-
Είμαι σιγουρος πως έχει ξανααπαντηθεί, όμως με μια αναζήτηση που έκανα δεν βρήκα κάτι....
Ας μου θυμίσει κάποιος την διαδικασία που ακολουθείται για οριστική διαγραφή αυτοκινήτου, χωρίς την υποχρέωση ανακύκλωσης, με σκοπό την έκδοση ιστορικών πινακίδων. Βασικά θέλω να αγοράσω αυτοκίνητο που τώρα έχει πινακιδες ΦΙΛΠΑ και τις κανονικές στην εφορία,χωρις όμως να πληρώσω τέλη και μεταβίβαση, αφού οι κρατικές δεν με ενδιαφέρουν.
-
Σου βγάζει η ΦΙΛΠΑ βεβαίωση ότι είναι αντίκα για να τη δώσεις στο υπουργείο και να μην σε αναγκάσουν να πάει για ανακύκλωση.
-
Thank you
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Σου βγάζει η ΦΙΛΠΑ βεβαίωση ότι είναι αντίκα για να τη δώσεις στο υπουργείο και να μην σε αναγκάσουν να πάει για ανακύκλωση.Εχεις καθολου περισσοτερες πληροφοριες, παραδειγματα, νομοθεσια στην οποια βασιζονται και μπορουν με χαρτι καποιας ομοσπονδιας να παρακαμψουν το Π.Δ. 116/04 , ή απλα ειναι φημες? Πολυ κοσμακη ενδιαφερει και πρεπει να εμβαθυνουμε λιγο .....
-
Γιώργο είχα δει τοιχοκολλημένη ανακοίνωση στα γραφεία της ΦΙΛΠΑ πριν τέσσερα χρόνια περίπου. Δεν πρόκειται για παράκαμψη του ΠΔ 116, αλλά για τρόπο αντιμετώπισης των γραφειοκρατών που δεν δέχονται να τον εφαρμόσουν σωστά, καθώς στο άρθρο 9, παρ 4 λέει:
'Εάν ο ιδιοκτήτης επιθυμεί να κρατήσει το όχημα χωρίς να το κινεί για συναισθηματικούς ή άλλους λόγους, τότε υποχρεούται να το αποθηκεύσει σε ιδιωτικό χώρο ιδιοκτησίας του ή ιδιοκτησίας τρίτου.......'
-
και συνεχιζει ομως '......μετά από έγγραφη συγκατάθεση του τελευταίου. Στην περίπτωση αυτή ο ιδιοκτήτης υποβάλλει σχετική δήλωση στην αρμόδια ΔΟΥ όπου θα αναφέρει το ακριβές σημείο αποθήκευσης και τα στοιχεία που πιστοποιούν τον ιδιοκτήτη του χώρου και συγκατάθεση του αν πρόκειται περί τρίτου την οποία κοινοποιεί και στην αρμόδια αρχή.'
Δηλαδή προσωρινη ακκινησια....., τι λες εσυ? Θα παει καποιος στην εφορια να δηλωσει κατι που δεν υπαρχει? (οριστικη διαγραφη)... και τι γραφει ακριβως πιο πανω? 'τότε εκδίδεται από το σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης Πιστοποιητικό Καταστροφής το οποίο είναι απαραίτητο για την οριστική διαγραφή του οχήματος'. πουθενα δεν αναφερει κατι για ιστορικης αξιας οχηματα, ουτε για βεβαιωσεις ομοσπονδιων............... εκτος αν βγηκε καμμια εγκυκλιος απο το πουθενα........ -
Αν ξαναβρεις παντως αυτη την τοιχοκολλημενη ανακοινωση που ειπες, δημοσιευσε την σε παρακαλω να την γνωριζουν ολοι...
-
Έχω την εντύπωση ότι εφόσον οι πινακίδες είναι κατατεθειμένες στην Εφορία για προσωρινή ακινητοποίηση,η μεταβίβαση μπορεί να γίνει νόμιμα,χωρίς να χρειαστεί να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους και χωρίς να περάσει ΚΤΕΟ.Το μόνο κόστος νομίζω είναι περίπου 30e για την έκδοση της καινούριας άδειας και πινακίδων(?)..,τα οποία όμως εξακολουθούν να παραμένουν κατατεθειμένα στην Εφορία στο όνομα του νέου ιδιοκτήτη.
Νομίζω έτσι συμφέρει πολύ περισσότερο σε σχέση με την οριστική παράδοση-διαγραφή.
Ρώτα κάποιον υπάλληλο στην Εφορία σου ή κάποιον έμπειρο που ασχολείται με μεταβιβάσεις αυτοκινήτων. -
Ο χρήστης 124 abarth stradale έγραψε:
Έχω την εντύπωση ότι εφόσον οι πινακίδες είναι κατατεθειμένες στην Εφορία για προσωρινή ακινητοποίηση,η μεταβίβαση μπορεί να γίνει νόμιμα,χωρίς να χρειαστεί να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους και χωρίς να περάσει ΚΤΕΟ.Το μόνο κόστος νομίζω είναι περίπου 30e για την έκδοση της καινούριας άδειας και πινακίδων(?)..,τα οποία όμως εξακολουθούν να παραμένουν κατατεθειμένα στην Εφορία στο όνομα του νέου ιδιοκτήτη.
Νομίζω έτσι συμφέρει πολύ περισσότερο σε σχέση με την οριστική παράδοση-διαγραφή.
Ρώτα κάποιον υπάλληλο στην Εφορία σου ή κάποιον έμπειρο που ασχολείται με μεταβιβάσεις αυτοκινήτων.Μιχάλη, προσπαθώ να το κάνω απο καιρό με διεκπεραιωτή αλλά δεν τα έχω καταφέρει ακόμα...
Αν ξέρεις κάτι καλύτερο πες!!! -
Ο χρήστης Δημήτρης Ραζής έγραψε:
Ρώτα κάποιον υπάλληλο στην Εφορία σου ή κάποιον έμπειρο που ασχολείται με μεταβιβάσεις αυτοκινήτων.Μιχάλη, προσπαθώ να το κάνω απο καιρό με διεκπεραιωτή αλλά δεν τα έχω καταφέρει ακόμα...
Αν ξέρεις κάτι καλύτερο πες!!!Δυστυχώς Δημήτρη το μόνο που ξέρω είναι ότι πριν ένα 6μηνο υπάλληλος της τοπικής Εφορίας και γνωστός που ασχολείται με μεταβιβάσεις επιμένανε ότι μπορούσα άνετα να μεταβιβάσω το 124 (του οποίου είχα παραδώσει προσωρινά τις πινακίδες-άδεια) με αυτόν τον τρόπο,αλλά ο διεκπεραιωτής του αγοραστή προτίμησε την πεπατημένη οδό με τέλη-κτέο κλπ... Και δεν γνωρίζω κάποιον άλλο που να το έχει κάνει..Και για αυτόν τον λόγο έγραψα 'έχω την εντύπωση..'
-
Γιώργο δεν πιστεύω να έχει βγει κάποια εγκύκλιος, το 'συναισθηματικοί ή άλλοι λόγοι' λογικά καλύπτουν τα πάντα, αλλά φαίνεται πώς κάποιοι υπάλληλοι του υπουργείου επιδεικνύουν υπερβολική οικολογική ευαισθησία (ή τα παίρνουν από τους ανακυκλωτές) και γι'αυτό χρειάστηκε να κάνει αυτή την κίνηση η ΦΙΛΠΑ. Δεν έχω επαφές με την ΦΙΛΠΑ, αυτό το χαρτί το είχα δει στα παλιά της γραφεία πριν 4 χρόνια. Ίσως κάποιος πιο σχετικός (πχ Cosmomike) μπορεί να μας διαφωτίσει περισσότερο
-
επικοινώνησα με την γραμματεία της ΦΙΛΠΑ και μου είπαν το εξής για το ποιο πάνω θέμα.
για ιδιοκτήτη παλαιού αυτοκίνητου που θέλει να κάνει οριστική διαγραφή (και όχι να παραδώσει προσωρινά τις πινακίδες στην εφορεία) και να μην πάει για διάλυση πρέπει.
πρώτα να κάνει αίτηση ο ιδιοκτήτης του στην ΦΙΛΠΑ για έκδοση ιστορικών πινακίδων,μετά με την παραλαβή πινακίδων και βεβαίωση απόκτησης ιστορικών πινακίδων να πάει στο αρμόδιο τμήμα της νομαρχίας επιδεικνύοντας αυτήν την βεβαίωση και να κάνει οριστική διαγραφή χωρίς να παραδώσει το αυτοκίνητο για διάλυση.
αν κάποιος θέλει να κάνει τίποτα διευκρινίσεις το τηλέφωνο της ΦΙΛΠΑ είναι το 2106534700 και τα κορίτσια που απαντούν από την γραμματεία ευγενέστατα. -
Ωραιος!!
-
Άρα η ΦΙΛΠΑ δίνει πινακίδες χωρίς να έχουν βγει επάνω απο το αυτοκίνητο εκείνες του Υπουργείου?
Δεν είναι προαπαιτουμενο η μη ύπαρξη Κρατικών Πινακίδων? -
Άρα η ΦΙΛΠΑ δίνει πινακίδες χωρίς να έχουν βγει επάνω απο το αυτοκίνητο εκείνες του Υπουργείου?
Δεν είναι προαπαιτουμενο η μη ύπαρξη Κρατικών Πινακίδων?Κι εγώ έτσι νόμιζα. Αφού ζητάνε χαρτί προσωρινής κατάθεσης για να σου βγάλουν ΦΙΛΠΑ..
Ωραίος Σήφη. Έκανες το απλό και αυτονόητο. Ένα τηλεφώνημα......
-
στην αρχή κάτι μου είπαν για προσωρινή κατάθεση στην εφορία,μετά όμως μου διευκρίνισαν αυτό που έγραψα μια και θα γινόταν οριστική διαγραφή.
πάντως γνωρίζω αυτοκίνητα που έχουν ταυτόχρονα και πινακίδες κρατικές και ιστορικές. (όλων των λεσχών)@ NIGA στην αρχή μίλησα με κάποιον της ΦΙΛΠΑ ο οποίος δεν ήταν σίγουρος για το τι ακριβώς χρειάζεται να γίνει και με παρέπεμψε στην γραμματεία για σίγουρη απάντηση.
-
Ο χρήστης 124 abarth stradale έγραψε:
Έχω την εντύπωση ότι εφόσον οι πινακίδες είναι κατατεθειμένες στην Εφορία για προσωρινή ακινητοποίηση,η μεταβίβαση μπορεί να γίνει νόμιμα,χωρίς να χρειαστεί να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους και χωρίς να περάσει ΚΤΕΟ.Το μόνο κόστος νομίζω είναι περίπου 30e για την έκδοση της καινούριας άδειας και πινακίδων(?)..,τα οποία όμως εξακολουθούν να παραμένουν κατατεθειμένα στην Εφορία στο όνομα του νέου ιδιοκτήτη.Λαθος, για μεταβιβαση απαιτουνται τα τελη του τρεχοντος ετους και ΚΤΕΟ. Δεν ειναι απαραιτητο να περασει Κτεο, μπορει και να κοπει. Απλα πρεπει να μεταβιβαστει εντος 1 μηνος και μετα ας ξανακατατεθουν οι πινακιδες.
-
Δεν είναι προαπαιτουμενο η μη ύπαρξη Κρατικών Πινακίδων?Οχι δεν ειναι προαπαιτουμενο αλλα αυτονοητο. Αμα κρατησεις τις κανονικες πινακιδες, τι τις θες τις Φιλπαιικες?
Επισης, αντε και εφερες καταθετηριο. Πηρες τις Φιλπαιικες. Και σου τη βαραει μετα απο 6 μηνες και ξαναπαιρνεις τις κανονικες πινακιδες... Η Φιλπα που το ξερει? -
Ο χρήστης Α 110 ΑLPINE έγραψε:
επικοινώνησα με την γραμματεία της ΦΙΛΠΑ και μου είπαν το εξής για το ποιο πάνω θέμα.
για ιδιοκτήτη παλαιού αυτοκίνητου που θέλει να κάνει οριστική διαγραφή (και όχι να παραδώσει προσωρινά τις πινακίδες στην εφορεία) και να μην πάει για διάλυση πρέπει.
**πρώτα να κάνει αίτηση ο ιδιοκτήτης του στην ΦΙΛΠΑ για έκδοση ιστορικών πινακίδων,μετά με την παραλαβή πινακίδων και βεβαίωση απόκτησης ιστορικών πινακίδων να πάει στο αρμόδιο τμήμα της νομαρχίας επιδεικνύοντας αυτήν την βεβαίωση και να κάνει οριστική διαγραφή χωρίς να παραδώσει το αυτοκίνητο για διάλυση. **αν κάποιος θέλει να κάνει τίποτα διευκρινίσεις το τηλέφωνο της ΦΙΛΠΑ είναι το 2106534700 και τα κορίτσια που απαντούν από την γραμματεία ευγενέστατα.Ετσι ειναι οπως τα λεει ο Σηφης.
-
Σόρρυ, αυτό όμως που λέτε δεν είναι 100% λογικό. Αν το αυτοκίνητο δεν πληρεί τις προυποθέσεις για ιστορικές πινακίδες τι θα γίνει; Ή μήπως βγάζει η κάθε λέσχη πινακίδες σε ότι νά'ναι; Και για ποιό λόγο πρέπει να απευθυνθεί κάποιος σε ιδιωτική λέσχη για να μπορέσει να κρατήσει την περιουσία του όπως επιθυμεί;
Επίσης υπάρχει και αυτό το θέμα:
viewtopic.php?f=16&t=51760
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες