-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Σωστά
- η ασφαλεια θα ειναι ιστορικη αν δεν κανω λαθος και το μονο που θα πληρωνεις ειναι τα τελη. Κατα τη γνωμη μου μεγαλο πλεονεκτημα αυτο
Για να δικαιούται ένα όχημα ιστορική ασφάλεια έχοντας πινακίδες υπουργείου, αρκεί η 25ετία και η καταγραφή του ως ιστορικό σε κάποια λέσχη ή έγινε κι εκεί 30ετία;
-
Ο χρήστης Alexkid έγραψε:
Για να δικαιούται ένα όχημα ιστορική ασφάλεια έχοντας πινακίδες υπουργείου, αρκεί η 25ετία και η καταγραφή του ως ιστορικό σε κάποια λέσχη ή έγινε κι εκεί 30ετία;Θα μιλησω για το δικο μας συλλογο γιατι δεν ξερω τι κανουν οι αλλοι.
Στην ουσια εκμεταλευεσαι μια ομαδικη ασφαλεια που κανουμε και αν εχεις ιστορικο με συμβατικες πινακιδες και χωρις καρτα Fiva τοτε πληρωνεις 100 ή 120 ευρω το χρονο (δεν ειμαι σιγουρος για το 20αρικο- αλλος στη λεσχη αναλαμβανει τις ασφαλειες). Αυτο ισχυει για αυτοκινητα μεχρι 31/12/84. Για να εκμεταλευτεις τη ομαδικη ασφαλεια πρεπει να γινεις μελος (=60 ευρω το χρονο). -
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
Για να δικαιούται ένα όχημα ιστορική ασφάλεια έχοντας πινακίδες υπουργείου, αρκεί η 25ετία και η καταγραφή του ως ιστορικό σε κάποια λέσχη ή έγινε κι εκεί 30ετία;
Θα μιλησω για το δικο μας συλλογο γιατι δεν ξερω τι κανουν οι αλλοι.
Στην ουσια εκμεταλευεσαι μια ομαδικη ασφαλεια που κανουμε και αν εχεις ιστορικο με συμβατικες πινακιδες και χωρις καρτα Fiva τοτε πληρωνεις 100 ή 120 ευρω το χρονο (δεν ειμαι σιγουρος για το 20αρικο- αλλος στη λεσχη αναλαμβανει τις ασφαλειες). Αυτο ισχυει για αυτοκινητα μεχρι 31/12/84. Για να εκμεταλευτεις τη ομαδικη ασφαλεια πρεπει να γινεις μελος (=60 ευρω το χρονο).Σε ευχαριστώ! Κατατοπιστικότατος όπως πάντα.
-
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
Θα μιλησω για το δικο μας συλλογο γιατι δεν ξερω τι κανουν οι αλλοι.
Στην ουσια εκμεταλευεσαι μια ομαδικη ασφαλεια που κανουμε και αν εχεις ιστορικο με συμβατικες πινακιδες και χωρις καρτα Fiva τοτε πληρωνεις 100 ή 120 ευρω το χρονο (δεν ειμαι σιγουρος για το 20αρικο- αλλος στη λεσχη αναλαμβανει τις ασφαλειες). Αυτο ισχυει για αυτοκινητα μεχρι 31/12/84. Για να εκμεταλευτεις τη ομαδικη ασφαλεια πρεπει να γινεις μελος (=60 ευρω το χρονο).Αφου θιγεται το θεμα της ιστορικης ασφαλειας θα ηθελα να ρωτησω για αυτην την περιπτωση :
Αν το αυτοκινητο εχει καρτα FIVA ,συμβατικες πινακιδες, και εκπληρει το χρονικο οριο που οριζει η λεσχη εχει καποια διαφορα στο κοστος της ετησιας ασφαλισης ?
Η ασφαλεια καλυπτει κανονικα ολες τις μετακινησεις του η μονο σε εκδηλωσεις της λεσχης & υπαρχει καλυψη οδικης βοηθειας ?
Ευχαριστω -
Σχετικα σπανια περιπτωσ, δεν ξερω αλλα θα ρωτησω.
Δεν φανταζομαι οτι κοστιζει το ιδιο γιατι ενα αμαξι με συμβατικα νουμερα εκτιθεται καθημερινα σε περισσοτερους κινδυνους απ οτι ενα με ιστορικα νουμερα. Οποτε λογικα θα αυξανεται και το κοστος ασφαλισης.
Στον ΣΙΣΑ εχουμε μια οδικη με 50 ευρω το χρονο αλλα δεν ξερω λεπτομερειες. Θα ρωτησω και θα σου πω. -
Bill νομίζω πως ξεφεύγεις ...
-
μονο που δε ρωταω υποθετικα...ζητω απαντηση απο εμπειρο που εχει βρεθει σε αναλογη περισταση.
Η απάντηση που μου εχει δοθεί ειναι αοριστη
-
Ο χρήστης KATRAV έγραψε:
μονο που δε ρωταω υποθετικα...ζητω απαντηση απο εμπειρο που εχει βρεθει σε αναλογη περισταση.Η απάντηση που μου εχει δοθεί ειναι αοριστη
Φανταζομαι οτι αν ηξερε καποιος να σου απαντησει καλυτερα θα το εκανε .Μηπως να ρωτησεις στο τελωνειο της περιοχης σου για πιο εμπεριστατωμένα και υπευθυνα ;
-
Ο χρήστης KATRAV έγραψε:
μονο που δε ρωταω υποθετικα...ζητω απαντηση απο εμπειρο που εχει βρεθει σε αναλογη περισταση.Η απάντηση που μου εχει δοθεί ειναι αοριστη
Δυστυχως αοριστο ειναι και το Ελληνικο Κρατος και ειδικα οι υπαλληλοι του.
Το ανακατασκευασμενο Lotus του 1962 που εφερα απο την Αγγλια παραλιγο να μην βγει απο το τελωνειο επειδη μια υπαλληλος που επρεπε να το 'εξετασει', ειπε οτι ειναι καινουργιο και μου εδειξε μια βιδα στον χωρο του κινητηρα.
-
Το email που εστειλα στην εταιρεία ....
Dear sir,
I have been thinking of your proposal of deposit and the monthly payments to cover storage.
I spoke today with the ELPA club of historical cars (the most prestige club here in Greece) and told me
they will need a full historical of the car according to its' vin number.
If you can send me the VIN i can get the whole report of car status from the moment it was bought since now.
Full report is necessary so that they can see that car has no new engine or major modifications.This report will also be needed by greek customs.When i get car history report i will go to ELPA club and greek customs office to verify that car can be imported to Greece with no problems.
On the other hand after the deal is closed between me and your car company how exactly does it being ensured that i am the new owner. Incase your company is closed or damaged by a tornado or storm what will happen then? Do i have any car insurance?If we settle these i think we can make a very good arrangement.
I am looking forward to hearing from you.
With regards,
-
Την κανονική αποζημίωση μπορείς να την κυνηγήσεις μόνο αν έχεις κάρτα FIVA ή FIA. Δεν έχει καμία σχέση η ασφάλεια.
-
Ο χρήστης KATRAV έγραψε:
και καλα πως πειστηκε οτι δεν ειναι καινουργιο...?το αμάξι που εχω βρει απο Μινεσσοτα Η.Π.Α...
Ωραίο φαίνεται... Πόσο θα κοστίσει η μεταφορά του από Η.Π.Α. στην Ελλάδα; Να μας κρατάς ενήμερους αν μπορείς. Σου εύχομαι να τα καταφέρεις να αποκτήσεις το αυτοκίνητο των ονείρων σου.
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Την κανονική αποζημίωση μπορείς να την κυνηγήσεις μόνο αν έχεις κάρτα FIVA ή FIA. Δεν έχει καμία σχέση η ασφάλεια.Ανεξάρτητα από τις πινακίδες?
-
Η καρτα βγαινει ανεξαρτητα απο τις πινακιδες (απ'οσα εχω διαβασει εδω μπορεις να εχεις πινακιδες υπουργειου + πιστοποιητικο αυθεντικοτητας) εχω ομως κι εγω μια ερωτηση: η ασφαλεια που γινεται ειναι ιδια για ολους ή αντιστοιχει και σε ενα συνολικο ποσο αναλογα με την αξια του αυτοκινητου??
-
μαθαινω οτι εξεταζεται το ενδεχομενο η 30ετια να ανεβει σε 35ετία και στην Ελλάδα...το γνωριζε κανεις αυτό?
-
καποιος πολύ αξιοτιμος και σεβαστος ανθρωπος που ασχολειται με αντικες μου είπε ότι γνωρίζει πως σταδιακά θα ανέβει απο 30 σε 35 και απο 35 σε 40!!!
Αυτό ενδεχομένως να ολοκληρωθεί μέσα σε 2-3 χρόνια.
Πάντως αν το όριο καθορίζεται με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς θα έχω κι εγω πρόβλημα το 2012 που θέλω να φέρω του 82. -
Επισημη πληροφορηση για τα 35 χρονια δεν υπαρχει.
Προσωπικα αν το κανανε θα τους παραδεχομουνα γιατι τα αμαξια μετα το 85 δεν ειναι κλασσικα (εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων και οταν λεμε 85 εννοουμε late 80ies).
Τωρα οσον αφορα την υποθεση σου θα σου ξαναπω αυτο που σου ειχα πει και πριν καιρο... Ασε τις ταλαιπωριες και παρε ενα αμαξι το πολυ μεχρι το 1981 και βγαλτου αμεσα (1.1.2011) πινακιδες. Χωρις να θελω να σε στεναχωρησω, οτιδηποτε αλλο κανεις (αποθηκευση και εισαγωγη σε ενα χρονο κλπ) ανοιγεις ορεξεις επιτηδειων και παιζεις με την τυχη σου και τα λεφτα σου.
Φιλικα,
Μιχαλης. -
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συμβουλή σου και θα περιμένω μέχρι τη στιγμή που πρέπει να εισάγω το αυτοκίνητο. Αν δε σταθώ τυχερός και ανέβει το όριο στα 35 άτύχησα.
Το θέμα είναι ότι το 1982 το firebird αλλάζει ριζικά δεν ειναι π.χ μικροαλλάγες από μοντέλο 1982 σε 1983. Γι αυτό και επιμένω σε 1982. Θα προσπαθήσω να μάθω περισσότερα για το θέμα τησ 35ετίας. -
Ο χρήστης baltsiotis έγραψε:
Λυπάμαι εάν έχει ξανασυζητηθεί, δεν το βρήκα.Θέλω να αγοράσω ένα αυτοκίνητο που είναι σε προσωρινή ακινησία. Ποιά είναι η διαδικασία, ειδικά με το ΚΤΕΟ; Αρκεί να περάσει και να κοπεί; πρώτα ανακτά πινακίδες και μετά γίνονται όλα τ' άλλα (τέλη, ΚΤΕΟ); Το αυτοκίνητο έχει καταθέσει πινακίδες στην Καστοριά, και φοβάμαι μην τρομάξει ο ιδιοκτήτης με τα παράξενα.
ευχαριστώπερνεις πισω τις πινακιδες απ την ΔΟΥ
περναει το αυτοκινητο απ το κτεο
κανεις μεταβιβαση στο ονομα σουεχεις και πμ λαμπρο....
-
Ο χρήστης KP61 έγραψε:
περνεις πισω τις πινακιδες απ την ΔΟΥ....πληρώνοντας τα τέλη κυκλοφορίας....
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες