-
Ευχαριστούμε.
-
Παντα η ευθυνη για την κατασταση του οχηματος βαρυνε τον κατοχο ειτε ιστορικο, ειτε αναπηρικο ειτε κανονικο οχημα ειτε καρο. Αν θελει καποιος να ελεγξει το οχημα του σε ενα ΚΤΕΟ φυσικα και μπορει και θα του εκδωσουν και Δελτιο Τεχνικου Ελεγχου που ομως δεν θα εχει ισχυ για 2 χρονια, απλα θα πιστοποιει την κατασταση του οχηματος εκεινη τη στιγμη, βασει της κειμενης νομοθεσιας. Αν θες την γνωμη μου, η ευθυνη για την κατασταση του οχηματος βαρυνει και την ομοσπονδια που εξεδωσε το πιστοποιητικο καταχωρησης και τις αριθμημενες πινακιδες. Δεν μπορει καποτε στο παρελθον, ως ομοσπονδια να ελεγξες ενα οχημα και να του εδωσες πινακιδες και να το ξαναελεγχεις μετα απο 10 χρονια! Ας αποφασισουν οι ομοσπονδιες να κανουν ελεγχους αυτα που πιστοποιουν, ποσο μαλλον οταν εχει αποδειχτει οτι κυκλοφορουν και μαιμουδες ιστορικα......Ας αναλαβουν τις ευθυνες τους.....
-
Μπράβο Γιώργο!!! Σε ευχαριστούμε πολύ!!!
-
Ο χρήστης Δημήτρης Ραζής έγραψε:
Μπράβο Γιώργο!!! Σε ευχαριστούμε πολύ!!!Παντα στην διαθεση σας παιδια!
-
Ο χρήστης GEORGIOS_XYNOS έγραψε:
Μπράβο Γιώργο!!! Σε ευχαριστούμε πολύ!!!
Παντα στην διαθεση σας παιδια!
για να κάνεις 'δουλειές' που πρέπει να κάνουν άλλοι.
-
Ερωτηση: εχει ακουσει κανεις για εφοδο της ΣΔΟΕ σε λεσχη ΕΛΠΑ η Φιλπα, και γενικα να επικρατει πλεον μια αναστατωση στις λεσχες και στους παρανομους με πινακιδες ιστορικων?
-
Οχι εφοδο αλλα ερωτημα (ελεγχο) για εναν τυπο που ειχε φερει 20 αυτοκινητα χωρις τις προβλεπομενες διαδικασιες (πριν το 2009).
Οι πινακιδες αφαιρεθηκαν και το θεμα εληξε. -
Ο χρήστης Giorgos78 έγραψε:
Ερωτηση: εχει ακουσει κανεις για εφοδο της ΣΔΟΕ σε λεσχη ΕΛΠΑ η Φιλπα, και γενικα να επικρατει πλεον μια αναστατωση στις λεσχες και στους παρανομους με πινακιδες ιστορικων?Οπως τα λεει ο cosmo mike , ειχε σχεση με εκτελωνισμο που δεν εγινε οχι για της πινακιδες που δοθηκαν χωρις τα αυτοκινητα να αξιζουν
-
Τι να πω ρε παιδια, εγω ακουσα (επαναλαμβανω μπορει να ειναι ραδιο αρβυλα η κατι στο περιπου) πως το ΣΔΟΕ μπηκε στις λεσχες και ελεγχει τα χαρτια κυριοτητας ολων των αντικων. Με λιγα λογια τσεκαρουν εαν τα δικαιλογητικα που εχουν καταθεσει οι ιδιοκτητες ειναι νόμιμα, αληθινα και εαν εχουν δηλωθει στο τελωνειο οσα εχουν μπει στην Ελλαδα απο εξωτερικο.
Απλα ηθελα να δω εαν υπαρχει και απο αλλου αυτη η πληροφορια....
-
Δεν ξέρω αν κολλάει εδώ, αλλά πόσο λάθος πιστεύετε πως είναι να αγοράσει κανείς αυτοκίνητο που έχει πινακίδες ιστορικές και υπουργείου, όμως πριν την αγορά να γίνει οριστική παράδοση των Ελληνικών χωρίς μεταβίβαση της άδειας και απλά να αλλάξει χέρια μέσω της εγγραφής στη λέσχη;
-
Σίγουρα την μεγαλύτερη κατοχύρωση την έχεις με τις κρατικές πινακίδες στο όνομα σου.
Αν όμως δεν γίνεται αυτό μπορείς να κάνεις μια συμβολαιογραφική πράξη (κόστος περίπου €50) και μετά κάνεις ότι θέλεις. -
Ευχαριστώ για την απάντηση! Κάπως έτσι το φανταζόμουν κι εγώ από γραφειοκρατικής πλευράς. Όσον αφορά την αξία του αυτοκινήτου, θεωρείς πως χάνεται μεγάλο μέρος της χωρίς τις κρατικές πινακίδες;
-
Σίγουρα χάνει αξία χωρίς να έχει πινακίδες, τώρα για το πόσο χάνει...
Επίσης είναι πιθανό να έχει πιο δύσκολη μεταπώληση χωρίς πινακίδες.
Βέβαια παίζει και ρόλο που θα το πουλήσεις, αν π.χ. φύγει στο εξωτερικό δεν έχει σημασία αν έχει κρατικές πινακίδες ή όχι.
Αν γνωρίζεις την αξία του αυτοκινήτου προσπάθησε να υπολογίσεις το ποσό που χρειάζεσαι για να κάνεις κανονική μεταβίβαση (με ότι αυτό συνεπάγεται, τέλη κυκλοφορίας, κόστος μεταβίβασης κτλ) και σύγκρινε το με το ποσό που θεωρείς ότι θα χάσει σε μια μελλοντική πώληση στην περίπτωση που δεν έχει πινακίδες. -
Ο χρήστης volvo164 έγραψε:
αν π.χ. φύγει στο εξωτερικό δεν έχει σημασία αν έχει κρατικές πινακίδες ή όχι.Στέφανε, έχεις ακούσει κάποια περίπτωση να έχει γίνει αυτό;
Αρκούνται δλδ σε μια υπεύθυνη δήλωση ή στην άδεια από τη λέσχη και μπορούν να του βγάλουν registration στην χώρα του εξωτερικού, στο όνομα του αγοραστή, με αυτά;Ευχαριστώ
-
Είχα πάει στο DVLA το 2011 με σκοπό να διαπιστώσω τι χρειάζεται για να εκδοθούν Αγγλικές πινακίδες σε Ελληνικό ιστορικό όχημα με πινακίδες λέσχης.
Δέχονται τα χαρτιά των λεσχών (Η κάρτα FIVA διευκολύνει τα πράγματα γιατί είναι διεθνώς αναγνωρισμένη) και στην περίπτωση που είναι στα Ελληνικά θέλουν επίσημη μετάφραση.
Αυτό που τους ενδιαφέρει πιο πολύ είναι να μπορεί να αποδειχθεί ότι το αυτοκίνητο προέρχεται από χώρα μέλος της Ε.Ε. και, κατά συνέπεια, έχει πληρωμένους δασμούς εντός Ε.Ε. -
Είχα πάει στο DVLA το 2011 με σκοπό να διαπιστώσω τι χρειάζεται για να εκδοθούν Αγγλικές πινακίδες σε Ελληνικό ιστορικό όχημα με πινακίδες λέσχης.
Δέχονται τα χαρτιά των λεσχών (Η κάρτα FIVA διευκολύνει τα πράγματα γιατί είναι διεθνώς αναγνωρισμένη) και στην περίπτωση που είναι στα Ελληνικά θέλουν επίσημη μετάφραση.
Αυτό που τους ενδιαφέρει πιο πολύ είναι να μπορεί να αποδειχθεί ότι το αυτοκίνητο προέρχεται από χώρα μέλος της Ε.Ε. και, κατά συνέπεια, έχει πληρωμένους δασμούς εντός Ε.Ε.Οπότε αν υπάρχουν τα χαρτιά του εκτελωνισμού και μεταφράζοντας την κάρτα ή την άδεια θεωρείς ότι είναι εντάξει;
Μάλιστα, ευχαριστώ! -
Πιστεύω ότι το πιο σημαντικό όταν πρόκειται να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες υπουργείου είναι να γνωρίζεις την ιστορία του για να είσαι βέβαιος ότι είναι νόμιμο και αυτός που σου το πουλάει είναι ο ιδιοκτήτης. Αν έχει ο ίδιος χαρτί οριστικής διαγραφής δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.
-
Παιδιά ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικό με τη συζήτηση. Είμαι σε συζήτηση με φίλο για να αγοράσω ένα μοτοποδήλατο velosolex του 1969. Τον άνθρωπο τον ξέρω και γνωρίζω ότι το έχει αγορασμένο, αλλά δεν υπάρχουν χαρτιά. Αυτός μπορεί να μου συντάξει μια υπεύθυνη δήλωση ότι του το αγόρασα. Θα το αγοράσω με σκοπό την αναπαλαίωση του. Αργότερα αν θελήσω να βγάλω πινακίδες φιλπα θα μπορέσω?
-
Ο χρήστης kws έγραψε:
Παιδιά ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικό με τη συζήτηση. Είμαι σε συζήτηση με φίλο για να αγοράσω ένα μοτοποδήλατο velosolex του 1969. Τον άνθρωπο τον ξέρω και γνωρίζω ότι το έχει αγορασμένο, αλλά δεν υπάρχουν χαρτιά. Αυτός μπορεί να μου συντάξει μια υπεύθυνη δήλωση ότι του το αγόρασα. Θα το αγοράσω με σκοπό την αναπαλαίωση του. Αργότερα αν θελήσω να βγάλω πινακίδες φιλπα θα μπορέσω?Να σε πάω ένα βήμα πιο πίσω; Ο άνθρωπος που θα συντάξει την υπεύθυνη δήλωση με την οποία σου το παραχωρεί, δεν πρέπει να μπορεί να υποστηρίξει την δήλωση αυτή με κάποιο έγγραφο που αποδεικνύει την κυριότητα του οχήματος; Π.χ. φωτοτυπία της άδειας κυκλοφορίας, τιμολόγιο αγοράς στο όνομα του κτλ
Επιπλέον οι λέσχες πρέπει να είναι σίγουρες ότι το όχημα έχει εισαχθεί νόμιμα στην χώρα και έχουν πληρωθεί οι δασμοί που του αναλογούν. -
Να σε πάω ένα βήμα πιο πίσω; Ο άνθρωπος που θα συντάξει την υπεύθυνη δήλωση με την οποία σου το παραχωρεί, δεν πρέπει να μπορεί να υποστηρίξει την δήλωση αυτή με κάποιο έγγραφο που αποδεικνύει την κυριότητα του οχήματος; Π.χ. φωτοτυπία της άδειας κυκλοφορίας, τιμολόγιο αγοράς στο όνομα του κτλ
Επιπλέον οι λέσχες πρέπει να είναι σίγουρες ότι το όχημα έχει εισαχθεί νόμιμα στην χώρα και έχουν πληρωθεί οι δασμοί που του αναλογούν.Δίκιο έχεις, αλλά μου έχει πεί ότι το έχει κάνει και με ένα άλλο μηχανάκι που έδωσε πρόσφατα. Τώρα από εκεί και πέρα τι να σου πώ...
Πάντως λέω να το χτυπήσω γιατί ετσί και αλλιώς και να το φτίαξω δεν πρόκειτε να το κυκλοφορώ παρά μόνο καμία βόλτα στη γειτονία...
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες