-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Αν τώρα πάει κάποιος και πάρει τις πινακίδες από την εφορία ενώ δεν έχει επιστρέψει τις ιστορικές είναι 100% παράνομος.
Δεν είναι παράνομος αν έχει ασφαλίσει το όχημα και με τις κανονικές πινακίδες. Το ότι πρέπει να επιστρέψει τις Ι.Ο. είναι κανονισμός της ΦΙΛΠΑ, αλλά δεν είναι νόμος!!!!
Νίκο, χωρίς να είμαι νομικός, νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα όταν ένα όχημα έχει δύο διαφορετικούς αριθμούς κυκλοφορίας ταυτόχρονα ακόμα και αν οι αριθμοί αυτοί είναι σαφώς καταχωρημένοι σε ένα πρόσωπο (σίγουρα είναι δύσκολο να ελεγχθεί από την τροχαία σε επιτόπιο έλεγχο - σκέψου οτι το ίδιο αυτοκίνητο σε δύο διαφορετικούς ελέγχους, με ή χωρίς κρατικές πινακίδες, έχει εντελώς διαφορετικά κριτήρια προκειμένου να ελεγχθεί η παραβατικότητα ή όχι του οδηγού_κτέο, σήμα κυκλοφορίας κλπ κλπ).
Επιπλέον, αν μη τι άλλο είναι παράνομος ο ιδιοκτήτης τη στιγμή που υπογράφει σε υπεύθυνη δήλωση ότι έχει καταθέσει πινακίδες προκειμένου να πάρει της ιστορικές(εμείς, τότε τους βάζαμε να υπογράψουν ακριβώς για αυτό το λόγο).
Θα έλεγα ακριβώς το ανάποδο: Επειδή είναι χαλαρό το καθεστώς (δε θα σου κόψουν και το κεφάλι αν δεν τις φέρεις άμεσα επειδή ξέρουν ότι δεν έχεις να κερδίσεις τίποτα από αυτό) δε σημαίνει ότι είναι και νόμιμο!
-
Aν πλέον αναγράφεται ο αριθμός κυκλοφορίας στην κάρτα FIVA αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που αλλάζεις από κανονικές σε ιστορικές και το αντίθετο θα πρέπει να εκδίδεται νέα κάρτα FIVA!!!! Aυτό όμως δεν έχει αναφερθεί κάπου!!!! Σε αυτή την περίπτωση πάω πάσο!!!!
Αν έκανα το δικηγόρο του διαβόλου προηγουμένως είναι επειδή θεωρώ ότι για να είσαι παράνομος πρέπει να παραβαίνεις κάποιο νόμο. Παραβάτης των κανονισμών μιας λέσχης μπορεί να είσαι (και μπορεί ίσως να σου επιβάλλει κάποια κύρωση) αλλά όχι παράνομος!!! Άλλωστε μπορεί η υπεύθυνη δήλωση της λέσχης να σου ζητάει καταθετήριο πινακίδων για να σου δώσει τις ιστορικές, αλλά δεν σε δεσμεύει κάπου ότι δεν θα τις ξαναπάρεις πίσω!!!! Προφανώς συζητάμε για την κουβέντα και μόνο, αφού είναι προφανές ότι πρόκειται απλώς για ένα κενό του κανονισμού που αφορά μία σχετικά σπάνια περίπτωση.
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Aν πλέον αναγράφεται ο αριθμός κυκλοφορίας στην κάρτα FIVA αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που αλλάζεις από κανονικές σε ιστορικές και το αντίθετο θα πρέπει να εκδίδεται νέα κάρτα FIVA!!!! Aυτό όμως δεν έχει αναφερθεί κάπου!!!! Σε αυτή την περίπτωση πάω πάσο!!!!Δεν αλλαζεις καρτα Fiva. Την πας στην Γραμματεια της Φιλπα, διαγραφουν τον αρ. κυκλοφοριας και αναγραφουν στην 4η σελιδα τη νεα πινακιδα. Το εχω κανει σε οχηματα μελων πανω απο 10 φορες (πχ οταν καταθετουν τις συμβατικες και παραλαμβανουν τις ιστορικες). Η παραπανω διαδικασια (της διορθωσης πινακιδας) ειναι δωρεαν χωρις κοστος.
-
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
Aν πλέον αναγράφεται ο αριθμός κυκλοφορίας στην κάρτα FIVA αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που αλλάζεις από κανονικές σε ιστορικές και το αντίθετο θα πρέπει να εκδίδεται νέα κάρτα FIVA!!!! Aυτό όμως δεν έχει αναφερθεί κάπου!!!! Σε αυτή την περίπτωση πάω πάσο!!!!
Δεν αλλαζεις καρτα Fiva. Την πας στην Γραμματεια της Φιλπα, διαγραφουν τον αρ. κυκλοφοριας και αναγραφουν στην 4η σελιδα τη νεα πινακιδα. Το εχω κανει σε οχηματα μελων πανω απο 10 φορες (πχ οταν καταθετουν τις συμβατικες και παραλαμβανουν τις ιστορικες). Η παραπανω διαδικασια (της διορθωσης πινακιδας) ειναι δωρεαν χωρις κοστος.
Εμενα στην καρτα FIA ( αυτη δινει η ΕΛΠΑ) υπαρχει φωτο οπου το αυτοκινητο εχει τις κανονικες πινακιδες οπως εμφανιστηκε για να ελεχθει και να παρει ιστορικες πινακιδες . Μετα βεβαια μπηκαν οι ιστορικες πινακιδες εφοσον επρεπε να κατατεθουν οι παλιες .
Μπορει να υπαρξει θεμα οταν στην καρτα της FIA υπαρχει φωτο οπου το αυτοκινητο παρουσιαζεται με συμβατικα νουμερα ενω οπως ειναι αναμενομενο τωρα εχει πινακιδες ΕΛΠΑ? -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Αυτονόητο είναι ότι κανένα όχημα δεν μπορεί να έχει δύο διαφορετικές πινακίδες.
Θυμάμαι και στο στρατό, τα οχήματα που έχουν πινακίδες βαθμών (ο ουρανός με τα άστρα) κανονικά όταν εξέρχονται από τα στρατόπεδα πρέπει να γυρίζουν στις πολιτικές πινακίδες τους.Κι όμως, κάποια στρατιωτικά οχήματα έχουν ταυτόχρονα πινακίδες υπουργείου συγκοινωνιών και στρατιωτικές (6ψήφιες , ο 'ουρανός με τα άστρα' δεν είναι καν πινακίδα κυκλοφορίας) και μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν ανάλογα με την περίσταση!
-
Το να έχει κάποιο και τις 2 πινακίδες δεν νομίζω ότι ειναι παράνομο. Το μόνο πρόβλημα που βλέπω να υπάρχει είναι ότι στην 'σκάντζα' των πινακίδων δεν ξέρω τι ισχύει με τις ασφάλειες. ΠΧ με τις ιστορικές έχεις και την προνομιακή ασφάλιση αλλά αν τρακάρεις έχοντας τις κανονικές δεν σε καλύπτει μη έχοντας κανονική ασφάλεια . Το ανάποδο φαντάζομαι ισχύει και αν έχεις κανονική ασφάλεια και και φοράς πάνω τις ιστορικές.....
Η μόνη χρησιμότητα που βλέπω να έχει κάποιος και τιε 2 πινακίδες είναι ότι αναγνωρίζεται σαν ιστορικό οπότε αποζημειώνεται πλήρως ο ιδιοκτήτης σε περίπτωση τρακαρίσματος από άλλον ή ότι αναπάσα στιγμή μπορείς να καταθέσεις πινακίδες χωρίς απαραίτητα να ακινητοποιήσεις το οχήμα απλά ενεργοποιώντας την ιστορική ασφάλιση.
-
http://www.car.gr/classifieds/cars/photos/4031151/
Αυτό το...αριστούργημα, που θαυμάσαμε και στο Τατόι, βάσει ποιάς λογικής έβγαλε ιστορικές πινακίδες?
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Η μόνη χρησιμότητα που βλέπω να έχει κάποιος και τιε 2 πινακίδες είναι ότι αναγνωρίζεται σαν ιστορικό οπότε αποζημειώνεται πλήρως ο ιδιοκτήτης σε περίπτωση τρακαρίσματος από άλλον ή ότι αναπάσα στιγμή μπορείς να καταθέσεις πινακίδες χωρίς απαραίτητα να ακινητοποιήσεις το οχήμα απλά ενεργοποιώντας την ιστορική ασφάλιση.
Την αναγνώριση την εξασφαλίζεις και με την κάρτα FIVA μόνο.
-
Παμε παλι λοιπον.
α) Δεν γινεται να εχεις 2 ειδων πινακιδες. Η καρτα Fiva ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ πινακιδα! Αρα δεν θα ισχυει η καρτα Fiva για μια απο τις δυο πινακιδες.
β) Η ασφαλιση ειναι υποχρεωτικη ειτε εισαι ιστορικος ειτε εισαι συμβατικος. Αρα ειναι ποντιακο να πληρωνεις διπλα εξοδα.
γ) Αν θες την φθηνη ασφαλεια (της Allianz) ειτε με ιστορικες, είτε με συμβατικες, πρεπει να αναφερεις Νο καρτας Fiva, αρα θα χτυπησει αμεσως καμπανακι στην ασφαλιστικη οτι εχεις διπλα νουμερα. Εκτος αν ασφαλισεις τις συμβατικες σε αλλη ασφαλιστικη με πολυ μεγαλυτερο κοστος.
δ) Μπορεις ανα πασα στιγμη να καταθεσεις και να ξαναπαρεις τις συμβατικες πινακιδες απο την εφορια πληρωνοντας απλα τα τρεχοντα τελη κυκλοφοριας. Μπορεις ανα πασα στιγμη ΔΩΡΕΑΝ να παραδωσεις πινακιδες προς φυλαξη στη ΦΙΛΠΑ και να τις ξαναπαρεις οποτε θες.Αρα ποιος ο λογος να εχεις 2 ειδων πινακιδες? Για να το παιζεις James Bond στο Goldfinger?
-
Παμε παλι λοιπον.α) Δεν γινεται να εχεις 2 ειδων πινακιδες. Η καρτα Fiva ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ πινακιδα! Αρα δεν θα ισχυει η καρτα Fiva για μια απο τις δυο πινακιδες.
β) Η ασφαλιση ειναι υποχρεωτικη ειτε εισαι ιστορικος ειτε εισαι συμβατικος. Αρα ειναι ποντιακο να πληρωνεις διπλα εξοδα.
γ) Αν θες την φθηνη ασφαλεια (της Allianz) ειτε με ιστορικες, είτε με συμβατικες, πρεπει να αναφερεις Νο καρτας Fiva, αρα θα χτυπησει αμεσως καμπανακι στην ασφαλιστικη οτι εχεις διπλα νουμερα. Εκτος αν ασφαλισεις τις συμβατικες σε αλλη ασφαλιστικη με πολυ μεγαλυτερο κοστος.
δ) Μπορεις ανα πασα στιγμη να καταθεσεις και να ξαναπαρεις τις συμβατικες πινακιδες απο την εφορια πληρωνοντας απλα τα τρεχοντα τελη κυκλοφοριας. Μπορεις ανα πασα στιγμη ΔΩΡΕΑΝ να παραδωσεις πινακιδες προς φυλαξη στη ΦΙΛΠΑ και να τις ξαναπαρεις οποτε θες.Αρα ποιος ο λογος να εχεις 2 ειδων πινακιδες? Για να το παιζεις James Bond στο Goldfinger?
τι δεν κατάλαβες.
-
Σκαραβαιος με πινελιες εποχης!
-
Ο χρήστης ritmo130tc έγραψε:
Δεν κατάλαβα! Δηλαδή αν την χρησιμοποιήσεις μία φορά σου ακυρώνουν τη δυνατότητα να την χρησιμοποιείς εκτός Γερμανίας; Σε ειδοποίησαν με κάποιο γράμμα γι'αυτό;
Την είχα χρησιμοποιήσει κι εγώ όπως θυμάσαι στο Απολλώνιο του 2011, αλλά δεν δίνω καμία σημασία στα γράμματα που μου στέλνουν γιατί είναι στα γερμανικά!! Δεν ξέρω αν μου το έκοψαν τότε, αλλά στις επόμενες ειδοποιήσεις για πληρωμή συνδρομής μου έγραφαν συνδρομή ADACPlus
Σωστα Νικο , το γραφει και μεσα στο συμβολαιο (που δεν το διαβασα) .Μου εστειλαν γραμμα αλλα επειδη ηταν στα γερμανικα δεν το διαβασα .
Λογικα με την ανανεωση της συνδρομης σε ξανακανουν plus member .
Περσι των νοεμβρη την χρησημοποιησα για να μεταφερω το ραβ μετα απο ατυχημα , μετα απο καμια 10-15 μερες μου εστειλαν την συνδρομη για plus member , ισως στο ατυχημα βεβαια να ειναι διαφορετικη η πολιτικη τουςΣε ερωτηση μου στην adac ποτε μπορω να ξαναγινω plus member
Dear Sir,
thank you for your answer. In the next few years it is not possible to get the plus membership.
Your sincerly
Οποτε adac τελος για μενα -
Καποιος ειχε γραψει εδω μεσα, οτι μπορει να γινει αγοραπωλησια αυτοκινητου (σαν ανταλλακτικα ή ιστορικο) με συμβολαιογραφικη πραξη που κοστιζει 50 ευρω.
Μπορουμε να το επιβεβαιωσουμε?
Οποιος το κανει θα βοηθησει να σωθουν πολλα ιστορικα στο μελλον. -
Εγώ το είχα γράψει. Θέλεις τα στοιχεία του συμβολαιογράφου;
-
Ναι, καλο θα ηταν να γινει μια επιβεβαιωση.
Επισης καποια 'γνωμοδοτηση', που στηριζεται νομικα κλπ?
Θα το κανουν ολοι οι συμβολαιογραφοι ή ο καθενας θα λεει τα δικα του?
Για βοήθα βρε volvo. -
Μα δεν είναι κάτι ιδιαίτερο που να θέλει ψάξιμο και γνωμοδοτήσεις. Ένα συμφωνητικό σε συμβολαιογράφο γίνεται.
-
Αμ δε...! Αλλα λεει ο ενας και αλλα λεει ο αλλος.
Ψαχνω τωρα την πληροφορια του Volvo. -
Καποιος ειχε γραψει εδω μεσα, οτι μπορει να γινει αγοραπωλησια αυτοκινητου (σαν ανταλλακτικα ή ιστορικο) με συμβολαιογραφικη πραξη που κοστιζει 50 ευρω.
Μπορουμε να το επιβεβαιωσουμε?
Οποιος το κανει θα βοηθησει να σωθουν πολλα ιστορικα στο μελλον.Φιλε Volvo, μαλλον ανθρακες ο θησαυρος...
Το ψαχνω ακομα αλλα η ισχυουσα νομοθεσια μαλλον δεν... -
Δεν καταλαβαίνω Μιχάλη γιατί προβληματίζεσαι τόσο πολύ. Πού κολλάει το θέμα και για ποια ισχύουσα νομοθεσία λες; Αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες είναι αντικείμενο και μπορεί να αλλάξει χέρια με ένα συμφωνητικό.....Για πες μας τους προβληματισμούς σου.
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Δεν καταλαβαίνω Μιχάλη γιατί προβληματίζεσαι τόσο πολύ. Πού κολλάει το θέμα και για ποια ισχύουσα νομοθεσία λες; Αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες είναι αντικείμενο και μπορεί να αλλάξει χέρια με ένα συμφωνητικό.....Για πες μας τους προβληματισμούς σου.To οποίο έχει ακριβώς την ίδια ισχύ με μια απλή επικυρωμένη υπεύθυνη δήλωση από την αστυνομία για την πώληση...
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες