-
Ο χρήστης nickpaip έγραψε:
Το Colt 1.100. Το θεωρώ ό,τι καλύτερο για αυτή την κατηγορία αυτοκινήτων καθώς έχει καλύτερο εσωτερικό από το απαράδεκτο του Getz (έχω συμβιώσει με τέτοιο), χαμηλούς φόρους ασφάλιστρα γενικώς λειτουργικά έξοδα, τον καλύτερο κινητήρα σε αυτά τα κυβικά και είναι πολύ αξιόπιστο. Υπερβαίνει όμως το budget. Οπότε Picanto.
Θεωρείς το Picanto καλύτερο απ' το Getz;
Ναι σε αυτά τα χρήματα. Με 9.600 παίρνεις το Picanto EX Full με πρακτικά οτιδήποτε μπορεί να χρειάζεται κανείς από εξοπλισμό , με πιο ωραίο και (κατά τη γνώμη μου) λειτουργικό εσωτερικό από το Getz και κάπως καλύτερες επιδόσεις λόγω χαμηλού βάρους και μικρότερες διαστάσεις που το κάνουν ακόμα πιο βολικό για παρκάρισμα στην πόλη. Εκεί που πάσχει είναι ο χώρος αποσκευών,αλλά δεν νομίζω πως αυτό είναι το ζητούμενο στο θέμα μας. Επίσης είναι σχεδόν 1.000 ευρώ φθηνότερο από το Getz που σε αυτή την κατηγορία τιμής είναι σημαντική διαφορά.
-
Γιατι δεν περιμένεις τα i10 και i20?
-
Καμια φορά απορώ με αυτά που διαβάζω κατα πόσο χάνουμε το μέτρο...
Το καλοκαίρι που πέρασε, πήρα το Getz1.1 (5d) σα δεύτερο μικρό, λόγω του μπέμπη (πρίν είχε ενα μικρό 3d η σύζηγος).
Βέβαια οι προσδοκίες μου ήταν χαμηλές, δεν είχα τίποτα απαιτήσεις, αλλά απο τις λίγες φορές που το έχω χρησιμοποιήσει και εγώ, έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος.Δεν είδα πουθενά να σέρνεται, οι επιταχύνσεις του μέσα την πόλη ήταν καθώς πρέπει. Οι χώροι του μια χρά, απο ησυχία δεν είδα να κάνει κανα θόρυβο ιδιαίτερο εκτός και θές να παίξεις με τον κόφτη, το εσωτερικό του είναι πολύ χαρούμενο (η πιο καλή έκδοση που έχει τουλάχιστον), τα λάστιχα είναι άθλια μεν αλλά απο συμπεριφορά είναι ενα νορμάλ αυτοκίνητο.Απο κατανάλωση, μου φαίνεται μια χαρά, ή τουλάχιστον με το άλλο που είναι 1800cc είναι σημαντική η διαφορά του.
Επιπλέον, πήρα ένα κάρο δώρα απο τη μαμά Huyndai, συμπεριλαμβανομένου και του εφ'όρου ζωής δωρεάν service.Ίσως να είχα πολύ χαμηλές προσδοκίες και να με εντυπωσίασε θετικά (δεν είχα και huyndai ποτέ πρίν), αλλά για τα λεφτά του, μισό χρόνο μετά, το θεωρώ best buy και το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όποιον είναι συνειδοποιημένος αγοραστής και θέλει κάτι σε αυτή την κατηγορία.
Είναι ενα αυτοκίνητο που όταν μπαίνω για να πάω το μικρό στη γιαγιά του, να πάω για ψώνια κτλ κτλ, τυπικές δουλειές πόλης, με κάνει και νιώθω ευχάριστα και ικανοποιημένο σαν αγοραστή.
Το οτι δεν θα έλεγε μια αν το πήγαινα για terminal velocity test στην ΑΟ το θεωρώ εκτός θέματος, αν μη τι άλλο. -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Το Colt 1.100. Το θεωρώ ό,τι καλύτερο για αυτή την κατηγορία αυτοκινήτων καθώς έχει καλύτερο εσωτερικό από το απαράδεκτο του Getz (έχω συμβιώσει με τέτοιο), χαμηλούς φόρους ασφάλιστρα γενικώς λειτουργικά έξοδα, τον καλύτερο κινητήρα σε αυτά τα κυβικά και είναι πολύ αξιόπιστο. Υπερβαίνει όμως το budget. Οπότε Picanto.
Θεωρείς το Picanto καλύτερο απ' το Getz;
Ναι σε αυτά τα χρήματα. Με 9.600 παίρνεις το Picanto EX Full με πρακτικά οτιδήποτε μπορεί να χρειάζεται κανείς από εξοπλισμό , με πιο ωραίο και (κατά τη γνώμη μου) λειτουργικό εσωτερικό από το Getz και κάπως καλύτερες επιδόσεις λόγω χαμηλού βάρους και μικρότερες διαστάσεις που το κάνουν ακόμα πιο βολικό για παρκάρισμα στην πόλη. Εκεί που πάσχει είναι ο χώρος αποσκευών,αλλά δεν νομίζω πως αυτό είναι το ζητούμενο στο θέμα μας. Επίσης είναι σχεδόν 1.000 ευρώ φθηνότερο από το Getz που σε αυτή την κατηγορία τιμής είναι σημαντική διαφορά.
Το Getz 1.1 στην έκδοση GL R/CD κοστίζει 9.200
Getz 1.1 ή Fiesta 1.3;