-
Στο οτι βλεπω να καλλιεργειται ενα κλιμα τρομοκρατιας, χωρις να υπαρχει δεδικασμενο, μονο και μονο για να δημιουργηθει 'κλιμα' εναντιον των ιστορικων και αρα αρνητικη προκαταληψη, ωστε στην περιπτωση που προκυψει κατι, να γυρει η 'ζυγαρια' προς τη μια πλευρα.
Αντιστρεφοντας το ερωτημα, πώς η ασφαλιστικη θα πεισει το δικαστη οτι η κινηση του οχηματος δεν ειναι για συντηρηση (οπου συντηρηση ισον κυκλοφορια για αποφυγη φθορων ακινησιας αρα οχι μια βολτα το τετραγωνο που περισσοτερο κακο κανει) αλλα για επιδειξη/ οφελος κλπ μονο και μονο επειδη δεν εισαι μονος στο αυτοκινητο;
-
Κατάλαβα, ούτε εσύ είσαι σίγουρος, ό,τι κάτσει. Αν πας πάντως στην ασφαλιστική ή στο δικαστήριο με επιχείρημα...την αντιστροφή των ερωτημάτων μην περιμένεις πολλά.
Η ασφαλιστική πολύ εύκολα μπορεί να προβάλει ότι μία βόλτα με την οικογένεια στην εξοχή ούτε αναγκαία ούτε περιορισμένη δοκιμή συντήρησης αποτελεί. Θα μπορούσες να το δοκιμάσεις μόνος γύρω από το σπίτι σου. Εσύ πως θα δικαιολογήσεις την παρουσία των υπολοίπων μελών ή την χιλιομετρική απόσταση; Κι άντε τον έπεισες ad hoc τον συγκεκριμένο ασφαλιστή ή δικαστή. Ποιος εξασφαλίζει ότι την επόμενη φορά ο επόμενος θα έχει την ίδια με σένα τύχη;
Κλίμα τρομοκρατίας η προτροπή εφαρμογής του νόμου προς όφελός σου;
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Κατάλαβα, ούτε εσύ είσαι σίγουρος, ό,τι κάτσει. Αν πας πάντως στην ασφαλιστική ή στο δικαστήριο με επιχείρημα...την αντιστροφή των ερωτημάτων μην περιμένεις πολλά.Η ασφαλιστική πολύ εύκολα μπορεί να προβάλει ότι μία βόλτα με την οικογένεια στην εξοχή ούτε αναγκαία ούτε περιορισμένη δοκιμή συντήρησης αποτελεί. Θα μπορούσες να το δοκιμάσεις μόνος γύρω από το σπίτι σου. Εσύ πως θα δικαιολογήσεις την παρουσία των υπολοίπων μελών ή την χιλιομετρική απόσταση; Κι άντε τον έπεισες ad hoc τον συγκεκριμένο ασφαλιστή ή δικαστή. Ποιος εξασφαλίζει ότι την επόμενη φορά ο επόμενος θα έχει την ίδια με σένα τύχη;
Δεν θυμάμαι να έχω δει πουθενά τον όρο ***περιορισμένη ***δοκιμή συντήρησης.. Αναγκαία ναι, περιορισμένη όχι....
'Μόλις είχα επισκευάσει το μοτέρ και έκανα τα αναγκαία για το στρώσιμο του χιλιόμετρα' (είναι γεγονός, έχει χρειαστεί να το κάνω οταν το μοτέρ μου τελείωσε 3 ημερες πριν την έναρξη του Ιστορικού Ακρόπολις και έπρεπε να στρωθεί...), θα πορουσα να κάνω 500 φορές τον γύρο του τετραγώνου δεν λέω, αλλά δεν είναι και οτι καλύτερο για το μοτέρ μου ή την ασφάλεια των γύρω μου! Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος να τιμωρηθώ χρησιμοποιώντας το Ιστορικό μου μόνος μου? Δεν μπορώ να μοιραστώ την χαρά αυτή με την οικογένεια μου? Με κάποιο φίλο?
Μην γινόμαστε υπερβολικοί...
Το πνεύμα του ΠΔ πιστεύω οτι είναι σωστό, αν προσθέταμε και τον περιορισμό χιλιομέτρων (που προφανως για κάποιους είναι αναγκαίος αφού δεν αυτοπεριορίζονται) θα ηταν ακομα καλύτερο. Καμμία ιδέα κανείς για το πως μπορεί να γίνει αυτό? (πχ σφραγισμένα κοντέρ? κάποιου είδους καταγραφέας -gps?). -
Μάλλον εγώ δεν το έγραψα καλά. Η υπουργική απόφαση αναφέρει τον όρο 'αναγκαίες', ο οποίος διευκρινίζεται(;) παρακάτω
http://www.philpa.gr/arthra/eidika-arth ... reece.html
Επισημαίνεται ότι:
...2/ Επιτρεπόμενη χρήση είναι:
η συμμετοχή σε εκδηλώσεις για την διεξαγωγή των οποίων έχει εκδοθεί άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο (επίσημες) και,
οι α ν α γ κ α ί ε ς, όχι μετακινήσεις γενικά, αλλά περιορισμένες δ ο κ ι μ έ ς για την επισκευή, αλλά και για την συντήρηση τους.
Τεσπά, δεν αντιλέγω ότι ο όρος της αναγκαίας δοκιμής μπορεί να γίνει λάστιχο από τον οδηγό (και καλά θα κάνει, εφόσον το νομικό πλαίσιο δεν είναι σαφές) και να πείσει κάποιους, κάπου, κάποτε. Απλά εμένα αυτό δεν μου αρκεί.
Επίσης αντιλαμβάνομαι ότι κάτοχοι ιστορικών οχημάτων υψηλού κυβισμού λόγω των ανεκδιήγητων τελών κυκλοφορίας δεν έχουν την πολύτελεια της εναλλακτικής των συμβατικών πινακίδων και βρίσκονται σε δυσχερέστερη θέση από άλλους αν θελήσουν να βολτάρουν το αγαπημένο τους αυτοκίνητο πέραν των εκδηλώσεων των λεσχών, γιατί αναγκάζονται να κυκλοφορούν με τον φόβο μην τους 'καρφώσουν' και τους αφαιρεθούν οι πινακίδες, μην φέρουν σε δύσκολη θέση τις λέσχες και τα υπόλοιπα μέλη τους κλπ κλπ -
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Κατάλαβα, ούτε εσύ είσαι σίγουρος, ό,τι κάτσει. Αν πας πάντως στην ασφαλιστική ή στο δικαστήριο με επιχείρημα...την αντιστροφή των ερωτημάτων μην περιμένεις πολλά.Η ασφαλιστική πολύ εύκολα μπορεί να προβάλει ότι μία βόλτα με την οικογένεια στην εξοχή ούτε αναγκαία ούτε περιορισμένη δοκιμή συντήρησης αποτελεί. Θα μπορούσες να το δοκιμάσεις μόνος γύρω από το σπίτι σου. Εσύ πως θα δικαιολογήσεις την παρουσία των υπολοίπων μελών ή την χιλιομετρική απόσταση; Κι άντε τον έπεισες ad hoc τον συγκεκριμένο ασφαλιστή ή δικαστή. Ποιος εξασφαλίζει ότι την επόμενη φορά ο επόμενος θα έχει την ίδια με σένα τύχη;
Κανεις δεν ειναι σιγουρος γιατι ο νομος δεν αναφερει χρονικους-τοπικους περιορισμους χρησης, αλλα τον τροπο και το σκοπο της. Εφοσον ο νομος λοιπον ειναι ισος απεναντι σε ολους, οπως θα πρεπει εγω να αποδειξω οτι η χρηση ηταν εντος των επιτρεπομενων οριων, ετσι θα πρεπει κι ο εναγων να αποδειξει το αντιθετο. Και δεν ειναι θεμα 'κοροιδιας' ενος δικαστηριου αλλα αναγνωσης και εφαρμογης του νομου. Οταν γραφεται συνεχως οτι θα πρεπει να φοβομαστε να κανουμε μια διαδρομη 15-20 χιλιομετρων για να κινηθει το οχημα, αλλιως ειμαστε ανασφαλιστοι, επιτρεψε μου να θεωρησω πως ειναι προσπαθεια δημιουργιας αρνητικου κλιματος κι εκφοβισμου, βασιζομενα στην οποια ασαφεια του νομου. Για μενα παντως, ειναι ευδιακριτα τα ορια μεταξυ ορθης ή μη χρησης ενος αυτοκινητου με τετοιες πινακιδες και δεν υπαρχει λογος να αγχωνεται καποιος εφοσον ειναι τυπικος, εχει το οχημα σε καλη κατασταση και σεβεται τον κοκ και τους γυρω του.
Επισης αν εχεις διαβασει ολο το θεμα θα εχεις δει οτι καποιες λεσχες προτρεπουν τα μελη τους εαν προκειται να κανουν μεγαλη αποσταση για λογους συντηρησης, να τους ενημερωσουν για τις περιοχες στις οποιες θα κινηθουν ωστε εχοντας την εγκριση της λεσχης να μην εχουν το φοβο εναντιωσης απο την ασφαλιστικη στην περιπτωση που χρειαστει.
-
Προς Cosmo Mike, pro crossaro, D-Jet:
Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το Κadett D, αλλά με αυτούς που αμέσως μόλις συμπληρώσει το προβλεπόμενο όριο, σκοτώνονται να 'το κάνουν ιστορικό'...για προφανείς λόγους.
Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το αυτοκίνητο για το οποίο γίνεται η κουβέντα δεν είναι σε κατάσταση βιτρίνας.
Είμαι επίσης εξίσου σίγουρος ότι αν επρόκειτο για Kadett B (ας πούμε) η κουβέντα δεν θα είχε καν αρχίσει. -
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Μάλλον εγώ δεν το έγραψα καλά. Η υπουργική απόφαση αναφέρει τον όρο 'αναγκαίες', ο οποίος διευκρινίζεται(;) παρακάτωhttp://www.philpa.gr/arthra/eidika-arth ... reece.html
Επισημαίνεται ότι:
...2/ Επιτρεπόμενη χρήση είναι:
η συμμετοχή σε εκδηλώσεις για την διεξαγωγή των οποίων έχει εκδοθεί άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο (επίσημες) και,
οι α ν α γ κ α ί ε ς, όχι μετακινήσεις γενικά, αλλά περιορισμένες δ ο κ ι μ έ ς για την επισκευή, αλλά και για την συντήρηση τους.
Ακριβώς! Το 'περιορισμένη' είναι διευκρίνηση της ΦΙΛΠΑ για να περιορίζει (και καλά κάνει!) τις ορέξεις κάποιων.
Επίσης αντιλαμβάνομαι ότι κάτοχοι ιστορικών οχημάτων υψηλού κυβισμού λόγω των ανεκδιήγητων τελών κυκλοφορίας δεν έχουν την πολύτελεια της εναλλακτικής των συμβατικών πινακίδων και βρίσκονται σε δυσχερέστερη θέση από άλλους αν θελήσουν να βολτάρουν το αγαπημένο τους αυτοκίνητο πέραν των εκδηλώσεων των λεσχών, γιατί αναγκάζονται να κυκλοφορούν με τον φόβο μην τους 'καρφώσουν' και τους αφαιρεθούν οι πινακίδες, μην φέρουν σε δύσκολη θέση τις λέσχες και τα υπόλοιπα μέλη τους κλπ κλπ
Ξεχνάμε επίσης και μια άλη παράμετρο. ** Για κάποιους η έκδοση Ιστορικών πινακίδων είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια** και διευκρινίζω: Μπορεί κάποιος που διαγράφει οριστικά ένα αυτοκίνητο να το κρατήσει και να μην πάει στην πρέσα. Το αυτοκίνητο αυτό δεν έχει κανέναν άλλο τρόπο να κυκλοφορήσει νόμιμα παρα μόνο με πινακίδες Ιστορικού.
Όταν το Ελληνικό κράτος κάνει το αυτονόητο - να μπορει δηλαδή κάποιος να περάσει ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο απο ΚΤΕΟ και να αποκτήσει άδεια κυκλοφορίας τότε ναι, οι πινακίδες ΙΟ θα είναι πολυτέλεια! Και για να προλάβω κάποιους, μπορεί το αυτοκίνητο να βρίσκεται πλεον στα χέρια άλλου ιδιοκτήτη που το αγόρασε και το έσωσε **μετα **την οριστική διαγραφή του - δεν ήταν επιλογή του η διαγραφή!
-
H συζήτηση αυτή γίνεται για νιοστή φορά. Δεν έχετε βαρεθεί να λέτε τα ίδια και τα ίδια;
Η παρατήρηση του Δημήτρη για το 'περιορισμένη' είναι πολύ σωστή, σκέφτηκα να το επισημάνω κι εγώ αλλά έχω βαρεθεί πλέον αυτή την ιστορία....
-
Ο χρήστης Δημήτρης Ραζής έγραψε:
Έχεις κάποιο πρόβλημα με τους Μήτσουλες??
Με τους Μήτσους (αγαπημένο όνομα και τιμητικός τίτλος για Δημήτρη) δεν έχω κανένα πρόβλημα, με τους 'Μήτσουλες' συνέχεια! Είναι κάτι σαν το Αλέξανδρος και 'Αλέκος', ένα πράγμα...
Επί της ουσίας του θέματος:
Υπάρχει ένας απλός, απλούστατος, τρόπος που μπορεί εύκολα να εφαρμοστεί. Λέγεται βιβλίο δρομολογίων και εφαρμόζεται σε όλα τα επαγγελματικά οχήματα. Με μια απλή ενημέρωση στην τροχαία σε κάθε έλεγχο να ελέγχεται το βιβλίο δρομολογίων του κάθε ιστορικού αλλά και στην εκάστοτε λέσχη με επιβολή δειγματοληπτικών ελέγχων σε ετήσια βάση, μια χαρά μπορείς να εφαρμόσεις τη σωστή κυκλοφορία με απειροελάχιστο κόστος. Μια μικρή αναφορά στην απόσταση που θα διανύσει το όχημα, αιτιολογία κίνησης και στοιχεία οδηγού ενυπόγραφα ΠΡΙΝ ξεκινήσει και τελείωσε το θέμα. Με τη στοιχειοθέτηση ενός απλού ποινικού συστήματος (πχ σύσταση πάνω στο βιβλίο ή αφαίρεση πινακιδών/ακύρωση του βιβλίου, ανάλογα με το παράπτωμα) από την τροχαία, αυτόματα ξεκαθαρίζει το θέμα (που θα ξεκαθαρίσει μόνο και μόνο από το φόβο της ποινής).GTI, η ασφάλεια του ιστορικού αυτοκινήτου, είτε έχει πινακίδες υπουργείου είτε ΙΟ είναι ακριβώς όμοια (το συμβόλαιο λέω) με την ασφάλεια του κανονικού σου αυτοκινήτου και δεν αναγράφεται κανένας απολύτως περιορισμός. Τώρα, οι ασφαλιστικές θα προσπαθήσουν να αποδείξουν σε ένα σοβαρό ατύχημα ό,τι τις συμφέρει, ανεξαρτήτως ΙΟ ή όχι, και προφανώς μπορεί να βρουν πάτημα στην περιορισμένη κυκλοφορία. Είναι ακριβώς ή ίδια περίπτωση με τα επαγγελματικά οχήματα (τα οποία δεν έχουν τους ίδιους φόρους με τα ΙΧ για κάποιο συγκεκριμένο λόγο), όπου αν τρακάρεις σοβαρά χωρίς προφανή επαγγελματική αιτία (που να δικαιολογείται από δελτία αποστόλής ή άλλα παραστατικά -βλέπε τους εφοριακούς που κόψανε πρόστιμο στον άλλον που πήγε με το βανάκι να πάρει τυρόπιττες) μπορούν να σου κόψουν τον πωπό σου.
Στην πράξη, σε ό,τι έχει συμβεί μέχρι τώρα δεν υπήρχε η παραμικρή ένσταση.
Προφανώς έχουν κρίνει στατιστικά συμφέρον το όλο ζήτημα των ιστορικών (δεν είναι ένας ιδ. φορέας που ασφαλίζει ιστορικά αλλά πολλοί) ακόμα και με τις χαμηλές τιμές που προσφέρουν τα συμβόλαια και δεν έχουν γκρινιάξει (τουλάχιστον δεν έχω ακούσει τίποτε). -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Έχεις κάποιο πρόβλημα με τους Μήτσουλες??
Με τους Μήτσους (αγαπημένο όνομα και τιμητικός τίτλος για Δημήτρη) δεν έχω κανένα πρόβλημα, με τους 'Μήτσουλες' συνέχεια! Είναι κάτι σαν το Αλέξανδρος και 'Αλέκος', ένα πράγμα...
......
Αγαπητέ Αλέκο,
Αν εφαρμοστεί κάπως έτσι, προβλέπεται κατακόρυφη αύξηση των πωλήσεων Paper Mate (αλήθεια υπάρχουν ακόμα?) !!!!
Περαν της πλάκας είναι μια καλή ιδέα αν και σιγά μην ασχοληθούν στην τροχαία με κάτι τέτοιο... εκτός και αν γίνει μικτό κλιμάκιο με την ΦΙΛΠΑ ΕΛΠΑ
-
Ο χρήστης Α 110 ΑLPINE έγραψε:
άντε να ρίξω και εγώ λίγο λαδάκι στην φωτιά.
εχτές το απόγευμα βρισκόμουν στο Ελ.Βενιζέλος για φωτογράφηση ενός 747 που θα έπιανε πρώτη φορά Ελλάδα,ακούω θόρυβο από ψιλοτρυπια εξάτμιση γυρίζω και βλέπω 450 με πινακίδες ΙΟ να αδειάζει επιβάτες και αποσκευές και να φεύγει σαν κυνηγημένος.
εντάξει λέω ο άνθρωπος κάνει χιλιόμετρα συντήρησης και μια μεταφορά ατόμων και αποσκευών,σιγά μην στάξει η ουρά του γαϊδάρου.Δεν ξέρω αν ήταν τρύπια εξάτμiση ή ο ν8 (αν ήταν θα την άκουγες μέχρι τη γλυφάδα ) αλλά μην προσπαθώντας να δικαιολογήσω κάποιον που δεν γνωρίζω τι έκανε, δεν αναγράφεται πουθενά ότι υπάρχει περιορισμός στη μεταφορά ανθρώπων και αποσκευών. ΠΟΥΘΕΝΑ, όμως...
Θα σου θυμίσω ότι η πρώτη φορά που ανοίξαμε κουβέντα εδώ (εμείς οι δύο) ήταν πάνω σε μια φωτογραφία ενός (κακάσχημου) αμερικάνικου που ο ντέτεκτιβ τον τσάκωσε να οδηγεί 3 η ώρα το μεσημέρι στη Βουλιαγμένης (!!) και, άκουσον άκουσον, είχε την και κυρά του μέσα (!!!). Ελπίζω να καταλαβαίνεις πλέον πόσο υπερβολική αντίδραση είναι αυτό...Δεν γνωρίζω αν έχεις ιστορικό Α110 αλλά αν είχες, θα γνώριζες σίγουρα ότι όλοι ψάχνουμε ρεαλιστικές αφορμές για να κουνήσουμε λίγο τα αυτοκίνητα, όποτε μπορούμε, μιας και δεν έχουμε όλοι τον άπειρο χρόνο ή τα χρήματα να κόβουμε βόλτες για το τίποτε. Το γεγονός, λοιπόν, ότι ο άλλος πήγε και τον παππού του στο αεροδρόμιο ή σταμάτησε με την αμαζόνα στο σουπερμάρκετ και τον 'τσακώσατε' στο πάρκιν δεν λέει απολύτως τίποτε για το αν αυτοσκοπός της κυκλοφορίας του είναι η συντήρηση του αυτοκινήτου ή εξυπηρέτηση του οδηγού. Προφανώς δε, η επιλογή 'χαμηλού ρίσκου' διαδρομής δεν έχει να κάνει με το να μη μας 'τσακώσουν' αλλά με το να μη θέσουμε σε κίνδυνο ή φθορά το αυτοκίνητό μας.
Προσωπικά, έπαιρνα ΠΑΝΤΟΤΕ τη γυναίκα μου μαζί μου γιατί είμαι χέστης και θέλω να υπάρχει δίπλα μου πάντοτε ένα δεύτερο άτομο μην τύχει και χρειαστώ κάποια βοήθεια. Και ενώ το δρομολόγιό μου ήταν ψιλοστάνταρ, είμαι σίγουρος ότι το τημ των ντέτεκτιβ θα με έβγαζε βολτατζή/κοπανατζή τζαμπατζή (ίσως επειδή δε φοράω και βρώμικα ρούχα και συνήθως δεν κατσουφιάζω που λέει και ο άλλος Μήτσος, απο το Βορρά) έτσι και με πετύχαινε. -
Ο χρήστης Δημήτρης Ραζής έγραψε:
Αγαπητέ Αλέκο,
Αν εφαρμοστεί κάπως έτσι, προβλέπεται κατακόρυφη αύξηση των πωλήσεων Paper Mate (αλήθεια υπάρχουν ακόμα?) !!!!
Περαν της πλάκας είναι μια καλή ιδέα αν και σιγά μην ασχοληθούν στην τροχαία με κάτι τέτοιο... εκτός και αν γίνει μικτό κλιμάκιο με την ΦΙΛΠΑ ΕΛΠΑ
Κοίτα, Μήτσο, το θέμα είναι απλό... θέλουμε ή δε θέλουμε ιστορικά νούμερα (με ό,τι συνέπειες έχει αυτό για τα 'καταστραμμένα' ή εισαγωγής) ;
Αν δεν τα θέλουμε, τότε μαντρώνουμε τους πάντες και κυκλοφορούν οι λίγοι και εκλεκτοί που μπορούν να κυκλοφορούν την 450 (και οι παράνομοι, βέβαια) όπως παλιότερα.
Αν όχι, πρέπει να δεχτούμε ότι θα υπάρχουν και κάποιες παραβατικές συμπεριφορές (ας μην αναφερθώ πάλι στο ιστορικό των προγόνων μας κατά το Μέγα Τσιφόρο ή τον Ηλία Πετρόπουλο ) και να κοιτάξουμε να τις αντιμετωπίσουμε με ήρεμο και ήπιο τρόπο. Το βιβλίο πιστεύω ότι θα ήταν ένα καλό μέσο (που ακόμα και αν δε σταματούσαν ποτέ για έλεγχο οι τροχαίοι, οι καραγκιοζάκηδες θα το είχαν, έστω, στο νου τους και θα μαζεύονταν...). -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Το βιβλίο πιστεύω ότι θα ήταν ένα καλό μέσο (που ακόμα και αν δε σταματούσαν ποτέ για έλεγχο οι τροχαίοι, οι καραγκιοζάκηδες θα το είχαν, έστω, στο νου τους και θα μαζεύονταν...).
Aπό αυτό βγαίνει το go by the book?
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
εχτές το απόγευμα βρισκόμουν στο Ελ.Βενιζέλος για φωτογράφηση ενός 747 που θα έπιανε πρώτη φορά Ελλάδα,ακούω θόρυβο από ψιλοτρυπια εξάτμιση γυρίζω και βλέπω 450 με πινακίδες ΙΟ να αδειάζει επιβάτες και αποσκευές και να φεύγει σαν κυνηγημένος.
εντάξει λέω ο άνθρωπος κάνει χιλιόμετρα συντήρησης και μια μεταφορά ατόμων και αποσκευών,σιγά μην στάξει η ουρά του γαϊδάρου.Δεν ξέρω αν ήταν τρύπια εξάτμiση ή ο ν8 (αν ήταν θα την άκουγες μέχρι τη γλυφάδα ) αλλά μην προσπαθώντας να δικαιολογήσω κάποιον που δεν γνωρίζω τι έκανε, δεν αναγράφεται πουθενά ότι υπάρχει περιορισμός στη μεταφορά ανθρώπων και αποσκευών. ΠΟΥΘΕΝΑ, όμως...
Θα σου θυμίσω ότι η πρώτη φορά που ανοίξαμε κουβέντα εδώ (εμείς οι δύο) ήταν πάνω σε μια φωτογραφία ενός (κακάσχημου) αμερικάνικου που ο ντέτεκτιβ τον τσάκωσε να οδηγεί 3 η ώρα το μεσημέρι στη Βουλιαγμένης (!!) και, άκουσον άκουσον, είχε την και κυρά του μέσα (!!!). Ελπίζω να καταλαβαίνεις πλέον πόσο υπερβολική αντίδραση είναι αυτό...Δεν γνωρίζω αν έχεις ιστορικό Α110 αλλά αν είχες, θα γνώριζες σίγουρα ότι όλοι ψάχνουμε ρεαλιστικές αφορμές για να κουνήσουμε λίγο τα αυτοκίνητα, όποτε μπορούμε, μιας και δεν έχουμε όλοι τον άπειρο χρόνο ή τα χρήματα να κόβουμε βόλτες για το τίποτε. Το γεγονός, λοιπόν, ότι ο άλλος πήγε και τον παππού του στο αεροδρόμιο ή σταμάτησε με την αμαζόνα στο σουπερμάρκετ και τον 'τσακώσατε' στο πάρκιν δεν λέει απολύτως τίποτε για το αν αυτοσκοπός της κυκλοφορίας του είναι η συντήρηση του αυτοκινήτου ή εξυπηρέτηση του οδηγού. Προφανώς δε, η επιλογή 'χαμηλού ρίσκου' διαδρομής δεν έχει να κάνει με το να μη μας 'τσακώσουν' αλλά με το να μη θέσουμε σε κίνδυνο ή φθορά το αυτοκίνητό μας.
Προσωπικά, έπαιρνα ΠΑΝΤΟΤΕ τη γυναίκα μου μαζί μου γιατί είμαι χέστης και θέλω να υπάρχει δίπλα μου πάντοτε ένα δεύτερο άτομο μην τύχει και χρειαστώ κάποια βοήθεια. Και ενώ το δρομολόγιό μου ήταν ψιλοστάνταρ, είμαι σίγουρος ότι το τημ των ντέτεκτιβ θα με έβγαζε βολτατζή/κοπανατζή τζαμπατζή (ίσως επειδή δε φοράω και βρώμικα ρούχα και συνήθως δεν κατσουφιάζω που λέει και ο άλλος Μήτσος, απο το Βορρά) έτσι και με πετύχαινε.My dear D-jet
όπως θα πρόσεξες δεν έγραψα κανένα νούμερο κυκλοφορίας ούτε και έβαλα καμιά φώτο,δεν μπήκα καν στον κόπο να σηκώσω την nikon να του πω 'κοίτα το πουλάκι τσιου' και να τον αποθανατίσω μαζί με το ηλίθιο χαμόγελο που θα έβγαζε ο πανευτυχής ιδιοκτήτης της 450.
δεν ήμουνα στο μέρος αυτό για να κυνηγήσω ιστορικά,αυτός ήρθε και έπεσε επάνω μου,και αυτό το συμβάν το έγραψα μόνο και μόνο για να ρίξω λίγο λάδι στην φωτιά (στην κουβέντα)
και όσο για την εξάτμιση έγραψα 'ψιλοτρυπια' γιατί μετά από 50 μέτρα απο μένα φεύγοντας ο ήχος της 450 σκεπάστηκε από τον ήχο του 747 που έπιανε διάδρομο.
.
.
.
.πάντως θα ήθελα μια εξήγηση πάνω σε αυτό: Προφανώς δε, η επιλογή 'χαμηλού ρίσκου' διαδρομής δεν έχει να κάνει με το να μη μας 'τσακώσουν' αλλά με το να μη θέσουμε σε κίνδυνο ή φθορά το αυτοκίνητό μας.:
τι ακριβώς εννοείς λέγοντας 'χαμηλού ρίσκου διαδρομή' και που είναι αυτή. -
.πάντως θα ήθελα μια εξήγηση πάνω σε αυτό: Προφανώς δε, η επιλογή 'χαμηλού ρίσκου' διαδρομής δεν έχει να κάνει με το να μη μας 'τσακώσουν' αλλά με το να μη θέσουμε σε κίνδυνο ή φθορά το αυτοκίνητό μας.:
τι ακριβώς εννοείς λέγοντας 'χαμηλού ρίσκου διαδρομή' και που είναι αυτή.Lieber Freund,
Αυτό που λέει η φράση: χαμηλής, κατά το δυνατόν, κίνησης, φυσιολογικών ταχυτήτων και μικρού ρίσκου να το κολλήσουμε στο σταμάτα-ξεκίνα και να το κάψουμε ή να περάσουν απο πάνω μας και να το βγάλουμε στο χαντάκι...
Προσωπικά, για τη συντήρηση του σκαθαριού μου το βγάζω μια βόλτα (εκεί που φτάσαμε 2-3 φορές το χρόνο) από το χωριό που το έχω στο επόμενο χωριό (15ρια χιλιόμετρα). Ε, δεν επιλέγω ποτέ τον εθνικό δρόμο αλλά τους μικρότερους αγροτικούς που έχουν πολύ περιορισμένη κίνηση και πολύ μικρότερες ταχύτητες.
Αυτό υπαγορεύει η λογική του ότι δε θέλεις να ταλαιπωρήσεις το αμάξι σου και αυτό ακολουθείς συνήθως (είτε το καταλαβαίνεις είτε το κάνεις χωρίς να το έχεις σκεφτεί).
Αν με δεις, πιθανώς θα με βγάλεις φωτογραφία γιατί το μέρος είναι παραθαλάσσιο και συνήθως είμαι ηλιθιωδώς χαρούμενος, η πραγματικότητα, όμως, είναι ότι πρέπει πραγματικά να είναι κανείς μαζόχας για να επιλέξει ένα αυτοκίνητο 50 χρόνων αυτοκίνητο χωρίς καν ανεμιστήρα για αυτή τη διαδρομή (ειδικά καλοκαίρι με 40 βαθμούς) έναντι του σύγχρονου ΙΧ για οποιοδήποτε άλλο λόγο πέρα από τη συντήρησή του (άιντε και καμμία φωτογραφία)... -
εντάξει λέω ο άνθρωπος κάνει χιλιόμετρα συντήρησης και μια μεταφορά ατόμων και αποσκευών,σιγά μην στάξει η ουρά του γαϊδάρου.δηλαδη το ενδεχομενο να επρεπε οπωσδηποτε να παει στο αεροδρομιο και τελευταια στιγμη επαθε ζημια το καθημερινο του αυτοκινητο, το αποκλειουμε ε?
Και εφυγε σαν κυνηγημενος γιατι ειχε αργησει λογω αυτου, παλι οχι ε? -
Ο χρήστης Lef205 έγραψε:
εντάξει λέω ο άνθρωπος κάνει χιλιόμετρα συντήρησης και μια μεταφορά ατόμων και αποσκευών,σιγά μην στάξει η ουρά του γαϊδάρου.δηλαδη το ενδεχομενο να επρεπε οπωσδηποτε να παει στο αεροδρομιο και τελευταια στιγμη επαθε ζημια το καθημερινο του αυτοκινητο, το αποκλειουμε ε?
Και εφυγε σαν κυνηγημενος γιατι ειχε αργησει λογω αυτου, παλι οχι ε?Αυτό είναι κακή χρήση lef! Να πάρει ένα ταξί.
Το να μένει στη Γλυφάδα και να είπε στο μπάρμπα άσε να σε πάω εγώ με το 450 (και ας κάψω 8 φορές παραπάνω από το γκολφ) για να ξεμουδιάσει λίγο που έχει να πάρει 2 βδομαδες μπρος αφου ούτως ή άλλως θα το έβγαζα, όμως όχι...
Φυσικά, αυτό που βλέπεις εσύ είναι το ίδιο. Ο πρώτος όμως εκμεταλλεύεται φτηνή εναλλακτική ενώ ο δεύτερος είναι χομπίστας. -
Ο χρήστης Lef205 έγραψε:
Και εφυγε σαν κυνηγημενος γιατι ειχε αργησει λογω αυτου, παλι οχι ε?λες ε.
-
Αν έχεις γείτονα,γνωστό κτλ που τον βλέπεις και ξέρεις ότι κουβαλάει καθημερινά τσιμέντα τότε ναι είναι παράβαση και πρέπει να αναφερθεί. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις δεν μπορείς να ξέρεις αν το βγάζει μια φορά το χρόνο και δίνει και δυό γκαζιές παραπάνω ή αν γυρίζει κάθε μέρα 1-2 τετράγωνα και δεν τον βλέπει κανείς... οπότε η κουβέντα πρέπει να πάει αλλού!
-
εντάξει με τα χιλιόμετρα συντήρησης,άντε να βρεις άκρη,σε αυτές τις περιπτώσεις τι γίνετε.
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3433013/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3831319/
πες τε μου τώρα ποιος λογικός άνθρωπος θα πάει γαμπρός η νύφη στην εκκλησία χωρίς η 280 να διαθέτει ένα A/C.
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες