-
Σωστό, θα επικοινωνήσω και θα γράψω την κανονική πληροφόρηση για φίλους που έχουν την ίδια απορία
-
Νομίζω ότι το έχουμε ξανακουβεντιάσει και ισχύει 30ετία αν και θα με βόλευε και μένα η 25ετία....
-
Καλημέρα. Υπάρχει συγκεκριμένη λίστα που μας ενημερώνει ποιά μοντέλα έχουν πλέον το δικαίωμα να γίνουν ιστορικά? Πχ ένα αμάξι που ήταν στην παραγωγή το 83-87, πότε μπορεί επίσημα να ξεκινήσει η διαδικασία? Ευχαριστω.
-
Ο χρήστης spirosR έγραψε:
Καλημέρα. Υπάρχει συγκεκριμένη λίστα που μας ενημερώνει ποιά μοντέλα έχουν πλέον το δικαίωμα να γίνουν ιστορικά? Πχ ένα αμάξι που ήταν στην παραγωγή το 83-87, πότε μπορεί επίσημα να ξεκινήσει η διαδικασία? Ευχαριστω.Καλημέρα σας. Επισκεφτείτε την δημοσίευση 'Προϋποθέσεις Ιστορικών οχημάτων' στο πάνω μέρος του 'Κλασσικά και ιστορικά μοντέλα'. Η απάντηση στην απορία σας καθώς και σε άλλες ερωτήσεις που μπορεί να έχετε βρίσκεται εκεί.
-
Ευχαριστώ πολύ ...
-
Λύστε μου μια απορία: Για να εκδοθεί κάρτα FIVA σε όχημα με κρατικές πινακίδες πρέπει να είσαι μέλος σε λέσχη;
-
οχι
-
Ακριβώς αυτό θα κάνω αύριο χωρίς να είμαι μέλος σε λέσχη.
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Ακριβώς αυτό θα κάνω αύριο χωρίς να είμαι μέλος σε λέσχη.Νομιζω σε συμφερει να γραφτεις στην ΕΛΠΑ. αυτοι θα σε ασφαλισουν κιολας για 50 ευρω και θα σου δωσουν και οδικη βοηθεια για 50 ευρω, και καθε χρονο ανανεωνεις την ασφαλεια και την οδικη στα ιδια λεφτα. ενω με την Φιλπα, για να ασφαλιστεις πρεπει να γινεις μελος σε καποια λεσχη, να γραφτεις, να πληρωνεις ετησια συνδρομη για να σε ασφαλισουν. Διορθωστε με αν κανω λαθος και δινω λαθος πληροφοριες, μην τον παρω στον λαιμο μου τον ανθρωπο....
-
Αυτά που λες ισχύουν αν έχεις ή θες να έχεις ιστορικές πινακίδες..
-
Η εγγραφη στην ελπα δεν σχετιζεται με την καρτα φιβά.
Η φιβά ειναι πιστοποιητικο γνησιοτητας που εχει σημαντικες διαφορες σε σχεση με την καρτα Fia, αν μας διαβαζει ο spitfire τον παρακαλω να εξηγησει γιατι εγω δεν τα θυμαμαι ακριβως.
Οσο αφορα την οδικη αναφερω γενικα το παρακατω:
Οποιος εχει παραπανω απο ενα αυτοκινητο νομιζω τον συμφερει να εγγραφει στην οδικη βοηθεια που προσφερει το ταχυδρομικο ταμιευτηριο σε συνεργασια με την interamerican.Πληρωνει 35 ευρω το 6μηνο και ειναι ατομικη, που σημαινει πως οποιοδηποτε αυτοκινητο και αν οδηγει σε περιπτωση που ακινητοποιηθει λογω βλαβης τοτε καλυπτεται απο την οδικη βοηθεια της Interamerican.
Διασταυρωμενα, η οδικη αυτη καλυπτει και αυτοκινητο με ιστορικες πινακιδες. -
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Αυτά που λες ισχύουν αν έχεις ή θες να έχεις ιστορικές πινακίδες..φιλε 993 δικαιουσαι φθηνη ασφαλεια με καρτα φιβά ακομη και αν εχεις συμβατικες πινακιδες.
Κατι λιγοτερο απο 100 ευρω τον χρονο αν θυμαμαι καλα. -
Και τι καλύπτει αυτή η ασφάλεια? Μπορώ να κινούμαι κανονικά?
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Και τι καλύπτει αυτή η ασφάλεια? Μπορώ να κινούμαι κανονικά?μια κανονικη ασφαλεια ειναι με ολες τις προβλεπομενες καλυψεις και κοστιζει 85ε, αρκει να εχεις καρτα φια η φιβα
-
Ωραία λοιπόν Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!
(παρεπιπτόντως πόσο κάνουν να βγάλουν τη FIVA από τη στιγμή που καταθέτεις τα χαρτιά σου?) -
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Ωραία λοιπόν Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!
(παρεπιπτόντως πόσο κάνουν να βγάλουν τη FIVA από τη στιγμή που καταθέτεις τα χαρτιά σου?)απο 2 βδομαδες εως και μηνες, που εκαναν παλιοτερα (εξαιρετικα σπανιο βεβαια)
-
Ο χρήστης KP61 έγραψε:
οχιΈτσι ξέρω και εγώ. Στα κάτω κάτω μια πιστοποίηση σαν και αυτή δεν έχει λόγο να σχετίζεται με οποιαδήποτε λέσχη.
Έλα όμως που δεν μου επιτρέπουν να βγάλω κάρτα FIVA στην μοτοσυκλέτα μου, η οποία έχει κρατικές πινακίδες, αν δεν γραφτώ πρώτα στην λέσχη μοτοσυκλέτας... Έχει λογική αυτό;Γολγοθάς σκέτος ότι και να προσπαθήσω...
-
Ο χρήστης Lef205 έγραψε:
Οποιος εχει παραπανω απο ενα αυτοκινητο νομιζω τον συμφερει να εγγραφει στην οδικη βοηθεια που προσφερει το ταχυδρομικο ταμιευτηριο σε συνεργασια με την interamerican.Πληρωνει 35 ευρω το 6μηνο και ειναι ατομικη, που σημαινει πως οποιοδηποτε αυτοκινητο και αν οδηγει σε περιπτωση που ακινητοποιηθει λογω βλαβης τοτε καλυπτεται απο την οδικη βοηθεια της Interamerican.
Διασταυρωμενα, η οδικη αυτη καλυπτει και αυτοκινητο με ιστορικες πινακιδες.Ωπ!!! Αυτά τα κοινοποιούν αμέσως Λευτέρη!!! Κι εγώ που νόμιζα ότι είμαι έξυπνος με το να πληρώνω 80 ευρώ το χρόνο στους Γερμαναράδες της ADAC για το ίδιο πράγμα........
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Διασταυρωμενα, η οδικη αυτη καλυπτει και αυτοκινητο με ιστορικες πινακιδες.Ωπ!!! Αυτά τα κοινοποιούν αμέσως Λευτέρη!!! Κι εγώ που νόμιζα ότι είμαι έξυπνος με το να πληρώνω 80 ευρώ το χρόνο στους Γερμαναράδες της ADAC για το ίδιο πράγμα........
Nικο η διαφορα ειναι πως η adac εχει περισσοτερες καλυψεις για Ευρωπη απο ότι η οδικη που αναφερω.
Η οδικη του ταχυδρομικου δουλεψε κανονικα στα αυτοκινητα του αδερφου οταν χρειαστηκε.
Βεβαια με την adac οταν ημουν συνδρομιτης και την ειχα χρειαστει βραδυ τα γραφεια της Ελλαδας ηταν κλειστα .
(αν θες δοκιμασε καποια στιγμη να καλεσεις βραδυ αν δεν βαριεσαι να δουμε αν ισχυει ακομη αυτο)Υγ αν σε ενδιαφερει ρωτα σε καποιο κεντρικο καταστημα, εδω στης Ραφηνας δεν ειχαν ιδεα ενω στης Νεας Μακρης ειχαν και αφίσα-διαφημιση !
-
http://www.moneyonline.gr/site/article/ ... 6-to-6mino
συγνωμη ειναι 36 το 6μηνο
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες