-
Κατά την ταπεινή μου άποψη,δεν κάνουν.
-
Αυτο θα πηγαινα να το δω απο κοντα παντως...
-
Δεν είναι πολύ αξιόπιστο να θέτεις ανώτατο ετήσιο όριο για τη συντήρηση ενός κλασικού. Κοιτάς αυτοκίνητα με παρελθόν 35+ χρόνων, που δεν ξέρεις τί έχουν περάσει, και μπορεί κάλλιστα να έχουν προβλήματα ή ελλείψεις που θα πρέπει να αποκαταστήσεις όταν το πάρεις, και μετά να μη σου ζητήσει τίποτε. Δηλαδή, μπορεί μόλις το πάρεις να εκτοξευτεί το μπάτζετ σου, και για τα επόμενα 3-4 χρόνια να ζητήσει μόνο βενζίνη, ή το αντίστροφο.
Στην περίπτωση του MGB τα έξοδα είναι λίγο ως πολύ προβλέψιμα λόγω της άμεσης διαθεσιμότητας των ανταλλακτικών και της λίγο-πολύ προβλέψιμης αξιοπιστίας του. Εδώ έχουμε αφ ενός ένα αυτοκίνητο με δυσεύρετα και αρκετά ακριβά ανταλλακτικά (Jensen) και αφ ετέρου ένα άλλο, με γνωστά προβλήματα (κινητήρας γενικότερα) που μπορεί να βγούν πολύ δαπανηρά στην επισκευή. Δε μπορεί λοιπόν να γίνει πρόβλεψη για το πόσο θα σου στοιχίσουν συνολικά.
Κατά τη γνώμη μου, μη σκέφτεσαι σαν να πρόκειται για σύγχρονο καθημερινό αυτοκίνητο. Βάλε ένα (ρεαλιστικό) όριο τιμής αγοράς, δες ποιά αυτοκίνητα σου 'μιλάνε' (και όχι ότι νάναι απλώς επειδή είναι παλιό), και αγόρασε το καλύτερο που μπορείς, έστω κι αν αγγίζει το όριο που έχεις θέσει. Θα δεις μετά ότι, μακροπρόθεσμα, θα σου στοιχίσει πολύ λιγότερο. -
Βρε να προβλέψει το μέλλον κανείς δεν μπορεί !!! εγώ αναφέρω τι αντέχει η τσέπη μου αν αυτά που αντέχει η τσέπη μου δεν κάνουν ούτε για την απλή συντήρηση τότε προφανώς πρέπει να κοιτάξω αλλού. Τώρα αν τύχει έκτακτα κάτι μεγάλο προφανώς θα φτιαχτεί σιγά σιγά. Αν όμως βασικά ανταλακτικά θέλουν πολλά φράγκα προφανώς και δεν πρέπει να εμπλακώ με το συγκεκριμένο. Με αυτή την έννοια εγώ καταλαβαίνω το μπάτζετ. Παρόλα αυτά σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο και τις απαντήσεις σας τις οποίες τις λαμβάνω πολύ σοβαρά υπόψη. Εδώ και μια πενταετία στροβιλίζει η ιδέα ενός κλασσικού αφού είχα πάει βόλτα με τη Jaguar MkII ενός φίλου στο Σούνιο... έφτασα κοντά στο να αγοράσω μια 928 και αργότερα μια 944. Στη πρώτη έκανα πίσω γιατί ενώ τη γούσταρα με τα χίλια δεν πίστεψα ότι θα μπορούσα να τη συντηρώ όπως πρέπει. Για τη δεύτερη ήμουν πιο κρύος αλλά μου άρεσε οδηγικά αλλά έβαλε βέτο η γυναίκα που δεν της άρεσε.
-
Βρε να προβλέψει το μέλλον κανείς δεν μπορεί !!! εγώ αναφέρω τι αντέχει η τσέπη μου αν αυτά που αντέχει η τσέπη μου δεν κάνουν ούτε για την απλή συντήρηση τότε προφανώς πρέπει να κοιτάξω αλλού. Τώρα αν τύχει έκτακτα κάτι μεγάλο προφανώς θα φτιαχτεί σιγά σιγά. Αν όμως βασικά ανταλακτικά θέλουν πολλά φράγκα προφανώς και δεν πρέπει να εμπλακώ με το συγκεκριμένο. Με αυτή την έννοια εγώ καταλαβαίνω το μπάτζετ. Παρόλα αυτά σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο και τις απαντήσεις σας τις οποίες τις λαμβάνω πολύ σοβαρά υπόψη. Εδώ και μια πενταετία στροβιλίζει η ιδέα ενός κλασσικού αφού είχα πάει βόλτα με τη Jaguar MkII ενός φίλου στο Σούνιο... έφτασα κοντά στο να αγοράσω μια 928 και αργότερα μια 944. Στη πρώτη έκανα πίσω γιατί ενώ τη γούσταρα με τα χίλια δεν πίστεψα ότι θα μπορούσα να τη συντηρώ όπως πρέπει. Για τη δεύτερη ήμουν πιο κρύος αλλά μου άρεσε οδηγικά αλλά έβαλε βέτο η γυναίκα που δεν της άρεσε.
-
Μήπως να βρίσκατε κάτι πιο 'ανθρωπινό' σε κόστη και συντήρηση;Το χόμπυ σας είναι,μη καταλήξει εφιάλτης.
-
Για αυτό ρωτάω... το mgb μου φαίνεται είναι μια χαρούλα απλώς αυτό το ωραίο μπλε που μου λέγατε δεν το βρήκα πουθενά σε αγγελία.
-
3 Ε-Type στο ίδιο δωμάτιο
MADE IN ENGLAND