-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Χρήστο θυμάσαι πότε τις έβγαλες τις φωτό;
Την προηγούμενη μέρα, αν θυμάμαι καλά.
(13-6-2013 δηλαδή)
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Πιστεύω ότι ήθελε να περάσει με αυτό τον τρόπο το μήνυμα σε αυτούς που δίνουν ιστορικές πινακίδες στον οποιονδήποτε, ότι κοιτάτε μάγκες, το έχετε παρακάνει και σας πήρανε χαμπάρι.
Μα Μαστροπαναγιώτη μου, τι φταίνε αυτοί που δίνουν τις πινακίδες εν προκειμένω;
Δηλαδή, αν πάρω εγώ τις πινακίδες από το ωραίο ιστορικό μου και τις κρεμάσω στο σκόντα ΙΧ μου για να μην πληρώνω τέλη και ασφάλεια, τι φταίει η ΦΙΛΠΑ; Κανονικά στην τροχαία και αυτόφορο για παραποίηση δημοσίου εγγράφου.Aλέξανδρε δεν το εννοούσα έτσι, αλλά γίνονται μαιϊμουδιές και πέρνουν πινακίδες ιστορικού αυτοκίνητα που δεν δικαιούνται, αλλά το θέμα είναι μεγάλο και το ξέρουν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ.
-
Μιας και φαντάζομαι έχει συζητηθεί εκτενώς σε αυτό το thread το θέμα των χιλιομέτρων συντήρησης κάποιου αυτοκινήτου με ιστορικές και με δεδομένο πως είμαι σχετικά κοντά (αν πάει καλά ένα τεστ drive τον Ιούλιο) στην εισαγωγή ενός Βατράχου (DS), θυμάται κάποιος να με παραπέμψει σε μια από τις 255 σελίδες του thread που γίνεται η σχετική συζήτηση γιατί μου είναι αδύνατο να το διαβάσω από την αρχή λόγω χρόνου?
Τέλος αν γίνει η αγορά του από την Αυστρία εκδίδω προσωρινές Αυστριακές πινακίδες και ερχόμενος εδώ βγάζω ιστορικές?
Για ένα αυτοκίνητο που θα αγοραστεί περίπου 6.000 υπάρχουν πιθανότητες ο εκτελωνισμός να είναι σε λογικά οικονομικά πλαίσια?
Ας μεταφερθεί το θέμα αν είναι off topic -
Ο χρήστης Pierre Boulanger έγραψε:
Τέλος αν γίνει η αγορά του από την Αυστρία εκδίδω προσωρινές Αυστριακές πινακίδες και ερχόμενος εδώ βγάζω ιστορικές?Για ένα αυτοκίνητο που θα αγοραστεί περίπου 6.000 υπάρχουν πιθανότητες ο εκτελωνισμός να είναι σε λογικά οικονομικά πλαίσια?
Ναι μπορεις να το φερεις με Αυστριακες πινακιδες ή και χωρις πινακιδες (με νταλικα).
Προσεξε η αδεια να λεει έως 1983 αλλιως θα εχεις προβλημα (κι ας ειναι το αυτοκινητο παλαιοτερο).
Εφοσον θα ερθει απο χωρα ΕΕ λογικα δεν θα πληρωσεις φορο παρα μονο τα τελη εκτελωνισμου ως αντικα (δηλ. περιπου 250-300 ευρω).Ελπιζω να βοηθησα.
-
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
Τέλος αν γίνει η αγορά του από την Αυστρία εκδίδω προσωρινές Αυστριακές πινακίδες και ερχόμενος εδώ βγάζω ιστορικές?
Για ένα αυτοκίνητο που θα αγοραστεί περίπου 6.000 υπάρχουν πιθανότητες ο εκτελωνισμός να είναι σε λογικά οικονομικά πλαίσια?
Ναι μπορεις να το φερεις με Αυστριακες πινακιδες ή και χωρις πινακιδες (με νταλικα).
Προσεξε η αδεια να λεει έως 1983 αλλιως θα εχεις προβλημα (κι ας ειναι το αυτοκινητο παλαιοτερο).
Εφοσον θα ερθει απο χωρα ΕΕ λογικα δεν θα πληρωσεις φορο παρα μονο τα τελη εκτελωνισμου ως αντικα (δηλ. περιπου 250-300 ευρω).Ελπιζω να βοηθησα.
Σε ευχαριστώ Mike.
Τα 250-300€ που λες είναι για να βγάλω ιστορικές πινακίδες σωστά? Αν θέλω να βάλω κανονικές για να μπορώ να κυκλοφορώ κανονικά?Επίσης τα χλμ συντήρησης, αν επιλέξω να βάλω ιστορικές, πόσα είναι και πότε μπορεί να τα κάνει κάποιος? Σε καλύπτει η ασφάλεια σε περίπτωση ατυχήματος?
-
to αμαξι των ονειρων θελει κανονικες πινακιδες...και στεγασμενο γκαραζ. για να κυκλοφορεις χωρις να σε πρηζουν οποτε γουσταρεις.... και το γκαραζ για να τη στεγαζεις...μαζι και σενα οταν θα σε πρηζει το εταιρο ημισυ
-
Σε ευχαριστώ Mike.
Τα 250-300€ που λες είναι για να βγάλω ιστορικές πινακίδες σωστά? Αν θέλω να βάλω κανονικές για να μπορώ να κυκλοφορώ κανονικά?Επίσης τα χλμ συντήρησης, αν επιλέξω να βάλω ιστορικές, πόσα είναι και πότε μπορεί να τα κάνει κάποιος? Σε καλύπτει η ασφάλεια σε περίπτωση ατυχήματος?
ασε mike θα του το βαλω εγω
http://www.sisa.gr/ -
Τα 250-300€ που λες είναι για να βγάλω ιστορικές πινακίδες σωστά? Αν θέλω να βάλω κανονικές για να μπορώ να κυκλοφορώ κανονικά?
Οχι τα 250-300 ειναι τα εξοδα εκτελωνιστη/εκτελωνισμου για ΑΝΤΙΚΑ!
Μετα θες περιπου αλλα τοσα για καρτα Fiva/Fia, πινακιδες, ασφαλεια κλπ.
Αμα πας για κανονικο εκτελωνισμου & πινακιδες υπουργειου, τοτε μιλαμε για πολυ περισσοτερα βαλάντια και δεν ξερω να σε βοηθησω. -
Σας ευχαριστώ και τους δυο αν και είναι ακόμα ασαφές τι ποιοι είναι οι περιορισμοί στην κίνηση του οχήματος και πόσα είναι τα χλμ συντήρησης
-
Σε αυτην την χωρα ολα ειναι γκριζα και περιπου.
Αν σέβεσαι τα προνομια των ιστορικων πινακιδων και δεν γινεσαι προκλητικος (καθημερινη χρηση, νυχτερινες εξοδους, φορτωματα, ενοικιασεις, παρκαρισμα στον δρομο), δεν υπαρχει προβλημα.
-
Ο χρήστης ronnie έγραψε:
Σε αυτην την χωρα ολα ειναι γκριζα και περιπου.Αν σέβεσαι τα προνομια των ιστορικων πινακιδων και δεν γινεσαι προκλητικος (καθημερινη χρηση, νυχτερινες εξοδους, φορτωματα, ενοικιασεις, παρκαρισμα στον δρομο), δεν υπαρχει προβλημα.
Αν βρεις και κάποια δραστήρια λέσχη, μόνο και μόνο για να ακολουθήσεις τις εκδηλώσεις/διοργανώσεις σου φτάνει και σου περισσεύει η χρήση του...Γνώμη μου είναι, βέβαια, τη λέσχη να τη βρεις προτού πάρεις το αυτοκίνητο (και μην κολλάς στα μονόμαρκα).
Και κάτι άλλο. Κάποια στιγμή πρέπει να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και να μην μπλέκουμε και εμείς στην εθνική μας λογική του αυτομαστιγώματος. Ναι, υπάρχουν δεκάδες λαμόγια/καιροσκόποι που εκμεταλλευόμενοι ένα θεσμό, ο οποίος εδραιώθηκε με πολλές δυσκολίες, κοιτάζουν να τη βγάλουν τζάμπα με το σαραβαλάκι τους ή να το παίξουν γαμπροί μισοτιμής. Ανέκαθεν γινόταν αυτό αλλά τώρα τα πράγματα έχουν αγριέψει έξω και πλέον μερικοί βγάζουν μάτι!
Βρεθήκαμε έτσι πολλές φορές απολογούμενοι (είτε σε φιλικό κύκλο, είτε σε δημόσια φόρα, είτε στο συνεργείο κλπ. ) χωρίς ουσιαστικά να φταίμε για αυτές τις παραβατικές συμπεριφορές.
Η γνώμη μου είναι:- Αν κάνεις σωστή χρήση των πινακίδων δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι και πρέπει να είσαι περίφανος, ακόμα και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, που επέλεξες τα λεφτά σου να τα επενδύσεις σε κάτι που εκτός από υλική αξία έχει και συναισθηματική για εσένα (και για κάποιους που θα το δούνε στο δρόμο).
- Αν ήταν η ζήλια ψώρα θα γέμιζε όλη τη χώρα. Το εθνικό μας σπορ είναι να φθονούμε τον άλλο ακαθόριστα και γενικά. Εξοπλίσου με ματάκια και γερά νεύρα και γράψ΄τους εκεί που δεν πιάνει το μελάνι. Ακόμα και αυτό να μην υπήρχε θα έβρισκαν κάτι άλλο (όπως τόσα χρόνια) για να απαξιώσουν αυτό που κάνεις.
3)Τα χρήματα του εκτελωνισμού (τα κανονικά-όσα είναι) υπολόγισέ τα στο περίπου (αν ρωτήσεις έναν εκτελωνιστή θα σου πει ακριβώς) βγάλ'τα στην άκρη και φύλαξέ τα. Αν κάποια στιγμή, μέσα στο χάος που ζούμε αποφασίσουν για τον Α ή Β λόγο να αφαιρέσουν αυτή την παροχή από τα ιστορικά να είσαι έτοιμος να βγάλεις ξανά το αυτοκίνητο έξω (αφού έχεις φίλους στην Αυστρία θα είναι πιο εύκολο) και να το πουλήσεις εκεί ή να κάνεις κανονική εισαγωγή. Δυστυχώς, το υδροκέφαλο κράτος θα λάβει ως πρώτη κυκλοφορία του οχήματος την ημ/νια έκδοσης της άδειας κυκλοφορίας οπότε θα έχεις τέλη και τεκμήρια καινούργιου (που στο DS πρέπει να σφάζουν).
-
D-Jet σε ευχαριστώ θερμότατα για τον χρόνο που αφιέρωσες να μου απαντήσεις. Η DS για μένα είναι όνειρο ζωής. Αν δώσει και ο Θεός θα πραγματοποιηθεί. Το να την ξαναπουλήσω απλά δεν παίζει γιατί την ψάχνω τόσο καιρό και όταν την βρω θα την έχω μέχρι το τέλος. Πολύ αισιόδοξο το ποστ σου οπότε η αναζήτηση συνεχίζεται
Ευχαριστώ και πάλι!
-
http://www.zougla.gr/automoto/article/t ... o-zouglagr
-
D-Jet σε ευχαριστώ θερμότατα για τον χρόνο που αφιέρωσες να μου απαντήσεις. Η DS για μένα είναι όνειρο ζωής. Αν δώσει και ο Θεός θα πραγματοποιηθεί. Το να την ξαναπουλήσω απλά δεν παίζει γιατί την ψάχνω τόσο καιρό και όταν την βρω θα την έχω μέχρι το τέλος. Πολύ αισιόδοξο το ποστ σου οπότε η αναζήτηση συνεχίζεταιΕυχαριστώ και πάλι!
βρε συ Pierre, μην την ψυριζεις τη μαιμου!
Οπως σου ειπαν και οι αλλοι, αμα κανεις σωστη χρηση ΔΕΝ θα εχεις κανενα προβλημα.
Τι σημαινει σωστη χρηση κατ'εμε:- Απο και προς το συνεργειο (πραγματικα οχι μαιμου)
- Εξοδος απο το γκαραζ για βενζινη, λαδια, ξυδια κοντα στην περιοχη που μενεις
- Βολτες προετοιμασιας για εκδηλωσεις (εφοσον εχεις δηλωσει συμμετοχη)
- Οποτε κυκλοφορεις, να φερεσαι κοσμια και να μην κανεις καφριλικια και καγκουριες (να σεβεσαι το κλασσικο οχημα σου)
- Να φροντιζεις να ειναι καθαρο και περιποιημενο οπως αρμοζει σε ενα κλασσικο οχημα (εκτος αν γυριζεις απο κανα 24ωρο ή κανα Ακροπολις οποτε επιβαλλεται να ειναι βρωμικο και λασπωμενο)
- Συμμετοχη σε εκδηλωσεις (δοξα τω Θεω καθε βδομαδα εχει τουλαχιστον μια)
Μην με ρωτησει κανας προπαιτης αν αυτα τα γραφει πουθενα η υπουργικη αποφαση γιατι θα τα παρω κρανιο. Οχι δεν τα γραφει. Εγω ετσι κινω το οχημα μου και δεν ειχα ποτε προβλημα. Και ουτε προκειται ποτε να εχω. Και ουτε θα εχεις κι εσυ.
Αντε. Servus und liebe Gruesse an unsere Osterreicheisichen Freunde!
-
Το 6 θελει συζήτηση!!!!
-
καλησπερα,σημερα το πρωι στην πριγκηπος πετρου στη γλυφαδα, οπελ καντετ 1983[μπροστοκινητο] με πινακιδες ι.ο. και ολη την οικογενεια μεσα για μπανιο,αν μετα καταργηθουν οι πινακιδες ιστορικων,δεν νομιζω να μας φταιει κανεις.αυτη η ελπα τι κανει,ελεος.
-
Τι περιμενεις να κανει?
Το προβλημα ξεκιναει απο τους χρηστες. Αν σεβοντουσαν τους περιορισμους των πινακιδων, δεν θα υπηρχε το παραμικρο προβλημα.
Μονο με καταγγελίες μπορει να ξερει η ΕΛΠΑ, ΦΙΛΠΑ τι κανει ο καθε ενας απο τους χιλιαδες πινακιδουχους.
-
Γιόν, πιστεύεις ότι κάποιος που έβγαλε πινακίδες σε Καντέτ D το έκανε για το ιστορικό ενδιαφέρον του αυτοκινήτου?
Δε θα έπρεπε να τηρούνται και τα προσχήματα απο τις ίδιες τις λέσχες, αντί να μοιράζουν αφειδώς πινακίδες?
-
7pas100
Καλως ή κακως, απο τη στιγμη που το οχημα συμπληρωνει 30 ετη, δικαιουται ιστορικες πινακιδες.
Ειτε Kadett D, ειτε Ferrari, ειτε νταλικα ή και Unimog.
Αν το συγκεκριμενο οχημα φορουσε Φιλπα τοτε θα τραβαγαμε το αυτι και πολυ δυνατα.
Επειδη φοραει Ελπα ας φροντισουμε να παει η καταγγελια εκει που πρεπει.Για μενα ειναι πολυ σημαντικο να υπαρχει μαζι με τη καταγγελια και φωτογραφια.
Παιδες, δεν ειναι θεμα ρουφιανιας αλλα καλης ταξης. Αυτοι που κανουν καταχρηση μας προσβαλλουν, οχι εμεις αυτους. -
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
βρε συ Pierre, μην την ψυριζεις τη μαιμου!
Οπως σου ειπαν και οι αλλοι, αμα κανεις σωστη χρηση ΔΕΝ θα εχεις κανενα προβλημα.
Τι σημαινει σωστη χρηση κατ'εμε:- Απο και προς το συνεργειο (πραγματικα οχι μαιμου)
- Εξοδος απο το γκαραζ για βενζινη, λαδια, ξυδια κοντα στην περιοχη που μενεις
- Βολτες προετοιμασιας για εκδηλωσεις (εφοσον εχεις δηλωσει συμμετοχη)
- Οποτε κυκλοφορεις, να φερεσαι κοσμια και να μην κανεις καφριλικια και καγκουριες (να σεβεσαι το κλασσικο οχημα σου)
- Να φροντιζεις να ειναι καθαρο και περιποιημενο οπως αρμοζει σε ενα κλασσικο οχημα (εκτος αν γυριζεις απο κανα 24ωρο ή κανα Ακροπολις οποτε επιβαλλεται να ειναι βρωμικο και λασπωμενο)
- Συμμετοχη σε εκδηλωσεις (δοξα τω Θεω καθε βδομαδα εχει τουλαχιστον μια)
Μην με ρωτησει κανας προπαιτης αν αυτα τα γραφει πουθενα η υπουργικη αποφαση γιατι θα τα παρω κρανιο. Οχι δεν τα γραφει. Εγω ετσι κινω το οχημα μου και δεν ειχα ποτε προβλημα. Και ουτε προκειται ποτε να εχω. Και ουτε θα εχεις κι εσυ.
Αντε. Servus und liebe Gruesse an unsere Osterreicheisichen Freunde!
Κάπως έτσι το έχω στο νου μου και εγώ Μike
Το να πας μια κυριακή σιγά σιγά και πολιτισμένα μέχρι την Λιβαδειά ας πούμε και να επιστρέψεις θεωρείται χλμ συντήρησης η καφριλίκι?
Θα δώσω και τους χαιρετισμούς
Ευχαριστώ
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες