-
'Αρχισαν τα οργανα?'
Ισως ο τιτλος να ειναι λιγο υπερβολικος,αλλα μηπως ο φοβος πολλων σχετικα με τη χρηση των ιστορικων πινακιδων,μας γυρισει μπουμεραγκ,επαληθευτει?
Χτες το βραδυ εμαθα οτι μεγαλος ασφαλιστικος ομιλος,που προσεφερε εναντι συμβολικου τιμηματος ασφαλεια και οδικη βοηθεια,για το 2008 ζητα τουλαχιστον τα διπλα+ οσο αφορα το σκελος της οδικης βοηθειας.
Αιτια η αλογιστη χρηση της, ακομα και για μεταφορα απο συνεργειο σε συνεργειο,λογω δοκιμων αγωνιστικων αυτοκινητων στο δρομο,ακομα και επαναπατρισμοι οχηματων ζητηθηκαν, εκτος εκδηλωσης βεβαια.
Μια προταση που εγινε,ειναι να πληρωνει ο καθενας αναλογα με τη χρηση που κανει.Πραγμα σχετικα ευκολο αφου διατηρειται ηλεκτρονικης μορφης αρχειο.
Οτι νεοτερο εχω θα σας ενημερωσω. -
Αν είναι μόνο για την οδική βοήθεια, ουδεν πρόβλημα, υπάρχει επιλογή μη χρήσης της.
-
δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο (σχετικά με την Ο.Β.)
Δεν είναι όμως μόνο ένας ή δύο οι όμιλοι που προσφέρουν την προνομιακή ασφάλιση και Ο.Β.
-
Σχετικο φαξ που διαβασα λεει ...........
Εχουμε την τιμη να σας ενημερωσουμε οτι ,κατοπιν των αρχαιρεσιων της 23 ιανουαριου και κατ'επιταγην της γεν. συνελευσεως των μελων , η συνθεσις της Διοικησεως του Σωματιου μας ( ΦΙΛΠΑ ) για την επομενη περιοδο ειναι η ακολουθη ....
Βερναρδακης δημ προεδρος
Σμιθ Ρομπερτ αντιπροεδρος
Αποστολιδης Κων. γεν. γραμματευς
Φιλης Ευσταθιος ταμιας
Γιακουμης Λαμπ μελος
Τσαπεπας Πετρος >>
Κοντογιαννης Νικ. >>
Παντελεακης Μεν. >>
Μακαριτης Χρηστ. >>Καλη επιτυχια στο εργο σας , κυριοι .
-
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ''ΑΨΕΓΑΔΙΑΣΤΟ'' & ΚΑΛΟΣΥΝΤΗΡΗΜΕΝΟ. ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΒΟΛΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΕΙΚΤΗ ΚΕΦΑΛΟΓΥΡΙΣΜΑΤΟΣ 10/10. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΛΛΑ 2 ''ΚΟΜΕΝΑ'' ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ. ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ & ΟΙ ΦΑΝΑΡΤΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ''ΠΑΛΙΑ'' ΣΧΟΛΗ & ΝΑ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΟ ΄΄ΑΘΛΗΜΑ'' & ΟΧΙ ΚΟΚΟΙ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΑ & ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ''ΖΗΜΙΑ'' ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ & ΟΧΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ. ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΘΕΛΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ & ΚΑΛΟΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ. ΟΙ ΤΥΧΟΝ ''ΜΗΧΑΝΟΦΑΓΟΙ'' & ''ΛΑΜΑΡΙΝΟΦΑΓΟΙ'' ΟΔΗΓΟΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΓΚΡΕΥΝΤΕΡ............... [/b]
-
-
Παρέλαβα επιτέλους ΙΟ πινακιδες απο την ΕΛΠΑ για την Alfa μου!
SPITFIRE ευχαριστω για την καθοδηγηση! -
Hi guys,
Έχω μία 911 του '77 (την έφερα από Λονδίνο πρό-περσι) εκτελωνισμένη με κόκκινες πινακίδες. Πέρσι για το σήμα πλήρωσα €300+ (ούτε που θυμάμαι) αφού είναι 2.7lt. Φέτος μου ήρθε ένα συμβολικό ποσό, €3 αν θυμάμαι καλά. Ξέρει κανείς γιατί; Έχει να κάνει με το ότι το αυτοκίνητο έκλεισε 30 χρόνια (ήταν Δεκ. 1977); (στην Αγγλία άνω των 30 ετών δεν πληρώνουν για το σήμα)Παρεπιπτώντως, υπάρχει συνεργίο στην Ελλάδα που να επισκευάζει/συντηρεί παλιές Porsche ;
-
Όλα πληρώνουν τέλη κανονικά ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Μήπως έχει σχέση με τις κόκκινες πινακίδες;
-
Ίσως, αλλά γιατί πέρσι πλήρωσα όλο το ποσό;
Για σχετικό συνεργίο ξέρεις τίποτα; Που να ψάξω;
-
Το 3€ δεν παίζει... έπαιζε κάποτε για τα καταλυτικά που είχαν αγοραστεί με το μέτρο της απόσυρσης και είχαν απαλλαγή τελών για 5 χρόνια. ΜΑΛΛΟΝ ΛΑΘΟΣ έχουν κάνει και ψάξε καλά γιατί στο τέλος εσύ θα βρεθείς αδικημένος μιας και θα σου ζητήσουν τα ετεροχρονισμένα τέλη κυκλοφορίας.
Το σηματάκι για 2.7 είναι 480κάτι ευρω. Και από το 2009 θα πάρει άυξηση. Την συζυτάνε εδώ και 2 χρόνια, αλλά φέτος είχαν τον πονοκέφαλο 'Ζαχόπουλου' και τις επικείμενες απεργείες... οπότε είπαν να δώσουν παράταση στο θέμα και να κρατήσουν χαμηλούς τόνους (τουλάχιστον σε αυτόν τον τομέα )
Αν δεν το κυκλοφορείς, βγάλε Ιστορικές. Είτε ΕΟΦΙΛΠΑ ή ΕΛΠΑ (Ι.Ο.). Θα γλυτώσεις τα τέλη, το κτεο και την ασφάλεια (αφού θα έχεις μια πολύ φτηνή πλέον). Αλλά να ξεχάσεις τις βόλτες τα βράδυα στο Βέρτη και την Κοκκίνου. Καμμιά βολτίτσα τα σαβ/κα, κανα ραλλάκι και άντε το πολύ πολύ να την βγάζεις και καμμιά μέρα την εβδομάδα (κάποια καθημερινή) πάντα με αιτία τη... συντήρηση
Με λίγα λόγια, cool πράγματα
-
Ο χρήστης Belisarius έγραψε:
Ίσως, αλλά γιατί πέρσι πλήρωσα όλο το ποσό;Για σχετικό συνεργίο ξέρεις τίποτα; Που να ψάξω;
Για συνεργείο ίσως να ξέρει ο Αλέξανδρος. Ρωτάμε όμως και τους υπόλοιπους κλασικούς Πορσάκηδες να δούμε τι έχουν να μας πουν κι αυτοί... Τι ακριβώς χρειάζεται το αυτοκίνητο?
-
Όταν λες φτηνή ασφάλεια τι εννοείς; Αυτή τη στιγμή πληρώνω €200 το χρόνο.
Με τις ΦΙΛΠΑ πινακίδες, πόσο είναι το πρόστιμο αν σε πιάσουν να κυκλοφορείς παράνομα;
Το αυτοκίνητο χρειάζεται πολύ δουλειά. Για αυτό θα το πάς Γερμανία. Εν τω μεταξύ θέλει μικροεπισκευές, όχι σοβαρά πράγματα...
-
Ο χρήστης Belisarius έγραψε:
Όταν λες φτηνή ασφάλεια τι εννοείς; Αυτή τη στιγμή πληρώνω €200 το χρόνο.Με τις ΦΙΛΠΑ πινακίδες, πόσο είναι το πρόστιμο αν σε πιάσουν να κυκλοφορείς παράνομα;
Το αυτοκίνητο χρειάζεται πολύ δουλειά. Για αυτό θα το πάς Γερμανία. Εν τω μεταξύ θέλει μικροεπισκευές, όχι σοβαρά πράγματα...
Φτηνή ασφάλεια = 65€ το χρόνο
ΦΙΛΠΑ/ΕΛΠΑ και παράνομη κυκλοφορία: Δεν ξέρω. Τι προβλέπει ο ΚΟΚ για παράνομη κυκλοφορία οχήματος?
Αν θέλει ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, δεν ξέρω αν μπορείς να προμηθευτείς πινακίδες κλασικού. Εχεις φωτο?
-
Δεν υπάρχει ζήτημα εφαρμογής του ΚΟΚ για παράνομη κυκλοφορία,αφού το αυτοκίνητο είναι εφοδιασμένο με πινακίδες κυκλοφορίας,σχετικό πιστοποιητικό και ασφαλισμένο.Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι η χορήγηση των πινακίδων 'ευκαιρίας' 'εχει γίνει νόμιμα....και ο νοών νοείτω.
Υπάρχει αντιθέτως πρόβλημα,ας το πούμε κατάχρησης του δικαιώματος που παρέχουν οι πινακίδες αυτές,οπότε το μόνο που μπορεί ουσιαστικά να γίνει, είναι να της αφαιρέσει από το μέλος του ο φορέας που της παραχώρησε,κατόπιν καταγγελίας.Το κακό με τις πινακίδες αυτές, στις οποίες καταφεύγουμε όλοι μας για ευνόητους λόγους, δεν είναι τόσο το πόσο νόμιμα ή όχι παρέχονται από τους οικείους φορείς,αλλά το ότι συνοδεύονται και από ασφάλιστικές καλύψεις του 'πενηντάρικου'.Και αν το ποιόν των ασφαλιστικών εταιρειών εν Ελλάδι φαίνεται μια φορά μέσα απο την παρελκυστική πρακτική στην οποία καταφεύγουν συνήθως, προκειμένου να αποφύγουν όσο μπορούν να αποζημιώσουν (μιλάω από επαγγελματική πείρα),θα φανεί εκατό φορές και σε όλο του το μεγαλείο,αν αυτοκίνητο με 'ιστορικές πινακίδες' προκαλέσει σε κάποιον μόνιμη αναπηρία ή θάνατο,ενώ κινείται εκμεταλλευόμενο τα παραθυράκια της υπουργικής απόφασης (από και προς συνεργεία,χιλιόμετρα δοκιμών κλπ).Τότε θα δείτε πώς οι δικηγόροι της ασφαλιστικής εταιρείας θα πετύχουν την έκδοση απαλλακτικής απόφασης για την εταιρεία αφήνοντας ξεκρέμαστο το φουκαρά τον 'ιστορικό'.Ελπίζω να μην συμβεί σε κανέναν αυτό για να βάλουμε μυαλό και οι υπόλοιποι.
Δυστυχώς αναγκάζομαι να κάνω χρήση τέτοιων πινακίδων,αλλά χρησιμοποιώ το αυτοκίνητο όσο μπορώ λιγότερο.Πρώτα πρώτα για να μην κλείσω το σπίτι μου και δεύτερον για να μην εκθέσω αυτόν που μου της έδωσε.
Η συμβουλή μου είναι,τουλάχιστον για όποιον έχει αυτοκίνητο μέχρι 1800 κυβικά,να μείνει μακριά από αυτό το καραγκιοζιλίκι και να κυκλοφορεί ήσυχος και νόμιμος. -
Οτι σωστοτερο εχει γραφτει και εχω ακουσει , για το θεμα ...........
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
..........με βαση την επαγγελματικη σας ιδιοτητα, μπορειται να μου εξηγησετε αν το ιδιο ισχυει σε περιπτωση που το οχημα που εμπλεκεται σε παρομοιο ατυχημα εχει πινακιδες υπουργειου και μονο ασφαλεια ''ευκαιριας''?
θα ηθελα δηλαδη μια γνωμη ενος ειδικου για το αν η ασφαλιστικη σε αποζημειωνει η οχι... -
Ο χρήστης SPITFIRE έγραψε:
Αν θέλει ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, δεν ξέρω αν μπορείς να προμηθευτείς πινακίδες κλασικού. Εχεις φωτο?
ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ εννοώ για να γίνει σαν καινούργιο. ΚΤΕΟ όμως περνάει άνετα. Αλλά δεν θα πήγαινα Θεσσαλονίκη π.χ.
photo έχω. Πως την βάζω;
Ο 'Αλέξανδρος' ποιός είναι; Πώς μπορώ να απικοινωνήσω μαζί του;
-
Ο χρήστης KP61 έγραψε:
..........
με βαση την επαγγελματικη σας ιδιοτητα, μπορειται να μου εξηγησετε αν το ιδιο ισχυει σε περιπτωση που το οχημα που εμπλεκεται σε παρομοιο ατυχημα εχει πινακιδες υπουργειου και μονο ασφαλεια ''ευκαιριας''?
θα ηθελα δηλαδη μια γνωμη ενος ειδικου για το αν η ασφαλιστικη σε αποζημειωνει η οχι...Καταρχήν να διευκρινίσω ότι δεν έχω αντιμετωπίσει επαγγελματικά περιπτωσιολογία με αυτοκίνητα που απολαμβάνουν των προνομίων του ιστορικού.Είτε αυτά αφορούν πινακίδες είτε μόνο φτηνές ασφαλίσεις.
Στην περίπτωση των συμβατικών πινακίδων με φτηνή ασφάλεια μέσω λεσχών,ομοσπονδιών κλπ.λογικά δεν υφίσταται τέτοιου είδους ενδεχόμενο,δηλ. η ασφαλιστική να ψάξει τρόπους ή λόγους που θα την απάλλασαν από τη συμβατική της υποχρέωση,δεδομένου ότι οι συμβατικές πινακίδες δεν υποχρεώνουν σε περιορισμένη κυκλοφορία με κανέναν τρόπο.Μια προσεκτικότερη ματιά βέβαια στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο δεν θα έβλαπτε,για να διαπιστωθεί τί είδους καλύψεις παρέχει.Είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες παρέχουν τα δελεαστικά αυτά συμβόλαια, γιατί θεωρητικά πάντα ενέχουν το μικρότερο επιχειρηματικό κίνδυνο,καθώς καλύπτουν αυτοκίνητα που ουσιαστικά 'δεν κυκλοφορούν'.Μέσα σε αυτό το πλαίσιο (του κέρδους τους δηλ)παρέχουν τη δυνατότητα ασφάλισης και σε αυτοκίνητα μελών με συμβατικές πινακίδες,αναλαμβάνοντας ένα μικρό και πάντα εντός των ισολογισμών τους ρίσκο.Ό,τι λέω, το λέω με βάση την εμπειρία μου ως πληρεξουσίου δικηγόρου-συνεργάτη μεγάλης ασφαλιστικής (την οποία δεν κατονομάζω για προφανείς λόγους)καθώς και από την αντίστοιχη εμπειρία μου ως ενάγοντος ασφαλιστικές εταιρείες.
Στο 80 με 90% των περιπτώσεων,κραχτών περιπτώσεων υπαιτιότητας του πελάτη τους,οι ασφαλιστικές προτιμούν να παρέπμουν την υπόθεση στο ακροατήριο,βάζοντας μας να κάνουμε ενστάσεις αντί να συνομολογήσουμε την αγωγή.Ιδιαίτερα όταν το ποσό είναι μικρό ποντάρουν στο ότι κάποιος ενδέχεται και να διστάσει να τους τρέξει στα δικαστήρια,ενώ μάλλον έχουν υπολογίσει ότι τους συμφέρει οικονομικά να πληρώσουν τόκους,δικαστικές δαπάνες,αμοιβές δικηγόρων κλπ.από το να κλείσουν εξώδικα τη διαφορά στην ώρα της.
Θέλει και πολύ μυαλό για το τί θα γίνει από πλευράς ασφαλστικής εταιρείας,αν ιστορικό όχημα (χτυπάω ξύλο) κτύπησει κάποιο παιδάκι,Τετάρτη απόγευμα στη λεωφόρο Ποσειδώνος; -
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
......δηλ. η ασφαλιστική να ψάξει τρόπους ή λόγους που θα την απάλλασαν από τη συμβατική της υποχρέωση,δεδομένου ότι οι συμβατικές πινακίδες δεν υποχρεώνουν σε περιορισμένη κυκλοφορία με κανέναν τρόπο.Μια προσεκτικότερη ματιά βέβαια στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο δεν θα έβλαπτε,για να διαπιστωθεί τί είδους καλύψεις παρέχει.
μια πρωτη ματια στις καλυψεις ειχα ριξει στο πρωτο συμβολαιο που επιασα στα χερια μου πριν χρονια και δεν ειχα διαπιστωσει συμαντικες διαφορες στα ασφαλιζομενα κεφαλαια, αλλα τωρα που τεθηκε το θεμα απο μερους σας θα το ξαναδω και θα επανελθω
...Ό,τι λέω, το λέω με βάση την εμπειρία μου ως πληρεξουσίου δικηγόρου-συνεργάτη μεγάλης ασφαλιστικής (την οποία δεν κατονομάζω για προφανείς λόγους)καθώς και από την αντίστοιχη εμπειρία μου ως ενάγοντος ασφαλιστικές εταιρείες.
Στο 80 με 90% των περιπτώσεων,κραχτών περιπτώσεων υπαιτιότητας του πελάτη τους,οι ασφαλιστικές προτιμούν να παρέπμουν την υπόθεση στο ακροατήριο,βάζοντας μας να κάνουμε ενστάσεις αντί να συνομολογήσουμε την αγωγή.Ιδιαίτερα όταν το ποσό είναι μικρό ποντάρουν στο ότι κάποιος ενδέχεται και να διστάσει να τους τρέξει στα δικαστήρια,ενώ μάλλον έχουν υπολογίσει ότι τους συμφέρει οικονομικά να πληρώσουν τόκους,δικαστικές δαπάνες,αμοιβές δικηγόρων κλπ.από το να κλείσουν εξώδικα τη διαφορά στην ώρα της.επισης απ την εμπειρια σας, σ αυτες τις περιπτωσεις ισχυουν τα αρθρα ''περι φιλικου διακανονισμου'' η εξαιρουνται?
...Θέλει και πολύ μυαλό για το τί θα γίνει από πλευράς ασφαλστικής εταιρείας,αν ιστορικό όχημα (χτυπάω ξύλο) κτύπησει κάποιο παιδάκι,Τετάρτη απόγευμα στη λεωφόρο Ποσειδώνος;
φανταζομαι εδω με το ορο ''ιστορικο οχημα'' εννοειτε οτι το οχημα εχει πινακιδες ''ευκαιριας'' και οχι υπουργειου, σωστα?
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες