-
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
@7pas: δεν ειναι ετσι.Και κάτι ακόμα. Αν πάρεις ένα αμάξι από Γερμανία για παράδειγμα και το εκτελωνίσεις ατελώς ως αντικείμενο, που σημαίνει ότι δεν μπορείς να το εκτελωνίσεις κανονικά αργότερα, αν θέλεις να το πουλήσεις στο εξωτερικό θα μπορεί να έχει χαρτιά? Ή απλά θα χεις αγοράσει ένα αυτοκίνητο και θα πουλάς καναπέ?
(Το τελευταίο μου ερώτημα από όσο θυμάμαι δεν έχει απαντηθεί ξανά, και έτυχε τώρα τελευταία το δίλημμα σε φίλο μου.)
Σχετικά με το παραπάνω ξέρει κανείς να μου απαντήσει?
Συλλεκτες που αγοραζουν απο εξωτερικο και τα πουλανε παλι εκει προτιμουν τα χαρτια της Ελπα τα οποια στο εξωτερικο ειναι απολυτως δεκτα. Γνωριζω οτι και η Εοφιλπα ετοιμαζει κατι παρομοιο το οποιο θα συνοδευει το αυτοκινητο εκτος απο την καρτα Fiva.
Αρα δεν το πουλας σαν καναπε αλλα σαν ιστορικο αυτοκινητο.Οπότε στο εξωτερικό αν το ξαναπουλήσει κάποιος, μπορεί να το κυκλοφορήσει κανονικά?
Άρα καναπές είναι μόνο εντός της Ελλάδος. -
Συλλεκτες που αγοραζουν απο εξωτερικο και τα πουλανε παλι εκει προτιμουν τα χαρτια της Ελπα τα οποια στο εξωτερικο ειναι απολυτως δεκτα. Γνωριζω οτι και η Εοφιλπα ετοιμαζει κατι παρομοιο το οποιο θα συνοδευει το αυτοκινητο εκτος απο την καρτα Fiva.
Αρα δεν το πουλας σαν καναπε αλλα σαν ιστορικο αυτοκινητο.[/quote]Αυτό ακούγεται ενδιαφέρον. Δηλαδή οι πινακίδες/χαρτιά της ΕΛΠΑ έχουν ισχύ άδειας κυκλοφορίας στο εξωτερικό ενώ εδώ, όπως λέει κι ο Πρόδρομος, όχι? Για πες περισσότερα σ' ι βου πλε...
-
Δεν ειπα αυτο. Δεν ειπα οτι εχουν ισχυ αδειας κυκλοφοριας.
Αυτο που μου ειπε φιλος συλλεκτης που εχει πολλες φορες τη διαδικασια ειναι, οτι τα χαρτια της Ελπα ειναι δεκτα για μεταφορα στο εξωτερικο και βασει αυτων ο ξενος αγοραστης μπορει να προχωρησει σε εκδοση νεων χαρτιων στη χωρα αγορας.
Η καρτα Fiva της Εοφιλπα δεν αρκουσε γι ατην τη δουλεια, γι αυτο και ετοιμαζει αντιστοιχα χαρτια. Αν ειναι ετοιμα ή ποτε θα ειναι ετοιμα δεν γνωριζω. -
το αν το γερμανικό υπουργείο (για παράδειγμα) δέχεται το πιστοποιητικό καταγραφής της ΕΛΠΑ σαν τίτλο ιδιοκτησίας ενός οχήματος, αυτό είναι δικό του θέμα
Σε πολλές χώρες βέβαια απλα παρουσιάζεις το όχημά που βρήκες σε μια αποθήκη, τους δείχνεις και το ιδιωτικό συμφνωητικό αγοράς, και αφού περάσεις ΚΤΕΟ και πληρώσεις και την ταξινόμηση, μπορείς να βγάλεις πινακίδες
Εδώ δεν καταλαβαίνω γιατί θα ήταν παράλογο κάτι τέτοιο... Ειδικά στην περίπτωση που το αυτοκίνητο ΕΙΧΕ πινακίδες στο παρελθόν.
Το αυτοκίνητο θα το ελέγξει το ΚΤΕΟ, θα παρουσιασεις και χαρτια νομιμης κατοχης (πχ παλια αδεια κυκλοφοριας στο ονομα σου πριν το διαγραψεις) και θα στο ξαναταξινομήσουνΑΝ γινόταν αυτό πόσα αυτοκίνητα θα είχαν πάρει πίσω τις πινακίδες τους? Πολλά φαντάζομαι. Και ας τις κατέθεταν μετά για να βγάλουν ιστορικές
Εκεινος που θα μπορουσε να πιεσει το κράτος να δεχτεί την επαναταξινόμηση δεν είναι άλλος απο την ΕΟΦΙΛΠΑ και την ΕΛΠΑ.
Γιατί δεν το κάνουν Μιχάλη? Μα πολύ απλά γιατί δεν υπαρχει λογος να το κάνουν. Δεν τους ενδιαφέρει, δεν έχουν να κερδίσουν κάτι. Δεν κονομάνε βρε παιδάκι μου αν επαναταξινομήσεις το όχημά σου. Ενώ αν βγάλεις ιστορικές? Λένε οι κακές γλώσσες... -
Δεν διαφωνουμε.
Απλα προσωπικη μου αποψη ειναι οσο πιο μακρυα απο αυτο το σαπιο κρατος τοσο καλυτερα,
Αμα αγοραζω ενα αμαξι σαν ιστορικο τοτε το χρησιμοποιω και σαν ιστορικο.
Οποτε γιατι να ξαναμπλεξω με υπουργειο?
Ολα αυτα βεβαια ισχυουν εφοσον αποδεχομαστε το status quo των ιστορικων πιμακιδων στην Ελλαδα... -
Ολα αυτα βεβαια ισχυουν εφοσον αποδεχομαστε το status quo των ιστορικων πιμακιδων στην Ελλαδα...
καλα κρασια.
-
Ο χρήστης SPITFIRE έγραψε:
Εδώ δεν καταλαβαίνω γιατί θα ήταν παράλογο κάτι τέτοιο... Ειδικά στην περίπτωση που το αυτοκίνητο ΕΙΧΕ πινακίδες στο παρελθόν.Επειδή αυτό:
Το αυτοκίνητο θα το ελέγξει το ΚΤΕΟ,
δεν πρόκειται να γίνει ποτέ όπως πρέπει. Το κατάλαβαν κι οι ίδιοι και αποφάσισιαν και διέταξαν, απαγορεύεται η επαναταξινόμηση
-
Δε θα ταν πιο λογικό να ελέγχουν τα ΚΤΕΟ ώστε να μην 'περνάνε' σκουπίδια γενικά, από το να απαγορεύουν την επαναταξινόμηση?
Δε λέω πχ να επαναταξινομήσω το kapitan για παράδειγμα έτσι όπως είναι, αλλά το Triumph μόλις τελείωσει.
-
Xm.. Χωρις να εχω απτή εμπειρία απο τα ιστορικά θα σας πω την πειρα μου απο ΚΤΕΟ και θα καταλαβετε
Φιλος ψηλωνει το jimny του βαζει καινουργια αμορτισερ και παει περιχαρεις στο ΚΤΕΟ. Αποτυγχανει ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ στην αμορτισερομετρηση
Παει πισω στον μαστορα κι αφου εφουν μια εντονη.... συζητηση ΞΑΝΑπανε και οι 2 πλεον στο κτεο να ξαναπερασουν το αυτοκινητο.
Κι εκει ανακαλυπτουν οτι ο ΚΤΕΑΤΖΗΣ επειδη βαριοταν να ψαχνει τα data το μετραγε με τα ..... δεδομενα απο swift. Τι σχεση εχει το ψαλιδακι του swift με τον ακαμπτο του Jimny ειναι μια αλλη ιστορία..Εννοειται οτι ο μαστοραςε ειχε μια εντονη συζητηση με τον ΚΤΕΑΤΖΗ... κι εννοειτε βεβαιως οτι το αυτοκινητο περασε πανηγυρικάΠΟυ θελω να καταληξω
Μηπως τα 'ιστορικά' αυτοκινητα θελουν και 'ιστορικο' ΚΤΕΟ με την εννοια προφανως οχι τον - ανυπαρκτων- δεδομενων αλλα της γνωσης της παλιωτερης τεχνολογίας??
Γιατι κακα τα ψεματα η καταστροφη του σημερινου μαστορα ειναι τα 'διαγνωστικά'
τους εκαναν να χασουν την 'μαστορικη τεχνη' -
Απλα προσωπικη μου αποψη ειναι οσο πιο μακρυα απο αυτο το σαπιο κρατος τοσο καλυτερα,
Ενώ οι ιδιωτικοί φορείς έκδοσης 'ιστορικών' πινακίδων είναι τυπικότατοι ε;
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Δε θα ταν πιο λογικό να ελέγχουν τα ΚΤΕΟ ώστε να μην 'περνάνε' σκουπίδια γενικά, από το να απαγορεύουν την επαναταξινόμηση?Φυσικά, όπως είναι και πιο λογικό να ελέγχεις τη λαθρεμπορία καυσίμων αντί να ανεβάζεις τη φορολογία.
Επίσης είναι πιο λογικό να συμμαζέψεις τη φοροδιαφυγή από το να φορολογείς συνέχεια τον ίδιο μαλάκα που δεν μπορεί να σου ξεφύγει επειδή πληρώνεται με μισθό.
Να μη συνεχίσω, παραδείγματα υπάρχουν άφθονα, νομίζω το 'πιασες το υπονοούμενο...
-
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
Εδώ δεν καταλαβαίνω γιατί θα ήταν παράλογο κάτι τέτοιο... Ειδικά στην περίπτωση που το αυτοκίνητο ΕΙΧΕ πινακίδες στο παρελθόν.
Επειδή αυτό:
Το αυτοκίνητο θα το ελέγξει το ΚΤΕΟ,
δεν πρόκειται να γίνει ποτέ όπως πρέπει. Το κατάλαβαν κι οι ίδιοι και αποφάσισιαν και διέταξαν, απαγορεύεται η επαναταξινόμηση
δεν το κανουν γι αυτον τον λογο, γιατι ετσι θα ηταν σαν να ακυρωνει το κρατος απο μονο του ολη τη διαδικασια του ΚΤΕΟ
το κανουν απλα για να μην ταξινομεις παλιο αυτοκινητοΔε θα ταν πιο λογικό να ελέγχουν τα ΚΤΕΟ ώστε να μην 'περνάνε' σκουπίδια γενικά, από το να απαγορεύουν την επαναταξινόμηση?
Δε λέω πχ να επαναταξινομήσω το kapitan για παράδειγμα έτσι όπως είναι, αλλά το Triumph μόλις τελείωσει.
γιατι να μην ξαναταξινομησεις το κapitan ΑΝ απο μηχανικης αποψης ηταν ενα αυτοκινητο ικανο να κινηθει με ασφαλεια στους ελληνικους δρομους?
εγω ειμαι της άποψης πως θα επρεπε να μπορείς να ταξινομήσεις οτιδήποτε δεν χρωσταει στο ελληνικο κρατος. -
Μια και το εφερε η κουβεντα,γιατι να μην μπορει να επαναταξινομηθει το Kapitan;
Ακομα και αν ειναι 30+ χρονια παρατημενο,ο φακελλος του πρεπει να υπαρχει,εφοσον δεν το διεγραψε ο ιδιοκτητης.Και λογικα εκεινη την εποχη που τα αυτοκινητα ηταν σημαντικα περιουσιακα στοιχεια,λιγοι θα τολμαγαν να τα διαγραψουν οριστικα και αμετακλητα.Η νοοτροπια της οριστικης διαγραφης περασε απο τοτε που αρχισαν να υπαρχουν τα κεντρα ανακυκλωσης
Εκτος πια και αν δε θυμαται πλεον κανεις αριθμο κυκλοφοριας,η δεν υπαρχει καποιο χαρτι,οποτε οντως ειναι σαν να διαγραφηκε.
Ρωταω γιατι κατι αντιστοιχο συμβαινει και με μια μοτοσυκλετα που εχουμε.
Συγνωμη που ξεφυγα λιγο απο τη συζητηση -
Ο χρήστης fiat127 έγραψε:
Η νοοτροπια της οριστικης διαγραφης περασε απο τοτε που αρχισαν να υπαρχουν τα κεντρα ανακυκλωσηςΛάθος η οριστική διαγραφή υπήρχε 'εξ ανέκαθεν'
στην υπηρεσία που ήμουνα τα παλιά αυτοκίνητα και ασθενοφόρα τους κάναμε οριστική διαγραφή και μετά τα παραδίδαμε στον ΟΔΔΥ,(αυτό το έκανα από το 1978)
ο ΟΔΔΥ τα έβγαζε σε πλειστηριασμό (τα περισσότερα) για κυκλοφορία,τα μεν επιβατικά έβγαζαν πάλι νούμερα με χαρτιά του ΟΔΔΥ τα δε ασθενοφόρα γινόντουσαν αυτοκινούμενα τροχόσπιτα η φορτηγά κλειστά.
έτσι με αυτό τον τρόπο τα αυτοκίνητα(χρεπια) ξανά έμπαιναν σε κυκλοφορία με μειωμένα τέλη και τεκμήριο.
τώρα αν κάποιος αυτόχθων ιθαγενής αυτής της μπανανιας έκανε οριστική διαγραφή για καποιο λόγο ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΠΟΤΕ πλέον να βγάλει νούμερα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο,παρά μόνο να πουληθεί για ανταλλακτικά η να γίνει ιστορικό η να το εχεις έξω από την πόρτα σου για να μη παρκάρει ο γείτονας το μερτσεντες του.
από το 2004 και μετά ξεκίνησε το 'οριστική διαγραφή και κέντρα ανακυκλώσεις'όποιος θυμάται τα HANOMAG τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα (καποτε) αυτά ήταν όλα από το ΟΔΔΥ πρώην ασθενοφόρα, είχα παραδώσει περίπου 45 κομμάτια.
-
Ο χρήστης SPITFIRE έγραψε:
δεν το κανουν γι αυτον τον λογο, γιατι ετσι θα ηταν σαν να ακυρωνει το κρατος απο μονο του ολη τη διαδικασια του ΚΤΕΟ
το κανουν απλα για να μην ταξινομεις παλιο αυτοκινητοΜα εμμέσως πλην σαφώς, αυτό ακριβώς κάνει το κράτος! Παλιότερα, το ΚΤΕΟ για την επαναταξινόμηση ή την εισαγωγή μεταχειρισμένου απο το εξωτερικό ήταν αυστηρό για τα δεδομένα της εποχής. Έχω δεί παρατήρηση, σε δελτίο ελέγχου τέτοιας περίπτωσης, 'κακή στερέωση συσσωρευτή' (απο κρατικό ΚΤΕΟ-τότε δεν υπήρχαν ιδιωτικά!). Ούτε γι αστείο δεν τα ελέγχαν αυτά στα αυτοκίνητα σε κανονική κυκλοφορία.
Βέβαια προς το τέλος βλέπαμε κάτι αποχαρακτηρισμένα ταξί Τζέτα ή Μπλούμπερντ, σκέτα ρημάδια, να κυκλοφορούν κανονικά ως ΙΧ, και ακόμη και ο πιο ανυποψίαστος καταλάβαινε πώς είχαν περάσει το ΚΤΕΟ...και για να σταματήσει αυτό, βάσει της λογικής του ελληνικού κράτους :Φυσικά, όπως είναι και πιο λογικό να ελέγχεις τη λαθρεμπορία καυσίμων αντί να ανεβάζεις τη φορολογία.
Επίσης είναι πιο λογικό να συμμαζέψεις τη φοροδιαφυγή από το να φορολογείς συνέχεια τον ίδιο μαλάκα που δεν μπορεί να σου ξεφύγει επειδή πληρώνεται με μισθό.
Να μη συνεχίσω, παραδείγματα υπάρχουν άφθονα, νομίζω το 'πιασες το υπονοούμενο...
καταργήθηκε κι η επαναταξινόμηση.
-
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
Μα εμμέσως πλην σαφώς, αυτό ακριβώς κάνει το κράτος! Παλιότερα, το ΚΤΕΟ για την επαναταξινόμηση ή την εισαγωγή μεταχειρισμένου απο το εξωτερικό ήταν αυστηρό για τα δεδομένα της εποχής. Έχω δεί παρατήρηση, σε δελτίο ελέγχου τέτοιας περίπτωσης, 'κακή στερέωση συσσωρευτή' (απο κρατικό ΚΤΕΟ-τότε δεν υπήρχαν ιδιωτικά!). Ούτε γι αστείο δεν τα ελέγχαν αυτά στα αυτοκίνητα σε κανονική κυκλοφορία.
μαλλον δεν λαδωσε εκει που επρεπε
φιλο μου με 145 χαμηλωμενη που δεν παιρνουσε πανω απο την ραμπα στο κτεο ελληνικου με ενα 50αρικακι του την σηκωσαν 4 ατομα (το αυτοκινητο )πανω απο την ραμπα και περασε -
........και αυτος συνεχιζει τον χαβα του!!!!!!!!!!!!!!που ειναι η αρμοδια ομοσπονδια οεο!!!!!!!!!
-
Να παρω εγω την ΕοΦιλπα να του κανει συστασεις.
Ποιο ειναι ομως ακριβως το ατοπημα του?
Η καθημερινη χρηση?
Η' το παρκαρισμα σε δημοσιο δρομο?
Που ειναι ακριβως αυτη η φωτογραφια? -
Να του συστήσει να του βάζει κουκούλα για να μην το βλέπει ο Στέλιος !!!
-
Ο χρήστης ritmo130tc έγραψε:
........και αυτος συνεχιζει τον χαβα του!!!!!!!!!!!!!!που ειναι η αρμοδια ομοσπονδια οεο!!!!!!!!!
όταν τους έβαλα φώτο την 'μπετονιέρα'με πινακίδα ΕΛΠΑ (και κατηγορήθηκα από εδώ μέσα) στο f/b της ΦΙΛΠΑ αυτοί απάντησαν σαν γνήσιοι βουλευτές της κυβέρνησης,και λογικά θα μου πεις, δική τους ήταν η πινακίδα.
τους έβαλα αυτήν την φώτο που έχει δική τους πινακίδα έκαναν και σχόλια 2-3 άτομα από τα πλέον σοβαρά του χώρου αλλα οι της ΦΙΛΠΑ έκαναν τον κινεζο, δεν ξέρουν ελληνικά.για όσους μπαίνουν στο 'κοινωνικής δικτύωσης' f/b μπορούν να διαβάσουν όλα τα σχόλια που γράφτηκαν εδώ.
https://www.facebook.com/home.php?sk=gr ... 79830&ap=1
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες