-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Γίνεται λοιπόν σαφές ότι η ισχύς των νομοθετικών αυτών πράξεων επαφίεται στη νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν ανακοινώσει πως θα επανεξετάσουν την απόσυρση αλλά και άλλα οικονομικά μέτρα...'
Προεκλογικο ταξιμο μαλλον
Μακαρι να βγω ψευτης -
Tην έκτακτη ανάγκη που την είδαν?
Επίσης γιατί κόβωνται τόσο πολύ να περάσουν τα τέλη και η απόσυρση? -
Ο χρήστης GeoKy έγραψε:
Προεκλογικο ταξιμο μαλλον
Μακαρι να βγω ψευτηςΠολύ φοβάμαι ότι θα αποδειχθεί ότι έχεις δίκιο....
-
Όπως το κόβω, θα αρχίσουν να έρχονται οι ειδοποιήσεις για τα τέλη του 2010 και δεν θα ξέρουμε αν θα πρέπει να τα πληρώσουμε ή όχι.....
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Tην έκτακτη ανάγκη που την είδαν?
Επίσης γιατί κόβωνται τόσο πολύ να περάσουν τα τέλη και η απόσυρση?Με το έλλειμμα να οδεύει για το 9% του ΑΕΠ δεν είναι έκτακτη ανάγκη; τα 150άρια σε 1,4 εκ. παλιά αυτοκίνητα είναι 200 εκατ. ευρώ...
-
Ειναι πολλα τα λεφτα
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
ναι ενταξυ τωρα που θα παμε σε εκλογες την γλυτωσα αν και βεβαια σημερα ακουσα οτι θα ψηφιζοταν σημερα και οτι θα παει μεσω υπουργειου αλλα μονο για την αποσυρση!!!
Εγώ όμως διάβασα ότι θα κάνουν πράξη νομοθετικού περιεχομένου και για την απόσυρση και για τα τέλη....
ναι αυτο σωστα!και για τα τελη?εγω ειχα ακουσει μονο για την αποσυρση..θα δουμε
-
Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την απόσυρση και τα τέλη υπογράφτηκε σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Για να ισχύσει πρέπει να επικυρωθεί από την Βουλή εντός 40 ημερών από την δημοσίευση της στο ΦΕΚ (δηλ ~60 μέρες σύνολο). Δηλαδή μέσα Νοεμβρίου όταν τα τέλη θα μας έχουν ήδη ταχυδρομηθεί...
Σήμερα οι εφημερίδες γράφουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αντίθετο με τα μέτρα, αλλά ίσως επανεξετάσει τα αυξημένα τέλη να μην εξαρτώνται από την παλαιότητα αλλά τους ρύπους. Αντε βγάλτε άκρη τώρα.... -
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
αλλά ίσως επανεξετάσει τα αυξημένα τέλη να μην εξαρτώνται από την παλαιότητα αλλά τους ρύπους.Ποιούς ρύπους? Μας δουλεύουν? Το ποσοστό CO και HC κατ' όγκον στα καυσαέρια είναι ένδειξη του πόσο ρυπογόνο είναι ένα αυτοκίνητο?
-
Ο χρήστης baltsiotis έγραψε:
Ανεβάζω τις φωτό από Αμερική ... Αν κάποιος μπορεί να με διαφωτίσει ποια η διαφορά των πινακίδων historic-classic- antique vehicle, ευπρόσδεκτο. ...Ρώτησα κάποιους φίλους από εκεί και μου είπανε τα εξής:
Κατ' αρχήν όπως υποψιαζόμουνα, σε κάθε πολιτεία δεν ισχύουν απαραίτητα τα ίδια πράγματα όσον αφορά την έκδοση αυτών των 'ειδικών' πινακίδων. Το κοινό στοιχείο όμως σε όλες τις περιπτώσεις είναι ότι οι πινακίδες αυτές εκδίδονται από τις αρμόδιες αρχές της κάθε πολιτείας ακριβώς όπως και οι κανονικές πινακίδες κυκλοφορίας, και όχι από κάποια λέσχη, σύλλογο, γκρουπούσκουλο, μασονική στοά κλπ.
Από 'κει και πέρα περνώντας σε συγκεκριμένα παραδείγματα μου ανέφεραν ότι στην Pennsylvania π.χ. οι πινακίδες 'antique' μπορούν να δοθούν σε αυτοκίνητα άνω των 25 ετών, με οφέλη την απαλλαγή από τεχνικούς ελέγχους και φόρους, σημαντικά μειωμένο κόστος ασφάλισης και ισχύ για όσο διάστημα το αυτοκίνητο είναι στον ίδιο ιδιοκτήτη. Οι περιορισμοί από την άλλη επιτρέπουν κυκλοφορία σε σχετικές εκδηλώσεις, συντήρηση, γενικώς βόλτες Σαββατοκύριακα, αλλά μόνο μέχρι 1000 μίλια το χρόνο και όχι βράδι. Το κόστος έκδοσης πινακίδων 'antique' στο Texas είναι 50 δολάρια για 5 χρόνια, χωρίς να υπάρχει κάποιου άλλου είδους επιβάρυνση, και οι περιορισμοί συνοψίζονται στο γενικό 'όχι για καθημερινή χρήση'. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και στη Virginia, ενώ στο Illinois κόστος ανέρχεται στα ... 25 δολάρια για 5 χρόνια με επίσης παρόμοιους περιορισμούς, αλλά απεριόριστα χιλιόμετρα. Πολλές φορές απαιτούν να έχεις με κανονικές πινακίδες και κάποιο άλλο αυτοκίνητο για να δικαιολογείται η περιορισμένη χρήση του ιστορικού. Στην Pennsylvania έχεις επίσης την επιλογή της έκδοσης πινακίδων 'Classic' σε αυτοκίνητα άνω των 20 ετών πάλι με κάποιο σχετικά μικρό αντίτιμο και απαλλαγή από την ετήσια φορολογία, χαμηλότερα ασφάλιστρα, και σαν περιορισμό το γενικό 'χρήση μόνο μία ημέρα την εβδομάδα'. Σε κάποιες άλλες πολιτείες όπως π.χ. το New Jersey αντί για 'antique' ονομάζουν αυτές τις πινακίδες 'Historic' με παραπλήσιες συνθήκες και οφέλη χρήσης. -
Πολύ καλή ενημέρωση. Ευχαριστώ.
-
συγνωμη αλλα θελω να αναφερθω σε κατι εχθες ειδα στο αιγαλεο στη μινωος και προοδου ενα toyota corolla ke55-50 με ιστορικες πινακιδες το εχω φωτογραφια αλλα δεν μπορω να τη περασω!ενα κοκκινο ειναι με φριλιες στ πισω τζαμι ειναι το προηγουμενο απο τ δικο μου!δυστυχως τ δικο μου θα παει για αποσυρση τελικα....
-
Για δώστε λίγο βάση και ερευνήστε το:
Συνάδελφος που κόλλησε εσχάτως το μικρόβιο της ανακατασκευής μου είπε ότι είδε σε πρωινή εκπομπή της NET το Σ/Κ συζήτηση για την απόσυρση όπου κάποιος 'αρμόδιος' είπε ότι άλλαξε το τι ίσχυε για την κατάθεση πινακίδων στην εφορία για προσωρινή ακινησία. Είπε ότι αυτό που θα ισχύει πλέον είναι ότι όταν θα πηγαίνει κάποιος να πάρει πίσω τις πινακίδες θα πληρώνει και τα τέλη των ετών που ήταν το όχημα σε ακινησία (άρα ποιός ο λόγος της προσωρινής ακινησίας;) και ότι μετά την πάροδο δύο ετών το όχημα θα διαγράφεται και δεν θα μπορεί να ξαναεκδώσει πινακίδες.
Μπούρδες ή να έχει κάποια βάση άραγε;
Πάντως δεν υπάρχει τίποτε σχετικό ούτε στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τα τέλη και την απόσυρση, ούτε στην υπουργική απόφαση που καθόρισε τις λεπτομερειες της απόσυρσης.
-
Αρβύλα μου μυρίζει Νίκο... Πουθενά δεν ακούστηκε κάτι.
-
Το σενάριο φαίνεται αληθοφανές. Μη τυχόν και μας ξεφύγει κανένα τάληρο.
Από την άλλη η τηλεόραση είναι γεμάτη από 'αρμόδιους' που λένε βλακείες.
Κλείστε την να ησυχάσετε... -
Μακαρι να ναι οντως αρβυλα
-
Ο χρήστης P6B έγραψε:
Το σενάριο φαίνεται αληθοφανές. Μη τυχόν και μας ξεφύγει κανένα τάληρο.
Από την άλλη η τηλεόραση είναι γεμάτη από 'αρμόδιους' που λένε βλακείες.
Κλείστε την να ησυχάσετε...Εμείς κλειστή την έχουμε, άλλοι κάθονται και τα βλέπουν και μας αγχώνουν.....
-
Δε νομίζω ότι μπορούν να το κάνουν αυτό...
-
αυτό που ξέρω εγώ παιδιά είναι πως η εφορία δεχετε πινακίδες για ένα ημερολογιακό έτος, δηλαδή.
τις κατέθεσες 31-12-08 πρέπει να τις πάρεις πίσω πληρώνοντας και τα τέλη κυκλοφορίας 31-12-09
στην 1-1-10 το αυτοκίνητο διαγράφετε οριστικά. -
Ο χρήστης Α 110 ΑLPINE έγραψε:
αυτό που ξέρω εγώ παιδιά είναι πως η εφορία δεχετε πινακίδες για ένα ημερολογιακό έτος, δηλαδή.
τις κατέθεσες 31-12-08 πρέπει να τις πάρεις πίσω πληρώνοντας και τα τέλη κυκλοφορίας 31-12-09
στην 1-1-10 το αυτοκίνητο διαγράφετε οριστικά.εδω ειναι νομιζω το κολπο τους...υπογραφεις ενα χαρτι που γραφει ισχυει για ενα χρονο και υποτιθεται οτι μετα τον χρονο καταστρεφουν τις πινακιδες αλλα το χαρτι δεν γραφει αυτο παρα μονο ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ.......αρα μετα τον χρονο μπορουν να κανουν οτι θελουν (συμφωνα παντα με το χαρτι που εχουμε υπογραψει)
Αν γινει αυτο θα γινει νομιζω σφαγη και οι λεσχες θα πρεπει οπωσδηποτε να μας προστατεψουν!!!!!.
Και δεν ξερω και ποιο το οφελος μου να εχω ενα αμαξι με ιστορικες για ενα χρονο και το επομενο με συμβατικες για να μην χασω την αδεια μου
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες