-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
....
Θες να πω και ονόματα μήπως?Να πεις, ή πιο σωστά να το έλεγες, αλλά όχι εδώ. Στους αρμόδιους για να τους κόψουν τον κώλο.
Θα μου απαντήσεις τώρα ότι '...και να το έλεγα τίποτα δε θα γινόταν και ο κακός της υπόθεσης θα ήμουν ... '
Μπάχαλο ή κάτι άλλο που αρχίζει από μπ η κατάσταση. -
Νομίζεις οτι δεν έχω πει?
-
Μωρέ το ξέρω αλλά που να βρεις το δίκιο σου.
-
Με τις ενστάσεις στα ιστορικά τι έχει γίνει?
Δεν βλέπω τίποτα επίσημο πουθενά, το πρωτάθλημα τελικά σε ποιόν θα πάει? -
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
πως θα σας φαινοταν να ειναι υποχρεωτικο ολοι οι οδηγοι να πανε εστω και σε ενα αγωνα κριτες για να δουν και...την αλλη οψη του νομισματος?ετσι για να μην κανουν και τους πολυξερους οταν οι ιδιοι δεν τρεχουν οπως καποιος στην Κ8 την κυριακη
-
Ο χρήστης nifitsa έγραψε:
Το διάβασα και με αφορμή αυτό γίνεται η κουβέντα αυτή , και συμφωνούμε σε όλα ...απλά δεν μπορω να δεχτω την άποψη ότι σκόπιμα ΑΓΝΟΗΣΕ τις κόκκινες σημαίες.....ήδη ο Αγης ανέφερε ότι στο Κ9 δεν τις ειδε γιατι ειχε ήδη περάσει ο μισός !!!!!
....άρα αν η σημαία βγήκε όταν ο Κύρκος περνούσε απο το Κ9 τοτε το Κ8 δεν την έβγαλε καθόλου σε αυτόν αλλα στον επόμενο....και μετα το Κ9 είναι το Κ10 όπου είχε μείνει ο Τζέκος και οι δυο κριτές είχαν φύγει απο τη θέση τους ..........και ενδιάμεσα δεν έχει κανένα !!!!!!!!!!! Τυχεροί είμαστε.........
Για την ιστορία και επειδή πολλά γράφονται-αναφέρονται:
Ημουν κριτής στην Κ8Α.Εβγαλα σημαία στον Κύρκο,την αγνόησε,το είπα στον Αλυτάρχη το άκουσε και το Κ9 αλλά είχε μόλις φτάσει ο Κύρκος και ίσα που πρόλαβε να δείξει την σημαία. Το Κ8 εκ των πραγμάτων δεν μπορούσε να δείξει σημαία γιατί όταν 'βγήκε' ο Τζέκος, ήδη είχε περάσει ο Κύρκος το Κ8 και κατευθυνόταν προς το Κ8α.
Αρα δεν υπάρχει άρα αγαπητέ φίλε.Το είδαν τουλάχιστον 100 άτομα.Πως εσύ το συμπεραίνεις?
Αυτάπαρολα αυτα εβγαλα την κοκκινη σημαια στον κυρκο εγκαιρα
-
Kαλησπέρα!
Να πω κι εγώ πως ήμουν στη στροφή όπου έγινε το συμβάν με τον Κύρκο..
Αρχικά να αναφέρω πως σάστισα με το σκηνικό και ήμουν σίγουρος ότι στην έξοδο της στροφής θα θρηνούσαμε θύματα...Ευτυχώς όμως δεν έγινε τίποτα!
Δεν ξέρω τι έγινε στις προηγούμενες στροφές αλλά το παλικάρι που ήταν στη συγκεκριμένη με τη σημαία(ο χρήστης που έγραψε εδώ και δε φορούσε γιλέκο) έκανε την τίμια προσπάθεια(αν και λιγάκι διστακτικά ,αν θυμάμαι καλά) αλλά δεν ήταν δυνατό να τον δει ο Κύρκος κάτω απ'τις συγκεκριμένες συνθήκες...
Τι εννοώ με αυτό:Εϊχε βγάλει όλος ο κόσμος τα χέρια έξω θέλοντας να δείξει στον οδηγό να κόψει αλλά κατά τη γνώμη μου αυτό φάνηκε σαν επιδοκιμασία του στύλ (μπες-τρέξε κτλ) και όχι σαν να του λένε να κόψει...Το παλικάρι με τη σημαία ,μη έχοντας γιλέκο και με τον πανικό από τα χέρια που γινόταν πιστεύω πως ήταν αδύνατο να τον δει ο οδηγός...
Και πάλι να πω πως δεν ξέρω τι έγινε στις προηγούμενες δύο στροφές αλλά λέω αυτά που είδα!!
Για μένα το λάθος στη συγκεκριμένη περίπτση ,ανεξάρτητα από το τι έγινε στις προηγούμενες 2 στροφές είναι το ότι πήγαν και οι 2 κριτές στο αμάξι που είχε χαλάσει και δεν έμεινε κανείς στη στροφή..
Τέλος πάντων ,αφού έληξε αναίμακτα το θέμα...
Να συμπληρώσω πως μετά το σκηνικό όταν κατέβαινε πίσω ο Κύρκος για να κάνει κι άλλη εκκίνηση οι μισοί θεατές τον μούτζωναν και οι άλλοι μισοί χειροκροτούσαν... -
αν εννοεις την Κ8 το παιδι χωρις το γιλεκο οπως λες ημουνα εγω με μια μικρη διαφορα αλλα πολυ σημαντικη
η ΑΛΑ ειχε δωσει στο καθε Κ απο δυο γιλεκα ενα με χρωμα το γνωστο κιτρινο και το δευτερο ηταν χρωματος πρασινου
αυτο το πρασινο φορουσα και δεν δεχομαι απο κανεναν να πει οτι οι κριτες που ηταν στα διαφορα Κ δεν φορουσαν τα γιλεκα τους
στο χρωμα μπορει να πει κανεις οτι θελει αν ειναι γνωστο η οχι αλλα αυτα μας εδωσαν απο την οργανωση αυτα και μονο αυτα φορεσαμε
-
taurus:Kάπως έτσι έγινε με ένα Ραλί στην Κ13 το Σάββατο και ενώ έπαθε σοβαρή ζημιά, αποφάσισε να φτάσει τερματισμό και να κάνει χάλια όλη τη διαδρομή μέχρι εκεί από βαλβολίνες.
Ούτε πρόστιμο, ούτε τίποτα κύριοι... Όποιος κάνει την επόμενη φορά κάτι τέτοιο, μόλις φτάσει τερματισμό (ή όπου φτάσει), να τον κατεβάζουν επί τόπου από το αυτοκίνητο και να τον πάνε στο σημείο που τα έκανε μπουρδέλο, να καθαρίσει μαζί με τους κριτές.Φίλε taurus,εγώ είμαι ο οδηγός που τα έκανε ''μπουρδελο'' οπως κ συ αναφέρεις πιο πάνω.Επειδή υπηρετώ την πατρίδα,επετρεψέ μου να σου απαντήσω λιγο αργοπορημένα.Ο λόγος ο οποίος συνέχισα από την κ13 μέχρι και τον τερματισμό είναι ένας.Οταν είχα την έξοδο δε κατάλαβα οτι είχα αφήσει σχεδόν όλα μου τα λάδια στη κ13 και μπροστά μάλιστα στον κριτή.Κανενας δε μου έβγαλε κόκκινη σημαία,ούτε στη κ13 ούτε στην οδηγών.Συνέχισα λοίπον και τερμάτισα χώρις να αγνοήσω καμία κόκκινη σημαία,αφού μέσα από το αυτοκίνητο,ίσως λόγω απειρίας και έντασης της στιγμής,δε κατάλαβα το μέγεθος της ζημιάς.Και ο λόγος που σου απαντάω είναι μόνο και μόνο γιάτι σέβομαι όλους τους συναγωνιζόμενους μου και δε θέλω να δημιουργούνται εντυπώσεις...
-
Καλά κάνεις φίλε και απαντάς, για να λύνονται οι παραξηγησεις.
Καταλαβαίνω οτι στην ένταση, εκεί που 'σου έχουν γυρίσει τα μάτια ανάποδα' όπως λέμε, δεν μπορείς πάντα να αντιληφθείς τι συμβαίνει.
Δυστυχώς όμως θα διαφωνήσω μαζί σου για τη σοβαρότητα της ζημιάς και αν έπρεπε να το καταλάβεις, καθώς το αμάξι μπορούσε από την Κ12 να το ακούσει κάποιος να κινείται με πρόβλημα! Έβγαζε ανατριχιαστικούς ήχους, σε σημείο να απορούμε πώς τερμάτισε. Δεν μπορεί να μην άκουσες τίποτα από αυτούς...Τεσπα, εσύ να είσαι καλά να το ξαναφτιάξεις και να ευχαριστηθείς αγώνες. Την επόμενη φορά όμως (φτου-κακά-σκόρδα-σκόρδα ) σκέψου και εσύ και οι συναθλητές σου τον ταλαίπωρο που θα κάνει φασίνα τη μισή ανάβαση και τους άλλους ταλαίπωρους που θα περιμένουν να τελειώσει η φασίνα για να ξαναδούν αγωνα ή να τρέξουν.
-
ΘΕΑΤΕΣ ΚΡΙΤΕΣ ή ΚΡΙΤΕΣ ΘΕΑΤΕΣ?
-
taurus:
Δυστυχώς όμως θα διαφωνήσω μαζί σου για τη σοβαρότητα της ζημιάς και αν έπρεπε να το καταλάβεις, καθώς το αμάξι μπορούσε από την Κ12 να το ακούσει κάποιος να κινείται με πρόβλημα! Έβγαζε ανατριχιαστικούς ήχους, σε σημείο να απορούμε πώς τερμάτισε. Δεν μπορεί να μην άκουσες τίποτα από αυτούς...Στην κ13 βγήκα στο πρώτο σκελος,οπότε δε νομίζω να ακουγόμουν από τη κ12.Εκτός αν εννόεις στο δεύτερο σκελος των δοκιμαστικών,όπου από τη κ3 και μετά το μοτέρ άρχισε να παραδίδει τα όπλα του,χωρίς όμως να γεμίζω τη διαδρομή λάδια.Αυτό έγινε στο πρώτο σκέλος και κατά την έξοδο μου,όπου και σου εξήγησα πιο πάνω τι ακριβώς έγινε. Εν πάσει περιπτώσει,τέλος καλό και όλα καλά.Το αυτοκίνητο φτιάχτηκε το ίδιο βράδυ και ολοκλήρωσε τον αγώνα της Κυριάκης.Ελπίζω να έγινα έστω και λίγο κατανοήτος και να λύθηκε η παρεξήγηση.
-
Ο χρήστης garfli έγραψε:
ΘΕΑΤΕΣ ΚΡΙΤΕΣ ή ΚΡΙΤΕΣ ΘΕΑΤΕΣ?Τι κανει ο θεατης και δεν μπορει να το κανει ο κριτης;
Η
Τι κανει ο κριτης και δεν μπορει να το κανει ο θεατης; -
Ο χρήστης kpen έγραψε:
taurus:
Δυστυχώς όμως θα διαφωνήσω μαζί σου για τη σοβαρότητα της ζημιάς και αν έπρεπε να το καταλάβεις, καθώς το αμάξι μπορούσε από την Κ12 να το ακούσει κάποιος να κινείται με πρόβλημα! Έβγαζε ανατριχιαστικούς ήχους, σε σημείο να απορούμε πώς τερμάτισε. Δεν μπορεί να μην άκουσες τίποτα από αυτούς...Στην κ13 βγήκα στο πρώτο σκελος,οπότε δε νομίζω να ακουγόμουν από τη κ12.Εκτός αν εννόεις στο δεύτερο σκελος των δοκιμαστικών,όπου από τη κ3 και μετά το μοτέρ άρχισε να παραδίδει τα όπλα του,χωρίς όμως να γεμίζω τη διαδρομή λάδια.Αυτό έγινε στο πρώτο σκέλος και κατά την έξοδο μου,όπου και σου εξήγησα πιο πάνω τι ακριβώς έγινε. Εν πάσει περιπτώσει,τέλος καλό και όλα καλά.Το αυτοκίνητο φτιάχτηκε το ίδιο βράδυ και ολοκλήρωσε τον αγώνα της Κυριάκης.Ελπίζω να έγινα έστω και λίγο κατανοήτος και να λύθηκε η παρεξήγηση.
Δεν με κατάλαβες... Οι θόρυβοι που έκανε το αυτοκίνητο μετά την έξοδο ακουγόντουσαν από την Κ12, ενώ εσύ ήσουν στον τερματισμό.
Τεσπα, μην αγχώνεσαι, κανένα πρόβλημα. -
Μερικές μέρες μετά τη Ριτσώνα βγήκε αυτή η εγκύκλιος:
http://ethea.elpa.gr/index.php?cat_id=22&page_id=751
*Εγκύκλιος 19 /2007
Δεκέμβριος 2007
Θέμα: Τεχνικά θέματα Ιστορικών Αυτοκινήτων
Όπως είχε ανακοινωθεί στο ετήσιο Σεμινάριο των Ιστορικών τον Φεβρουάριο του 2007, Επιτρέπεται η χρήση μηχανικών μερών διαφορετικών από αυτά που αναφέρονται στα δελτία αναγνώρισης, εκτός από μπλόκ μηχανής- κυλινδροκεφαλή- κιβώτιο ταχυτήτων και διαφορικό, εφόσον προσκομισθούν έγγραφα στην Επιτροπή Ιστορικού Αυτοκινήτου, που να αποδεικνύουν ότι δεν κατασκευάζονται πλέον και δεν κυκλοφορούν στο εμπόριο τα συγκεκριμένα ανταλλακτικά. Τα ανωτέρω ισχύουν για Εθνικούς αγώνες ιστορικών Αυτοκινήτων. *
Επίσης μαθαίνω πως οι ενστάσεις για τεχνικούς λόγους κατά των Σκαλτσά, Αγγελάκη και Ρόκκου έγιναν δεκτές και οι εν λόγω αγωνιζόμενοι αποκλείστηκαν.
EDIT: Οι Σκαλτσάς και Ρόκκος έκαναν έφεση της οποίας η εκδίκαση αναμένεται.
-
Παρόλα αυτά η συντακτική ομάδα των 4τροχών εβαλε τον Σκαλτσα στη λίστα με τους υποψήφιους. Άμα κάνεις καλό μάρκετινγκ...δεν πα να τρέχεις και με F1 στη Ν1....
-
μηχανικα μερη δηλ πιστονια μπιελλες κλπ μονο εντοσθια δλδ?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Στην αλλοίωση σασί εκανε έφεση ο Σκαλτσάς? στο πάτωμα? ή στην πίσω ανάρτηση?
-
Ο χρήστης yiannis2002 έγραψε:
Παρόλα αυτά η συντακτική ομάδα των 4τροχών εβαλε τον Σκαλτσα στη λίστα με τους υποψήφιους. Άμα κάνεις καλό μάρκετινγκ...δεν πα να τρέχεις και με F1 στη Ν1....Θυμαστε το περιστατικο με τα AUDI και τα κλαπετα στο 28ο Ακροπολις του 1981; Η ομαδα αποκλειστηκε αλλα κανεις μεχρι τωρα δεν αμφισβητησε τις οδηγικες ικανοτητες του Μικκολα,της Μουτον η του Βιτμαν.
Δεν ξερω αν ο εν προκειμενω οδηγος ητο η οχι εν γνωσει της οποιας ταρζανιας του μηχανικου του,παντως εγω εξακολουθω να τον θεωρω σαν ικανο οδηγο. Εσεις; -
Ο χρήστης yiannis2002 έγραψε:
Στην αλλοίωση σασί εκανε έφεση ο Σκαλτσάς? στο πάτωμα? ή στην πίσω ανάρτηση?
Δεν κάνεις έφεση σε κάτι συγκεκριμένο αλλά συνολικά στην απόφαση των αγωνοδικών.
51η Ανάβαση Ριτσώνας ...