-
Βρε παιδια χιουμορ κανουμε.Δεν μιλαμε για πολιτικα.Χαβαλες να γεινεται.
-
Πρέπει να παραδεχτείτε πάντως οτι η ''Πινακίδα Ιστ.Οχηματος'' ειναι ελαφρως ελληνικη πατεντα.
Προσωπική μου γνωμη κι εμενα , μια πινακίδα εκδιδομενη απο τ κρατος με ενα χαμηλο ετήσιο τελος κυκλοφοριας με καθεστος Low-Milege (που λένε και οι Αγγλοι). Ειναι το πλεον συνηθες στο εξωτερικό και θα μας γλύτωνε από όλες αυτές τις ''ερμηνίες'' νόμων και κανονισμών και από τα παράπονα για άνεξελεγκτη κυκλοφορία ιστορικών οχημάτων καθημερινά!
-
Στο εξωτερικο υπαρχει και σεβασμος απο τους ιδιοκτητες, ελεγχος απο την αστυνομια και το κρατος, αυστηρη τιμωρια για τους ανυσηχους....
Ποιο απο τα τρια βλεπεις να γινεται εδω περα?
-
Mα Ronnie ουτε οι ιδιες οι αρχες γνωρίζουν το καθεστος κυκλοφορίας για να πραξουν τα δεοντα αν σε τσιμπήσουν να πηγαινεις παραμονη Πρωτοχρονιας στο ρεβεγιον με την αντίκα (και αυτό δεν ειναι χιλιομετρα συντήρησης σίγουρα...)!
-
Ειναι χιλιομετρα συντηρησης ιματζ και μαγκιας....
-
Εγώ πιστεύω ότι τα τέλη κυκλοφορίας θα έπρεπε να μειώνονται καθώς αυξάνεται η ηλικία του οχήματος (όπως μειώνεται και η αξία του, η χρήση του, η ρύπανση που προκαλεί για τους 'οικολόγους') και τελικά να φτάνει για τα 'ιστορικά' σε σχεδόν μηδενικά επίπεδα όπως είναι στις απολίτιστες χώρες της Δ.Ευρώπης που κοροιδεύουμε...
Όσο για τον έλεγχο δε γίνεται πουθενά και σε τίποτα, στις αντίκες θα κολλήσουμε;
Και μετά ξυπνήσαμε όλοι μαζί...
-
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3013226/
(πετυχημένη μεν εξωτερικά!) ψεύτικη δε Countach με ιστορικά νούμερα (τα οποία δεν τα βλέπουμε...)
Τι ισχύει τελικά με τις ρέπλικεςοφ-τοπικ : το μοτέρ ίσως είναι παλιό V6 PSA
-
Μεχρι σημερα δεν μου εχει τυχει να επιθεωρησω ή να περασω ρεπλικα, αλλα απ οσον ξερω αν η ρεπλικα εχει κατασκευαστει πριν το 1983 τοτε παιρνει ιστορικα νουμερα.
Παραδειγμα:
Αν εχουμε μια Dax Cobra κατασκευασμενη πχ το 1980 τοτε παιρνει νουμερα
Αν εχουμε μια Caterham Seven κατασκευης πχ 1995 τοτε δεν παιρνει νουμερα
Αν εχουμε ενα Χ1/9 εποχης που το κανανε Stratos τοτε δεν εχω ιδεα τι γινεται, αλλα θα διαβασω και θα ρωτησω να μαθω.Πραγματικα θα ηθελα να μαθω αν η 'Countach', που δεν ειναι καθολου ασχημση, βασιζεται σε πλαισιο & κιτ εποχης ή πανω σε σασι αυτοκινητου εποχης.
-
Παρα πολυ σπανια θα βρεις ρεπλικα που φτιαχτηκε το '80 ή παλαιοτερα και να εχει αντεξει τοσο καιρο. Ετσι και αλλιως οι ρεπλικες πηραν τα πανω τους απο το 85-90 και μετα. Βγηκαν καλοι δοτες οπως το Pontiac Fiero, Toyota MR2.
Αλλοι κλασικοι δοτες ειναι Beetle, Sierra, Cortina mk3, Jaguar XJ6, Nissan 260 Z, Supra mk1-2.Στις περισσοτερες περιπτωσεις μιλαμε για παλαια σασι/πλαισια ντυμενα με καροτσα ρεπλικα. Οι κομπρες χτιζονται σε σασι τις εκαστοτε εταιριας κιτ καρ.
Το αυτοκινητο της αγγελιας λογικα εχει μοτερ PRV.
-
Τα εγγραφα που εχω για το αυτοκινητο με ιστορικες πινακιδες απο την ΕΛΠΑ ειναι:Πιστοποιητικο καταχωρησης και κυκλοφοριας ιστορικου οχηματος και ενα εγγραφο απο την FIA με την φωτογραφια του αυτοκινητου σε πλαγια οψη το οποιο ομως γραφει επι λεξει :
This form is intended solely for historic regularity run use, is no guarantee of the car's authenticity and is not be used for commercial purposes or as a proof of the car's history .
Υπαρχει καποιο αλλο εγγραφο που θα επρεπε να εχω ? Ποιο ειναι το πιστοποιητικο αναγνωρισης ,ειναι το 2ο εγγραφο που αναφερω παραπανω ? -
Αντιλαμβάνομαι ότι το πιστοποιητικο καταχωρησης και κυκλοφοριας ιστορικου οχηματος είναι το πιστοποιητικό αναγνώρισης.
Κάτι σαν άδεια κυκλοφορίας δηλαδή. -
Δεν εχεις κάρτα φιβα ,την παίρνεις η κατευθείαν από την φιλπα η από κάποια λέσχη
Ο κόσμο μικε που είναι??
Αλήθεια είσαι ακομα κοσμο η bmwmike? -
Σε επικοινωνια που ειχα με την ΕΛΠΑ μου ειπε οτι αυτοι δινουν αυτην την καρτα την οποια εκδιδει η FIA ενω την καρτα Fiva την εκδιδει η ΦΙΛΠΑ οτι δηλαδη ειναι το ιδιο και η καθε λεσχη αντιπροσωπευει διαφορετικους οργανισμους.
Τωρα δεν ξερω αν υπαρχουν διαφορες η ΕΛΠΑ δεν δινει καποιο αλλο εγγραφο παντως
ισως καποια μελη που ειναι εχουν περασει και απο τις 2 λεσχες να διαφωτισουν περισσοτερο -
η άποψη μου είναι να πας στη φιλπα και να εκδόσεις μισ κάρτα φιβα,έχει διεθνή ισχύ και είναι πιο αναγνωρίσιμη
Πινακίδες κρατά αυτές που είναι και πιο φθηνές,το κόστος είναι κανα 80αρι για 10χρονια -
Ο χρήστης ritmo130tc έγραψε:
Δεν εχεις κάρτα φιβα ,την παίρνεις η κατευθείαν από την φιλπα η από κάποια λέσχη
Ο κόσμο μικε που είναι??
Αλήθεια είσαι ακομα κοσμο η bmwmike?Ελααααα... ακουσα το ονομα μου?
Τι εγινε μου ξεφυγε 'πελατης'? -
Ο χρήστης tiaf έγραψε:
Σε επικοινωνια που ειχα με την ΕΛΠΑ μου ειπε οτι αυτοι δινουν αυτην την καρτα την οποια εκδιδει η FIA ενω την καρτα Fiva την εκδιδει η ΦΙΛΠΑ οτι δηλαδη ειναι το ιδιο και η καθε λεσχη αντιπροσωπευει διαφορετικους οργανισμους.
ισως καποια μελη που ειναι εχουν περασει και απο τις 2 λεσχες να διαφωτισουν περισσοτεροΓια την καρτα FIVA ειναι οπως στα λεει ο Ritmo. Μπορεις ανετα να εχεις καρτα FIVA και πινακιδες ΙΟ.
Εχω την εντυπωση οτι η ΕΛΠΑ δινει κατι σαν 'εθνικη' καρτα και οχι καρτα FIA (πιθανολογω για λογους κοστους).
Μιλαω για το Regularity Pass που εκδιδει και οχι φυσικα για HTP ιστορικων αγωνιστικων.
Δεν ειμαι ειδικος και το λεω με πασα επιφυλαξη και καλο θα ηταν να μας κατατοπισει καποιος πιο ειδικος στα θεματα ΕΛΠΑ. -
Δηλαδή αν πας στην ΦΙΛΠΑ με πινακίδες ΙΟ και ζητήσεις να σου εκδόσουν κάρτα FIVA θα δεχτούν ή θα σου ζητήσουν να αλλάξεις πινακίδες;
-
Στην Spider ειχα πινακιδες Ελπα μαζι με καρτες FIA και FIVA.
-
Ο χρήστης volvo164 έγραψε:
Δηλαδή αν πας στην ΦΙΛΠΑ με πινακίδες ΙΟ και ζητήσεις να σου εκδόσουν κάρτα FIVA θα δεχτούν ή θα σου ζητήσουν να αλλάξεις πινακίδες;Θα ελεγξουν το αυτοκινητο και θα εκδοσουν καρτα FIVA.
-
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
ισως καποια μελη που ειναι εχουν περασει και απο τις 2 λεσχες να διαφωτισουν περισσοτεροΓια την καρτα FIVA ειναι οπως στα λεει ο Ritmo. Μπορεις ανετα να εχεις καρτα FIVA και πινακιδες ΙΟ.
Εχω την εντυπωση οτι η ΕΛΠΑ δινει κατι σαν 'εθνικη' καρτα και οχι καρτα FIA (πιθανολογω για λογους κοστους).
Μιλαω για το Regularity Pass που εκδιδει και οχι φυσικα για HTP ιστορικων αγωνιστικων.
Δεν ειμαι ειδικος και το λεω με πασα επιφυλαξη και καλο θα ηταν να μας κατατοπισει καποιος πιο ειδικος στα θεματα ΕΛΠΑ.Στην δικη μου καρτα γραφει FIA και ειναι οντως για regularity pass με στοιχεια στην μια σελιδα και την εγχρωμη φωτο προφιλ του αυτοκινητου απο την αλλη .
Τωρα επειδη τιθεται ενδεχομενως & θεμα ασφαλιστικης καλυψης (σκοπος ειναι να λογιζεται το οχημα σαν ιστορικο και οχι απλως για παλιο αυτοκινητο που το κοστολογουν 300-500 E)Με αυτην την καρτα το αυτοκινητο ασφαλιζεται σαν ιστορικο οχημα και αποζημιωνεται αναλογα οπως με την αλλη της FIVA?
O ασφαλιστης που επικοινωνησα μου ειπε ειναι και αυτη ενα επιπλεον πιστοποιητικο οπως της FIVA με λιγοτερες τεχνικες λεπτομερειες που ουσιαστικα μετραει στο θεμα της ασφαλισης το ιδιο.
Μονο εαν το αυτοκινητο δεν ειναι σε καλη κατασταση (κοινως λεγομενο σαπακι ) οποια απο τις 2 και αν εχεις μπορει καποιος να την αναιρεσει την ισχη της.
Εμενα μου φαινεται λιγο ασαφες ισως γιατι δεν εχω πληρη γνωση του θεματος και ειμαι λιγο επιφυλακτικος με το θεμα των καλυψεων γι 'αυτο και ρωταω .
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες