-
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
Φιμέ επιτρέπονται σε ιστορικό όχημα ?
Δεν λέω το σκούρο νούμερο αλλά το πιο ανοικτό ?Αμα εβγαινε ετσι απο το εργοστασιο, δεν υπαρχει προβλημα.
Αμα μιλαμε για φιλμ, τοτε ας κανει ενα κοπο να τα βγαλει.H σχετική εγκύκλιος του Υπ. Μεταφορών και Επικοινωνιών (Αρ. Πρωτ. 30682/2316/07 της 3/8/2007) αναφέρεται, συνοπτικά, στη 'νομιμότητα ορισμένων τύπων οχημάτων που φέρουν 'εκ κατασκευής' σκούρους υαλοπίνακες, πίσω από την κολώνα οδηγού-συνοδηγού, εφ όσον ο συντελεστής μετάδοσης φωτός είναι μικρότερος του 70% και φέρουν δεξιό καθρέπτη'.
Συνεπώς, σωστός ο COSMO MIKE, με τις παραπάνω προϋποθέσεις.
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Αυτοκίνητο-αντίκα που βρίσκεται εντός ΕΕ, μπορεί να εκτελωνιστεί σαν αντίκα στην περίπτωση που είναι λυμμένο σε κομμάτια και έρθει σε κοντέινερ, κούτες, παλέτες; Μήπως συμφαίρει να εκτελωνιστεί σαν παλιά ανταλλακτικά; Γιατί δεν είναι και 1000% σίγουρο ότι θα συναρμολογηθεί πάλι. Χαρτιά έχει. Για να βγάλει μελλοντικά ιστορικές αρκεί το πωλητήριο, τα αρχικά χαρτιά του και τι άλλο από το τελωνείο;
Τι να εκτελωνίσεις αν είναι είναι ανταλλακτικά;
Με βάση τα όσα γνωρίζω το αυτοκίνητο μπορεί να είναι σε κούτες μόνο αν είναι ανω των 50 ετών. Από 30-50 πρέπει να είναι σε πλήρως λειτουργική και αυθευντική κατάσταση... κανονικά...ειναι 60 ετων. οποτε μπορει να ερθει κομματια, να μην εκτελωνιστεί τίποτα και μετα απο 2-3 χρόνια να βγαλω ιστορικες με βαση τα αρχικα χαρτιά του και το πωλητήριο; και ισως την αποδειξη μεταφορας; το αυτοκινητο ηταν πληρες, λυθηκε για ανακατασκευη αλλα το προτζεκτ ματαιωθηκε και τωρα ειναι ολο βιδες και η καροτσα σε 'cart'.
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Με βάση αυτά που σου είπε ο Cosmo Mike (πριν ολοκληρώσεις το story), και με δεδομένο ότι το καταθετήριο δεν είναι στο όνομά σου, απορώ πώς θα σου βγάλουν πινακίδες.
Για το πρώτο περιμένω απάντηση απο τον Cosmo Mike, αν και νομίζω με αυτά που ανέφερα στο αρχικό μου post
κατάλαβε ότι το καταθετήριο δεν είναι στο όνομά μου. Cosmo Mike αν έχεις την καλοσύνη, αποσαφήνισέ το.Συγγνωμη για την καθυστερημενη απαντηση, τωρα το ειδα.
Αποσαφηνιζω! Ναι μπορεις να βγαλεις καρτα και πινακιδες με αδεια & καταθετηριο σε αλλουνου ονομα.
Γιατι? Γιατι απλα η καρτα Fiva δεν ειναι τιτλος ιδιοκτησιας αλλα πιστοποιητικο καταχωρησης. Και οι ιστορικες πινακιδες δεν ειναι για καθημερινη κυκλοφορια αλλα για πολυ συγκεκριμενη χρηση.Ραντεβου λοιπον το 2020 (με το ισχυον καθεστως).
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Αυτοκίνητο-αντίκα που βρίσκεται εντός ΕΕ, μπορεί να εκτελωνιστεί σαν αντίκα στην περίπτωση που είναι λυμμένο σε κομμάτια και έρθει σε κοντέινερ, κούτες, παλέτες; Μήπως συμφαίρει να εκτελωνιστεί σαν παλιά ανταλλακτικά; Γιατί δεν είναι και 1000% σίγουρο ότι θα συναρμολογηθεί πάλι. Χαρτιά έχει. Για να βγάλει μελλοντικά ιστορικές αρκεί το πωλητήριο, τα αρχικά χαρτιά του και τι άλλο από το τελωνείο;
Τι να εκτελωνίσεις αν είναι είναι ανταλλακτικά;
Με βάση τα όσα γνωρίζω το αυτοκίνητο μπορεί να είναι σε κούτες μόνο αν είναι ανω των 50 ετών. Από 30-50 πρέπει να είναι σε πλήρως λειτουργική και αυθευντική κατάσταση... κανονικά...Κάποια άλλη γνώμη ή σύσταση; Θα χρειαστώ κάποιο χαρτί από τελωνείο τώρα για έκδοση ιστορικών πινακίδων μελλοντικά;
-
andreasp: δεν γνωριζω την απαντηση οποτε θα αυτοσχεδιασω βασει εμπειριας.
Οταν ειναι να εκτελωνιστει ενα ιστορικο οχημα, ζητα το τελωνειο εκθεση πραγματογνωνοσυνης για την αυθεντικοτητα υ=του αυτοκινητου. Δηλαδη, βλεπουμε το αυτοκινητο και δινουμε συντασουμε μια εκθεση για την αυθεντικοτητα, φθορα και τυχον μετατροπες.
Οποτε ρωταω εγω... Αν το αυτοκινητο ειναι ημιτελες ή σε κουτες, τι εκθεση να συνταξουμε?
-
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
andreasp: δεν γνωριζω την απαντηση οποτε θα αυτοσχεδιασω βασει εμπειριας.Οταν ειναι να εκτελωνιστει ενα ιστορικο οχημα, ζητα το τελωνειο εκθεση πραγματογνωνοσυνης για την αυθεντικοτητα υ=του αυτοκινητου. Δηλαδη, βλεπουμε το αυτοκινητο και δινουμε συντασουμε μια εκθεση για την αυθεντικοτητα, φθορα και τυχον μετατροπες.
Οποτε ρωταω εγω... Αν το αυτοκινητο ειναι ημιτελες ή σε κουτες, τι εκθεση να συνταξουμε?
Οπότε εκτελωνισμός δεν θα γίνει... μετά βγαίνουν ιστορικές πινακίδες μόνο με χαρτιά μεταβίβασης και απόδειξη μεταφορικής ότι ήρθε λυμμένο και όχι πλήρες; Γιατί διαφορετικά θα μου μείνει σα φάντασμα και δε θα μπορεί να βγάλει κανενός είδους πινακίδες... εκτός και μπορεί να γίνει εκτελωνισμός εκ των υστέρων...
ευχαριστώ Μιχάλη.
-
Ο χρήστης andreasp έγραψε:
andreasp: δεν γνωριζω την απαντηση οποτε θα αυτοσχεδιασω βασει εμπειριας.
Οταν ειναι να εκτελωνιστει ενα ιστορικο οχημα, ζητα το τελωνειο εκθεση πραγματογνωνοσυνης για την αυθεντικοτητα υ=του αυτοκινητου. Δηλαδη, βλεπουμε το αυτοκινητο και δινουμε συντασουμε μια εκθεση για την αυθεντικοτητα, φθορα και τυχον μετατροπες.
Οπότε εκτελωνισμός δεν θα γίνει... μετά βγαίνουν ιστορικές πινακίδες μόνο με χαρτιά μεταβίβασης και απόδειξη μεταφορικής ότι ήρθε λυμμένο και όχι πλήρες; Γιατί διαφορετικά θα μου μείνει σα φάντασμα και δε θα μπορεί να βγάλει κανενός είδους πινακίδες... εκτός και μπορεί να γίνει εκτελωνισμός εκ των υστέρων...
ευχαριστώ Μιχάλη.
Τα ιστορικά αυτοκίνητα εμπίπτουν στη Δασμολογική Κλάση 9705.
Δυστυχώς δεν έχω πλέον στη διάθεσή μου τις επεξηγηματικές αλλά τότε που το είχα ψάξει αρκετά (πριν 15 χρόνια) είχα δει τη σχετική παρατήρηση.Με βάση τα όσα καταφερα να βρω, η ¨Ελληνική¨ απόδοση της οδηγίας είναι, ως συνήθως, ασαφής.
Κανονικά, η 30ετία δεν είναι το μοναδικό κριτήριο...αλλά για να μην μένει κανείς παραπονεμένος 'κάπως θα τα βολέψουμε μωρέ'-the greek way.Αν, λοιπόν, δούμε τι λέει η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (μετά απο προσφυγή ενός τύπου που έφερε μια 300sl στη Γερμανία και του κοπανήσανε δασμούς αφού τον έβαλαν σε άλλη κλάση) φαίνεται ξεκάθαρα ότι το γεγονός πως ένα όχημα είναι άνω των 30 ετών δεν εγγυάται και την ιστορική αξία του αλλά και, όπως θα δείτε, στην παράγραφο 10 με το σκεπτικό της αποφάσεως εδώ:
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/Lex ... 59:EL:HTML
εξαιρούνται δασμών 'όλα τα αυτοκίνητα οχήματα τα οποία έχουν κατασκευαστεί πριν από το 1950, ακόμη και αν δεν είναι σε θέση να κυκλοφορήσουν'.
Υποτίθεται ότι αυτό υπάρχει στην επεξηγηματική C127 της 30 Απριλίου 1996 πάνω στην 9705, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να τη βρω...ΜΙΚΕ, σίγουρα αν το ψάξεις θα μας φέρεις περισσότερο σαφείς πληροφορίες...
Edit: http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/Lex ... 004:EN:PDF
Το βρήκα!Επομένως και σε κούτες να είναι: it's a dirty job but someone's gotta do it!
-
Thanks και πάλι. Έστειλα ένα εμαιλ στο https://portal.gsis.gr/portal/page/portal/ICISnet μήπως και υπάρχει κάποιος που μπορεί να δώσει σαφής οδηγίες αλλά δεν το βλέπω... Το αυτοκίνητο είναι μοντέλο 1953 και ο ιδιώτης-πωλητής μάλλον δέχεται να βάλει πάλι άξονες και τιμόνι πάνω στο αμάξωμα για να τσουλάει, αλλά τα υπόλοιπα θα είναι σε κουτιά και παλέτες... δύσκολο το βλέπω να προχωρήσει...
-
Thanks και πάλι. Έστειλα ένα εμαιλ στο https://portal.gsis.gr/portal/page/portal/ICISnet μήπως και υπάρχει κάποιος που μπορεί να δώσει σαφής οδηγίες αλλά δεν το βλέπω... Το αυτοκίνητο είναι μοντέλο 1953 και ο ιδιώτης-πωλητής μάλλον δέχεται να βάλει πάλι άξονες και τιμόνι πάνω στο αμάξωμα για να τσουλάει, αλλά τα υπόλοιπα θα είναι σε κουτιά και παλέτες... δύσκολο το βλέπω να προχωρήσει...Πήγαινε στη ΦΙΛΠΑ με την παραπάνω επεξηγηματική και ζήτα να σε ενημερώσουν εαν υπάρχει κάποια τροποποίηση (είναι ήδη 17 ετών!) ως προς την ημερομηνία.
Το αυτό μπορείς να κάνεις γραπτώς σε οποιοδήποτε τελωνείο, όπου να ζητήσεις να σου πρωτοκολλήσουν το ερώτημά σου (είναι υποχρεωμένοι να σου απαντήσουν έτσι). -
Thanks και πάλι. Έστειλα ένα εμαιλ στο https://portal.gsis.gr/portal/page/portal/ICISnet μήπως και υπάρχει κάποιος που μπορεί να δώσει σαφής οδηγίες αλλά δεν το βλέπω... Το αυτοκίνητο είναι μοντέλο 1953 και ο ιδιώτης-πωλητής μάλλον δέχεται να βάλει πάλι άξονες και τιμόνι πάνω στο αμάξωμα για να τσουλάει, αλλά τα υπόλοιπα θα είναι σε κουτιά και παλέτες... δύσκολο το βλέπω να προχωρήσει...Τι αυτοκίνητο είναι;
Γνωρίζεις πως από τη στιγμή της δήλωσης άφιξης που θα στην κάνει η νταλίκα με το που έρθει στην Ελλάδα έχεις τη δυνατότητα να καθυστερήσεις κανένα μήνα μέχρι τον εκτελωνισμό του οχήματος - μήπως προλαβαίνεις να το 'συναρμολογήσεις' στοιχειωδώς για να το δουν από τη ΦΙΛΠΑ ολόκληρο; Θα πρέπει να είναι πραγματικά στενοκέφαλοι για να σε ζορίσουν με αυτοκίνητο 60 ετών. -
Μεχρι τις 15 του επόμενου μήνα είναι ναι. Για να δούμε.... αλλιώς θα τους δείξω το άλλο που έχω!
-
Παιδια, εγω δεν ειπα οτι δεν γινεται. Ειπα οτι δεν μου εχει ξανατυχει και δεν μπορω να φανταστω πως θα συνταχθει πραγματογνωμοσυνη με οχημα που βρισκεται σε κουτες.
Απο την αλλη δεν βλεπω το λογο γιατι να απορριψουμε ενα αυτοκινητο πχ 50 ετων που χρηζει ανατακατσκευης.Θα ρωτησω και θα μαθω.
-
για οποιον δεν θελει να ακουει παπαριες να το βαλει στο 30 και 45 εκει ειναι αλλωστε και το 'ζουμι' της υποθεσης.
http://autoclassic-magazine.blogspot.gr ... st_12.html
-
Αποψη μου αλλα πρεπει να παρουν ,επισημα-γραπτα-δελτιο τυπου οπως θελεις πες το ,θεση οι προεδροι ΕΟΟΕ, ΦΙΛΠΑ,ΕΛΠΑ κτλπ.. για την προστασια των ιδιων των λεσχων.
-
Καλά ο τύπος είναι τραγικός. Δεν ξέρω αν πρέπει να βγάλουν ανακοίνωση οι αρμόδιοι φορείς ή αν έτσι θα του δώσουν και αξία.
Μπορεί κάποιος να μου επιβεβαιώσει αν αυτοκίνητα αγορασμένα από τον ΟΔΔΥ, όχι για κυκλοφορία όμως, βγάζουν ΝΟΜΙΜΑ ιστορικές πινακίδες αν πληρούν τις προϋποθέσεις;
-
Ο χρήστης Alexkid έγραψε:
Μπορεί κάποιος να μου επιβεβαιώσει αν αυτοκίνητα αγορασμένα από τον ΟΔΔΥ, όχι για κυκλοφορία όμως, βγάζουν ΝΟΜΙΜΑ ιστορικές πινακίδες αν πληρούν τις προϋποθέσεις;Ναι, βγάζουν κανονικά με το χαρτί από τον ΟΔΔΥ. Είναι πολλά που είναι έτσι και αρκετά που είναι σπάνια αυτοκίνητα και άξιζαν να σωθούν (θυμάμαι, τώρα που το λές, πχ ένα 17M coupe p5 τέτοιο - άντε βρέστο αλλιώς).
-
Ο χρήστης ritmo130tc έγραψε:
Προβληματα με ADAC!!!!! :rtfmΔεν ξερω αν εχει τυχει σε κανεναν απο σας αλλα σημερα χρειαστηκε να χρησιμοποιησω την ADAC για την μεταφορα του ιχ μου στο συνεργειο και μου αρνηθηκαν διοτι δεν ειμαι πια στο προγραμμα Plus !!!!Επικοινωνησα και με τα γραφεια της εταιριας στην Γερμανια (εδω δεν δινουν τετοιου ειδους πληροφοριες)και μου ειπαν οτι με εβγαλαν επειδη μαλλον χρησιμοποιω συχνα την οδικη τους βοηθεια (2 φορες σε 2 χρονια!!!!!!).Μου ειπαν οτι μου εστειλαν ενα γραμμα που με ενημερωναν (στα γερμανικα και το θεωρησα σαν καμια προωθητικη τους ενεργεια χαρη στο google translate).
H συνεχεια του ηλιθιου γραφειοκρατικου τους συστηματος (ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΛΛΑΔΑΡΑ!!!!!) τους ζητησα να με συνδεσουν με καποιον ανωτερο για να διαμαρτυρηθω και μου ειπαν οτι θα μου στειλουν φορμα παραπονων !!!!!!!!!!!!!!!και οχι με μαιλ οπως τους ζητησα για πιο γρηγορα αλλα με ταχυδρομειο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
thank you for your e-Mail.
If, after an incident or breakdown, you make claims from your ADAC Schutzbrief policy or use any other benefits or services of your ADACPlus membership, both parties to the contract are entitled to convert the ADACPlus membership into an ADAC membership exclusive of the Plus benefits and services. For such conversions, it is enough for you to make a service request or to report a damage. We made use of this entitlement and in our letter of June 24 of 2013 informed you that your ADACPlus membership would end one month after receipt of that letter. These terms and conditions were subject of the contract we concluded.
Now you have the classic ADACMemberschip. The rest of the insurance premium of the ADACPlusMembershipIf is credited to your premium account. If you want to cancel this membership, please tell us. Than you get the rest of your premium.
Εγω αυτο να πω την αληθεια δεν το ηξερα !!!!για θυμιστε μου την οδικη με το με το ταχυδρομικο ταμιευτηριο ,εχει καποιος κανα λινκ
-
Δεν κατάλαβα! Δηλαδή αν την χρησιμοποιήσεις μία φορά σου ακυρώνουν τη δυνατότητα να την χρησιμοποιείς εκτός Γερμανίας; Σε ειδοποίησαν με κάποιο γράμμα γι'αυτό;
Την είχα χρησιμοποιήσει κι εγώ όπως θυμάσαι στο Απολλώνιο του 2011, αλλά δεν δίνω καμία σημασία στα γράμματα που μου στέλνουν γιατί είναι στα γερμανικά!! Δεν ξέρω αν μου το έκοψαν τότε, αλλά στις επόμενες ειδοποιήσεις για πληρωμή συνδρομής μου έγραφαν συνδρομή ADACPlus
-
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Δεν κατάλαβα! Δηλαδή αν την χρησιμοποιήσεις μία φορά σου ακυρώνουν τη δυνατότητα να την χρησιμοποιείς εκτός Γερμανίας; Σε ειδοποίησαν με κάποιο γράμμα γι'αυτό;Την είχα χρησιμοποιήσει κι εγώ όπως θυμάσαι στο Απολλώνιο του 2011, αλλά δεν δίνω καμία σημασία στα γράμματα που μου στέλνουν γιατί είναι στα γερμανικά!! Δεν ξέρω αν μου το έκοψαν τότε, αλλά στις επόμενες ειδοποιήσεις για πληρωμή συνδρομής μου έγραφαν συνδρομή ADACPlus
Σωστα Νικο , το γραφει και μεσα στο συμβολαιο (που δεν το διαβασα) .Μου εστειλαν γραμμα αλλα επειδη ηταν στα γερμανικα δεν το διαβασα .
Λογικα με την ανανεωση της συνδρομης σε ξανακανουν plus member .
Περσι των νοεμβρη την χρησημοποιησα για να μεταφερω το ραβ μετα απο ατυχημα , μετα απο καμια 10-15 μερες μου εστειλαν την συνδρομη για plus member , ισως στο ατυχημα βεβαια να ειναι διαφορετικη η πολιτικη τους
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες