-
Ο χρήστης mario boni έγραψε:
Aserf thanks για την λεπτομερέστατη απάντηση!
Τα προβλήματα που μπορεί να περιμένω από ένα τέτοιο αμάξι τι είναι?Κατ' εμέ όπως ανέφερα να ελέγξεις την κατάσταση του δίσκου. Στο δικό μας όταν η φθορά ήταν πλέον αισθητή δυσκολευόσουν να ξεκινήσεις το αυτοκίνητο γιατί είτε έτεινε να σβήσει, είτε έφευγες πιο απότομα απ' ότι ήθελες. Πρακτικά δηλαδή δεν μπορούσες να ξεκινήσεις ομαλά. Αντίστοιχα και εν κινήσει πατινάριζε στις αλλαγές σε υψηλές στροφές.
Επειδή οδηγούσε ο πατέρας μου και την Corolla 1.3 Sedan του 98 και οδηγεί τώρα την Corolla 1.4 Sedan του 2004 (με τον ίδιο κινητήρα με τη G6) από άποψη κινητήρα τουλάχιστον αν το αμάξι δεν είναι σκισμένο δε νομίζω να αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα. Κατ' εμέ έλεγξε τον κινητήρα αν είναι βρώμικος ή καθαρός. Αν είναι καθαρός να σε προβληματίσει μήπως χάνει λάδια και το πήγαν για πλύσιμο για να μη φαίνεται, ενώ αν είναι βρώμικος δες αν φαίνεται να έχει λάδια στις ενώσεις. Στα δικά μας δεν είχε/έχει και ο κινητήρας δεν είχε/έχει πλυθεί ποτέ
Έλεγξε στο κιβώτιο να κουμπώνουν όλες οι σχέσεις εύκολα και ομαλά. Σ' όσες Corolla είχαμε/έχουμε το κιβώτιο είναι ακριβέστατο και οι σχέσεις κουμπώνουν ομαλά και ωραία. Αν παρατηρήσεις λοιπόν κάποια δυσκολία στο να κουμπώσει κάποια σχέση ίσως υπάρχει πρόβλημα.
Όσον αφορά το εσωτερικό, στα 100000 χλμ τα πλαστικά δεν έχουν κάποιο πρόβλημα, ούτε το δέρμα στο τιμόνι. Αυτό που έχει φθαρεί είναι το αλουμίνιο στο κιβώτιο ταχυτήτων και αυτό γιατί μάλλον το οδηγούσε γυναίκα πριν το αυτοκίνητο. Αν παρατηρήσεις λοιπόν μεγάλη φθορά στο τιμόνι ή τα πλαστικά και παραπλήσια χιλιόμετρα να μπεις σε σκέψεις για γυρισμένο κοντέρ.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Έλεγξε στο κιβώτιο να κουμπώνουν όλες οι σχέσεις εύκολα και ομαλά. Σ' όσες Corolla είχαμε/έχουμε το κιβώτιο είναι ακριβέστατο και οι σχέσεις κουμπώνουν ομαλά και ωραία. Αν παρατηρήσεις λοιπόν κάποια δυσκολία στο να κουμπώσει κάποια σχέση ίσως υπάρχει πρόβλημα.Άκουσα τώρα τελευταία όμως ότι σε όλα τα αυτοκίνητα, χρειάζεται να επιλέξεις κάποια άλλη ταχύτητα πρώτα για να πάρει την όπισθεν. Μήπως τα δικά σας είναι χαλασμένα;
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Άκουσα τώρα τελευταία όμως ότι σε όλα τα αυτοκίνητα, χρειάζεται να επιλέξεις κάποια άλλη ταχύτητα πρώτα για να πάρει την όπισθεν. Μήπως τα δικά σας είναι χαλασμένα;Χμμ
Είναι γεγονός ότι στο φιατάκι μου πολλές φορές η όπισθεν δε κουμπώνει απευθείας (βρίσκεται κάτω δεξιά), οπότε και πρέπει να βάλω κάποια άλλη ταχύτητα πρώτα ή απλά μερικές φορές να πατήσω το συμπλέκτη και να τον αφήσω.Στην Corolla που η όπισθεν βρίσκεται πάνω αριστερά (πιο αριστερά από την 1η) και η οποία επιλέγεται αν βάλεις δύναμη προς τ' αριστερά και μετά πας πάνω το μοχλό δεν έχω αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα, είναι πάντως γεγονός ότι δεν το έχω οδηγήσει και πολλές φορές για να πω ότι πέτυχε και δεν έτυχε Πιο πολύ ως συνεπιβάτης έχω ζήσει στ' αμάξι.
Λες να είναι χαλασμένο δηλαδή αν όντως κουμπώνει χωρίς να πρέπει να βάλεις πρώτα κάποια άλλη ταχύτητα;
-
Όποια απορία έχεις, στον Ratanplan! Εγώ όπισθεν βάζω κατευθείαν!
Corolla 1.4 G6 μοντ.00'+