-
Ο χρήστης NIKOS17M έγραψε:
Αυτό δεν το σκέφτηκαΕγώ το σκέφτηκα κινούμενος από ιδιοτέλεια!
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Τουλάχιστον 323 πρωτοβγήκαν το '77... (οκ δεν είναι αυτό το θέμα αλλά υπάρχουν και χειρότερα)κριμα το αμαξι .......ας το πουλησει .αυτο ειναι80-83 απο τους καθρεφτες .καλο κομματι
-
Πριν από λίγο άκουσα στην τηλεόραση το εξής:
Η κυβέρνηση σκέφτεται να αλλάξει το καθεστώς πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, είτε καταργώντας τα τελείως είτε μειώνοντας τα σε ένα ελάχιστο κόστος 'κτήσης αυτοκινήτου' και τα υπόλοιπα με αναπροσαρμογή της τιμής της βενζίνης που θα φτάσει εως και τα 2 ευρώ το λίτρο!Σκεφτείτε πως αυτό θα αλλάξει τα πράγματα στα οχήματα με πινακίδες ιστορικού οχήματος αφού στην ουσία και αυτά τα οχήματα εμμέσως θα πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας.
Αυτό βέβαια δεν θα 'απελευθέρωνε' την κυκλοφορία τους μιας και υπάρχουν και άλλες απαλλαγές όπως π.χ. να δηλώνεις ένα αυτοκίνητο 3000 κυβικών στην εφορία αλλά όπως και να έχει τα πράγματα θα αλλάξουν αφού ότι κυκλοφορεί στους ελλήνικούς δρόμους, υπο όποιο καθεστώς και να βρίσκεται, θα πληρώνει.Αν το σκεφτείτε είναι πολύ έξυπνη κίνηση από την πλευρά της κυβέρνησης μιας και χωρίς στην ουσία να αλλάξει κάτι, θα εισπράττει φόρο και από τον εξυπνάκια έλληνα που πάει με το ιστορικό του στο σουπερ μαρκετ, και δεν θα χρειαστεί να προβεί σε κάποια ίσως μέτρα για την πάταξη της ασύστολης χρήσης ιστορικών οχημάτων...
Φυσικά, για να μη παρεξηγηθώ, δεν λέω ότι αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως αφορμή για να βγούνε όλοι με τα ιστορικά στον δρόμο με την δικαιολογία ότι και αυτοί πληρώνουν αλλά το πράγμα σηκώνει πολλή συζήτηση...
-
Εκει που εχει παει η βενζινη καλυτερα ετσι, αν δεν μπορεις να το πολυχρησιμοποιεις, να ξερεις τι θα πληρωσεις για να το κινησεις, κι οχι χαρατσι καθε χρονο και μαλιστα το ιδιο για ολους ανεξαρτητως χιλιομετρων. Οσο για τα ιστορικα, η επιβαρυνση ειναι μικρη για οσους τα χρησιμοποιουν σωστα, ενω οσοι καπηλευονται τα προνομια τους θα το σκεφτουν 2η φορα να παρανομησουν αφου θα καινε περισσοτερο απο ενα συγχρονο και η μονη διαφορα στα παγια τελη, θα ειναι η ασφαλεια.
-
Εγω παλι γιατι βλεπω να παραμενουν ιδια τα τελη και να αυξανουν την βενζινη στα 2 € παρολαυτα?
και μετα να ρχισουν να πετανε ολες οι τιμες στο θεο σε ολα τα 'αγαθα' και να μην εχουμε στο τελος φαϊ να φαμε για θα πρεπει να ξοδευεις μια περιουσια για να το αγορασεις? αν παει στα 2 η βενζινη το μονο που δεν θα με απασχολησει ειναι το πως και αν θα κινησω τα ιστορικα μου αλλα το πως θα επιβιωσω. -
Βενζίνη στα δύο ευρώ; Τρομερή εξυπνάδα! Τινάζει στον αέρα όλη την ουσία των μέτρων που έχουν ληφθεί και θα ληφθούν στο μέλλον. Πέραν της δημοσιονομικής εκτροπής το βασικό πρόβλημα της Ελληνικής οικονομίας είναι η απώλεια της ανταγωνιστικότητάς της κατά 30% από την υιοθέτηση του ευρώ. Γι'αυτό και το ΔΝΤ θέλει να προκληθεί αποπληθωρισμός με μειώσεις μισθών, απελευθερώσεις επαγγελμάτων κλπ, για να μειωθεί το κόστος παραγωγής αγαθών και υπηρεσιών και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Αλλά η αύξηση των καυσίμων προκαλεί μεγάλο πληθωρισμό ήδη (4.8% τον Απρίλιο που ανατρέπει την εκτίμηση για 1.9% στο έτος), πόσο μάλλον αν η τιμή τους αυξηθεί ακόμη 25%. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της αύξησης θα περάσει στις τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών που θα γίνουν ακόμη λιγότερο ανταγωνιστικές....και η περίφημη ανταγωνιστικότητα πάει περίπατο. Τσάμπα θα έχουμε χάσει τον μισθό μας...
Άλλωστε και η αποτελεσματικότητα των έμμεσων φόρων στα κάυσιμα που βασιζόταν στην χαμηλή ελαστικότητα ζήτησης δείχνει να ανατρέπεται από τις πρόσφατες ενδείξεις για μείωση της κατανάλωσης καυσίμων κατά 20%-25%.Μπορεί η Μπιρμπίλη να πετάει τις φοβερές οικολογικές ιδέες της αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Στο τέλος θα γίνει αυτό που λέει ο Γιώργος: και τα τέλη θα διατηρήσουν και τις τιμές θα αυξήσουν. Και ο θεός βοηθός...
Αυτό είναι το κόστος συντήρησης ενός πανάκριβου πολυτελούς κράτους. Τόσα χρόνια είμασταν όλοι απαθείς. Τώρα συνειδητοποιούμε ότι εμείς πληρώνουμε τελικά αυτό το ακριβό άχρηστο κράτος.....
-
Ο χρήστης GEORGIOS_XYNOS έγραψε:
Εγω παλι γιατι βλεπω να παραμενουν ιδια τα τελη και να αυξανουν την βενζινη στα 2 € παρολαυτα?
και μετα να ρχισουν να πετανε ολες οι τιμες στο θεο σε ολα τα 'αγαθα' και να μην εχουμε στο τελος φαϊ να φαμε για θα πρεπει να ξοδευεις μια περιουσια για να το αγορασεις? αν παει στα 2 η βενζινη το μονο που δεν θα με απασχολησει ειναι το πως και αν θα κινησω τα ιστορικα μου αλλα το πως θα επιβιωσω.Αν και θα μου άρεσε ως μέτρο, αφού θα μπορούσα να χω κανονικές πινακίδες σε όλα μου τα αυτοκίνητα χωρίς να δώσω μερικά χιλιάρικα για τέλη κυκλοφορίας, πιστεύω ότι μάλλον αυτό που λέει ο Γιώργος θα συμβεί.
Νίκο έχεις δίκιο, για αυτό πλέον κυκλοφορώ με λεωφορείο/τρένο/μετρό και έχω βγάλει και το ποδήλατο από την αχρηστία. Σιγά μην τους δίνω το μισθό μου, σε βενζίνες.
-
Εγραψε ο 7pas100 οτι ειδε POLSKI με πινακιδες ΕΟΟΕ στον ΓΕΡΑΚΑνα κυκλοφορει ΡΗΜΑΔΙ με σιδερα στην σκαρα.Το συγκεκριμενο αυτοκινητο εφυγε με τριεις βεργες στρατζαριστες στη σχαρα απο την οδο ΑΙΟΛΟΥ 32Α στην ΚΑΝΤΖΑ οπου ειναι το σπιτι του ιδιοκτητη του και κανοντας 500-600 μετρα πηγε στην οδο ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ στην ΚΑΝΤΖΑ.Στην οδο ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ ειναι το φανοποιειο που θα βαφτη το συγκεκριμενο αυτοκινητο( ηδη εχει γδυθει για βαψιμο).ΕΙΝΑΙ το μονο σημειο (το βαψιμο)που υστερει το συγκεκριμενο αυτοκινητο.Δεν ξερω με τι κριτηρια θεωρει ο 7pas100 ενα αυτοκινητο ρημαδι ,αλλα οποιος θελει μπορει να παει στην οδο ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ 14 διπλα στον φουρνο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ να δει το συγκεκριμενο ΡΗΜΑΔΙ.
Ο ιδιοκτητης του ΡΗΜΑΔΙΟΥ
ΚΑΡΙΠΗΣ ΚΩΣΤΑΣ -
Ο χρήστης κ.καριπις έγραψε:
Εγραψε ο 7pas100 οτι ειδε POLSKI με πινακιδες ΕΟΟΕ στον ΓΕΡΑΚΑνα κυκλοφορει ΡΗΜΑΔΙ με σιδερα στην σκαρα.Το συγκεκριμενο αυτοκινητο εφυγε με τριεις βεργες στρατζαριστες στη σχαρα απο την οδο ΑΙΟΛΟΥ 32Α στην ΚΑΝΤΖΑ οπου ειναι το σπιτι του ιδιοκτητη του και κανοντας 500-600 μετρα πηγε στην οδο ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ στην ΚΑΝΤΖΑ.Στην οδο ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ ειναι το φανοποιειο που θα βαφτη το συγκεκριμενο αυτοκινητο( ηδη εχει γδυθει για βαψιμο).ΕΙΝΑΙ το μονο σημειο (το βαψιμο)που υστερει το συγκεκριμενο αυτοκινητο.Δεν ξερω με τι κριτηρια θεωρει ο 7pas100 ενα αυτοκινητο ρημαδι ,αλλα οποιος θελει μπορει να παει στην οδο ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ 14 διπλα στον φουρνο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ να δει το συγκεκριμενο ΡΗΜΑΔΙ.Ο ιδιοκτητης του ΡΗΜΑΔΙΟΥ
ΚΑΡΙΠΗΣ ΚΩΣΤΑΣτα στρατζαριστα και η σκάρα ανήκουν στην δομική κατασκευή του ΡΗΜΑΔΙΟΥ
-
Αν ειναι αυτο που εχω δει και εγω στην Καντζα εεε τοτε η σχαρα ειναι μονιμο του αξεσουαρ .
Το οδηγουσε ενας κυριος πανω απο 55-60
-
για μεταφορά υλικών.
-
Φτάνει κύριοι αρκετά
-
**Ακριβώς αυτό! Αρκετά!
Όποιος θεωρεί πως προκύπτουν σοβαρές παραβάσεις σε όχημα με ιστορικές πινακίδες, ας ακολουθεί τη νόμιμη οδό.
Δε θα λύνουμε τέτοια ζητήματα εδώ μέσα.[mod]**
-
Εγραψε ο 7pas100 οτι ειδε POLSKI με πινακιδες ΕΟΟΕ στον ΓΕΡΑΚΑνα κυκλοφορει ΡΗΜΑΔΙ με σιδερα στην σκαρα.Το συγκεκριμενο αυτοκινητο εφυγε με τριεις βεργες στρατζαριστες στη σχαρα απο την οδο ΑΙΟΛΟΥ 32Α στην ΚΑΝΤΖΑ οπου ειναι το σπιτι του ιδιοκτητη του και κανοντας 500-600 μετρα πηγε στην οδο ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ στην ΚΑΝΤΖΑ.Στην οδο ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ ειναι το φανοποιειο που θα βαφτη το συγκεκριμενο αυτοκινητο( ηδη εχει γδυθει για βαψιμο).ΕΙΝΑΙ το μονο σημειο (το βαψιμο)που υστερει το συγκεκριμενο αυτοκινητο.Δεν ξερω με τι κριτηρια θεωρει ο 7pas100 ενα αυτοκινητο ρημαδι ,αλλα οποιος θελει μπορει να παει στην οδο ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ 14 διπλα στον φουρνο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ να δει το συγκεκριμενο ΡΗΜΑΔΙ.Ο ιδιοκτητης του ΡΗΜΑΔΙΟΥ
ΚΑΡΙΠΗΣ ΚΩΣΤΑΣκαλημέρα καλό μήνα... δηλαδή με λίγα λόγια έχει πάρει σειρά να γίνει αστέρι!!! (θα το βάψεις μπλέ σαν το alfa;)
-
Τα στρατζαριστα φυσικα δεν ειναι για την δομικη κατασκευη του FIAT-POLSKI ειναι για τον φανοποιο που ειναι φιλος μου και τα ειχα εγω στο σπιτι μου.Χρησιμοποιοντας την σχαρα που δεν ειναι μινιμο αξεσουαρ ,οπως καποιος υπαινησεται -εκτος και αν μπορει να το αποδειξη,μεταφερθηκαν παρατυπα αν θελετε στο φανοποιειο του.Δεν θα δεχτω κανεναν αλλον να πει οτι το αυτοκινητο αυτο κινηται η μεταφερει πραγματα .
Σημερα λοιπον καθησα και διαβασα εν συντομια τις 98 σελιδες που εχουν γραφτει στο forum και καταλαβα οτι οσοι εχουν γραψει εδω δεν ενδιαφερονται για την νομιμοτητα η μη των ιστορικων πινακιδων αλλα μηπως και τις χασουν και υποχρεωθουν να αρχισουν να πληρωνουν τελη κυκλοφοριας -ΚΤΕΟ-ακριβες ασφαλειες -εφοριες κ.ο.κ. Δεν ειναι αυτο το προβλημα κυριοι ,το προβλημα ειναι πως θα ειμαστε νομιμοι ,να μπορουμε να κυκλοφορουμε τα ιστορικα μας οποτε θελουμε χωρις κανενα φοβο.Προτασεις για τετοια θεματα δεν διαβασα,κατηγοριες γαι τρεις φορεις που δινουν πινακιδες διαβασα ,για υποδειξεις πως ενα μη νομιμο αυτοκινητο μπορει να γινει νομιμο διαβασα,κ.α.Ομως ολοι εσεις που ειστε κατοχοι ιστορικων αυτοκινητων με ιστορικες πινακιδες δεν ξερω απο που τις πηρατε , μηπως απο τους φορεις που κατηγορειτε ,μηπως παιρνετε φθηνες ασφαλειες απο αυτους τους φορεις,μηπως με τα πιστοποιητικα αυθεντικοτητας που εκδιδουν οι φορεις κατωχυρωνετε τα ιστορικα σας αυτοκινητα σε περιπτωση ατυχηματος ?
Οταν υπουργος Συγκοινωνιων ηταν ο Μ.ΛΙΑΠΗΣ ,εγω ως προεδρος ενος κλασσικου συλλογου ειχα αποστειλει εγγραφο με καποια αιτηματα μελων του συλλογου.Προτειναμε τοτε να αναλαβει το κρατος την εκδοση κρατικων ιστορικων πινακιδων ,να πληρωνουμε καποιο τελος κυκλοφοριας ,να περναμε απο ΚΤΕΟ τουλαχιστον καθε δυο χρονια με προδιαγραφες εποχης ,οι φορεις που ηδη υπαρχουν μαζι με τους συλλογους να βοηθησουν ωστε να μπορεσει να υλοποιηθη αυτο το νεο συστημα εαν φυσικα αποφασιζε ο υπουργος να πραγματοποιηθη .Ποιος ομως δινει σημασια σε ενα συλλογο με 150ιστορικα αυτοκινητα ,γι'αυτο και δεν εγινε τιποτα .Εαν ομως βρισκοντουσαν οσο το δυνατον περισσοτεροι συλλογοι και ζηταγαν απο τον υπουργο να μελετησει αυτο το θεμα ,πιστευεται οτι θα αδιαφορουσαι,εαν του υποδεικνυαμε εκτος των αλλων και το οικονομικο οφελος που θα ειχε το κρατος θα αδιαφορουσαι.Για σκεφτειτε το .Εαν αυτο το καναμε τακτικα ,οχι μονο μια φορα πιστευετε οτι καποια στιγμη δεν θα του προκαλουσαμε το ενδιαφερον.Μηπως ηρθε πλεον η ωρα να γινη αυτο το πραγμα να ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΑΣ.
Σκεφτειτε τα αυτα ,καντε προτασεις ,ριχτε ιδεες,ισως μπορεσουμε να κερδισουμε .
Οσο για το χρωμα του FIAT-POLSKI που ρωταει ο OLYMPIA θα ειναι το μπεζ οπως γραφει η αδεια του.
ΚΑΡΙΠΗΣ ΚΩΣΤΑΣ(χωρις καλλιτεχνικο ψευδωνυμο) -
Οταν υπουργος Συγκοινωνιων ηταν ο Μ.ΛΙΑΠΗΣ ,εγω ως προεδρος ενος κλασσικου συλλογου ειχα αποστειλει εγγραφο με καποια αιτηματα μελων του συλλογου.Προτειναμε τοτε να αναλαβει το κρατος την εκδοση κρατικων ιστορικων πινακιδων ,να πληρωνουμε καποιο τελος κυκλοφοριας ,να περναμε απο ΚΤΕΟ τουλαχιστον καθε δυο χρονια με προδιαγραφες εποχης ,οι φορεις που ηδη υπαρχουν μαζι με τους συλλογους να βοηθησουν ωστε να μπορεσει να υλοποιηθη αυτο το νεο συστημα εαν φυσικα αποφασιζε ο υπουργος να πραγματοποιηθη .Ποιος ομως δινει σημασια σε ενα συλλογο με 150ιστορικα αυτοκινητα ,γι'αυτο και δεν εγινε τιποτα.
Αγαπητε κ. Καριπη. Σορρυ αλλα δεν εχω το θαρος να σε λεω Κωστα.
Στη χωρα του παραλογου που ζουμε εχουμε ενα status quo αποδεκτο για τα κλασσικα/ιστορικα αυτοκινητα που κινδυνευει απο καποιους φορεις που παρατυπα εκδιδουν πινακιδες και απο καποιους κατοχους οχηματων με πινακιδες Ι.Ο. και ΕΟ.ΦΙΛΠΑ που κανουν παρατυπη χρηση των αυτοκινητων τους. Ο μονος τροπος για να κινειται ενα ιστορικο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ειναι να φοραει συμβατικες πινακιδες. Οτιδηποτε αλλο ειναι αλχημια! Δεν καταλαβαινω γιατι εμεις οι κατοχοι που βγαζουμε τα πραγματικα κλασσικα αμαξια μας μια φορα το μηνα απο το γκαραζ για μια βολτα συντηρησης γυρω απο το τετραγωνο ή γιατι παμε στις εκδηλωσεις και στους αγωνες (και με αυτον τον τροπο συντηρουμε τις λεσχες) πρεπει να πληρωσουμε την μακακια μερικων που πηραν τετοιες πινακιδες απλα για να γλυτωσουν φορους, τελη και ασφαλιστρα. Το να πηγαινει μια λεσχη 150 οχηματων (οπως λετε) να συζηταει με τον εκαστοτε ανιδεο μιζαδορο υπουργο θεματα που ειναι αποκλειστικη αρμοδιοτητα των εκπροσωπων στην Ελλαδα της ΔΟΠΑ (FIVA) και της ΔΟΑ (FIA) ειναι επιπολαιο και επικινδυνο.Φιλικα,
Μιχαλης Μουζουκης
(τυγχανω και αντιπροεδρος του ΣΙΣΑ και δεν σας το λεω για μουρη απλα για να δηλωσω την ιδιοτητα μου και τις θεσεις μου. -
Κυριε Καριπη αν και ο cosmo mike με εχει καλυψει εν μερη να συμπληρωσω οτι αν θελετε να κυκλοφορειται το αγαπημενο σας ιστορικο καθε μερα η αν θελετε να μεταφερετε στραντζαριστα με αυτο και να μην σας την λενε σε ενα forum πολυ απλα κρατηστε τις πινακιδες του υπουργειου με το αναλογο βεβαια κοστος
Και μια απορια της πινακιδες της ΕΟΟΕ πως της πηρατε σε ενα αυτοκινητο το οποιο χρειαζεται φανοποιοια ενω κανονικα υποτιθεται πως περνανε απο επιτροπες
O 7pas 100 μα και ο καθενας πολυ καλα κανει και σχηματιζει μια ασχημη εικονα απο ενα αυτοκινητο το οποιο χρειαζεται φανοποιοια μεταφερει στραντζαριστα και εχει πινακιδες ομοσπονδιας και αυτο ειναι μια εικονα ΑΣΧΗΜΗ στον εξω κοσμο που πληρωνει ολα τα λαθη των κυβερνησεων σε τελη βενζινης μισθους κτλ και βλεποντας σας σκεφτονται να ενας εξυπνος που με 50 ευρω κανει την δουλεια του .
Γραφτηκατε στο φορουμ για να μασ πειτε τι?οτι το αυτοκινητο σας δεν ειναι ρημαδι (παρολο που χρειαζεται φανοποιοια)η οτι ειναι παρατυπο να μεταφερετε στραντζαριστα.Φιλικα .
Οσο για την σχαρα κυκλοφορει ενα polski οχι σε αριστη κατασταση αλλα οχι και ρημαδι (δεν του αξιζει ομως να εχει πινακιδες ιστορικου)στα γλυκα νερα με σχαρα και πινακιδες ΕΟΟΕ το εχω δει 2-3 φορες και δεν εχω αναγκη να αποδειξω σε κανεναν αν ειναι μονιμο αξεσουαρ του
-
Δε θα σταθώ στα περί σχάρας και ποιότητας βαφής, αλλά στο καθεστώς κυκλοφορίας ιστορικών αυτοκινήτων, όπου οι θέσεις του κ. Καρίπη με βρίσκουν σύμφωνο.
Δεν αμφισβητεί κανείς ούτε παρερμηνεύει τον υφιστάμενο νόμο. Ομως γιατί τα ιστορικά οχήματα σε άριστη κατάσταση, διαπιστευμένα από έγκυρο φορέα, δε μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα, χωρίς περιορισμό, απολαμβάνοντας απαλλαγές, όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες? Δηλαδή όταν υπάρχει ένας νόμος δε μπορεί να αλλάξει, να τροποποιηθεί κ.λ.π.?
Στη Ευρώπη η FIVA έκανε μελέτες για να πείσει πολιτικούς για τη συμβολή του παλιού οχήματος στις εθνικές οικονομίες. Και έφτασε να τους εκβιάσει, αναφέροντάς τους πόσοι ψήφοι θα μπορούσαν να χαθούν απο δυσαρεστημένους κατόχους ιστορικών και τον περίγυρο που αυτοί επηρεάζουν. Εδώ γιατί δεν ξεκινά κάτι τέτοιο? Δε μπορώ να πιστέψω ότι οι περισσότεροι κάτοχοι αυτοκινήτων με ιστορικές πινακίδες είναι ικανοποιημένοι με το υπάρχον καθεστώς. Εκτός αν είναι περισσότεροι οι κάτοχοι σπάνιων προπολεμικών και μεταπολεμικών μοντέλων, ή αυτοί που αρκούνται σε συμμετοχή σε κάποια εκδήλωση από εμάς τους υπόλοιπους, που διατηρούμε το αυτοκίνητο του πατέρα μας, του παππού μας ή των νεανικών μας χρόνων και δεν το αλλάζουμε με τίποτα άλλο (ξέρω δικηγόρο με πάρα πολλά λεφτά, range rover κ.λ.π., που επιμένει να κυκλοφορεί με το Volvo 144 που αγόρασε σαν πρώτο αυτοκίνητο).
Το ότι θέλω το αυτοκίνητό μου να μη σταματήσει να έχει τη θέση που είχε πάντα στην καθημερινότητα της ζωής μου, ούτε με αποκλείει από τον κύκλο των ιστορικών, ούτε με κάνει λιγότερο φίλο του παλιού αυτοκινήτου από έναν κάτοχο σπάνιου μοντέλου που το φυλάει σε γκαράζ και/ή συμμετέχει μόνο σε εκδηλώσεις. Ισα ίσα. Πρέπει δηλαδή το αυτοκίνητο να κυκλοφορεί περιορισμένα για να είναι ιστορικό? Και μη μου πείτε ότι είναι μία από τις προϋποθέσεις που θέτει η FIVA στον ορισμό του ιστορικού... -
Στην εποχή που προτάσσονται οι οικολογικές ευαισθησίες, αλλά και οι εισπρακτικές προτεραιότητες, πάλι καλά να λέμε που δεν έχει ασχοληθεί το κράτος με τα ιστορικά αυτοκίνητα. Πάλι καλά που έχουμε γλυτώσει προς το παρόν την απαγόρευση κυκλοφορίας των ρυπογόνων παλιών αυτοκινήτων στα κέντρα των πόλεων και πάλι καλά που δεν έχουν μπει υπό την σκέπη του κράτους, το οποίο ανά πάσα στιγμή μπορεί να βάλει πράσινα τέλη, τέλη κυκλοφορίας, ή τεκμήρια διαβίωσης για τους 'πλούσιους' κατόχους αντικών.
Δεν είναι εποχές για τέτοιες επιδιώξεις γιατί μπορεί να προκύψει κάτι τελείως αντίθετο από το επιδιωκόμενο. Άλλωστε ποιός πιστεύει ότι ο υπουργός μεταφορών που έχει να αντιμετωπίσει το ΔΝΤ και το πάζλ που λέγεται ΟΣΕ (χώρια το παζλ τέλη κυκλοφορίας ή φόρος στην βενζίνη ή ....και τα δύο) έχει χρόνο και όρεξη να ασχοληθεί τώρα που η χώρα βουλιάζει με το δίκιο 10.000 αυτοκινήτων, δηλαδή λιγότερο του 0,2% του στόλου της χώρας;
-
Ο χρήστης ritmo130tc έγραψε:
Και μια απορια της πινακιδες της ΕΟΟΕ πως της πηρατε σε ενα αυτοκινητο το οποιο χρειαζεται φανοποιοια ενω κανονικα υποτιθεται πως περνανε απο επιτροπες
Απ' όσο γνρίζω, η ΕΟΟΕ δίνει πινακίδες σε οχήματα που πρόκειται σύντομα να επισκευασθούν για να μπορούν να κινούνται ασφαλισμένα από συνεργείο σε συνεργείο. Το πιστοποιητικό καταγραφής των οχημάτων αυτών δεν δίνει τα ίδια δικαιώματα με το κανονικό πιστοποιητικό. Το αυτοκίνητο δεν λαμβάνει μέρος σε εκδηλώσεις ούτε μπορεί να κάνει μια βόλτα για 'χιλιόμετρα συντήρησης' Στην ουσία, το περιορίζει μόνο στο να πηγαίνει στους χώρους επισκευών.
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες