-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Οι Ιάπωνες είναι περισσότερο θα έλεγα 'έμποροι' και σε καμιά περίπτωση στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας δεν έθεσαν τα δικά τους στάνταρ ώστε να ακολουθήσουν και οι άλλοι.
Σ' αυτό έχεις ένα δίκιο. Η αλήθεια είναι πως σπάνια κάποια ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία εξέλιξε κάτι εντελώς καινούριο. Συνήθως αντέγραφαν από τους Ευρωπαίους και απλά βελτίωναν κάτι εκεί που έπασχε. Ακόμη και τα πολύ καλά Impreza και Evo βασίστηκαν σαν ιδέα πάνω στην Integrale και βέβαια εξελίχηκαν αρκετά μέχρι σήμερα. Τον μεταβλητό χρονισμό όμως νομίζω ότι η Honda τον ανακάλυψε. Ίσως και να κάνω λάθος. Πάντως τη Honda και τη Subaru τις έχω σε μεγαλύτερη εκτίμηση από τις άλλες ιαπωνικές βιομηχανίες γιατί έχουν καταφέρει να αποκτήσουν μια δική τους φιλοσοφία.
Τώρα όσον αφορά την οδηγική αίσθηση που αποκομίζεις από τα καθημερινά αυτοκίνητα Ευρωπαίων και Ιαπώνων πιστεύω ότι οι Ευρωπαίοι ακόμη είναι μπροστά. ίσως όχι τόσο όσο στο παρελθόν, αλλά ακόμη είναι μπροστά. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Ιάπωνες εξελίσουν πολλά αυτοκίνητα στην Ευρώπη για να 'αποκτήσουν' την ευρωπαϊκή φιλοσοφία.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Πορωμένοι ε πορωμένοι.
Ε, όχι.... Αυτό πάει πολύ....
-
οποτε καταληγουμε παρτε S3 TT C2 κ γενικως οτιδηποτε μπουρδα απλα να μην ειναι γιαπωνεζικο...Πολυστροφους κινητηρες καθημερινης χρησης κ οχι v8 δεν προκειται το γρουπακι...να φτιαξει ποτε γτ δεν εχει ασχοληθει ποτε με την F1κ ουτε προκειται. Βy the way , το autocar το αγγλικο δινει 8.1 τα 100 στο civic...εχεις τετοιο 0-100 στο c2...με τιποτα. Αλλα κ να εχεις στο ειπα πραγματικα δεν με ενδιαφερουν οι κοντρες. Για το S2000 ΣΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ μην το αναφερεις καν ειναι ιεροσυλια να συγκρινεται με αυτοκινητα?? τυπου S3 k TT . ΤΣΕΚΑΡΕ fastestlaps.com/track3.html να δεις γιατι δεν πρεπε να μιλας καν για το συγκεκριμενο αυτοκινητο το S2000.Κατα τ αλλα παμε μια βολτα οποτε θες με το πασσατ να μου πεις ποια ειναι η γερμανικη ποιοτητα κατασκευης κ ποιο το τριξιμο...Κ στο ΤΤ που ειχα τα ιδια τραβαγα ...κ χειροτερα. Θα μου πεις γτ δεν παιρνω S2000, γνωριζω οτι δεν μπορω να το παω γτ πολυ απλα θελει χερια που εγω (παραδεχομαι) δεν εχω .
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
οποτε καταληγουμε παρτε S3 TT C2 κ γενικως οτιδηποτε μπουρδα απλα να μην ειναι γιαπωνεζικο...Πολυστροφους κινητηρες καθημερινης χρησης κ οχι v8 δεν προκειται το γρουπακι...να φτιαξει ποτε γτ δεν εχει ασχοληθει ποτε με την F1κ ουτε προκειται. Βy the way , το autocar το αγγλικο δινει 8.1 τα 100 στο civic...εχεις τετοιο 0-100 στο c2...με τιποτα. Αλλα κ να εχεις στο ειπα πραγματικα δεν με ενδιαφερουν οι κοντρες. Για το S2000 ΣΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ μην το αναφερεις καν ειναι ιεροσυλια να συγκρινεται με αυτοκινητα?? τυπου S3 k TT . ΤΣΕΚΑΡΕ fastestlaps.com/track3.html να δεις γιατι δεν πρεπε να μιλας καν για το συγκεκριμενο αυτοκινητο το S2000.Κατα τ αλλα παμε μια βολτα οποτε θες με το πασσατ να μου πεις ποια ειναι η γερμανικη ποιοτητα κατασκευης κ ποιο το τριξιμο...Κ στο ΤΤ που ειχα τα ιδια τραβαγα ...κ χειροτερα. Θα μου πεις γτ δεν παιρνω S2000, γνωριζω οτι δεν μπορω να το παω γτ πολυ απλα θελει χερια που εγω (παραδεχομαι) δεν εχω .ρε γ@μα το c2 για πλακα το βαλα στη κουβεντα.. και πριν μιλησα για ποιοτητα...και ειπα πχ οτι η μαζντα απο τους ιαπωνες εχει ποιοτητακαι λογικες τιμες...και αν εσυ οπως και ο φιλος μου(που το χει) μου λες οτι το S2000 θελει χερια και φοβασαι να το πας,σου απαντω οτι το δικο μου αυτοκινητο το παει και η κουτση μαρια και ισως ειναι τα πιο ευκολα 250 αλογα της αγορας για να οδηγησει καποιος...στο κατω κατω τα σκας χοντρα να ευχαριστηθεις κι οχι για να χεστεις πανω σου γλειφοντας πεζοδρομια..
κι αν μου πεις οτι το audi ειναι φλωρια και οτι το αλλο ειναι σκληροπυρηνικη αμαξαρα απλα θα γελασω.. γιατι εχοντας δωσει ΛΙΓΟΤΕΡΑ XΡHMATA εχω παρει ενα πιο αποτελεσματικο,πιο ποιοτικο και πιο ευκολοοδηγητο αυτοκινητο,που νταξει δεν ειναι και διθεσιο καμπριο να ψαρωσουν οι γκομενες(μονο οι πραγματικες προικοθηρισσες θα καταλαβουν τι ειναι και ποσο κανει ) αλλα κατα τα αλλα ειναι ενα πιο αξιοσεβαστο οχημα...με το κυρος της audi και οχι της honda..... -
Ο χρήστης grig82 έγραψε:
Οι Ιάπωνες είναι περισσότερο θα έλεγα 'έμποροι' και σε καμιά περίπτωση στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας δεν έθεσαν τα δικά τους στάνταρ ώστε να ακολουθήσουν και οι άλλοι.
Σ' αυτό έχεις ένα δίκιο. Η αλήθεια είναι πως σπάνια κάποια ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία εξέλιξε κάτι εντελώς καινούριο. Συνήθως αντέγραφαν από τους Ευρωπαίους και απλά βελτίωναν κάτι εκεί που έπασχε. Ακόμη και τα πολύ καλά Impreza και Evo βασίστηκαν σαν ιδέα πάνω στην Integrale και βέβαια εξελίχηκαν αρκετά μέχρι σήμερα. Τον μεταβλητό χρονισμό όμως νομίζω ότι η Honda τον ανακάλυψε. Ίσως και να κάνω λάθος. Πάντως τη Honda και τη Subaru τις έχω σε μεγαλύτερη εκτίμηση από τις άλλες ιαπωνικές βιομηχανίες γιατί έχουν καταφέρει να αποκτήσουν μια δική τους φιλοσοφία.
Τώρα όσον αφορά την οδηγική αίσθηση που αποκομίζεις από τα καθημερινά αυτοκίνητα Ευρωπαίων και Ιαπώνων πιστεύω ότι οι Ευρωπαίοι ακόμη είναι μπροστά. ίσως όχι τόσο όσο στο παρελθόν, αλλά ακόμη είναι μπροστά. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Ιάπωνες εξελίσουν πολλά αυτοκίνητα στην Ευρώπη για να 'αποκτήσουν' την ευρωπαϊκή φιλοσοφία.
O μεταβλητός είναι επίτευγμα της alfa romeo.
Οι ιάπωνες της honda όντως τον έφτιαξαν να δουλεύει σωστά.
Είναι όμως και το (σχεδόν) μοναδικό κομμάτι μηχανολογικά που ΕΠΡΕΠΕ να εξελίξουν τουλάχιστον σε επίπεδο αξιοπιστίας για να δημιουργήσουν αυτό που λέμε σχολή. -
γνωμη σου , δεν διαφωνω , αλλα το οτι το παει κ η κουτση μαρια για μενα τα λεει ολα. Πιο ευκολοδηγητο σιγουρα , πιο ποιοτικο δεν το γνωριζω , αλλα οχι πιο αποτελεσματικο. Στην πισω κινηση φαινονται τα πραγματικα σπορ αυτοκινητα.Αξιοσεβαστο σιγουρα ειναι το S3 , αυτο που δεν μπορω να καταλαβω γτ πρεπει να ακυρωνει το S2000 η το Type R ?? Ας υποθεσουμε οτι ειμαι πορωμενος , ρωτα εναν οποιονδηποτα αντικειμενικο να σου πει τι ειναι το S2000 κ κυριως τι μπορει να κανει.
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
ρωτα εναν οποιονδηποτα αντικειμενικο να σου πει τι ειναι το S2000 κ κυριως τι μπορει να κανει.σε Ελληνικο δρομο δυστυχως δε μπορει να κανει παρα πολλα. Οχι οτι ειναι αργο, αλλα σιγουρα δεν ειναι τοσο αποτελεσματικο οσο θα μπορουσε με βαση τις κορυφαιες προδιαγραφες του. Το οτι χαριζει χαμογελα αυτο ειναι σιγουρο, αλλα απο την αλλη θελει απειρη προσοχη και πολυ καλα χερια για να παει οντως γρηγορα.
το ποσο αποτελεσματικο θα μπορουσε να ειναι το δειχνουν οι χρονοι που γραφει οπου υπαρχει καλο οδοστρωμα, πχ πιστα.
απο την αλλη το S3 παει αερα παντου και παντα ακομη και με χρηστη που δεν εχει εμπειρα χερια. Αυτο ΔΕΝ ειναι κακο**, οσο και αν καποιοι θελουν να το παρουσιαζουν ετσι! Σε απλα Ελληνικα σημαινει οτι 'ολοι' μπορουν να το πανε 80% χωρις αγχος και κοπο. Απο εκει και πανω ΦΥΣΙΚΑ θελει χερια και εμπειρια. Απλα, σε Ελληνικο δρομο, αυτο το 80% ειναι μεγαλυτερο απο το 80% του S2000 που μπορει να το παει ενας καλος οδηγος χωρις να ρισκαρει χωρις λογο.
** το ιδιο κανουν ολοι οι μεγαλοι κατασκευαστες τα τελευταια χρονια: Αυτοκινητα που ειναι πιο ευκολο να τα παει κανεις γρηγορα,πχ, 430 εναντι 360, οι τελευταιες 911 σε σχεση με 5-10 χρονια πριν.
-
Θες να σου πω γτ αυτο που λες ειναι στην πραγματικοτητα κακο , σχεδον τραγικα κακο? Για τον απλουστατο λογο οτι ο μετριος ασχετος κλπ. οταν θα βρεθει πολυ πιο πανω απο τα ορια του εαυτου του κ του αυτοκινητου δεν θα καταλαβει καν ποτε πως κ γτ του εκατσε η στραβη με τραγικα η οχι αποτελεσματα γιαυτον κ το αυτοκινητο. Το S2000 μπορεις να το πας μονο αν γνωριζεις , δυστυχως η ευτυχως...
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Θες να σου πω γτ αυτο που λες ειναι στην πραγματικοτητα κακο , σχεδον τραγικα κακο? Για τον απλουστατο λογο οτι ο μετριος ασχετος κλπ. οταν θα βρεθει πολυ πιο πανω απο τα ορια του εαυτου του κ του αυτοκινητου δεν θα καταλαβει καν ποτε πως κ γτ του εκατσε η στραβη με τραγικα η οχι αποτελεσματα γιαυτον κ το αυτοκινητο. Το S2000 μπορεις να το πας μονο αν γνωριζεις , δυστυχως η ευτυχως...ο κακος θα βρεθει ευκολα πανω απο τα ορια του αλλα ΟΧΙ του S3, και το αμαξι θα σε 'συγχωρεσει' αν μπορει
αντιθετα με το S2000 η 'συγχωρεση' θα ερθει δυσκολα.
και φυσικα ο καφρος θα σκοτωθει και με ibiza 75, δε χρειαζεται να εχει 300 αλογα.
αλλωστε οι πραγματικα επικυνδυνοι οδηγοι δεν ειναι οι ασχετοι, αλλα αυτοι που νομιζουν οτι ξερουν.
δλδ οι Φερραρι, Πορσε, Λαμπο, Αουντι και λοιποι κατασκευαστες εξελισουν τα αυτοκινητα τους με λαθος σκεπτικο?
ενδιαφερον... -
καταρχην μην βαζεις την Ferrari με τις υπολοιπες εταιρειες μαζι, τουλαχιστον στο θεμα αυτο που θετεις.Ferrari δεν οδηγεις γρηγορα αν δεν εχεις χερια πολυ απλα.Για δες τα κορυφαια μοντελα της Ferrari k Porsche , ειναι ευκολοδηγητα συμφωνα μ αυτα που γραφουν τα περιοδικα??? Σιγουρα οι Porsche εχουν γινει πιο ευκολοδηγητες αλλα με τα τιμονια της audi που εχουν μηδαμινη αισθηση εξακολουθουν να μην εχουν καμια σχεση. Αν δεις τα τεστ ολων των περιοδικων για το S3 , παλι για το ελαφρυ τιμονι αναφερουν ως ενα απο τα μειονεκτηματα του. Το αμαξι αν κανεις την μαλακεια κ βρεθεις σε χλμ. που δεν πρεπει στην στροφη που δεν πρεπει, πως θα σε συνχωρεσει??? Με την βοηθεια του καλου θεουλη η με τα ηλεκτρονικα βοηθηματα, που οταν εχεις ξεπερασει τα ορια ειναι σαν να μην υπαρχουν...
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
καταρχην μην βαζεις την Ferrari με τις υπολοιπες εταιρειες μαζι, τουλαχιστον στο θεμα αυτο που θετεις.Ferrari δεν οδηγεις γρηγορα αν δεν εχεις χερια πολυ απλα.Για δες τα κορυφαια μοντελα της Ferrari k Porsche , ειναι ευκολοδηγητα συμφωνα μ αυτα που γραφουν τα περιοδικα??? Σιγουρα οι Porsche εχουν γινει πιο ευκολοδηγητες αλλα με τα τιμονια της audi που εχουν μηδαμινη αισθηση εξακολουθουν να μην εχουν καμια σχεση. Αν δεις τα τεστ ολων των περιοδικων για το S3 , παλι για το ελαφρυ τιμονι αναφερουν ως ενα απο τα μειονεκτηματα του. Το αμαξι αν κανεις την μαλακεια κ βρεθεις σε χλμ. που δεν πρεπει στην στροφη που δεν πρεπει, πως θα σε συνχωρεσει??? Με την βοηθεια του καλου θεουλη η με τα ηλεκτρονικα βοηθηματα, που οταν εχεις ξεπερασει τα ορια ειναι σαν να μην υπαρχουν...μια χαρα οδηγουνται οι Φερραρι γρηγορα και χωρις χερια. Μιλαω παντα σε σχεση με το παρελθον. Αλλωστε ακομη και στο 70% εισαι ταχυτερος απο οτιδηποτε αλλο... Εχεις ακουσει περι 512, f40?
το ιδιο για τις Πορσε.
το ιδιο και για το R8.
ναι το S3 εχει ελαφρυ τιμονι. Αυτο δε σημαινει οτι θα σκοτωθεις. Ελαφρυ δε σημαινει και χωρις αισθηση απαραιτητα.
δε λεω οτι αν μπεις με 200 σε στροφη των 140 θα γλυτωσεις! Αλλο λεω, ξαναδιαβασε. Καποια αυτοκινητα συγχωρουν λαθακια, καποια οχι.
-
επειδη καποιοι για την αποτελεσματικοτητα επικαλουνται πιστα..αυτη με το τελειο οδοστρωμα και οχι το ελληνικο που γλιστραει...
http://www.fastestlaps.com/index.php?pa ... a7e3125a10' target='_blank' target='_blank' target='_blank
και επειδη αμφισβητεις την ποιοτητα,νομιζω πως οταν πηγαινεις εθνικη με 170-200 για πολλη ωρα και δεν ακουγεται σχεδον τιποτα απ'εξω και συ μπορεις απλα να συνομιλησεις με το διπλανο σου και να ακους τη μουσικουλα σου λεει πολλα...στο τελευταιο μου ταξιδι ο πατερας μου ουτε καν αντιληφθηκε οτι φτασαμε σε καποια φαση τα 220-230...και μετα απο ολα αυτα βγαινεις εξω ξεκουραστος κι απο πανω..
εχεις ιδεα τι παει να πει ταξιδι με s2000??που βγαινεις εξω σαν σιγμα τελικο???που βουιζουν τα αυτια σου απο το ανουσιο θορυβο???... που χτυπαει η κουκουλα???ακομα και οι porsche που κανουν σουπερ θορυβο(κι οχι σαν μηχανακι) εχουν φροντισει να εχουν καποια ηχομονωση...τα honda τελειως χαρτινα... -
καταρχην μην βαζεις την Ferrari με τις υπολοιπες εταιρειες μαζι, τουλαχιστον στο θεμα αυτο που θετεις.Ferrari δεν οδηγεις γρηγορα αν δεν εχεις χερια πολυ απλα.
1000% λαθος για τις συγχρονες ferrari
-
Επειδή πολλά ακούγονται και γράφονται, άλλο 'το πάει και η κουτσή Μαρία' και άλλο 'το πάει στο όριο και η κουτσή Μαρία'. Η κάθε 'Μαρία' μπορεί να νομίσει ότι 'το πάει' απλώς και μόνο επειδή είναι τόσο ψηλά τα όριά του που πρώτα θα τρομάξει, από το πόσο γρήγορα μπορεί να κινηθεί σε σχέση με ο,τιδήποτε άλλο απαιτεί την ίδια προσπάθεια από πλευράς οδηγού, και θα κόψει, και μετά -όταν το μάθει και τολμήσει να πιέσει - θα τα πλησιάσει.
Το 'στην πίσω κίνηση φαίνονται τα πραγματικά σπορ αυτοκίνητα' προσωπικά μου φαίνεται πολύ... γραφικό. Αν 'σπορ' σημαίνει 'πάω εύκολα με το πλάι' τότε σιγά το δύσκολο να φτιάξει οποιαδήποτε εταιρία 'σπορ αμάξι' με την κίνηση πίσω, που να γυρίζει την ουρά του με γκάζι ή με κατέβασμα μέσα στη στροφή. Μέχρι και το Volvo 340 που είχα κάποτε ήταν 'πραγματικά σπορ', κάτω από αυτή τη λογική, αφού ήταν πραγματικά εύκολο να το πας όλο με τις πόρτες, κι ας μην είχε άλογα [ούτε όμως και κρατήματα] και να χαίρεσαι 'σπορ οδήγηση'. Tο πραγματικά 'σπορ' δεν το καθορίζει το που βρίσκεται η κίνηση αλλά η υλοποίηση. Και με τετρακίνηση με haldex μπορείς να παίξεις (βγάλτε το ESP και δείτε πόσο διασκεδαστικά γυρίζει στις φουρκέτες το S3 με λίγο παραπάνω γκάζι και πόσο όμορφα σημαδεύεις τις εξόδους αν το μάθεις) και με μπροστινή κίνηση, αν έχεις αρκετά άλογα και σωστό στήσιμο όπως το Type-R.
Οφ-τοπικ (εκεί που το πήγαμε...): 13.5 λίτρα 100άρας ανά 100km η μέση κατανάλωση του S3 του φίλου που το έχει εδώ και 3 μήνες (με 40% πόλη/κίνηση, 40% εκτός και 20% 'αντι-οικονομική' οδήγηση).
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Επειδή πολλά ακούγονται και γράφονται, άλλο 'το πάει και η κουτσή Μαρία' και άλλο 'το πάει στο όριο και η κουτσή Μαρία'. Η κάθε 'Μαρία' μπορεί να νομίσει ότι 'το πάει' απλώς και μόνο επειδή είναι τόσο ψηλά τα όριά του που πρώτα θα τρομάξει, από το πόσο γρήγορα μπορεί να κινηθεί σε σχέση με ο,τιδήποτε άλλο απαιτεί την ίδια προσπάθεια από πλευράς οδηγού, και θα κόψει, και μετά -όταν το μάθει και τολμήσει να πιέσει - θα τα πλησιάσει.Το 'στην πίσω κίνηση φαίνονται τα πραγματικά σπορ αυτοκίνητα' προσωπικά μου φαίνεται πολύ... γραφικό. Αν 'σπορ' σημαίνει 'πάω εύκολα με τις πόρτες' τότε σιγά το δύσκολο να φτιάξει οποιαδήποτε εταιρία 'σπορ αμάξι' με την κίνηση πίσω, που να γυρίζει την ουρά του με γκάζι ή με κατέβασμα μέσα στη στροφή. Μέχρι και το Volvo 340 που είχα κάποτε ήταν 'πραγματικά σπορ', κάτω από αυτή τη λογική, αφού ήταν πραγματικά εύκολο να το πας όλο με τις πόρτες, κι ας μην είχε άλογα [ούτε όμως και κρατήματα] και να χαίρεσαι 'σπορ οδήγηση'. Tο πραγματικά 'σπορ' δεν το καθορίζει το που βρίσκεται η κίνηση αλλά η υλοποίηση. Και με τετρακίνηση με haldex μπορείς να παίξεις (βγάλτε το ESP και δείτε πόσο διασκεδαστικά γυρίζει στις φουρκέτες το S3 με λίγο παραπάνω γκάζι και πόσο όμορφα σημαδεύεις τις εξόδους αν το μάθεις) και με μπροστινή κίνηση, αν έχεις αρκετά άλογα και σωστό στήσιμο όπως το Type-R.
Οφ-τοπικ (εκεί που το πήγαμε...): 13.5 λίτρα 100άρας ανά 100km η μέση κατανάλωση του S3 του φίλου που το έχει εδώ και 3 μήνες (με 40% πόλη/κίνηση, 40% εκτός και 20% 'αντι-οικονομική' οδήγηση).
και γω 13,4 εχω μεση και επισης συμφωνω πως με τον haldex πετας τα κωλαρακια σου(με καποια προσπαθεια βεβαια) και οτι ενα εμπροσθοκινητο μπορει να ναι το ιδιο διασκεδαστικο...
τωρα για το οριο και τη κουτση μαρια,δε λεω οτι παω το αυτοκινητο στο οριο(ακομα τουλαχιστον)αλλα οτι μπορει καποιος σε αυτο το αυτοκινητο να φτασει τα ορια πιο γρηγορα και ευκολα απο οτι σε ενα s2000..για να πας στο απολυτο οριο θες χερια ο,τι κι αν εχεις,ακομα και αν μιλαμε για τη πιο ψαγμενη τετρακινηση του κοσμου παει και τελειωσε..η φιλοσοφια της καθε τετρακινησης ομως ειναι να σε βοηθαει να κρατιεσαι στα ολισθηρα οδοστρωματα κι οχι να παιζεις με το γκαζι για να μη φερεις σβουρες..στο πραγματικο δρομο αυτο ειναι πλεονεκτημα...θα πας πιο γρηγορα με μικροτερη προσπαθεια και λιγοτερο αγχος...μιλαω για ενα συγκεκριμενο ατομο με Χ δυνατοτητες και σε ποιο αυτοκινητο θα τις εξαντλησει πιο ευκολα...
-
Παντως εγω σαν κατοχος VAG συμφωνω σε ολα για την οδηγικη απολαυση που προσφερουν...!
Το ξερω απο πρωτο χερι! -
επισης κατι αλλο που δε μπορω να καταλαβω,ειναι γιατι ο κινητηρας του type-r που ναι και το θεμα μας θεωρειται τοσο γαματος και πολυστροφος εχοντας κοφτη στις 8400 εναντι του tfsi που χει κοφτη(χωρις να ψοφαει μεχρι εκει) στις 7000...για 1400 στροφες γινεται το ολο θεμα..??για 1400 στροφες στροφες το τουρμπο δεν σας αρεσει και γινεται ολος αυτος ο μυθος περι στροφαρισματος στο θεο και ηχο ηλεκτροτρυπανου???
ειναι λιγο αστειο οπως και να το δει κανεις... -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
μυθος περι στροφαρισματος στο θεο και ηχο ηλεκτροτρυπανου???ΘΕΟΣ...
Βάλε ρελαντί στις 5000rpm,αφάιρεσε τις υπόλοιπες 4999pm (κράτα τις 100 για τη μίζα/start) και δες πόσες μένουν για το ουσιαστικό εύρος απόδοσης
Και μια στροφή ακόμα τους είναι πόλύτιμη
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
επισης κατι αλλο που δε μπορω να καταλαβω,ειναι γιατι ο κινητηρας του type-r που ναι και το θεμα μας θεωρειται τοσο γαματος και πολυστροφος εχοντας κοφτη στις 8400 εναντι του tfsi που χει κοφτη(χωρις να ψοφαει μεχρι εκει) στις 7000...για 1400 στροφες γινεται το ολο θεμα..??για 1400 στροφες στροφες το τουρμπο δεν σας αρεσει και γινεται ολος αυτος ο μυθος περι στροφαρισματος στο θεο και ηχο ηλεκτροτρυπανου???
ειναι λιγο αστειο οπως και να το δει κανεις...Μετα συγχωρήσεως,αλλά ποιός χ@ζει τον tfsi για τις πόσες στροφές πιάνει? Όλα τα υπόλοιπα σε ενδιαφέρουν όπως η ροπή του,πόσο ομαλός είναι κλπα.
Όσο για το στροφάρισμα που λες,κανένας μύθος.Οι πολύστροφοι κινητήρες της Honda (΄κι άλλων εταιριών εννοείται) έχουν φοβερό ήχο στις ψηλές στροφές και πέραν της ουσίας (χρειάζεται στροφάρισμα για να πάρεις τα μέγιστα όταν βγάζεις 100/λίτρο ατμοσφαιρικά), σε 'φτιάχνει' πως το λένε,μπαίνεις στη εν λόγω διάθεση για οδήγηση.
Για την ευχαρίστηση στον ήχο βέβαια,γούστα είναι αυτά.Κι οι turbo έχουν ωραία ηχητικά δείγματα (996 Turbo, F40,GTV TB) αλλά και η ατμόσφαιρα ( C GT, F50, DB9),μερικά μόνο απο τα καλύτερα του είδους...
-
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
ειναι λιγο αστειο οπως και να το δει κανεις...Μετα συγχωρήσεως,αλλά ποιός χ@ζει τον tfsi για τις πόσες στροφές πιάνει? Όλα τα υπόλοιπα σε ενδιαφέρουν όπως η ροπή του,πόσο ομαλός είναι κλπα.
Όσο για το στροφάρισμα που λες,κανένας μύθος.Οι πολύστροφοι κινητήρες της Honda (΄κι άλλων εταιριών εννοείται) έχουν φοβερό ήχο στις ψηλές στροφές και πέραν της ουσίας (χρειάζεται στροφάρισμα για να πάρεις τα μέγιστα όταν βγάζεις 100/λίτρο ατμοσφαιρικά), σε 'φτιάχνει' πως το λένε,μπαίνεις στη εν λόγω διάθεση για οδήγηση.
Για την ευχαρίστηση στον ήχο βέβαια,γούστα είναι αυτά.Κι οι turbo έχουν ωραία ηχητικά δείγματα (996 Turbo, F40,GTV TB) αλλά και η ατμόσφαιρα ( C GT, F50, DB9),μερικά μόνο απο τα καλύτερα του είδους...
Ο μπάσος σαράουντ ήχος ενός πορσικού που ξεμπαζώνει απ το ρελαντί δε νομίζω να σε χαλάει
Αυτοί είναι κινητήρες κι όχι αυτοί που ουρλιάζουν μόνο για καίνε βενζίνα....
AUDI S3 Ή HONDA CIVIC TYPE-R