-
όχι, το κάθε πράμα στην υποδοχή του
και έντιτ: ναι υπάρχουν ακόμα pci, το απλό pci express στάθηκε αποτυχία
-
Τηλεκοντρόλ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.
PCI αν δεν θες να παίρνεις τη συσκευή εκτός σπιτιού για laptop. Καλύτερη απόδοση, γράφει και προγράμματα σε πολύ καλύτερη ποιότητα.
PCI έχουν οι νέες μητρικές και θα έχουν για πολύ καιρό ακόμα.
Οι PCI-X είναι ασύμβατες με PCI και αντιστρόφως.
Να σιγουρευτείς ότι είναι ΗΔΗ διαθέσιμοι οδηγοί για Vista.
Βάλε μνήμη αν σκοπεύεις να κρατήσεις το PC κανένα χρόνο, είναι η φθηνότερη αναβάθμιση και φαίνεται η διαφορά, ειδικά αν τρέχεις αρκετά απαιτητικές εφαρμογές (~20 € το 1 GB DDR2). -
ρε γμτ ακόμα να βγουν οδηγοί για την X-Fi platinum για Vista που να υποστηρίζουν και το remote control
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Τι θα συστηνατε για antivirus/antispyware/firewall;
Μιλαω για αγορα προγραμματος, εγκατασταση σε Η/Υ που δεν σηκωνει πολλα-πολλα και χειριστη τελειως αδαη.
Χρηση γραφειου. Πλοηγηση θα κανει, αλλα δε νομιζω σε 'υποπτα' στεκια...Ποιος θα συστησει ενα light antivirus ρε παιδια;;;
Από antivirus το NOD32 της ESET είναι ακόμα αρκετά ελαφρύ (τουλάχιστον σε Windows XP και ME που το έχω δει να λειτουργεί. Η ίδια εταιρία έχει και πακέτα Smart Security που περιλαμβάνουν προστασία από spyware και firewall.
Εναλλακτικά, αν το σύστημα είναι Windows XP ή Vista, είναι αρκετά ασφαλές να χρησιμοποιείς το ενσωματωμένο firewall, ΝOD32 anti-virus, ένα πρόγραμμα anti-spyware όπως το Spybot Search&Destroy που είναι free (και απ' ό,τι θυμάμαι έχει και χρονοπρογραμματισμό για να τρέχει αυτόματα) και Firefox για περιήγηση στο internet. Ακόμα καλύτερα αν η σύνδεση στο internet γίνεται μέσω modem/router με ενσωματωμένο firewall.
Τέλος, υπάρχουν και λύσεις online antivirus που έχουν ενδιαφέρον αν η σύνδεση στο internet έχει αρκετά μεγάλη ταχύτητα.
-
Αχεμ
DDR νομίζω έχω (DDR2 είναι μεταγενέστερη?)...Κυκλοφορεί ακόμα DDR?
Έχω 2 ζεύγη από slots (μπλε-μαύρο +μπλε-μαύρο ) και έχω από 1 σλοτ από κάθε ζεύγος κατειλημμένο με 512+512...Μπορεί να μπει 1 1024ρι κάπου? Δεν νομίζω, δεν πάνε ανά ζεύγη?
-
Ωχ, έχεις μάλλον το κόλπο που είχε κάνει για 2 φεγγάρια η Intel με τα ζεύγη μνήμης και καλά για αύξηση επιδόσεων. Άστο έτσι καλύτερα. Αν θυμάμαι σωστά, θα χρειαστείς ένα ζεύγος ακόμα για να εκμεταλλευτείς τη συγκεκριμένη λειτουργία. Υπάρχει ακόμα απλή DDR στην αγορά αλλά είναι ακριβή λόγω μειωμένης παραγωγής για παλιότερα συστήματα.
-
άστο έτσι είναι όντως ακριβή η απλή DDR
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ωχ, έχεις μάλλον το κόλπο που είχε κάνει για 2 φεγγάρια η Intel με τα ζεύγη μνήμης και καλά για αύξηση επιδόσεων. Άστο έτσι καλύτερα. Αν θυμάμαι σωστά, θα χρειαστείς ένα ζεύγος ακόμα για να εκμεταλλευτείς τη συγκεκριμένη λειτουργία. Υπάρχει ακόμα απλή DDR στην αγορά αλλά είναι ακριβή λόγω μειωμένης παραγωγής για παλιότερα συστήματα.Αυτό κοίταζα κι εγώ τώρα ...Δεν λέει μάλλον, όσο αντέξει έτσι...
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
koutsan
κυρίως δυνατότητες. Το τσιπάκι λήψης τηλεοπτικού σήματος συνήθως είναι ίδιο σε μοντέλα της ίδιας μάρκας.
Ο επεξεργαστής σου είναι επαρκής για να γράφεις προγράμματα χωρίς σοβαρά κοψίματα στην εικόνα. Δεν θα τρέχεις όμως ταυτόχρονα βαριά προγράμματα. Καλό είναι να έχεις αρκετή μνήμη (προτείνω 2 GB). Χώρο, αναλόγως του πόσα θες να γράφεις. Με καμιά 10ριά GB δεν θα έχεις πρόβλημα (εκτός αν γράφεις σε RAW -εφόσον προσφέρεται τέτοια δυνατότητα-, πράγμα άχρηστο).Οκ ευχαριστώ...Μάλλον για την avermedia με βλέπω να πηγαίνω...Δεν έχω πάντως κατ'αρχήν τίποτα ιδιαίτερες απαιτήσεις...Ένα καλό σήμα μου φτάνει, ένα τηλεκοντρόλ θα ήταν χρήσιμο νομίζω και μάλλον δεν θα πολυγράφω εκπομπές...(αν αλλάξω γνώμη μετά την αγορά βλέπουμε )
Μνήμη δυστυχώς έχω 1GB, αλλά πόσο θα τον κρατήσω ακόμα?Ως προς το USB - PCI έχεις άποψη?
Α επίσης επειδή δεν παρακολουθώ καθόλου πλέον οι νέες motherboards έχουν PCI θύρες?
Μία κάρτα PCI μπαίνει σε PCI express θύρα?
** Το αντίστροφο?, δηλ μία καρτα PCI express δουλεύει σε PCI θύρα?(προφανώς με το ανάλογο 'πνίξιμο' ταχύτητας, αλλά υπαρχει συμβατότητα προς τα πίσω?)**Ναι με μείωση ταχύτητας για τις PCI - X μόνο , όχι για τις Express.. Προτίμησε PCI Χ γιατί σε νεώτερη μητρική δεν θα βρεις απλές PCI.
-
[quote='manosk']Τηλεκοντρόλ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.
PCI αν δεν θες να παίρνεις τη συσκευή εκτός σπιτιού για laptop. Καλύτερη απόδοση, γράφει και προγράμματα σε πολύ καλύτερη ποιότητα.
PCI έχουν οι νέες μητρικές και θα έχουν για πολύ καιρό ακόμα.
Οι PCI-X είναι ασύμβατες με PCI και αντιστρόφως.
Να σιγουρευτείς ότι είναι ΗΔΗ διαθέσιμοι οδηγοί για Vista.
Βάλε μνήμη αν σκοπεύεις να κρατήσεις το PC κανένα χρόνο, είναι η φθηνότερη αναβάθμιση και φαίνεται η διαφορά, ειδικά αν τρέχεις αρκετά απαιτητικές εφαρμογές (~20 -
Νόμιζα ότι είναι το ίδιο πράγμα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Νόμιζα ότι είναι το ίδιο πράγμα.Τσου.
Το PCI-X είναι η μετεξέλιξη του PCI. Ταχύτερο , με συμβατότητα προς τα πίσω με παραδοχές και περισσότερα περιθώρια εξέλιξης.
Το PCI-E ή Εxpress είναι παραλλαγή.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Τσου.
Το PCI-X είναι η μετεξέλιξη του PCI. Ταχύτερο , με συμβατότητα προς τα πίσω με παραδοχές και περισσότερα περιθώρια εξέλιξης.
Ευχαριστώ
Υπάρχουν TV tuners PCI-X? Μόνο PCI-E είδα...Τα άλλα λένε απλά PCI, να υποθέσω ότι δεν είναι PCI-X
Πιστεύεις δηλ. ότι σε μητρικές σε ένα χρόνο δεν θα βρίσκω απλές PCI θύρες?
Να προτιμήσω TV tuner με USB? Θα είχα την τάση να θεωρήσω ότι η κάρτα με PCI θα είναι καλύτερα ...Δεν έχω ιδέα βέβαια -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Τσου.
Ευχαριστώ
Υπάρχουν TV tuners PCI-X? Μόνο PCI-E είδα...Τα άλλα λένε απλά PCI, να υποθέσω ότι δεν είναι PCI-X
Πιστεύεις δηλ. ότι σε μητρικές σε ένα χρόνο δεν θα βρίσκω απλές PCI θύρες?
Να προτιμήσω TV tuner με USB? Θα είχα την τάση να θεωρήσω ότι η κάρτα με PCI θα είναι καλύτερα ...Δεν έχω ιδέα βέβαιαΣε servers ήδη δεν υπάρχουν απλές PCI ( μπορείς όμως να παραγγείλεις ή να βάλεις PCI σε PCI-X ρίχνοντας την ταχύτητα όλου του διαύλου ). Θα πρότεινα εφ' όσον δεν βρίσκεις PCI-X , εάν δεν σε ενδιαφέρει o standard δίαυλος , να πάρεις PCI-E μιας που θα βρεις τέτοια πόρτα και αργότερα αλλά και θα εκμεταλευτείς οφέλη λόγω αυξημένης ταχύτητας διαύλου ( δες εδώ : http://en.wikipedia.org/wiki/PCI_Express , είναι πολύ γρήγορο ).Το πρόβλημα που έχει είναι ότι δεν είναι standard αλλά δεν νομίζω να έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα στο άμεσο μέλλον. Δεν θα το προτιμούσα εγώ.
Εάν θέλεις να ακολουθήσεις το standard ( εγώ έτσι θα έκανα αλλά θα το πάλευα πολύ για PCI-X) τότε πάρε PCI. Να ξέρεις όμως ότι στο νέο σου μηχάνημα όταν βάζεις την κάρτα επάνω , όλο το PCI-X bus θα δουλεύει στην ταχύτητα απλού PCI. Εάν αυτό δεν σε ενοχλεί ( δεν πρόκειται να βάλεις μυστήριες κάρτες στον δίαυλο ) τότε ΟΚ. Αλλιώς θα έχεις πρόβλημα.Το προτιμώ.
Για usb μόνο avermedia με εξωτερική τροφοδοσία και εάν βρεις με ξεχωριστό DSP CPU γιατί ενδέχεται να περιοριστείς ελαφρώς από την ταχύτητα του USB II ( 480Μps ). Κοίτα να κωδικοποιεί MPEG2 απαραίτητα και ό,τι επιπλέον θες.
-
Προσπαθώ να διαβάσω ένα email που μου εμφανίζεται όπως φαίνεται πιο κάτω... Δοκίμασα διάφορα encodings με Outlook, IE, Firefox, Eudora, αλλά τζίφος...
???? ???
????? ????????? ??? ??? ????? ??? ,,???? ?? ??????????.
?? ????????? ?? ????? ?? ??? ?????? ??? ???????? ??? ??? ????.?????? ?????
???? .....???????????? ??? ??? ???
??????? ? ???? ?? ????? ????? ?? ??? 13?¨30. ????? ?? ????????? ??
?????????;
? ????? ??? ???????? ?.?Καμιά ιδέα?
-
?????????????????????A???????????????S?????????????
??????????????????????????????T???????a??????????????????K??????????????????????????A?I?????????????????????????????????
???????????????X?????????????????E??????????????S??????T??????????AΑπό γνωστό σου; Μήπως είναι spam από καμιά χώρα με μη εγκατεστημένη γραμματοσειρά;
-
Καλό.
Από γνωστή μου είναι Μάνο, και δεν τη βρίσκω στο τηλέφωνο.
Στο header του μηνύματος λέει 'Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3198'. -
Το μήνυμα έχει καταστραφεί από το πέρασμα του από κάποιον mail server που έκανε τα δικά του.. Ζήτα να σου το ξαναστείλει καλύτερα.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Το μήνυμα έχει καταστραφεί από το πέρασμα του από κάποιον mail server που έκανε τα δικά του.. Ζήτα να σου το ξαναστείλει καλύτερα.Αυτό έκανα, μια και δε φαινόταν φως στην άκρη του τούνελ... Πάντως σε αντίστοιχες περιπτώσεις που μου είχαν έρθει email σε αυτή τη μορφή, αν διάλεγα όλο το κείμενο, έκανα copy και μετά 'paste special...' στο Word, διαλέγοντας κάποια από τις επιλογές που δίνει (RTF, HTML, Unicode, κλπ) συνήθως κατάφερνα να το διαβάσω...
-
όταν σου ρχεται όλο με ερωτηματικά το χεις χάσει το παιχνίδι. το άλλο που λες περιέχει και ερωτηματικά, αλλά είναι utf8
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#13]