-
Είναι κανείς κάτοχος τέτοιου αυτοκινήτου?
Από επιδόσεις?Προβλήματα? -
Αρκετοί. Ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.corollaclub.com/
Θα σου λυθούν οι απορίες.
(Ένα σου λέω, δεν σπάει δεν χαλάει )
-
Κάτοχος Corolla 1.4 G6 μοντέλο 2001 είναι ο αδερφός μου.
Από άποψη επιδόσεων συγκριτικά με άλλα 1400άρια (ίσως και όχι μόνο) πάει πολύ καλά. Φαντάζομαι ότι σε αυτό συνεισφέρει τόσο η ύπαρξη 6τάχυτου κιβωτίου, όσο και ο 'δυναμικός' κινητήρας, τουλάχιστον ψηλά. Σε μεγάλη ευθεία με ελαφρά κλίση ο αδερφός μου έχει δει μέχρι 215 χλμ/ώρα στο κοντέρ, ενώ σε ρεπρίζ είναι αρκούντως γρήγορο, αν και όχι όσο εκρηκτική ήταν η Alfa Romeo 33 Imola που είχαμε πριν.
Από άποψη κατανάλωσης είναι ιδιαίτερα οικονομικό, μιας το δικό μας τουλάχιστον έχει μέση κατανάλωση της τάξης των 8,0-8,5 λίτρων/100 χλμ και οδηγείται σε γρήγορους ρυθμούς σχετικά συχνά.
http://www.spritmonitor.de/en/detail/155977.htmlΗ εργοστασιακή ανάρτηση σε καμία περίπτωση δε μπορούσε να χαρακτηριστεί σπορ και έδωσε τη θέση της σε ένα σετ ελατηρίων H&R και ρυθμιζόμενων αμορτισέρ KYB AGX. Η μεταμόρφωση ήταν παραπάνω από εμφανής, τόσο στο κράτημα αυτό καθ' εαυτό, όσο και στην αίσθηση στιβαρότητας που σου δίνει πλέον το αυτοκίνητο.
Αντίστοιχα και τα εργοστασιακά ελαστικά διάστασης 165/70-14 έδωσαν τη θέση τους σε λάστιχα 185/60-14 στις ίδιες ζάντες (πρόκειται για τις δύο ακραίες διαστάσεις) με εμφανή πλεονεκτήματα και πρακτικά χωρίς να υπάρξει αύξηση της κατανάλωσης.
Το αυτοκίνητο στα ~90000 χλμ χρειάστηκε δίσκο-πλατώ. Επειδή το αμάξι δεν ήταν δικό μας από την αρχή δε μπορώ να ξέρω αν έφταιγε ο πρώτος ιδιοκτήτης γι' αυτό.
Τα εργοστασιακά του φρένα του είναι αρκούντως δυνατά και δεν παρουσιάζουν σημάδια κόπωσης, ακόμα και υπό πίεση.
Παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα αστάθειας στη βελόνα του ταχυμέτρου, το οποίο σε μας διορθώθηκε στα πλαίσια της εγγύησης.
Λάδια δεν καίει καθόλου και δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα με πειράκια. Λέγεται ότι κάποια από τα πρώτα VVTi είχαν τέτοιο πρόβλημα.
Δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο, αν θες κάτι ρώτα το όμως
Υ.Γ. Εμείς το πήραμε 9000
-
mario boni
Τρελο nickname...
Sorry για off topic
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
...
Αναλυτικότατος ο αδελφός μου. Ό,τι απορία έχεις, ρώτα και θα στην απαντήσουμε (κατά πάσα πιθανότητα ο αδελφός μου αφού εγώ είμαι φαντάρος και συνδέομαι σπάνια στο forum), αν γνωρίζουμε την απάντηση.
-
O v@silis με τη ροζ κορόλα πού είναι ρε παιδιά;
-
H ρόζ είναι μοντέλο του 98
-
Δεν ξέρει να πει μερικά πράγματα; Τι είναι χωμένος στα άδυτα της Toyota και της Lexus;
Υ.Γ. Σοβαρά του '98 είναι; Φαίνεται πολύ παλιότερη, μάλλον το χρώμα θα φταίει...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Δεν ξέρει να πει μερικά πράγματα; Τι είναι χωμένος στα άδυτα της Toyota και της Lexus;Υ.Γ. Σοβαρά του '98 είναι; Φαίνεται πολύ παλιότερη, μάλλον το χρώμα θα φταίει...
Μου φαίνεται πρέπει να αγριέψω καμια φορά...
δεν έχω αυτόν τον κινητήρα εγώ
Τι σχόλια και ερωτήσεις. corolla είναι (και μάλιστα η τελευταία σωστή corolla... ).
και το χρώμα είναι σάπιο μήλο (όπως λέμε montreal blue ένα πράμα )
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
και το χρώμα είναι σάπιο μήλο (όπως λέμε montreal blue ένα πράμα )
Δηλαδή είναι ρόζ όπως και το άλλο είναι μώβ. ΟΚ
-
Aserf thanks για την λεπτομερέστατη απάντηση!
Τα προβλήματα που μπορεί να περιμένω από ένα τέτοιο αμάξι τι είναι?
Επειδή δουλεύω σε Ι.Κτεο έχω την καλύτερη γνώμη για τα Τοyota γενικά.Έρχεται και τρίβεις τα χέρια σου...λες θα περάσει και αυτό αέρα χωρίς να με κουράσει -
Η κατασταση ενος αυτοκινητου ειναι θεμα του ποσο το προσεχει ο ιδιοκτητης του φιλε μου και οχι τι μαρκα ειναι.
-
Ένα Rover πχ όσο και να το προσέχεις θα γίνει ρημάδι πιο γρήγορα από ενα Toyota σίγουρα
9/10 Toyota περνάνε άνετα και 3-4/10 μόνο από Rover.
Ή στην θέση του Rover πχ ένα Alfa Romeo 10ετίας -
Ο χρήστης mario boni έγραψε:
Ένα Rover πχ όσο και να το προσέχεις θα γίνει ρημάδι πιο γρήγορα από ενα Toyota σίγουρα
9/10 Toyota περνάνε άνετα και 3-4/10 μόνο από Rover.
Ή στην θέση του Rover πχ ένα Alfa Romeo 10ετίαςΌχι μη! Ανέφερες το απαγορευμένο όνομα... Ετοιμάσου να δεχτείς τα πυρά των alfisti...
-
Τα ιταλικά 10-15ετίας όπως και Ford,Rover μου μου έρχονται πρώτα στο μυαλό σαν το πιο κακοφτιαγμένα αυτοκίνητα
-
Ο χρήστης jim 78 έγραψε:
Η κατασταση ενος αυτοκινητου ειναι θεμα του ποσο το προσεχει ο ιδιοκτητης του φιλε μου και οχι τι μαρκα ειναι.+1 (να τα βλέπουν mirage & ΣΙΑ)
-
Mα εσύ δεν το προσέχεις καθόλου γι αυτό και καταρέει
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Mα εσύ δεν το προσέχεις καθόλου γι αυτό και βασιλεύει
Corolla 1.4 G6 μοντ.00'+