Mar 20, 2008, 6:37 PM

Καταρχήν μη μου απευθύνεσαι στον πληθυντικό (δεν είμαι κόρη στρατηγού)θα με υποχρεώσεις

Μιλάω πάντα για ενδεχόμενο ατυχήματος με ιστορικές πινακίδες.
Κάτι άλλο προβληματικό,το οποίο βέβαια δεν έχω ελέγξει ακόμα,είναι το κατά πόσον με τα ισχύοντα στον ελληνικό ασφαλιστικό χώρο,παρέχεται η δυνατότητα να πας σαν κύριος σε μια ασφαλιστική εταιρεία και προσπαθώντας όχι μόνο να είσαι νομότυπος (εξασφαλίζοντας την κάλυψη περί αστικής ευθύνης κλπ.)αλλά και διαφυλάσσοντας ένα περιουσιακό σου στοιχείο,ζητήσεις να ασφαλιστεί το 'ταπεινό' ιστορικό σου έναντι του ποσού που σου έχει στοιχίσει (κόστος αγοράς+ανακατασκευή κλπ).Στέλεχος μεγάλης ασφαλιστικής είχε υποστηρίξει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό (το να ασφαλίσεις λόγου χάριν ένα 'ταπεινό' μοντέλο του 1977 ας πούμε έναντι του ποσού των 15.000 ευρώ).Άρα μπλέκουμε πάλι με τα πιστοποιητικά αυθεντικότητας και παλαιότητας των ομοσπονδιών-λεσχών,τα οποία θα πρέπει να λάβει υπόψιν του ο ειρηνοδίκης Κριεκουκίου,για να επιδικάσει το πόσο των 10.000 ευρώ για παθόντα ιδιοκτήτη σκαραβαίου.Παρακαλώ όποιον έχει υπόψιν του σχετική νομολογία να την παραθέσει.Εγώ την αγνοώ.

Το ζήτημα του φιλικού διακανονισμού είναι πονενμένη ιστορία.Καταρχήν (τουλάχιστον μέχρι πρότινος)δεν ήσαν ενταγμένες σε αυτόν παρά λίγες εταιρείες.Για να λειτουργήσει πρέπει και οι δυό ασφαλιστικές εταιρείες των εμπλεκομένων να ανήκουν στο σύστημα του φιλικού διακανονισμού.Αν κάνω λάθος διορθώστε με.
Και τέλος πάντων πώς είναι δυνατόν να λειτουργήσει ο φιλικός διακανονισμός,όταν οι ίδιες οι ασφαλσιτικές (με κάποια δικαιολογημένη δόση καχυποψίας λόγω στημένων ατυχημάτων)γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια ακόμα και τη δήλωση υπαιτιότητας του πελάτη τους και αρνούνται να αποζημιώσουν τον παθόντα.