόπλακες, όταν αρχίσει να πέφτει ξύλο στην κατάβαση.Παραμένει ένα παντός καιρού πολύ γρήγορο hatchback, καλύτερο οδηγικά από το προηγούμενο S3, αλλά φαίνεται ότι η Audi εξακολουθεί να μην πολυενδιαφέρεται για τους σκληροπυρηνικούς, τους οποίους θα αποθαρρύνει κυρίως το τιμόνι του. Οπουδήποτε, όμως ο δρόμος γλιστράει, αυξάνεται σχεδόν εκθετικά τόσο η ταχύτητά σου, όσο και η απόλαυση που αποκομίζεις, μία απόλαυση που κυρίως πηγάζει από τις πλευρικές επιταχύνσεις που αναπτύσσονται, και λιγότερο από τη συμμετοχή σου στη διαδικασία.'
Για τα Clio-TypeR είχα γράψει τα εξής, με την αφορμή της σχετικής συζήτησης:
'Το παράδοξο της υπόθεσης Clio-Τype R είναι ότι ακριβώς το Clio καταφέρνει και αποδεικνύεται τελικά πιο εστιασμένο, παρά την επιμέρους υπεροχή του Honda σε καίριους τομείς, όπως είναι το σύστημα διεύθυνσης, το μοτέρ και το κιβώτιο. Με την πρώτη βόλτα μπορεί να παραπλανηθείς, εντυπωσιαζόμενος από την ακρίβεια στη συμπεριφορά, το ακριβέστατο τιμόνι, τον επιλογέα και την σαφέστατη υπεροχή σε δύναμη του Type R, αλλά όσο τα ζεις και τα δύο, τόσο αντιλαμβάνεσαι ότι το Clio ενσαρκώνει με μεγαλύτερη πιστότητα το όραμα της οδήγησης ενός αγωνιστικού προσθιοκίνητου. Αφενός η πρόσφυση του μπροστινού και το turn-in (που, βέβαια δεν το νιώθεις μέσω του τιμονιού, αλλά το ζεις, βλέπεις ότι το μπροστινό του ακολουθεί με εξαιρετική προθυμία οποιαδήποτε τροχιά επιλέξουν τα χέρια σου), και αφετέρου η -άνευ προηγουμένου- ρυθμισιμότητα, με -σημειωτέον- 2.585mm μεταξόνιο...
Σε όλους αυτούς τους τομείς, τα βάζεις κάτω και λες: εδώ υπερέχει το Clio, εδώ το Honda κ.ο.κ., με την υποκειμενικότητα σχετικά περιορισμένη ως προς την καταγραφή των προσλαμβανομένων ερεθισμάτων.
Το αν θα επιλέξεις τελικά το Honda ή το Renault όμως, έγκειται σαφέστατα στις προτιμήσεις του καθενός...
Δεν θα μου φαινόταν δηλαδή περίεργο να προτιμήσει κανείς το Type R έναντι του Clio, διότι στην προσωπική του ιεραρχία τοποθετείται π.χ. πιο ψηλά το μοτέρ από τη ρυθμισιμότητα...Επειδή όμως, για πολλούς η οδήγηση ως εμπειρία και η δυναμική του κάθε αυτοκινήτου είναι κάτι περισσότερο από το άθροισμα των μερών, προκρίνω το Clio, ως το πιο εστιασμένο μηχάνημα για γρήγορη οδήγηση στο βούνο, και ως τον καλύτερο προσομοιωτή αγωνιστικού προσθιοκίνητου, μεταξύ των δύο...
Αν ψάχνουμε για συγκεκριμένους λόγους, το turn-in (και γενικώς η πρόσφυση του μπροστινού), η απίστευτη ευελιξία του αυτοκινήτου στα κατηφορικά κομμάτια (που, σημειωτέον, δεν έχει ζημιώσει τη σταθερότητα στα πατημένα, μία μεγάλη επιτυχία των μηχανικών της Renault), τα φρένα και η προσαρμογή του στο εκάστοτε στυλ οδήγησης (γραμμικό ή με lift-off), είναι οι παραγόντες που το κάνουν να υπερέχει έναντι του Honda, το οποίο -δυστυχώς- αντιμετωπίζει αισθητό πρόβλημα διαφορισμού στο σημείο των 5.500-6.000, που δίνει έντονη υποστροφή σε αρκετές περιπτώσεις και είναι και λιγότερο δεκτικό σε προτοποθετήσεις, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν πλασάρεται- απλώς πλασάρεται λιγότερο πρόθυμα σε σύγκριση με το Clio... Αν τα τελευταία δεν αποτελούν σημείο προβληματισμού για κάποιον, ας πάει για το Honda και 'μεις μαζί του...' -
Άγγελε αναφέρεσαι στο νέο τάπερ;
-
Nαι Κωνσταντίνε.
Το EP3 το θεωρώ καλύτερο πάντως.
-
Το τιμόνι του κλιο να υποθέσω ότι δεν έχει την ελεεινή αίσθηση του Μεγκάν GT πχ?
-
Έχει μετριότατη αίσθηση, αλλά η απόκρισή του είναι πολύ ικανοποιητική. Δεν μοιάζει γενικώς τόσο βάναυσα αποκομμένο από το μπροστινό σύστημα, όσο του S3, κι επιπλέον είναι τόσα τα χαρίσματα αυτού του πλαισίου, που αυτό το μειονέκτημα μετατρέπεται σχεδόν σε λεπτομέρεια.
-
Κατάλαβα τι λες.
Και απ' ότι φαίνεται τα έχεις οδηγήσει σε 'καλές' διαδρομές...
Θα ήθελα πολύ να το δοκιμάσω κάποια στιγμή το κλιό...
Ακούγονται τόσο καλά λόγια. -
εχω οδηγησει μονο το s3 και μα το θεο το ατιμο παει το κωλο του!!
ειναι απιστευτο αυτοκινητο απλα αλλου.....Απο κατηγορια εχω οδηγησει μονο astra opc kai golf gt(αν μπορεις να πεις οτι εχουν καμια σχεση!!!) Το opc ειναι αρκετα πισω, αλλο κρατημα, αλλη δυναμη, αλλη ποιοτητα κυλισης... αλλου. (Καλα το γκολφακι δεν το αναφερω καν.) Αν μπορουσε να εχει και το dsg-s-tronic για μενα θα ηταν top!!!Επαναλαμβανω γραφω μονο την αποψη μου για το s3, το type-r δεν το εχω οδηγησει!!!
-
Πολύ ωραία περιγραφή, Άγγελε.
Προσωπικά δε με πείραξε ποτέ η απόκριση του TFSi του S3 κάτω από τις 2000 στροφές (ειδικά σε σχέση με ότι άλλο τουρμπάτο έχω οδηγήσει, συμπεριλαμβανομένων και των 1.6THP που υποτίθεται αποκρίνονται πρόθυμα από ακόμα χαμηλότερα, αλλά στην πράξη...) αν και δεν αντιλέγω ότι θα μπορούσε να είναι και καλύτερη.
Σε όλα τα υπόλοιπα, συμφωνώ και επαυξάνω.
-
Σ' ευχαριστώ Νίκο.
Ως προς το θέμα της απόκρισης κάτω από τις 2Κ, πιστεύω ότι θα πρέπει να χρεωθεί περισσότερο στο drive by wire και λιγότερο στο μοτέρ, ένα κλασικό σύμπτωμα όλων σχεδόν των group vw. Είναι δηλαδή περισσότερο έλλειψη γραμμικότητας στην απόκριση, παρά έλλειψη ροπής, και αυτό βέβαια αφορά όλο το φάσμα της απόδοσης, μέχρι τις 7Κ, αλλά χαμηλά γίνεται πιο αισθητό.
Μακάρι να έλυναν αυτό το θέμα, διότι πραγματικά ο 2Lt ΤFSI είναι εκπληκτικό μοτέρ. -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Πολύ ωραία περιγραφή, Άγγελε.Προσωπικά δε με πείραξε ποτέ η απόκριση του TFSi του S3 κάτω από τις 2000 στροφές (ειδικά σε σχέση με ότι άλλο τουρμπάτο έχω οδηγήσει, συμπεριλαμβανομένων και των 1.6THP που υποτίθεται αποκρίνονται πρόθυμα από ακόμα χαμηλότερα, αλλά στην πράξη...) αν και δεν αντιλέγω ότι θα μπορούσε να είναι και καλύτερη.
Σε όλα τα υπόλοιπα, συμφωνώ και επαυξάνω.
μια χαρα παει κατω απο τις 2000 για κατω απο 2000,αλλα απο τις 2500 μεχρι και το τελος ειναι που ξυπναει και γινεται ο σωστος χαμος και αποψη μου ειναι οτι αυτη η τοσο διαφορετικη αισθηση ειναι που σε κανει να νομιζεις οτι ειναι ψοφιο το αυτοκινητο πολυ χαμηλα,ενω δεν ειναι..
ειδικα στην κινηση αν οδηγεις εως τις 2500 με ουτε μισο γκαζι,και μια χαρα πας και πολυ πιο οικονομικη οδηγηση κανεις... -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
μια χαρα παει κατω απο τις 2000 για κατω απο 2000.
Οχι..δεν παει μια χαρα..ουτε για κατω απο 2000..
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
μια χαρα παει κατω απο τις 2000 για κατω απο 2000.
Οχι..δεν παει μια χαρα..ουτε για κατω απο 2000..
οκ,εσυ μαλλον ξερεις καλυτερα...εγω απλα το οδηγω για 18000 χλμ και μαλλον βλεπω φαντασματα...
-
και οταν εκανα πειραια-γλυφαδα 4 το μεσημερι με την αναλογη κινηση και οδηγουσα μεταξυ 1500-2200rpm με καταναλωση 9,5 lt/100 km και μεση ταχυτητα 33 km/h μαλλον ειχα παρει ναρκωτικα δεν εγιναν ποτε ολα αυτα
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
και οταν εκανα πειραια-γλυφαδα 4 το μεσημερι με την αναλογη κινηση και οδηγουσα μεταξυ 1500-2200rpm με καταναλωση** 9,5 **lt/100 km και μεση ταχυτητα 33 km/h μαλλον ειχα παρει ναρκωτικα δεν εγιναν ποτε ολα αυταΑπλα πες μου τι ναρκωτικα πηρες, γιατι απο οτι βλεπω κανουν καλο..τη βγαζεις οικονομικα!
Επισης, αποκλειεται να πηγες πουθενα με αυτες τις στροφες γιατι εκει το αμαξι δινει περιπου 1 αλογο(μικρο)!
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
και οταν εκανα πειραια-γλυφαδα 4 το μεσημερι με την αναλογη κινηση και οδηγουσα μεταξυ 1500-2200rpm με καταναλωση** 9,5 **lt/100 km και μεση ταχυτητα 33 km/h μαλλον ειχα παρει ναρκωτικα δεν εγιναν ποτε ολα αυτα
Απλα πες μου τι ναρκωτικα πηρες, γιατι απο οτι βλεπω κανουν καλο..τη βγαζεις οικονομικα!
Επισης, αποκλειεται να πηγες πουθενα με αυτες τις στροφες γιατι εκει το αμαξι δινει περιπου 1 αλογο(μικρο)!
πολυ σωστα αποκλειεται αφου εχω μονο ενα αλογο που να παω???κριμα ομως που πηγα
και το αυτοκινητο με 2000 στροφες δε βαζει φωτια στο δρομο αλλα παει αξιοπρεπως ειδικα σε συνθηκες σταματα-ξεκινα...αλλωστε σε καθε ζεσταμα με ποσες στροφες νομιζεις οτι παω μεχρι να πιασει θερμοκρασια??μηπως καθε φορα που το ζεσταινω δεν κινουμαι???μηπως φανταζομαι οτι κινουμαι????
AUDI S3 Ή HONDA CIVIC TYPE-R