-
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
@QsisVTSτώρα το πρόσεξα... 1.710(Μ6) - 1.420(911) = 290Kg 600Kg?
Kg/ίππο Μ6: 3,37
Kg/ίππο 911: 4Μια χαρά την βγάζει η Μ6 με τους ίππους της.
Λέγοντας κλειστή διαδρομή εννοώ με εκκίνηση και τερματισμό χρονομετρημένο. Εσύ το πήγες στο σφιχτή απο την άποψη στενή και αργή λόγω πολλών στροφών. Δεν είδα να είναι κάτι τέτοιο η διαδρομή εκείνη.
ναι εχεις δικιο για το βαρος κοιταξα τη καμπριο αλλα και παλι ειναι 300 κιλα πανω...1700 δεν ειναι κι ο,τι καλυτερο κυριως για τις στροφες...για ποιο λογο νομιζεις οτι οι δημιουργοι της veyron δεν εχουν ανακοινωσει επισημους χρονους και στις εκπομπες που εστειλαν το αυτοκινητο τους απαγορεψαν να το βαλουν σε πιστα???επειδη ειναι βαρυδι...γιατι η Μ3 ακομα και η προηγουμενη ειναι πιο γρηγορη απο τη Μ5 σε πιστα??
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Μια χαρά θα συγκριθεί ΚΑΙ με το s2000 το S3, γιατί κάνουν τα ίδια λεφτά και είναι ΚΑΙ τα δύο ΣΠΟΡ αυτοκίνητα.
To ένα είναι Roadster και το άλλο hatch,δεν γίνεται σύγκριση,αύτα είναι για τους αμπελοφιλοσόφους και τους Schumacher των καφετεριών για να έχουν να λένε...
-
ή ότι δεν μπορούνε να πάνε τα αμάξια στην πίστα
off topic αλλά ή το έχουν πει οι ίδιοι (Τσιγκρής) ότι δεν μπορούν να τα πάνε στην πίστα ή απλά προτιμούν να εξευτελίζονται αργά αλλά σταθερά (Πατέλος).
Για να καταλάβεις το μέγεθος της βλακείας όχι μόνο δεν μπόρεσαν να πάνε την Z4 MCoupe σε ρυθμό που άνετα θα την έβγαζε μπροστά από την 335 αλλά επειδή λέει δεν μπόρεσαν να απενεργοποιήσουν το VDC στην Brera άλλαξαν τελείως τον τρόπο οδήγησης (πολύ χαμηλή ταχύτητα στην είσοδο) για να μην ενεργοποιείται (δηλαδή όχι μπούρδες αλλά μπουρδάρες).
Ο Needel και ο Plato υπήρξαν οδηγοί αγώνων και μάλιστα υψηλού επιπέδου, στο Top Gear υπάρχει ένας Stig που επίσης είναι οδηγός αγώνων.
Αυτά τα να μην πω που δεν έχουν πάρει μια νίκη σε ενιαίο για δημοσιογράφους τι μας το παίζουν οδηγάρες;
Φυσικά και εξαιρείται ο Τσιγκρής που είναι οδηγάρα αποδεδειγμένα αλλά όπως λέει και ο ίδιος γέρασε, πάχυνε κλπ (και μπράβο του που το λέει).
Επειδή αναφέρθηκε το προηγούμενο S3 θυμίζω ότι το 2002 είχαν βάλει 2 ιταλούς οδηγούς αγώνων από τα GT αντοχής που είχαν κάνει το τεστ... -
Ο χρήστης GIANNIS-R έγραψε:
Μια χαρά θα συγκριθεί ΚΑΙ με το s2000 το S3, γιατί κάνουν τα ίδια λεφτά και είναι ΚΑΙ τα δύο ΣΠΟΡ αυτοκίνητα.
To ένα είναι Roadster και το άλλο hatch,δεν γίνεται σύγκριση,αύτα είναι για τους αμπελοφιλοσόφους και τους Schumacher των καφετεριών για να έχουν να λένε...
τιμολογιακα και πρακτικα για καποιον που εχει αυτα τα λεφτα και θελει καινουριο αυτοκινητο μια χαρα συγκρινονται και ας εχουν αντιθετη φιλοσοφια ,δηλαδη με το ταπερ που ναι πολυ φθηνοτερο και με κινηση μπροστα μπορει να συγκριθει???και αυτη ακυρη συγκριση ειναι....
επισης εχουν παρομοιες επιδοσεις και μπορει να δωσει περισσοτερη τροφη για συζητηση στους schumacher του φορουμ(μεταξυ των οποιων εισαι και συ!!!:shifty:) αυτο το συγκριτικο παρα με το type-r -
Το ταπερ κάνει όσο μια 316,ε τότε να τα συγκρίνουμε...
Η σύγκριση που μπορεί να γίνει είναι μεταξύ Αudi s3 και Ιmpreza STi WRX
Στις Σερρες το Ιmpreza STi WRX έκανε 1:35:70 και το S3 έκανε 1:36:60
(καλα το Drive το S3 το έβγαλε οτι εκανε 1:37:10.... στις Σερρες...),oτι να ναι.....(και απ΄ όπου τα πέρνουν) -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
τώρα το πρόσεξα... 1.710(Μ6) - 1.420(911) = 290Kg 600Kg?
Kg/ίππο Μ6: 3,37
Kg/ίππο 911: 4Μια χαρά την βγάζει η Μ6 με τους ίππους της.
Λέγοντας κλειστή διαδρομή εννοώ με εκκίνηση και τερματισμό χρονομετρημένο. Εσύ το πήγες στο σφιχτή απο την άποψη στενή και αργή λόγω πολλών στροφών. Δεν είδα να είναι κάτι τέτοιο η διαδρομή εκείνη.
ναι εχεις δικιο για το βαρος κοιταξα τη καμπριο αλλα και παλι ειναι 300 κιλα πανω...1700 δεν ειναι κι ο,τι καλυτερο κυριως για τις στροφες...για ποιο λογο νομιζεις οτι οι δημιουργοι της veyron δεν εχουν ανακοινωσει επισημους χρονους και στις εκπομπες που εστειλαν το αυτοκινητο τους απαγορεψαν να το βαλουν σε πιστα???επειδη ειναι βαρυδι...γιατι η Μ3 ακομα και η προηγουμενη ειναι πιο γρηγορη απο τη Μ5 σε πιστα??
Μην τα λές σε μένα... έρχεσαι στα λόγια μου, οτι τα άλογα στα χαρτιά δεν μπορούν απο μόνα τους να ανακηρύξουν ενα αμάξι καλύτερο απο ενα άλλο με λιγότερα.
Τώρα για το flame που εχουμε αρχίσει να ρίχνουμε στους δημοσιογράφους του drive...νομίζω οτι δεν διαφέρουν σε κάτι απο τους υπόλοιπους της ελληνικής επικράτειας. Εκτός και αν όλα τα κουλάδια έχουνε μαζευτεί στο drive αφήνοντας τους χεράδες στα υπόλοιπα περιοδικά.Όπως είπα σε προηγούμενο ποστ μου κάθε δημοσιογράφος έχει να δώσει κάτι και ξαναλέω δεν πρέπει να κολλάμε σε ένα περιοδικό. Εγώ ποτέ δεν είπα οτι ο Στιγκ είναι δημοσιογράφος και γι'αυτό τους χρόνους που έχει κάνει με διάφορα αμάξια στο top gear τους λαμβάνω υπ'οψιν μου πολύ περισσότερο απο τους εδώ δημοσιογραφικούς χρόνους. Εκτός αυτού ο μέσος Άγγλος εχεί πολύ μεγαλύτερη παιδεία μηχανοκίνητου αθλητισμού (και μην μπλέξουμε τους εδώ 'κοντροναούς' της Θεάς Ευθείας με τις αμέτρητες πίστες που υπάρχουν σκόρπια στην Αγγλία) απο τον μέσο Ελληνα πόσο μάλλον οι δημοσιογράφοι του ειδικού τύπου στην αγγλία.
-
κλειστή διαδρομη το isle of man???
best topic ever
-
Joe λέγοντας κλειστή δεν εννοούσα οτι κάνει κυκλο γύρο ή πίστα...
Είναι όμως χρονομετρημένη διαδρομή στην οποία γίνονται και αγώνες και όχι ένας παραλιακός δρόμος στο οποίο θα γίνει μια κόντρα απο το 0 στο άπειρο... -
Joe λέγοντας κλειστή δεν εννοούσα οτι κάνει κυκλο γύρο ή πίστα...
Είναι όμως χρονομετρημένη διαδρομή στην οποία γίνονται και αγώνες και όχι ένας παραλιακός δρόμος στο οποίο θα γίνει μια κόντρα απο το 0 στο άπειρο...φίλε μου ε όχι και να εννοούσα οτι είναι πίστα το ΤΤ !!
για τις μουαγιέν μιλούσα.κ βέβαια οι μουαγιέν κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομης ειναι αρκετα υψηλες (αηδιαστικα υψηλές δλδ).
καμια σχε΄ση με τη διαδρομή του top gear δλδ ή του 5th gear.
ωστόσο σε στεγνο πιστεύω 8α γινοταν σφαγή.σε βρεγμενο παραήταν 'ευκολη' η νίκη για την πορκα
-
H 911 ήταν η S και οχι η 4S Που να έτρεχε με αυτήν δηλαδή...
Δεν νομίζω οτι είναι και το πιο ευκολοδήγητο αμάξι στο όριο η πισωκίνητη 911 όσο και αν την έχουν εξελίξει, πόσο μάλλον στο βρεγμένο...
-
Οχι το S2000 δεν συγρινεται με το s3. Πολυ απλα απευθυνονται σε τελειως διαφορετικο κοσμο. Το ενα ειναι καμπριο το αλλο οχι .Κ στην τελικη το ενα ειναι αυθεντικα σπορ (με οτι συνεπαγεται) το αλλο ημισπορ...Κ για μενα ειναι απλως γελοιο να συγκρινονται αφου δεν εχουν καμια μα καμια σχεση
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Οχι το S2000 δεν συγρινεται με το s3. Πολυ απλα απευθυνονται σε τελειως διαφορετικο κοσμο. Το ενα ειναι καμπριο το αλλο οχι .Κ στην τελικη το ενα ειναι αυθεντικα σπορ (με οτι συνεπαγεται) το αλλο ημισπορ...Κ για μενα ειναι απλως γελοιο να συγκρινονται αφου δεν εχουν καμια μα καμια σχεσηΤι σημαίνει το τελειώς διαφορετικό κόσμο;
Οι ίδιοι άνθρωποι τα αγοράζουν, αυτοί που έχουν να δώσουν 50Κ και θέλουν κάτι γρήγορο! Οταν έχεις 50Κ και ψάχνεις σπορ αμάξι, κοιτάς τι υπάρχει στην αγορά, ζυγίζεις τα λεφτά και τις ανάγκες σου και πράττεις αναλόγως!Δηλαδή ΜΟΝΟΝ αυτοί με το S είναι οι 'αυθεντικοί' (σαν το Levi's 501 ή την Coca Cola δηλαδή ) και οι υπόλοιποι είναι για τα μπάζα;
Επιπλέον, το αν εσύ βάζεις 2 αυτοκίνητα στην ίδια κατηγορία, δεν σημαίνει πως εγώ το υιοθετώ και αντίστροφα! Πχ κάποιοι θα βάλουν στην ίδια κατηγορία VW , Seat και Skoda με τα GTI, FR και RS αντίστοιχα... ΓΙΑ ΜΕΝΑ όμως, τα δύο τελευταία ΔΕΝ μπαίνουν στην σύγκριση, γιατί δεν θα τ'αγόραζα ΠΟΤΕ. Οπως δεν θα έβαζα και το Type-R για διαφορετικούς λόγους!
Οι προσωπικές μας απόψεις είναι ένα θέμα , αλλα αφορούν εμάς. Το τι κάνει ο κόσμος όταν αγοράζει αυτοκίνητο, είναι άλλο θέμα και το σίγουρο είναι πως δεν κοιτάζει πόσο...αυθεντικά σπορ είναι το S. Και αν κρίνεις από μεγάλη πλειοψηφία των κατόχων του στην Ελλάδα τουλάχιστον, κάθε άλλο παρά για την 'αυθεντικότητα' το αγόρασαν... -
Highfidelity να είσαι σίγουρος πως τα τμήματα marketing των δύο αυτών εταιριών όταν κάνανε τον σχεδιασμό των μοντέλων αυτών (οχι design μην παρεξηγηθώ) είχανε τελείως διαφορετικά target group στο marketing planing. Το μόνο κοινό σημείο των δύο target group είναι οτι διαθέτουν τα 50.000Ε. Απο κεί και πέρα όλα διαφέρουν. Φυσικά και θα υπάρχουν εισροές απο το ένα target group στο άλλο. Αυτό δεν σημαίνει οτι τα άτομα του ενός target group είναι για τα μπάζα και του άλλου δεν είναι… Αλλά όπως και να το κάνουμε το s2000 θέλει πολύ περισσότερο χέράδες από ένα S3 άσχετα αν δεν συμβαίνει αυτό.
-
Highfidelity να είσαι σίγουρος πως τα τμήματα marketing των δύο αυτών εταιριών όταν κάνανε τον σχεδιασμό των μοντέλων αυτών (οχι design μην παρεξηγηθώ) είχανε τελείως διαφορετικά target group στο marketing planing. Το μόνο κοινό σημείο των δύο target group είναι οτι διαθέτουν τα 50.000Ε. Απο κεί και πέρα όλα διαφέρουν. Φυσικά και θα υπάρχουν εισροές απο το ένα target group στο άλλο. Αυτό δεν σημαίνει οτι τα άτομα του ενός target group είναι για τα μπάζα και του άλλου δεν είναι… Αλλά όπως και να το κάνουμε το s2000 θέλει πολύ περισσότερο χέράδες από ένα S3 άσχετα αν δεν συμβαίνει αυτό.ΟΚ, εγώ δεν έχω να πω κάτι επιπλέον. Για μένα, ένας που έχει χρήματα να διαθέσει, μπορεί να πάρει S αν γουστάρει μπαντιλίκια ή S3 αν θέλει να πατάει τους περισσότερους! Ε κι αυτός μπορεί ΚΑΛΛΙΣΤΑ να είναι ο ίδιος άνθρωπος! Σιγά μην σκεφτεί κάποιος 'είμαι αρκετά χεράς για το S, μήπως να πάρω το S3;'
Θα πάρει ό,τι του γουστάρει!
Και δεν μιλώ για κάποιο niche κομμάτι της αγοράς, αλλά για το ευρύτερο κομμάτι 'οδηγών με ανησυχίες'...Πχ ο tm εδώ αγόρασε το Golf GTI δεν του άρεσε επειδή δεν ήταν αρκετά συμμετοχικό και πήρε το S. Αμα γίνει μπαμπάς, μπορεί να πάρει το S3 κ.ο.κ...
Ο ΙΔΙΟΣ άνθρωπος!
Δεν μπορώ να δεχτώ λοιπόν πως δεν γίνεται να μπουν σε σύγκριση αυτά τα δύο, όταν εν τέλει αγοράζονται από τους ίδιους ανθρώπους σε διαφορετική φάση της ζωής τους! Αυτό που αλλάζει, είναι το πως διαθέτεις 50Κ στα 30 και πως στα 40 σου για παράδειγμα... -
Μα δεν είπε κανείς οτι οι άνθρωποι μένουνε στο ίδιο target group απο την μέρα που γεννηθήκαν μέχρι να πεθάνουν!!!
Όταν είναι κάποιος στα 5 του ανήκει στο target group της hotwheels και μέχρι να φτάσει αναγκαστικά στο target group της 'Class E Nekrofora' περνάει απο πάρα πολλά άλλα target group.
Τα target group τα θέτουνε οι εταιρείες και απο κεί και πέρα μπαίνουνε η βγαίνουνε τα άτομα απο αυτά ανάλογα με τις ανάγκες τους και τις δυνατότητές τους. Και έτσι δημιουργούνται και οι κατηγορίες αυτοκινήτων, αν είναι έτσι να τα χωρίζουμε ανάλογα το κόστος τους…
Είπαμε,,,ένα είναι το κοινό target group για ΟΛΟΥΣ
-
Οχι δεν τ αγοραζουν οι ιδιοι, οπως κ να το δεις...Ειναι πολυ γενικο να λες θελω κατι γρηγορο. Οταν ψαχνεις πραγματικα σπορ δεν πας στο S3.Αν θες μια μεσοβεζικη λυση που να ναι πρακτικο (να βαζεις παιδια σκυλια πεθερες μεσα) , ανετο κ γρηγορο ναι πας στο αουντι. Απλα καμια σχεση με το S2000. Εγω δεν ειπα οτι ειναι καποιος για τα μπαζα επειδη επιλεγει το αουντι , απλα δεν ανηκει στην κατηγορια του πραγματικα σπορ. Δηλαδη τοσο δυσκολο ειναι να το καταλαβει καποιος??? Το γιατι αγοραζει ο καθενας το αυτοκινητο του ειναι δικο του θεμα, νομιζω...Οπως αγορασαν το s2000 καποιοι χωρις να ξερουν τι πραγματικα επελεξαν , ετσι υπαρχουν κ καποιοι που πηραν το αουντι νομιζοντας πως αγορασαν σπορ κατασκευη.
-
Τα Evo και STI που βάζεις μέσα παιδιά-σκυλιά είναι σπορ ή όχι ?
H M3 ή η M5 ?
Το GT-R ?κτλ. κτλ.
Συμφωνώ πως όποιος 'κοιτάει' το S3 δεν 'κοιτάει' το S2000 ή το MX5 ή το Opel GT ή το MR2 ή την Elise. Αλλά ο διαχωρισμός σπορ-μη σπορ είναι λάθος όπως γίνεται, ΙΜΗΟ.
-
Μαλλον εσυ κανεις το λαθος σε οτι αφορα το διαχωρισμο.Τα αυτοκινητα που αναφερεις ειναι σπορ, τι σχεση που εχουν με το αουντι δεν καταλαβα????Μονο οτι ειναι 4πορτα ισως κ εχουν χωρους , γιατι ανετα δεν τα λες...ουτε απλως γρηγορα οπως το αουντι. οποτε.....
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Οχι δεν τ αγοραζουν οι ιδιοι, οπως κ να το δεις...Ειναι πολυ γενικο να λες θελω κατι γρηγορο. Οταν ψαχνεις πραγματικα σπορ δεν πας στο S3.Αν θες μια μεσοβεζικη λυση που να ναι πρακτικο (να βαζεις παιδια σκυλια πεθερες μεσα) , ανετο κ γρηγορο ναι πας στο αουντι. Απλα καμια σχεση με το S2000. Εγω δεν ειπα οτι ειναι καποιος για τα μπαζα επειδη επιλεγει το αουντι , απλα δεν ανηκει στην κατηγορια του πραγματικα σπορ. Δηλαδη τοσο δυσκολο ειναι να το καταλαβει καποιος??? Το γιατι αγοραζει ο καθενας το αυτοκινητο του ειναι δικο του θεμα, νομιζω...Οπως αγορασαν το s2000 καποιοι χωρις να ξερουν τι πραγματικα επελεξαν , ετσι υπαρχουν κ καποιοι που πηραν το αουντι νομιζοντας πως αγορασαν σπορ κατασκευη.θες να πεις οτι το s2000 ειναι τοοοσο πολυ σπορ??πιο πολυ απο μια carrera turbo η ενα R8 τα οποια ειναι πολυ πιο ανετα και ευκολοοδηγητα(και μη πισωκινητα)???το σπορ ειναι σχετικη εννοια για πολλους,για μενα ειναι ο,τι παει γρηγορα σε στροφες και ευθειες...ενα αυτοκινητο που δεν εχει ουρανο(αρα ασχημη ακαμψια) δεν ειναι οσο σπορ θα πρεπε,επισης παντα συμφωνα με τη προσωπικη μου αποψη,πρεπει να εκμεταλλευομαστε ο,τι τεχνολογικη δυνατοτητα μας δινεται για να παμε πιο γρηγορα...οπως ο οδηγος του s2000 θα εκμεταλλευτει το μπλοκε του,ετσι εγω θα εκμεταλλευτω τη τετρακινηση μου,το evo την ακομα πιο εξελιγμενη δικη του και παει λεγοντας....αν θελουμε να μιλαμε καθαρα για ικανοτητα οδηγου πως θα σου φαινοταν το s2000 να ειχε ελευθερο διαφορικο???θα επρεπε να προσπαθεις πολυ περισσοτερο δε θα ταν πιο γαματο?το δικο μου αυτοκινητο στριβει με πολυ περισσοτερη προσπαθεια απο ενα evo η μια carrera turbo να ισχυριστω οτι το αυτοκινητο μου ειναι πιο σπορ απο τη porsche???το οτι ενα αυτοκινητο ειναι σπορ δε σημαινει οτι πρεπει να ναι δυστροπο και αν θελετε να μιλησουμε για αντρικα αυτοκινητα μπορουμε να πουμε για punto gt με 300 αλογα στους μπροστα τροχους με ελευθερο διαφορικο και 15αρα ζαντα εκει να δειτε χερια που απαιτουνται!!!!!!!!αλλα τι να τα κανεις τα αλογα αν δε τα βγαζεις ευκολα στο δρομο??αν θες να πετας κωλους παρε ενα mx5 1,6 μεταχειρα να ευχαριστηθεις,εγω προτιμω να παταω τερμα το γκαζι και το αυτοκινητο να επιταχυνει απο το να καθομαι να παιζω το γκαζι για να μην αφησω τα λαστιχα μου στο δρομο και αυτο το προτιμω για να παω πιο γρηγορα και οχι επειδη βρεχει τωρα το χειμωνα,αρα η τετρακινηση που για καποιους ειναι φλωρια για καποιους αλλους ειναι εργαλειο για την πανεμορφη ασφαλτο γυαλι που υπαρχει γυρω μας....αλλα γουστα ειναι αυτα ο καθενας με τις προτεραιοτητες του....παντως απο πειρα σου λεω επειδη και εχω ξεφτυλισει αλλα εχω ξεφτιλιστει καμποσες φορες ακομα και τα τετρακινητα θελουν χερια κανενα δεν παει μονο του,απλα καποια δε θελουνε να πανε με το καλο εκει που τους λες και αυτα τα αυτοκινητα οσο γοητευτικα κι αν ειναι εγω τα αντιπαθω...εσυ αν θες λατρευε τα δικαιωμα σου και δικαιωμα μου
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Μαλλον εσυ κανεις το λαθος σε οτι αφορα το διαχωρισμο.Τα αυτοκινητα που αναφερεις ειναι σπορ, τι σχεση που εχουν με το αουντι δεν καταλαβα????Μονο οτι ειναι 4πορτα ισως κ εχουν χωρους , γιατι ανετα δεν τα λες...ουτε απλως γρηγορα οπως το αουντι. οποτε.....η Μ5 συγκεκριμενα οπως και η καινουρια Μ3 οπως και η carrera αλλα και το R8 ειναι πολυ ανετα αυτοκινητα για τη κατηγορια τους παντα,δεν ειναι Ε200 σε ανεση αλλα οχι και κουτσουρο χωρις λογο που ειναι το s2000 παροτι εχει πολλαπλους...το να ειναι ενα αυτοκινητο σκληρο δε προσφερει κατι το ουσιαστικο(μαλιστα στις αναπηδησεις που εχει ο δρομος και οχι η πιστα ειναι επικινδυνο),αντιθετα το κανει να τριζει παρα πολυ γρηγορα και σενα να αλλαζεις αμορτισερ ακομα γρηγοροτερα...
και κατι ακομα η Μ5 ζυγιζει 1900 κιλα συμφωνα με το εργοστασιο,αρα περισσοτερα στη πραγματικοτητα και για αυτο το λογο στις στροφες δεν ειναι και οτι καλυτερο...για αυτο ακομα και η Μ3 η παλια ειναι πιο γρηγορη σε πιστα παρα την καλυτερη επιταχυνση της Μ%...παρολα αυτα επειδη εσυ βλεπεις το Μ η 5αρα ειναι απολυτο σπορ αυτοκινητο....
AUDI S3 Ή HONDA CIVIC TYPE-R