-
QsisVTS, μεγάλο ζόρι τραβάς με τη Honda [/quote]
κανενα ζορι δε τραβαω αλλα δε μπορω να καταλαβω πως ενα αυτοκινητο με τοσο ασχημη ποιοτητα θεωρειται κατι το τοσο ξεχωριστο..τα λεφτα που κοστιζουν στην ελλαδα ειναι υπερβολικα...
το νεο ταπερ με επογοητευεσαι κι εμενα και πολλους 'φαν' της χοντα..εγω προσωπικα γουσταρω να υπαρχουν γενικως καλα αυτοκινητα,αλλα τα χοντα με βαση το σημερινο ανταγωνισμο δεν ειναι...
οσο για το ευρος του tfsi μπορεις να δεις ενα οποιοδηποτε διαγραμμα και απο τη στιγμη που στο δυναμομετρο δινει τη μεγιστη αποδοση του στις 6100 αν δε κανω λαθος δεν ειναι και τοσο παραλογο να εχει κοφτηv στις 7..στο κατω κατω αυτη ειναι και η διαφορα του με τον 1.8T οτι δεν ψοφαει μεχρι το τελος...αν εχεις οδηγησει κανενα tfsi απο τις 2500 μεχρι τις 7 δινει το αυτοκινητο... -
Το έχεις οδηγήσει ?
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
TFSI.
δεν γνωριζω καποιον με βλαβη στο S2000 , πρωτη φορα το ακουω.εγω ομως ξερω,οπως ξερω και και για τα 5000 που εσκασε να το αλλαξει αλλα και για τη σκουρια που χε παρει απο κατω μιας και προερχοταν απο γερμανια με αλατια....
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Το έχεις οδηγήσει ?εχω s3 και s2000 φιλου μου εχω οδηγησει(οχι αυτο που εσπασε) και κοντρουλα εχουμε βαλει...
-
Τα 'ξέρω κάποιον-κάποιους που τους χάλασε το Honda/Toyota/VW και άρα τα Honda/Toyota/VW δεν είναι αξιόπιστα' είναι μη σοβαρά επιχειρήματα (με όλο το σεβασμό στους συνομιλητές) διότι δεν έχουν στατιστική βάση.
Πάρτε έρευνες του στυλ JDPower για να δείτε που είναι κάθε εταιρεία (Ιάπωνες μακράν μπροστά, Mazda, Honda, Toyota, VW στη μέση).
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
βγάλτε το ESP και δείτε πόσο διασκεδαστικά γυρίζει στις φουρκέτες το S3 με λίγο παραπάνω γκάζιΕτσι..
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Το έχεις οδηγήσει ?
εχω s3 και s2000 φιλου μου εχω οδηγησει(οχι αυτο που εσπασε) και κοντρουλα εχουμε βαλει...
Το Type-R εννούσα.
Το S3 με το S2000 δεν είναι συγκρίσιμα, άλλη κατηγορία αυτοκινήτου. Αλλα ζητάει ο αγοραστής του ενός, άλλα του άλλου Αλλά τα S3 και TypeR είναι τουλάχιστον στην ίδια κατηγορία (και πάλι δεν είναι συγκρίσιμα, λόγω της τεράστιας διαφοράς τιμής, 30%)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Άρα είναι θέμα τι ζητάει ο καθένας. Άλλοι προτιμούν έναν κινητήρα που ουρλιάζει και άλλοι έναν κινητήρα που πάει τον κώλο του χωρίς να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του. Επειδή ο δεύτερος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ένα άνετο ταξίδι πέραν του να πηγαίνεις τάπα, εγώ τον προτιμώ. Τώρα όσοι θέλουν να ακούνε σαματά για να πιστέψουν ότι πάνε γρήγορα, δικαίωμά τους
Το άνετο ταξίδι είναι περισσότερο θέμα ηχομόνωσης, ανάρτησης, θόρυβου από τα ελαστικά κτλ. Δηλαδή πως να κάνεις άνετο ταξίδι με ένα S-2000, ακόμα και αν είχε Turbo κινητήρα...
Εννοούσα αποκλειστικά 'άνεση' από τον κινητήρα, δηλαδή να μπορείς να προσπεράσεις απλά βυθίζοντας το πόδι στο γκάζι χωρίς 1-2 κατεβάσματα που θα σε πετάξουν στις 6-7.000 στροφές για να κάνεις την ίδια προσπέραση με τρελό θόρυβο. Σίγουρα άλλα πράγματα παίζουν κυρίαρχο ρόλο στην άνεση ενός ταξιδιού και εξ'άλλου το S2000 δεν είναι για ταξίδια, απλά λέέέμε, τώρα για το θέμα κινητήρας και μόνο
Σε κάθε περίπτωση, το S2000 είναι τρομερά εξειδικευμένο αυτοκίνητο (αλλά το αγόρασαν στη χώρα μας πολλά καγκουρώ απλά για τη φήμη 'αν μπορείς να πας το S2000 έχεις χέρια', έκαναν μερικά παντιλίκια στα γνωστά αυστραλιανά μέρη να ενθουσιάσουν το πλήθος, έριξαν και ένα τσαμπουκαλεμένο body kit να φανούν άγριοι στα γκομενάκια, carbon fiber καπώ να μειώσουν το βάρος, νίκελ ζαντούλες, εξατμίσεις με ήχο απομίμηση Sebring από παπάκια 50cc κλπ κλπ... το ίδιο και με το άμοιρο το Rx-8, κρίμα είμαστε πολύ βλαχολαός τελικά). Αν θες S2000 γιατί ξέρεις ότι μπορείς να το πας σε στροφές (και όχι για καφέ ή παντιλίκια στην πλατεία), καλώς. Αλλιώς τι πολύστροφος κινητήρας και ιστορίες...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
vargas πιστεύεις ότι (ανεξάρτητα από το υπόλοιπο αμάξι) το μοτέρ του S2000 είναι καλύτερο από του S3; Αν σου έδιναν την επιλογή μοτέρ S3 σε S2000 θα προτιμούσες και πάλι τα στροφαρίσματα στο θεό που δίνουν δύναμη που το S3 έχει σε 2000 στροφές κάτω;
Ρε παιδιά, έχετε οδηγήσει ποτέ τέτοια αυτοκίνητα ? Ο απόλυτος αριθμός στροφών δεν έχει σημασία, ξεχνάτε το κιβώτιο, το οποίο, στην περίπτωση των πολύστροφων μοτέρ, φροντίζει να 'σε βάζει' εκεί που πρέπει.
E ναι βρε Νάσσο.
Στο ένα χαροπαλεύεις με το σασμάν και στο άλλο με 6η και 1000rpm ξεμπαζώνειςΜεγαλύτερη σημασία έχει το ωφέλιμο εύρος στροφών. Μπορεί πχ. το S-2000 να φτάνει 9000 αλλά κάτω από τις 5000 είναι ψιλοάδειο, άρα 4000 εύρος στροφών. Ομοίως, μπορεί το TFSI να φτάνει 7000 αλλά βγάζει δύναμη εκεί ή απλά καίει βενζίνη, που λέει ο G60 ? Γενικά, τα Turbo έχουν μικρότερο ωφέλιμο εύρος στροφών από τα ατμοσφαιρικά, διότι το Turbo, ως 'αντλίες αέρα', έχουν συγκεκριμένη βέλτιστη παροχή, και δεν έχει ακόμα κατασκευαστεί Turbo με 4000 στροφές περιοχή απόδοσης (αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που η VW έφτιαξε το TSI (το κανονικό, όχι το ντεμεκ χωρίς τον κομπρέσορα) και διάφοροι κατασκευαστές διατάξεις διπλών Turbo ('μικρό' - 'μεγάλο')). Οδηγείστε ένα STI να δείτε τι σημαίνει να έχεις 300 άλογα και 40+ κιλά ροπής αλλά σε πόσες στροφές...
QsisVTS, μεγάλο ζόρι τραβάς με τη Honda
Αστο το Sti.
Με δεδομένη την αρχαιολογική δομή του κινητήρα του(εκτός του ότι είναι boxer ) είναι και αυτό καραπουσαρισμένο.
Eίναι επόμενο με παροχή αέρα από τουρμπίνα actros να αποδίδει ον οφ ο κινητήρας.Ας εξαιρέσουμε για λίγο τα συστήματα πλήρωσης του κυλίνδρου,ειτε μιλάμε για τούρμπο (τεχνητή υπερπλήρωση) είτε για μεταβλητούς (τεχνητή αναρόφηση).
Το καλύτερο χαρακτηριστικό για μένα ενός κινητήρα είναι η ροπή του και το ευρος όπου αυτή αποδίδετε,και κατά δεύτερο λόγο τα απόλυτα νούμερα της ιποδύναμης.
Αν η ροπή είναι μεγάλη και γραμική ,γραμμική θα είναι και η απόδοση της ιποδύναμης.
Ασχετα το πόσο θα είναι,δε με ενδιαφέρει και δε μου λέει τπτ ως απόλυτο νούμερο.
Τα χαρ/κά της ροπής λοιπόν υποδηλώνουν έναν σωστό και άρτια κατασκευασμένο κινητήρα.
Αν αυτό μπορεί να επιτευχθεί με κυβικά ακόμα καλύτερα.
Αν όχι,λόγω περιορισμού του βάρους του όγκου και ειδικά σήμερα ΤΩΝ ΡΥΠΩΝ,η επόμενη ποιό κοντινή και αξιόπιστη λύση είναι η υπερτροφοδότηση.
Καλώς η κακώς είναι η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ,για να διατηρηθεί το αντιστάθμισμα των χαρ/κων.
Από την άλλη η τεχνητή αναρόφηση έχει ένα όριο.
Τελος.
Ρουφήξτε με το στόμα σας όσο αέρα μπορείτε.
Αυτό είναι δεν έχει άλλο.
Και δοκιμάστε να σας πρεσάρουν αέρα στο στομάχι με το πιστόλι του κομπρεσερ για 1 secΑρα δεν μπορούμε να μιλάμε για ατμοσφαιρική τεχνολογική επανάσταση στα μοτερ της χοντα.
Θα το έλεγα αν το είχαν επιτύχει με νορμάλ κατασκευή της κυλινδροκεφαλής όπως όλα τα μοτερ.
Αυτό όμως πρακτικά οχι μόνο δεν ισχύει αλλά η τεχνική της πλήρους αναρόφησης έχει φτάσει στα μέγιστα όριά του ΠΛΕΟΝ.
Οπότε μιλάμε για τρύκ,άσχετα αν αυτό έχει οπαδούς.Το τελικό συμπερασμα.
Είτε έτσι είτε αλλιώς,ο ποιό μάγκας είναι αυτός που φτιάχνει μοτερ με τα καλύτερα χαρ/κά απόδοσης αρχής γενομένης απ την ροπή.Ολα τα άλλα είναι φλούδες.
-
Πραγματικα αναρωτιεμαι ποια ζωα αγοραζουν κατι αλλο εκτος group Vag.
Spread the knowledge brothers
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Πραγματικα αναρωτιεμαι ποια ζωα αγοραζουν κατι αλλο εκτος group Vag.Spread the knowledge brothers
Εγώ αναρωτιέμαι εκτός απ την βλακεία και τον παλιμπαιδισμό που σε δέρνει έχεις να πεις κάτι επί της ουσίας?
Αν όχι στρίφτη να στον παιδότοπο..... -
Ρε 'σύ Μάκη άσε τους χαρακτηρισμούς και μείνε στα επιχειρήματά σου...
[mod drdino] -
Xαροπαλεύεις με το σασμάν
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ρε 'σύ Μάκη άσε τους χαρακτηρισμούς και μείνε στα επιχειρήματά σου...
[mod drdino]Εσύ κρίνεις ότι αυτό το τσεκ πήρε την κατάλληλη θέση εε?
Μπράβο???? -
Lock alert. Το έχετε κουράσει.
-
Εγώ λέω ότι η προσωπική επίθεση απαγορεύεται. Ό,τι και αν είπε ο σκύλος, δεν το προσωποποίησε σε κανέναν. Τέλος το off topic, ας επιστρέψουμε στην κουβέντα.
[mod drdino] -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εγώ λέω ότι η προσωπική επίθεση απαγορεύεται. Ό,τι και αν είπε ο σκύλος, δεν το προσωποποίησε σε κανέναν. Τέλος το off topic, ας επιστρέψουμε στην κουβέντα.
[mod drdino]Εχω την εντύπωση ότι βλέπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος....
Κλειδώστε το
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
επισης κατι αλλο που δε μπορω να καταλαβω,ειναι γιατι ο κινητηρας του type-r που ναι και το θεμα μας θεωρειται τοσο γαματος και πολυστροφος εχοντας κοφτη στις 8400 εναντι του tfsi που χει κοφτη(χωρις να ψοφαει μεχρι εκει) στις 7000...για 1400 στροφες γινεται το ολο θεμα..??για 1400 στροφες στροφες το τουρμπο δεν σας αρεσει και γινεται ολος αυτος ο μυθος περι στροφαρισματος στο θεο και ηχο ηλεκτροτρυπανου???
ειναι λιγο αστειο οπως και να το δει κανεις...Μετα συγχωρήσεως,αλλά ποιός χ@ζει τον tfsi για τις πόσες στροφές πιάνει? Όλα τα υπόλοιπα σε ενδιαφέρουν όπως η ροπή του,πόσο ομαλός είναι κλπα.
Όσο για το στροφάρισμα που λες,κανένας μύθος.Οι πολύστροφοι κινητήρες της Honda (΄κι άλλων εταιριών εννοείται) έχουν φοβερό ήχο στις ψηλές στροφές και πέραν της ουσίας (χρειάζεται στροφάρισμα για να πάρεις τα μέγιστα όταν βγάζεις 100/λίτρο ατμοσφαιρικά), σε 'φτιάχνει' πως το λένε,μπαίνεις στη εν λόγω διάθεση για οδήγηση.
Για την ευχαρίστηση στον ήχο βέβαια,γούστα είναι αυτά.Κι οι turbo έχουν ωραία ηχητικά δείγματα (996 Turbo, F40,GTV TB) αλλά και η ατμόσφαιρα ( C GT, F50, DB9),μερικά μόνο απο τα καλύτερα του είδους...
Ο μπάσος σαράουντ ήχος ενός πορσικού που ξεμπαζώνει απ το ρελαντί δε νομίζω να σε χαλάει
Αυτοί είναι κινητήρες κι όχι αυτοί που ουρλιάζουν μόνο για καίνε βενζίνα....Ενώ ο υψίσυχνος ήχος της Carrera GT στις 7500rpm είναι γτπ?? Καίει απλά βενζίνη?
Διαβάζεις τι γράφει ο άλλος (την Porsche την είχα ήδη αναφέρει) ???
Αμα πιστεύεις στους turbo περισσότερο,μαγκιά σου,αλλά μη βγάζεις σκάρτα τα υπόλοιπα μοτέρ.
On topic,η σύγκριση που γίνεται είναι τελείως άδικη για το Honda.Αν ήταν οπωσδήποτε μεταξύ των 2 θα διάλεγα το TypeR για τον ήχο του και για την εμφάνιση του.
-
Αντε να κανουμε ενα ον τοπικ ποστ και εμεις απο εδω (δεν ειμαστε δυο απλα ειμαι διχασμενη πρωσοπικοτητα)
Αν μιλουσαμε 2-3 χροναι πριν θα αγοραζα τον Ιαπωνα....για τωρα κανεναν....αν ειμουν αναγκασμενος να παρω ενα απο τα δυο.......το S3.
-
πιο δικαιη θα ήταν η σύγκριση με το 4πορτο JDM type-R που οι τιμές τους είναι πιο κοντά
μόνο που είναι δυσκολο να το φερει κανείς Ελλάδα
AUDI S3 Ή HONDA CIVIC TYPE-R