-
Ο χρήστης foufasnikos έγραψε:
Καλησπερα!Να αναφερω καταρχην οτι συμφωνω με τον προηγουμενο φιλο απολυτα! Εχω μια ερωτηση. Φιλος μου ελληνας στην Αγγλια, εχει Corvette c4 5.7lt 10/1984, με αγγλικες πινακιδες. Του χρονου θα γυρισει Ελλαδα, και επειδη εχει μεγαλη αγαπη με το αυτοκινητο αυτο, το οποιο εχει σε πολυ καλη κατασταση, δεν θελει να το πουλησει Αγγλια, αλλα θελει να το φερει μαζι του.
Μπορει να το εκτελωνισει ως ιστορικο και να του βαλει ιστορικες πινακιδες?
Αν οχι, ποσο περιπου εκτιματε το κοστος του εκτελωνισμου? Τι αλλες εναλλακτικες υπαρχουν?Ειναι κριμα τετοιο αυτοκινητο να μην το απολαμβανουμε στην Ελλαδα ως ιστορικο!
Aπλά πες στο φίλο σου να το ξεχάσει.....και να κοιτάξει να το ξεφορτωθεί,αν αξίζει κάποια χρήματα στην Αγγλία.Το ποσό εκτελωνισμού (δικαιώματα ιστορικού δεν έχει)δεν θα θέλει να το ακούσει ο φίλος σου.
-
Ισχυει αυτο? Ποτε θα αποκτησει δικαιωμα δωρεαν εκτελωνισμου ως ιστορικο?
-
Ισχυει αυτο? Ποτε θα αποκτησει δικαιωμα δωρεαν εκτελωνισμου ως ιστορικο?To 2015
-
Δικαιωμα ατελους εκτελωνισμου ως ιστορικο, αποκτα ενα αυτοκινητο μολις κλεισει 30ετια δηλαδη??? Αρα απο τον 10ο του 2014 και μετα?? Αν ειναι ποτε δυνατον! Πως και δεν το εκαναν 60ετια??
Επομενως η μονη λυση που βλεπω ειναι, εφοσον θα εχει ακομα φιλους στην Αγγλια, να δηλωνει φιλικο σπιτι εκει ως κατοικια του, και να το κυκλοφορει 6 μηνες στην Ελλαδα με αγγλικες πινακιδες. Μετα τους 6 μηνες ειτε παραδιδει τις πινακιδες για ενα 6μηνο αν δεν κανω λαθος, ειτε το βγαζει εκτος χωρας και παλι απο την αρχη. Αντε να δουμε!
-
Μπορει να το φερει και να το κλειδωσει καπου μεχρι το 2015?
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Μπορει να το φερει και να το κλειδωσει καπου μεχρι το 2015?οχι
-
Γιατι δεν γινεται να το κρατησει στο γκαραζ του μεχρι το 2015??
-
Ο χρήστης kakwskeimena έγραψε:
Γιατι δεν γινεται να το κρατησει στο γκαραζ του μεχρι το 2015??γιατι θα βρισκεται παρανομα στην χωρα μεχρι το 2015
-
Ρώτα τον ΤζονΧριστοφόρου να σου πει που θα την κάνει τη δουλεια...
-
Καλησπερα!Να αναφερω καταρχην οτι συμφωνω με τον προηγουμενο φιλο απολυτα! Εχω μια ερωτηση. Φιλος μου ελληνας στην Αγγλια, εχει Corvette c4 5.7lt 10/1984, με αγγλικες πινακιδες. Του χρονου θα γυρισει Ελλαδα, και επειδη εχει μεγαλη αγαπη με το αυτοκινητο αυτο, το οποιο εχει σε πολυ καλη κατασταση, δεν θελει να το πουλησει Αγγλια, αλλα θελει να το φερει μαζι του.
Μπορει να το εκτελωνισει ως ιστορικο και να του βαλει ιστορικες πινακιδες?
Αν οχι, ποσο περιπου εκτιματε το κοστος του εκτελωνισμου? Τι αλλες εναλλακτικες υπαρχουν?Ειναι κριμα τετοιο αυτοκινητο να μην το απολαμβανουμε στην Ελλαδα ως ιστορικο!
Απ οσο γνωριζω πρεπει να ειναι 25ετιας και πανω οποτε αυτο το 2009-2010
πιστευω πως θα μπορεσει να βγαλει ΕΛΠΑ.
Τωρα για πιο νωρις ωομιζο οτι μπορει να το φερει με τσολ νουμερα και να το κρατηση στο γκαραζ του
μεχρι τοτε .
Αν εχω καπου λαθος να μου πειτε.............. -
Ερώτηση: Πρόσφατα άλλαξα κινητήρα σε ένα πιστοποιημένο από τη ΦΙΛΠΑ αυτοκίνητο. Επειδή στην παλιά άδεια κυκλοφορίας (το αυτοκίνητο είναι με συμβατικές πινακίδες, δεν έχει προσωρινή ακινησία) αναγραφόταν ως 'ανευ αριθμού κυκλοφορίας', το ΚΤΕΟ μου είπε δεν μπορεί να περάσει (το είχα πάει με τον παλιό κινητήρα). Αφού άλλαξα τον κινητήρα -χρονική σύμπτωση-έκανα όλη τη διαδικασία και αναγράφηκε ο τύπος της μηχανής (αφήνω το αν έπρεπε να γίνει και το γεγονός ότι είχε περάσει ΚΤΕΟ πριν ως 'άνευ'). Δηλώνω στην ασφαλιστική (που έχει την ειδική σύμβαση με τη ΦΙΛΠΑ) τη νέα άδεια και μου λένε ότι χρειάζονται νέο έγγραφο της ΦΙΛΠΑ που να πιστοποιείται η αλλαγή. Η ΦΙΛΠΑ μου λέει δεν έχει αλλάξει τίποτα, αφού είναι ο ίδιος τύπος κινητήρα, άρα δεν μπορεί να υπάρξει μεταβολή. Καμιά ιδέα; Έχω πρόβλημα με την ασφαλιστική μου κάλυψη μέχρι να το λύσω;
-Προφανώς ο νέος -και καινούργιος- κινητήρας είναι επίσης ο αυθεντικός (αν και αυτό δεν έχει σημασία γιατί κανείς δεν ξέρει να το ελέγξει).Ευχαριστώ
-
Υπάρχει περίπτωση όχημα χωρίς πινακίδες υπουργείου και χωρίς να δύναται να εκτελωνιστεί ατελώς, να έχει βγάλει ιστορικές πινακίδες νόμιμα ? Πού μπορώ να ελέγξω την νομιμότητα της διαδικασιάς? Μήπως να το σκεφτώ καλύτερα πριν προβώ σε σχετική αγορα ?
-
Ο χρήστης Alexkid έγραψε:
Μήπως να το σκεφτώ καλύτερα πριν προβώ σε σχετική αγορα ?Αν πρόκειται για αυτοκίνητο που έχει έρθει από το εξωτερικό, να μην το σκεφτείς καλύτερα.Να το ξεχάσεις.Αν είναι από εδώ (και έχει απλά καταστραφεί ο φάκελός του)μπορεί να έχει βγάλει πινακίδες ιστορικού.
-
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου για την βοήθεια! Ξέρεις μήπως πώς μπορώ να ελέγξω αν πρόκειται για την μία περίπτωση (παρανομία) ή την άλλη (καταστροφή φακέλου) ?
-
Σημερα στην Αγια Παρασκευη ειδα ALFA ROMEO 75 απο τις τελευταιες μου φαινεται κοκκινη και με τα γυφτικα μπλε λαμπακια στα φωτα θεσης και ζαντες αλουμινιου(οχι εποχης) να εχει πινακιδες λεσχης!Πως ειναι δυνατον?
-
Ναι, μπορεί. Το να βγάλει πινακίδες ιστορικού δεν προϋποθέτει προηγούμενη νόμιμη κυκλοφορία (ή εκτελωνισμό). Άρα ένα αυτοκίνητο π.χ. που βρέθηκε σε ένα χωράφι μπορεί να βγάλει πινακίδες.
-
Ο χρήστης baltsiotis έγραψε:
Ναι, μπορεί. Το να βγάλει πινακίδες ιστορικού δεν προϋποθέτει προηγούμενη νόμιμη κυκλοφορία (ή εκτελωνισμό). Άρα ένα αυτοκίνητο π.χ. που βρέθηκε σε ένα χωράφι μπορεί να βγάλει πινακίδες.Αυτό που λες δεν ισχύει
το αυτοκίνητο πρέπει να βρίσκεται νόμιμα στην χωρα, δηλ να εχει περασει από τελωνείο κάποια στιγμή στη ζωή του. -
Με αρκετές επιφυλάξεις γι΄αυ΄τα που γράφω και σε σχέση με το σχετικό τόπικ για τον σκαραβαίο: Ένα αυτοκίνητο που βρίσκεται σε ένα χωράφι και έχει διαγραφεί κάποτε ή ακόμη και να είχε εισαχθεί παράνομα και μου το πουλά ή χαρίζει ο ιδιοκτήτης του χωραφιού ή του αυτοκινήτου πράγματος είναι δικό μου, γιατί είναι πράγμα και ισχύει η αρχή ότι ο κάτοχος είναι και κύριος, η καλή πίστη κλπ.
Νομίζω όμως ότι είναι διαφορετικό το ζήτημα με αυτά που έχουν προσωρινή ακινησία καθότι δεν είναι ακριβώς πράγματα αλλά στο ντεμί καθεστώς του αυτοκινήτου ακόμη. -
το αυτοκίνητο ακόμα και αν το βρεις σε χωράφι να σαπίζει θα πρεπει να βρείς και αν εχει εισαχθεί νομίμως ειτε ως όχημα ειτε ως αντικείμενο.
αν θες να εισαι νόμιμος, γιατί πολλές λέσχες κάνουν εξυπηρετήσεις κατα δική τους ομολογία και εγγράφουν ότι τους πάει ο καθένας ακόμα και απαλλοτροιωμένο να είναι, θα πρεπει να εχει εκτελωνιστει και βρίσκεται νομίμως στη χώρα.
το ιστορικό όχημα θεωρείται αντικείμενο, αλλά αφού έχει εισαχθεί νόμιμα -
Ο χρήστης baltsiotis έγραψε:
Με αρκετές επιφυλάξεις γι΄αυ΄τα που γράφω και σε σχέση με το σχετικό τόπικ για τον σκαραβαίο: Ένα αυτοκίνητο που βρίσκεται σε ένα χωράφι και έχει διαγραφεί κάποτε ή ακόμη και να είχε εισαχθεί παράνομα και μου το πουλά ή χαρίζει ο ιδιοκτήτης του χωραφιού ή του αυτοκινήτου πράγματος είναι δικό μου, γιατί είναι πράγμα και ισχύει η αρχή ότι ο κάτοχος είναι και κύριος, η καλή πίστη κλπ.
Νομίζω όμως ότι είναι διαφορετικό το ζήτημα με αυτά που έχουν προσωρινή ακινησία καθότι δεν είναι ακριβώς πράγματα αλλά στο ντεμί καθεστώς του αυτοκινήτου ακόμη.Εάν ήταν έτσι, όποιο όχημα ερχόνταν από το εξωτερικό χωρίς να περάσει τελωνείο, θα μπορούσε να βγάλει πινακίδες ιστορικού και ας μην είναι 30 ετών. Τί νόημα έχει τότε η ταξινόμηση ως ιστορικό στα 30 και όχι στα 25 έτη? Κατα την κοινή λογική, αν δεν έχει κυκλοφορήσει κάποια στιγμή νόμιμα στην Ελλάδα, δεν μπορεί να πάρει κανένα όχημα ιστορικές πινακίδες αν δεν ειναι 30 ετών. Το θέμα είναι πώς μπορούμε να ελέγξουμε αν το ιστορικό που μας ενδιαφέρει έχει πάρει νόμιμα τις πινακίδες του.
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες