-
Μια αντιστοιχη ιστορια με μεγαλο ενδιαφερον.
Λαφυρα Αμερικανων απο τον Β' Παγκοσμιο πολεμο,αξιας πολλων εκατομυριων, επιστρεφουν στους κληρονομους τους.
http://www.autoweek.com/article/2012060 ... /120609972
-
Ο χρήστης ritmo130tc έγραψε:
θελω να αλλαξω τις πινακιδες του υπουργειου λογο φθορας
Εχω καρτα φιβα που αναγραφει την πινακιδα και αρα θα χρειαστει να την αλλαξω ,αυτο ποσο κοστιζει?
Το αμαξι δεν εχει ιστορικες πινακιδεςΤωρα ρωτας σωστα.
Πας απλα στην Φιλπα με τη νεα αδεια και σου διορθωνει δωρεαν την καρτα Fiva. -
Ο χρήστης ronnie έγραψε:
Μια αντιστοιχη ιστορια με μεγαλο ενδιαφερον.Λαφυρα Αμερικανων απο τον Β' Παγκοσμιο πολεμο,αξιας πολλων εκατομυριων, επιστρεφουν στους κληρονομους τους.
http://www.autoweek.com/article/2012060 ... /120609972
να πολιτικοποιησουμε λιγο....παραδειγμα σοβαρης και ισχυρης χωρας....
σε αντιθεση οταν εκαναν αγωγη για το Διστομο, η 'κυβερνηση μας' εκανε οτι μπορουσε να την χαντακωσει.. -
Συγνώμη κιόλας αλλά δε νομίζω να δικαιωθούν. Τα 'λάφυρα πολέμου' από όσο ξέρω δεν μπορούσαν να διεκδικηθούν.
-
Μήπως γνωρίζει κάποιος τη διεύθυνση των γραφείων της ΕΟΕΕ γιατί θέλω να δω ένα αυτοκίνητο που είναι παρκαρισμένο εκεί;
ευχαριστώ
-
google it lambros!
-
Ο χρήστης baltsiotis έγραψε:
Μήπως γνωρίζει κάποιος τη διεύθυνση των γραφείων της ΕΟΕΕ γιατί θέλω να δω ένα αυτοκίνητο που είναι παρκαρισμένο εκεί;ευχαριστώ
Στον σταθμό των Κάτω Πατησίων, αντί να προχωρήσουμε στην Αχαρνών με κατεύθυνση Φιλαδέλφεια, μπαίνουμε στον παράδρομο (δεν θυμάμαι πως λέγεται, αλλά στην γωνία είναι τα Mc Donalds) και είναι στην δεύτερη γωνία δεξιά.
-
Λ. Ιωνιας αλλα McDonalds δεν έχει. Έκλεισαν και είναι φούρνος πια...
-
Α καλά...έχω να περάσω χρόνια απο εκεί...
-
Ευχαριστώ όλους (πμ και δημόσια).
-
Γεια σας παιδιά. Επειδή είμαι καινούργιος και δεν έχω διαβάσει και τις 236 σελίδες θέλω να σας ρωτήσω κάτι. Έχω βρει ένα αυτοκίνητο του '92( ξέρω δεν είναι ιστορικό, αλλά σε 10 χρόνια σκοπεύω να το κάνω)το οποίο θέλω να το φέρω Ελλάδα από Ολλανδία. Το θέμα είναι ότι για να το φέρω ο εκτελωνισμός κοστίζει γύρω στα 20 χιλιάρικα, μήπως ξέρετε πως μπορώ να το φέρω ?( Διάβασα κάπου στο φόρουμ ότι μπορώ να το φέρω ως αντικείμενο ?? Και αν ναι πόσο θα πάει ?? Γιατί άμα είναι να το βγάλω πάλι έξω και μετά πάλι μέσα .......... απλά δεν συμφέρει.)
-
Καλώς ήλθες φίλε
Πες μας για τί αυτοκίνητο πρόκειται. Από αυτό εξαρτάται το αν αξίζει να ασχοληθείς ή να ψάξεις για κάποιο εγχώριο. Ως αντικείμενα, εφόσον το επιθυμεί ο κάτοχος, εισάγονται μόνο τα άνω των 30 ετών και προορίζονται αποκλειστικά για χρήση με ιστορικές πινακίδες. Αν πρόκειται για κάτι εξαιρετικό πιστεύω πως μπορούν να βρεθούν νόμιμες λύσεις.
-
Φίλε Alexkid, πρόκειται για ένα Range Rover το πρώτο μάλιστα(facelift). Το θέμα είναι ότι για εμένα είναι ένα απωθημένο από τότε. Επίσης το θέλω γιατί μπορώ να το κυκλοφορώ άφοβα (λέμε τώρα). Στο λέω αυτό γιατί ο πατέρας μου έκανε από μικρός συλλογή και έχει μια Triumph TR6 Cabrio, μια montreal και μια citroen sm maserati και δεν τα κουνάει καθόλου παρά μόνο 2 φορές την εβδομάδα σε μια μεγάλη αλάνα για να μην χαλάσουν(έλεος). Δεν λέω είναι σε υπέρ άριστη κατάσταση αλλά τι να το κάνω ??
-
Θεωρώ πως δεν αξίζει τον κόπο να το ψάξεις για το Range Rover, ακόμα και αν είσαι δεμένος μαζί του (π.χ. αυτοκίνητο οικογένειας). Υπάρχουν αρκετά στην Ελλάδα, με τιμές στο 1/5 του δασμού που σου ζητάει το τελωνείο. Με μια πρόχειρη ματιά που έριξα στο car.gr είδα μερικά σε πολύ καλή κατάσταση. Επίσης μπορείς να πάρεις κάποιο παλαιότερο, είτε από Ελλάδα, είτε από εξωτερικό και να του εκδόσεις νόμιμα ιστορικές πινακίδες, μιας και τα τέλη κυκλοφορίας είναι παρανοϊκά για τέτοια αυτοκίνητα. Αν ντε και καλά θες το facelift, πιστεύω πως εύκολα μπορείς να το πειράξεις και να το κάνεις να μοιάζει, αν και εγώ δεν θα το έκανα ποτέ. Τώρα, όσον αφορά το Triumph, την Montreal και την SM, αυτά είναι ή ήταν registered σε κάποιο κράτος; Τί χαρτιά έχει ο πατέρας σου για αυτά; Αξίζει τον κόπο να ψαχτείς, είναι ιδιαίτερα μοντέλα.
-
Θα το ψάξω για το car. Μακάρι. Όσο για τα του πατέρα μου είναι από την Ιταλία από την εποχή που σπούδαζε. Το θέμα είναι ότι ξέρει ότι μπορεί να βάλει ιστορικές πινακίδες αλλά δεν βάζει γιατί φοβάται τον Ελληνάρα πιλότο του WRC που καραδοκεί στους δρόμους.
-
Προτείνω να βγάλει άμεσα ιστορικές. Άλλωστε η σωστή χρήση τους σημαίνει ελάχιστη κυκλοφορία και ως επί το πλείστον στα πλαίσια ελεγχόμενων διαδρομών οργανωμένων αγώνων. Επίσης βγάζοντας κάρτα FIVA μπορεί να εξασφαλιστεί, θεωρητικά, ως κάποιο βαθμό στην περίπτωση ατυχήματος και να αποζημιωθεί για την πραγματική αξία των αυτοκινήτων του. Επιπλέον, το κράτος μας θεωρεί παράνομο να έχεις μόνιμα εντός Ελλάδος αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες, ακόμα και αν δεν τα μετακινείς καθόλου, εκτός και αν είναι 'σφραγισμένα' από την εφορία. Ιστορικές λοιπόν για να είναι και 100% νόμιμος και εξασφαλισμένος.
-
Όταν είχε πάει στην εφορία και είχε ρωτήσει για τα αυτοκίνητα του είχαν πει ότι επειδή ήταν αλλά και ακόμα είναι(δεν ξέρω πως ) μόνιμος κάτοικος Ιταλίας δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα. Λες να κοιμούνται όρθιοι και στο τέλος θα βρει και τον μπελά του ?? Όσο για τις πινακίδες θα του το πω.
-
Πολυ περιεργα μας τα λες.
-
Για πιο λόγο ?? Απλά δεν γουστάρει να τα κυκλοφορεί για δικούς του λόγους(γιατί εκείνα τα χρόνια να σπουδάζει, να δουλεύει και να κάνει οικονομία διότι πολύ απλά δεν είχε από τους δικούς του ''σάλιο'' ναι καλά κάνει). Τώρα έμεινε Ιταλία για 12 χρόνια για σπουδές και λίγα ακόμη για δουλειά, αν έχει κάνει λάθος η πλευρά της Ιταλίας και τον θεωρεί ακόμα κάτοικο της(γιατί ήταν παλιά), δικό τους πρόβλημα( και εδώ που τα λέμε αυτό δεν νομίζω να πειράζει και κανέναν). Τα αυτοκίνητα είναι απολύτως νόμιμα( εννοώ ότι τα ΑΓΌΡΑΣΕ με τα χαρτιά και τους αριθμούς τους και με τα όλα τους). Από την άλλη πλευρά το είπα αυτό (για την εφορία) γιατί πολύ απλά ΒΑΡΙΟΎΝΤΑΙ ΝΑ ΚΆΝΟΥΝ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΆ(όχι όλοι, αλλά οι πιο πολλοί σίγουρα) και στο τέλος την πατάει ο κοσμάκης δίχως λόγο. Τέλος όταν αγοράσω ένα ιστορικό όχημα με δικά μου χρήματα και όχι του μπαμπά θα του βγάλω ιστορικές πινακίδες όπως είπε ο Alexkid, γιατί απλά θα το αγαπάω ακόμα πιο πολύ και θα είμαι χαρούμενος για έναν δύσκολο στόχο στις μέρες μας.
-
Διαβάζοντας το ομολογουμενως πολυ χρησιμο αρθρο για τις προυποθεσεις για ιστορικες πινακιδες, ειδα οτι το αμαξι πρεπει ναχει κλεισει 30ετια για ατελη εισαγωγη ως αντικειμενο ιστορικου ενδιαφεροντος. Για αυτοκινητο ομως που εχει ηδη ελληνικες πινακιδες και θελει ο ιδιοκτητης να το γυρισει σε ιστορικες, τι ισχυει τελικα? η 25ετια ή η 30ετια?
Ευχαριστω!
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες