-
Ο χρήστης 1000 Pistes έγραψε:
ΑΝΤΥΜΕΤ......Προσωπικα δεν τον ξερω αλλα δεν νομιζω να βγαλεις ακρη ,τουλαχιστον με αυτον τον θεωρω απο τους χειροτερους μη συζητησιμους σε θεμα ανταλλακτικων οποτε σκεψου τι θα γινει για ολοκληρο αυτοκινητο
-
καταλαβα....
-
Τέλος η απαλλαγή από τεκμήριο χωρίς ιστορικές πινακίδες.
Σήμερα δημοσιεύτηκαν οι οδηγίες για την εφαρμογή των τεκμηρίων για φέτος.
Για τα οχήματά μας αναφέρει οτι η απαλλαγή από τα τεκμήρια θα ισχύει μόνο για όσα έχουν ιστορικές πινακίδες.
Αναφέρει ρητά οτι η ύπαρξη μόνο πιστοποιητικού αυθεντικότητας δεν απαλλάσσει από το τεκμήριο.
Με τις υγείες μας όσοι πληρώναμε τέλη κυκλοφορίας αν και είχαμε πιστοποιητικό και μπορούσαμε να βγάλουμε ιστορικές.
Ολόκληρη η εγκύκλιος εδώ: http://www.naftemporiki.gr/documents/93 ... -egkuklios -
Γεια σας.Είμαι νέος εδώ μέσα και θα ήθελα τη βοήθεια κάποιου φίλου που γνωρίζει ή του έχει τύχει η περίπτωσή μου.Είχε ο παππούς μου αγοράσει στο ονομά του μεταχειρισμένο το 1962-63 ένα Jeep Willys Μ 38.Πέθανε το 1977,και ο θείος μου κατέθεσε την άδεια και τις πινακίδες το 1982-83.Δεν έκαναν αποδοχή κληρονομιάς τότε,ούτε αργότερα.Μπορεί να με κατατοπίσει κάποιος τι να κάνω για να βρώ τα χαρτιά?Μου είπαν από το μηχανολογικό ότι είναι δύσκολο να βρεθεί κάτι!
-
Το οτι δεν εκαναν αποδοχη κληρονομιας τοτε δεν σημαινει κατι,θεωρητικα μπορει να γινει και σημερα εφοσον αποδεικνυεται οτι ειστε συγγενεις του παππου σου(ασχετα αν μετα απο τοσα χρονια,αυτο σημαινει πολυ περισσοτερο μπλεξιμο).Εκτος βεβαια αν ειχε γινει αποποιηση κληρονομιας,οποτε οντως εκει δεν γινεται τιποτα.
Οσο για το αυτοκινητο,αν θυμασαι τον αριθμο κυκλοφοριας,σιγουρα κατι μπορει να γινει.Αν δεν τον θυμασαι,ψαξε για παλιες φωτογραφιες που να φαινεται,η αλλιως μεσα στο αυτοκινητο για καποιο παλιο ασφαλιστηριο,αποδειξη τελων κυκλοφοριας ,φωτοτυπια αδειας η βιβλιαριου μεταβολων.Η αλλιως ψαξε στο σπιτι για καποια παλια φορολογικη δηλωση,το συμβολαιο της μεταβιβασης απο τον προηγουμενο η καποια παλια κληση...δεν μπορει να μην εχει απομεινει τιποτα,εστω παραπεταμενο!
Αρκει βεβαια ο θειος σου να μην ειχε κανει οριστικη διαγραφη(κατι που προσωπικα το θεωρω απιθανο,μια που εκεινη την εποχη οι περισσοτεροι απλως κατεθεταν πινακιδες.Η οριστικη διαγραφη αρχισε να γινεται συνηθισμενη τα τελευταια 10 χρονια κυριως.) -
Από ότι κατάλαβα δεν υπάρχει διαθήκη ή τουλάχιστον αν υπάρχει δεν γράφει τίποτα για το αυτοκίνητο. Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να βρεις ποιος (ή ποιοι...) είναι αυτός που το κληρονομεί (δηλαδή με κάποια σειρά του στυλ σύζυγος-τέκνα-αδέρφια- κλπ ανάλογα ποιος είναι εν ζωή). Αφού καθοριστεί αυτό οι κληρονομούντες κάνουν την αποδοχή και τώρα ακόμα όπως είπε ο 127. Μετά βγαίνει η άδεια στο όνομά του/τους. Νομίζω τα λέω σωστά Προφανώς πρέπει να στα πει συμβολαιογράφος ή δικηγόρος βέβαια..
-
Η αποδοχή κληρονομιάς είναι το 2ο στάδιο.Πρώτα πρέπει να βρεθεί η άδεια.Από το μηχανολογικό είπαν ότι στην Εφορία πρέπει να κατατίθενταν τότε.Πήγα εκεί και μου είπαν να κάνω μια αίτηση με 1)ΑΦΜ κατόχου( παππού) 2)ΑΦΜ ενός κληρονόμου(θείου μου,πατέρα μου) και 3)αριθμό πινακίδας (ήταν 5ψήφιος τότε με ΑΙΧ μπροστά.Το ΑΙΧ το είχε μόνο η πίσω πινακίδα).Δεν είχαν ΑΦΜ τότε λέει ο πατέρας μου.Μάλλον πρέπει να πάω με τα πλήρη στοιχεία του.Δύσκολο το βλέπω γιατί δεν βρίσκουμε προς το παρόν κάποιο χαρτί απόδειξης ύπαρξης.Έχετε κάποια ιδέα?
-
Τον αριθμό κυκλοφορίας τον έχω,φαίνεται και σε φωτογραφία καθαρά με τον θείο μου.Μου ζήτησαν αν μπορώ να βρώ και κάποιο άλλο χαρτί απόδειξης ύπαρξης.
-
Φίλε Dealang14,
Τα παρακάτω που θα σου παραθέσω είναι καθαρά προσωπική μου άποψη για την διαδικασία που θα ακολουθούσα για να παρακάμψω κυρίως την κρατική γραφειοκρατία.
Εφ' όσον και μόνο το όχημα προορίζεται ως ιστορικό (δηλ. ιστορικές πινακίδες), θα σου πρότεινα να διευθετηθεί πρώτα το θέμα αν κάποιος άλλος εντός οικογενείας ενδιαφέρεται για το όχημα εκτός από σένα (δηλ. το καθαρά ιδιοκτησιακό ζήτημα). Προσπαθείς οπωσδοίποτε να βρείς κάποιο χαρτί άδειας ή έστω φωτοτυπία κατάθεσης πινακίδων για το όχημα αυτό (π.χ. μου φαίνεται παράξενο το μηχανολογικό να μην έχει αντίγραφο του φακέλου του αυτοκινήτου, εκτός εαν δεν τον έχουν κάνει ψηφιακό, άρα εκεί θα πρέπει να πας στο μηχανολογικό όπου πρώτο είχε βγλει την άδεια κυκλοφορίας και να ζητήσεις εάν γίνεται ένα αντίγραφο των στοιχείων του οχήματος.). Έπειτα μπορείς να συμβουλευτείς έναν συμβολαιογράφο για να κάνετε μία αποδοχή κληρονομιάς μόνο για το όχημα αυτό, έτσι ώστε η ιδιοκτησία να μεταβεί σε σένα.
Εφ' όσον στην συμβολαιογραφική πράξη θα φαίνεται καθαρα ποιος θα είναι ο τελικός κάτοχος ή κληρονόμος (π.χ. εσύ), αρχίζεις και ανακατασκευάζεις το αυτοκίνητο εως ένα καλό σημείο για να μπορείς να εκδόσεις ιστορικές πινακίδες. Με το χαρτί του συμβολαιογράφου (που χρησιμεύει και ως τίτλος ιδιοκτησίας) και όποιο χαρτί κατάθεσης ή φωτοτυπία άδειας βρεις (που δικαιολογεί οτι το αυτοκίνητο είχε εκτελωνιστεί ή βρισκόταν νόμιμα στην Ελλάδα), πας μετά στην λέσχη που έχεις επικοινωνήσει και γράφεις το όχημα ως ιστορικό με Κάρτα FIVA, πινακίδες και τα λοιπά.
Σε περίπτωση που φωτοτυπία της άδειας ή χαρτί κατάθεσης δεν υπάρχει, θα πρέπει να επικοινωνήσεις με κάποια λέσχη εάν μπορούν να σου δεχθούν εγγραφή του οχήματος μόνο με την συμβολαιογραφική πράξη και με όποιο άλλο στοιχείο που θα μπορούσε να αποδείξει την προέλευση αυτού του οχήματος.
Πάντως το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις θα ήταν να συμβουλευτείς συμβολαιογράφο και λέσχη.
Φιλικά,
SEM -
Εκεινο που θα μπορουσες να ψαξεις να βρεις,αν υπαρχει πουθενα παραπεταμενο,ειναι το πωλητηριο συμβολαιο απο τον προηγουμενο ιδιοκτητη σε εσας(αφου λες οτι ηταν μεταχειρισμενο).Σιγουρα εκει μεσα αναγραφονται ολα τα ενδιαφεροντα στοιχεια(και του αυτοκινητου,και του παππου σου),και δεν ειναι κατι που το ζητουσε η εφορια οταν παρεδιδες πινακιδες,οποτε μπορει να υπαρχει.Μιλαμε για κατι τετοιο:
Το παραπανω το ειχα βρει πεταμενο στα σκουπιδια..εσυ αν εισαι λιγο τυχερος,μπορει να το βρεις ξεχασμενο καπου μεσα στο σπιτι. Η,ακομα και αν δεν το βρειτε,αν υπαρχει καποιος που να θυμαται σε ποιον συμβολαιογραφο εγινε η μεταβιβαση,λογικα θα εχει κρατησει αρχεια.Επισης(δεν ξερω ποσο θα βοηθησει αυτο),εκεινη την εποχη οι αδειες κυκλοφοριας ειχαν αυτη τη μορφη
http://i935.photobucket.com/albums/ad19 ... 98e390.jpg
(απο εδω viewtopic.php?f=16&t=49619&start=165) -
Επίσης δεν γίνεται μερική αποδοχή κληρονομιάς. Οπότε δεν μπορείς να κάνεις μόνο για το αυτοκίνητο..
-
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Θα ξεκινήσω από την Εφορία την άλλη εβδομάδα και ελπίζω να βρώ μια άκρη.
-
Οταν κάποιοι φώναζαν για τις βόλτες με ιστορικά στα σούπερμάρκετ .....
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =105989157
-
Ο χρήστης chala13 έγραψε:
Οταν κάποιοι φώναζαν για τις βόλτες με ιστορικά στα σούπερμάρκετ .....http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =105989157
Άρθρο του 2011;
-
Οταν κάποιοι φώναζαν για τις βόλτες με ιστορικά στα σούπερμάρκετ .....http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =105989157
Δεν αναφερει πουθενα για ολους τους απιθανους που κυκλοφορουν καθημερινα τα σερμεντε τους με τις ΕΟΟΕ !
Οπως σας ειχα γραψει , μεχρι και παλιατζης με φορτ κουριερ βολταριζε
-
Ο χρήστης andreasp έγραψε:
Οταν κάποιοι φώναζαν για τις βόλτες με ιστορικά στα σούπερμάρκετ .....
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =105989157
Άρθρο του 2011;
Το αρχικό άρθρο είχε γραφτεί το 2011 αλλά για 'κάποιο' λόγο η ΗΜΕΡΗΣΙΑ το αναδημοσιεύει τώρα. Και επειδή τίποτα δεν γίνεται τυχαία....
-
Πού φαίνεται ότι είναι νέα αναδημοσίευση.. στα ΣΤΗΛΕΣ > ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ > ΕΙΔΗΣΕΙΣ δεν αναφέρεται προσφάτως...
-
Πού φαίνεται ότι είναι νέα αναδημοσίευση.. στα ΣΤΗΛΕΣ > ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ > ΕΙΔΗΣΕΙΣ δεν αναφέρεται προσφάτως...Κάτω από τον τίτλο ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει 'Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015'
-
Πού φαίνεται ότι είναι νέα αναδημοσίευση.. στα ΣΤΗΛΕΣ > ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ > ΕΙΔΗΣΕΙΣ δεν αναφέρεται προσφάτως...
Κάτω από τον τίτλο ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει 'Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015'
Αν ανοίξεις το ίδιο λινκ αύριο θα λέει 21 Απριλίου... όπως και χθες έλεγε 19 Απριλίου. Αυτή δεν είναι η ημερομηνία δημοσίευσης του συγκεκριμένου άρθρου, είναι η σημερινή ημερομηνία που βγάζει η εφημερίδα στον τίτλο της καθημερινά. Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις '30/3/2011 16:43' αλλά κάποιοι μας το εμφανίζουν πάλι για νέο...
-
Κάτω από τον τίτλο ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει 'Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015'
Αν ανοίξεις το ίδιο λινκ αύριο θα λέει 21 Απριλίου... όπως και χθες έλεγε 19 Απριλίου. Αυτή δεν είναι η ημερομηνία δημοσίευσης του συγκεκριμένου άρθρου, είναι η σημερινή ημερομηνία που βγάζει η εφημερίδα στον τίτλο της καθημερινά. Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις '30/3/2011 16:43' αλλά κάποιοι μας το εμφανίζουν πάλι για νέο...
Tι να σου πώ ; Αυτό το technicality με την ημερομηνία δεν το ξέρω .. Το περιεχόμενο αναρτήθηκε σήμερα στο fb και δυστυχώς ανεξάρτητα με την ημερομηνία , το κείμενο έχει και ακρίβεια λεγομένων και διαχρονικότητα ....
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες