-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Απο το να πει οτι δεν εγινε ποτε η μεταβιβαση??( Εννοειται ευχαριστω για την βοηθεια)
Ακριβώς...
-
Και παλι ευχαριστω!
-
φωκιωνα χρειαζεται πληρωμη των τελων, του τρεχοντος ετους, και βεβαιωση κτεο. επειδη το δευτερο το θεωρω βεβαιο οτι δεν θα υπαρχει, ζητας να εκδωθει η νεα αδεια κυκλοφοριας με την υποσημειωση, ''δεν εχει κτεο και δεν επιτρεπεται η κυκλοφορια'' και αφου τελειωσει με την διαδικασια της ανακατασκευης παει στο υπουργειο και του διαγραφουν την υποσημειωση
-
Ουπς.....
η 3ετια που ειναι κατατεθημενες οι πινακιδες δε σημαινει οτι εχει διαγραφει??
Οτι δεν ειναι πλεον αυτοκινητο αλλα.... ¨καναπες'... -
Άμα κατέθεσε πινακίδες στην εφορία για προσωρινή τότε το αμάξι έχει χαρτιά κανονικά και καλό θα είναι να κάνει μεταβίβαση.
Αν τις κατέθεσε για μόνιμη διαγραφεί τότε είναι καναπές. -
υπαρχουν οι πινακιδες φωκιωνα, αποκλειεται να μην υπαρχουν γιατι ειναι βεβαιο οτι εχουν κατατεθει σε καποια δου. αν ειχε διαγραφει το οχημα θα το ειχαν πεταξει σε καποιο διαλυτηριο (αυτο ισχυει τα τελευταια χρονια τουλαχιστον)
-
Αντεληφθην
Ευχαριστω pro!!!KP η 'θεια' που το εχει αφου ο συζηγος αποδημησε....
αν καταλαβα καλα ρολο παιζει τι ειδους 'καταθεση' εγινε στην εφορία...
Αν προσωρινή, τοτε = μεταβιβαση
αν οριστική, τοτε = 105..Καλά τα λεω?
-
Αντεληφθην
όχι δεν τα λες καλά...
Εφορία = πάντα προσωρινη
Υπουργείο = πάντα οριστική -
οχι, καταθεση στην δου ισον ακινησια προσωρινη, παμε για πινακιδες λοιπον
edit, με προλαβε ο δημητρης
-
Αντεληφθην
πρέπει η θεία να έχει κάνει αποδοχή κληρονομιάς... αλλιώς τυπικά η MB δεν είναι δική της...
Έτσι ήταν μπλεγμένη μια ωραία 123 που ήθελα (φασουλαδιά)... πέθανε η θεια, ο ανεψιός δεν έκανε καμία αποδοχή, έβγαλε ιστορικές πινακίδες (προφανώς στο όνομα της θείας) και γύρευε να το πουλήσει και να κάνει 'μεταβίβαση' στις πινακίδες αυτές... δε γίνεται...Τι αξία έχει το αυτοκίνητο και τι χρήση θέλει να κάνει ο φίλος σου; Δυστυχώς, αν είναι κάτι κοινο, τότε είναι από τις λίγες περιπτώσεις που συμφέρει καλύτερα να κάνει οριστική διαγραφή (στο υπουργείο) και να την πάρει με 105...
-
ok το εχω
η χρηση θα ειναι......... παρεα στην Κυρα Φροσυνη ( = tersel!!!!!) κι οι 2 με ληγμενα μαλια στα ιστορικά!!!!!! ( κανει και ρημα τρομαρα μου νυχτιατικα!!!!!!!!)
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Φαντάζομαι οτι βγάζει πινακίδες , απλά αλλάζει η κατηγορία που τοποθετείται και πάει στα τροποποιημένα αντί τα γνήσια ιστορικά....Ως προς το ερώτημα της φορολογίας φαντάζομαι εννοείς τα τεκμήρια. Ο νόμος λέει ότι αυτοκίνητα που είναι πιστοποιημένες αντίκες (FIVA, FIA) δεν αποτελούν τεκμήριο. Το θέμα είναι ότι στην φορολογική δήλωση (Ε1) δεν υπάρχει πεδίο για να δηλώσεις αν είναι αντίκα. Eγώ βάζω μία φωτοτυπία της κάρτας FIVA αλλά αμφιβάλλω αν το λαμβάνουν υπόψη τους. Βέβαια αν το έχουν υπολογίσει στα τεκμήρια μπορείς να πας εκ των υστέρων στην εφορία για να το διορθώσουν.
Ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις
Μάχη με τη γραφειοκρατία δηλαδή για να μην αποτελέσει τεκμήριο..
-
πριν λιγο στην εφορια παλληνης δεν ζητηθηκε τιποτε παραπανω εκτος της αδειας και των πινακιδων για καταθεση.
Προσοχη οσοι ειναι της τελευταιας στιγμης σαν και εμενα να πανε το συντομοτερο για καταθεση διοτι απο 'βδομαδα ξεκινανε απεργιες στις εφοριες.
Στην αρχη ειχα στενοχωρηθει αλλα μολις αντικρισα το χαος και τις φατσες τους . . . . καλυτερα να παρει τα χρηματα η φιλπα που τουλαχιστον δειχνουν να ενδιαφερονται για τα κλασικα. -
Εχτές στο Ν. Ηράκλειο που πήγα για τα χαρτιά του Χάρου γινόταν πανικός. Αλλά υπήρχε έτσι και αλλιώς μία έντονη καθυστέρηση σε αυτό το τμήμα, πιθανών και ηθελημένη. Πάντως εγώ χρειάστηκε να δώσω άδεια, πινακίδες, ταυτότητα-εξουσιοδότηση και τις κλασικές υπεύθυνες δηλώσεις που μου έδωσαν να συμπληρώσω. Ε9 δε ζήτησαν, ούτε απόδειξη για τα τέλη του 2011. Το θέμα είναι ότι σε μία κυρία μπροστά μου της ζήτησαν να πληρώσει τα τέλη του 2011 που τα χρώσταγε (άρα μάλλον το βλέπανε στο κομπιούτερ έτσι και αλλιώς) και απλά ρώταγαν αν ο χώρος ήταν δικό σου ή όχι. Αν δεν ήταν ζήταγαν τα υπόλοιπα χαρτιά.
Στο Κορωπί που πήγε ο γαμπρός μου ζήταγαν έτσι και αλλιώς το Ε9.
-
Όσο παράξενο και αν σας φαίνεται είναι στην κρίση του υπαλλήλου αν θα ζητήσει Ε9 ή όχι.
Τα ίδια πέρασα και εγώ προχτές για ακινησία μοτοσυκλέτας.Η υπάλληλος μου είπε χαρακτηριστικά:
Τελικά όταν με έστειλε πίσω σπίτι να φέρω το Ε9, διαπίστωσα ότι δεν έχουμε, και έφερα το Ε1 που αναφέρει το διαμέρισμα στο οποίο διαμένουμε.
Της έγραψα και στην υπεύθυνη δήλωση ότι η μοτοσυκέτα θα βρίσκεται στο μπαλκόνι μου, και φυσικά δεν ζήτησε ξανά ούτε Ε1 ούτε Ε9 ούτε Ε@*&%$.
Τέλος για τα τέλη κυκλοφορίας, προσπαθούν με τεχνάσματα να σε βάλουν να τα πληρώσεις, μιας και απ' ότι γνωρίζω, δεν μπορούν να σου αρνηθούν την παραλαβή της άδειας και των πινακίδων. (Ας με επιβεβαιώσει κάποιος που γνωρίζει σίγουρα)
Εμένα μου είπε με έντονο τόνο: αφήνωντας να εννοηθεί ότι δεν μπορεί να δεχθεί τις πινακίδες. Όταν της είπα ότι το γνωρίζω, με ρώτησε αν ήθελα να κόψουμε ένα διλότυπο για να τα πληρώσω και όταν της είπα ότι δεν έχω την δυνατότητα τώρα, μου είπε να έρθω κάποια στιγμή να το τακτοποιήσω και πήρε την άδεια και την πινακίδα. -
Ο χρήστης volvo164 έγραψε:
Είδα να κατατίθενται πινακίδες για τις οποίες η έκπληκτη υπάλληλος είπε... και ο καταθέτων είπε... ...
ΥΓ. Μήπως να μεταφέρονταν όλα αυτά τα μηνύματά μας από τον εκλεκτό μοντεράτορα που εορτάζει συντόμως σε ένα νέο ποστ με τίτλο 'Κατάθεση συμβατικών Πινακίδων Κυκλοφορίας'?
-
Ο χρήστης Dragonflyer έγραψε:
Είδα να κατατίθενται πινακίδες για τις οποίες η έκπληκτη υπάλληλος είπε... και ο καταθέτων είπε... ...
ΥΓ. Μήπως να μεταφέρονταν όλα αυτά τα μηνύματά μας από τον εκλεκτό μοντεράτορα που εορτάζει συντόμως σε ένα νέο ποστ με τίτλο 'Κατάθεση συμβατικών Πινακίδων Κυκλοφορίας'?
το θεμα ειναι οτι το δημοσιο τετοια ΄'μικροχρεη' αργει μεν αλλα δεν τα ξεχναει ποτε, αρα να εισαι σιγουρος οτι θα πληρωθουν.
-
Είμαι βέβαιος. Όσην αξία και να έχει το όχημα, μάλλον είναι καταδικασμένο .
-
Ο χρήστης Dragonflyer έγραψε:
Είμαι βέβαιος. Όσην αξία και να έχει το όχημα, μάλλον είναι καταδικασμένο .Όχι απαραίτητα γιατί πολλοί ιδιοκτήτες δεν ξέρουν ότι η υποχρέωση πληρωμής των τελών δεν ακολουθεί το αυτοκίνητο και πιστεύουν ότι πουλώντας το θα γλυτώσουν και από τα οφειλόμενα τέλη. Όμως αν πληρωθούν τα τέλη του τρέχοντος έτους και γίνει η μεταβίβαση η υποχρέωση των περασμένων τελών παραμένει στον παλιό ιδιοκτήτη.
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Όχι απαραίτητα γιατί πολλοί ιδιοκτήτες δεν ξέρουν ότι η υποχρέωση πληρωμής των τελών δεν ακολουθεί το αυτοκίνητο και πιστεύουν ότι πουλώντας το θα γλυτώσουν και από τα οφειλόμενα τέλη. Όμως αν πληρωθούν τα τέλη του τρέχοντος έτους και γίνει η μεταβίβαση η υποχρέωση των περασμένων τελών παραμένει στον παλιό ιδιοκτήτη.Σωστο!
Αν βεβαια το ψαξει η εφορια...
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες