-
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
EDDIE, για την συμφοιτήτρια ή για τον Ξυλούρη;;;;
Krus, δε βρίσκω τίποτα στον γιουτιούμπη με την Μπέλλου και το συγκεκριμμένο κομμάτι...!!
exei τη δική της γοητεία πάντως
Γενικά μεγάλη φωνή κι ερμηνευτρια....
Σωστός..!!
Λιγοι τολμησαν να πουν τραγουδια του * και η συγκριση μαζι του τους διελυσε.
- Τραγουδια που πρωτοπε ο Ψαρονικος.
Εδω δες ιεροσυλία...!!!!!!!! --------> http://www.youtube.com/watch?v=2CvbtYQyh80
-
Εδω δες ιεροσυλία...!!!!!!!! --------> http://www.youtube.com/watch?v=2CvbtYQyh80[/quote]
EINAI ΔΥΝΑΤΟΝ???
Τι τραγουδάει ρε σεις το ξερατό?
Ε αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν ιερό και όσιο....... -
Βάλτε μια και το Ρουβά που τραγούδαγε Καζαντζίδη...
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Εδω δες ιεροσυλία...!!!!!!!! --------> http://www.youtube.com/watch?v=2CvbtYQyh80EINAI ΔΥΝΑΤΟΝ???
Ε αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν ιερό και όσιο.......[/quote]Μπαρμπα Γιαννη Μακρυγιαννη
δεν μας τα'γραψες καλα
δες ο Ελληνας τι κανει
για ν'ανεβει πιο ψηλα. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Εδω δες ιεροσυλία...!!!!!!!! --------> http://www.youtube.com/watch?v=2CvbtYQyh80EINAI ΔΥΝΑΤΟΝ???
Ε αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν ιερό και όσιο.......Και μετά με βρίζουν που τη σιχαίνομαι την άσχετη.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Εδω δες ιεροσυλία...!!!!!!!! --------> http://www.youtube.com/watch?v=2CvbtYQyh80
EINAI ΔΥΝΑΤΟΝ???
Ε αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν ιερό και όσιο.......Και μετά με βρίζουν που τη σιχαίνομαι την άσχετη.
Εγώ το αντιλαμβάνομαι ως εξής.
Δεν είναι θέμα ποιος είναι πιο καλος μουσικός η πιο σχετικός απο τους δύο.
Παίζει το σενάριο αν κάποιος καθηγητής ορθοφωνίας του Fame Story
τους εξετάσει, να βρεί την κοπελιά πιο 'ορθή'.
Νομίζω πως θα ξέρει και καλύτερο σολφέζ, και ρυθμική αγωγή.Είναι φανερό όμως. Άλλο πράγμα προσπαθεί να εκφράσει ο ένας και άλλο η άλλη.
Απλά η 'Vissi'(Σωστά δεν το έγραψα?) έχει καταλάβει λάθος τους στίχους και το
προς έκφραση θέμα του άσματος.Η 'Vissi' είναι άτομο 'Σε θέλουωωω σε θέλουυαααα'.
Με άλλα μάτια βλέπει το θέμα του τραγουδιού απο τον Ξυλούρη.
Αλλο προσπαθει να μας πεί ο Ξυλούρης κι άλλο η 'Vissi'.Κι εκει είναι η διαφορά.
-
Ακριβώς εκεί είναι και η ένστασή μου. Η Vissi δεν καταλαβαίνει το κομμάτι, δεν το νιώθει και, βεβαίως, το μετατρέπει σε αυτό που υπηρετεί τόσα χρόνια, ταλαιπωρώντας τ'αυτάκια μας.
-
Δεν μου άνοιξε το εμετικό λινκ (ευτυχώς, απ' ό,τι φαίνεται).
Περί Καζαντζίδη: Ϊσως η φωνή του να έχει ένα απ' τα 2-3 πιο ενδιαφέροντα ηχοχρώματα μεταξύ όλων των ελληνικών ανδρικών φωνών που ηχογραφήθηκαν ποτέ.
Σπατάλησε όμως αυτήν τη φωνή κατά 80% σε τραγούδια ψεύτικα, κλισέ, προϊόντα βιομηχανικής κλάψας, που γράφτηκαν όχι από ψυχική, αλλά από οικονομική ανάγκη του δημιουργού τους. Δηλαδή όχι σε τραγούδια (Τέχνη) αλλά σε εμπορικά αγαθά (Οικονομική Παραγωγή).
Ο Καζαντζίδης είναι το πρώτο (μεν) σκαλοπάτι του κατήφορου (δε) από το ρεμπέτικο και το γνήσιο, παραδοσιακό λαϊκό, *προς *τα σημερινά ξεράσματα. Έχουν, βεβαίως μεσολαβήσει χίλια σκαλοπάτια κατήφορου, οπότε ευλόγως φαντάζει σήμερα σα Θεός, αλλά δεν παύει αυτός να είναι το πρώτο.
Ο Μπιθικώτσης (του οποίου η φωνή δεν μου αρέσει το ίδιο) πρόσεξε τι τραγούδησε και έχαιρε πάντα της εκτίμησης των παληών γνήσιων δημιουργών της μήτρας του ρεμπέτικου, εν αντιθέσει με τον Στελλάκη.
Τέλος πάντων, Θηός σχωρές' τους αμφοτέρους. -
Ένα σοβαρό παράπτωμα που καταλογίζω εγώ στον Καζαντζίδη είναι η χολή που έσταζε για τις γυναίκες της ζωής του. Για να ήταν με κάποιες γυναίκες, σημαίνει ότι, τουλάχιστον τότε, περνούσε καλά, τις αγαπούσε και σήμαιναν πολλά για εκείνον. Βρίζοντάς τες εξευτέλιζε το ίδιο του το αντριλίκι.
Ένας καθώς πρέπει άνδρας ποτέ δεν βρίζει μια γυναίκα απ'την οποία χώρισε.-
Αυτό θεωρώ ότι επηρέασε σε κάποιο βαθμό και το πώς έλεγε τα τραγούδια του, αλλά και το τι επέλεγε να πει.
-
..Πάντως οι μάγκες τότες, εκτός από αυτούς που ήταν αιμοβόροι, ακόμα κι αυτοί που ήταν κλεφταράδες, ήταν άνθρωποι καλοί, ήσυχοι, μερακλήδες, του άρεζε το χασίσι και το όργανο. Δεν ήταν παραδόπιστοι. Ενώ τώρα όλοι αυτοί, είναι. Τα νέα μπουζούκια και οι μεγάλοι και τρανοί ακόμα, πεσμένοι στα λεφτά. Έχουνε τρελλαθεί με τα λεφτά και δεν τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Αφού έχουνε οικονομήσει τόσα λεφτά και έχουν ιδεί τόσα και τόσα. Μέχρι που ΄χουνε βάλει χέρι και γαμιόνται κιόλας για να δούνε και αυτή τη γλύκα. Τώρα, δεν σου συζητάω για όλους ότι κάνουνε αυτή τη δουλειά, αλλά γενικά. Δηλαδή εκφυλίστηκαν. Ενώ δεν έπρεπε. Τα μπουζούκια σας είπα ότι τα ΄χουνε πιάσει άνθρωποι εγκληματίες με χρόνια, κατάδικοι, θανατηφόροι, θανατοποινίτες, πολλοί τέτοιοι άνθρωποι και τα μπουζούκια και τους μπαγλαμάδες. Και τώρα βλέπεις και τα τσακώνει οποιοσδήποτε. Ούτε λαχαίνει να σκεφτεί το τι κρατάει. Να πει ότι εγώ κρατάω μπουζούκι και το μπουζούκι είναι ιερό πράγμα. Διότι έχει βγει από τέτοια νταραβέρια. Γι αυτό και το κυνήγαγε η αστυνομία είπαμε. Γι αυτό και με κυνήγαγε και μένα η αστυνομία(…) Μάρκος Β.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
EINAI ΔΥΝΑΤΟΝ???
Εγώ το αντιλαμβάνομαι ως εξής.
Δεν είναι θέμα ποιος είναι πιο καλος μουσικός η πιο σχετικός απο τους δύο.
Παίζει το σενάριο αν κάποιος καθηγητής ορθοφωνίας του Fame Story
τους εξετάσει, να βρεί την κοπελιά πιο 'ορθή'.
Νομίζω πως θα ξέρει και καλύτερο σολφέζ, και ρυθμική αγωγή.Είναι φανερό όμως. Άλλο πράγμα προσπαθεί να εκφράσει ο ένας και άλλο η άλλη.
Απλά η 'Vissi'(Σωστά δεν το έγραψα?) έχει καταλάβει λάθος τους στίχους και το
προς έκφραση θέμα του άσματος.
Η 'Vissi' είναι άτομο 'Σε θέλουωωω σε θέλουυαααα'.
Με άλλα μάτια βλέπει το θέμα του τραγουδιού απο τον Ξυλούρη.
Αλλο προσπαθει να μας πεί ο Ξυλούρης κι άλλο η 'Vissi'.Κι εκει είναι η διαφορά.
Oσο σωστά και να καταλάβει τους στίχους ή το νόημά τους, δε πρέπει να ξανατραγουδήσει Ξυλούρη η κ.Vissi....Ή παππάς παππάς ή ζευγάς ζευγάς που λέμε...Είναι τόσο ανόητο αυτό που κάνει (τουλάχιστο μπροστά στο κοινό, μόνη της ας κάνει ο,τι θέλει), όσο ανόητο θα ηταν αν τραγουδούσε σήμερα ο Νικολιός 'Αγάπη απο νάυλον, πλυμμένη με Vitex, τυλιγμένη μεσ' το SANITAS' και λοιπές παπαριές....!!
-
Ο χορός είναι μια γλώσσα, ένας τρόπος έκφρασης.
Λίγους Έλληνες γνωρίζετε που είναι ανίκανοι να εκφραστούν σωστά με τη γλώσσα; Γιατί να μπορούν με το χορό δλδ; Όσο άσχημα μιλάμε, τόσο άσχημα χορεύουμε. Και τόσο άσχημα τραγουδάμε.
Όχι όλοι βέβαια, υπάρχουν και οι κουλτουριάρηδες. Αυτοί να χορέψουν Ελληνικά; Όχι βέβαια! Να ακούσουν άλλο από Χατζηδάκι και Θεοδωράκι; Ποτέ! Κουλτούρα να ναι κι ότι να ναι. -
Ο χρήστης elisa έγραψε:
Ο χορός είναι μια γλώσσα, ένας τρόπος έκφρασης.
Λίγους Έλληνες γνωρίζετε που είναι ανίκανοι να εκφραστούν σωστά με τη γλώσσα; Γιατί να μπορούν με το χορό δλδ; Όσο άσχημα μιλάμε, τόσο άσχημα χορεύουμε. Και τόσο άσχημα τραγουδάμε.η καλλιφωνια μαλλον ειναι εμφυτο (ή εστω, συμφυτο) χαρακτηριστικο, δεν ειμαι καθολου βεβαιος οτι σχετιζεται με τα παραπανω που αναφερεις.
το να μην μπορεις να εκφραστεις σωστα με τη γλωσσα, εχει να κανει μαλλον περισσοτερο με το πως την εχεις διδαχθει (αν τουλαχιστον καταλαβα τί εννοεις) και απο εκει και περα με την αντιληψη που εχεις ωστε να την απορροφησεις, κατανοησεις και να τη χρησιμοποιησεις σωστα/ομορφα/καλαισθητα. -
Δεν έχει να κάνει με την ωραία μας ( ) φωνή, αλλά με τα άθλιά μας άσματα.
Άλλο έλεγα εγώ, άλλο κατάλαβες εσύ.
-
Ο χρήστης elisa έγραψε:
Δεν έχει να κάνει με την ωραία μας ( ) φωνή, αλλά με τα άθλιά μας άσματα.Άλλο έλεγα εγώ, άλλο κατάλαβες εσύ.
Αν ομως διετυπωνες αλλιως τη φραση σου,ισως να γινοσουν πιο κατανοητη.
Το ''Τοσο ασχημα τραγουδαμε' με κανενα τροπο δεν υπονοει τραγουδι.
Αλλος ενας που αλλο καταλαβε. -
Και εγώ το άλλο κατάλαβα αλλά συμφωνώ και με το άλλο!
Η φωνή είναι ένα μουσικό όργανο μόνο που είναι πολύ πιο δύσκολο να το μάθεις, να το ελέγξεις, το κουβαλάς παντού και πρέπει να το προσέχεις κλπ κλπ
Το τραγουδώ καλά από το τραγουδώ επειδή έτυχε να έχω όμορφη χροιά στη φωνή μου απέχει πολύ! -
Εγώ πειράζει που το κατάλαβα 'σωστά'; Αφού έγραψε
Ο χρήστης elisa έγραψε:
...Όσο άσχημα μιλάμε, τόσο άσχημα χορεύουμε. Και τόσο άσχημα τραγουδάμε...δεν μπορεί να εννοούσε ότι δεν έχουμε καλές φωνές.
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Το τραγουδώ καλά από το τραγουδώ επειδή έτυχε να έχω όμορφη χροιά στη φωνή μου απέχει πολύ!
ναι, αλλα δεν ειναι απαραιτητη προϋποθεση το να εχει καποιος καλη φωνη για να τραγουδησει καλα;
βεβαια, φανταζομαι πως σημερα, ακομα και το 'καλη φωνη' ειναι σχετικο και εχει να κανει με τον ακροατη.
για αλλους καλη φωνη εχει η βισση, για αλλους καλη φωνη εχει ο RZA, για αλλους καλη φωνη εχει η φιλιω πυργακη και για αλλους ο bruce dickinson..
οσο η μουσικη 'εξειδικευεται' μαλιστα σε 'ειδη', φανταζομαι αυτες οι αποκλισεις στο τι θεωρει ο καθενας καλη φωνη φαινονται ολο και πιο εντονα. -
Αν ο Μικης τραγουδαγε μονο αυτος τα τραγουδια του,νομιζω οτι θα ειχαν ξεχαστει την ιδια ωρα.
Ζεϊμπέκικο , ο μοναχικός θρήνος